|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

01-20-2010, 16:59
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Nem értem a problémádat. Vagy az a baj, hogy egy nem életképtelen, nem deffelős kiküld rád 2 olyan sereget, amit nem tudsz védeni?
|
Engem sosem zavart ha hadi támad ki 2*10k-val, csak ez nem jellemző a részükről, annál inkább jellemző a full barakk-tornyos elfekre.
***Pékek*** (#4247)1/A klán
Arcodba lépek! (2) (#363027) 1/A
Iron (#486000) 2/B
|

02-24-2010, 22:24
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Ez a módosítás pedig elkészült már ugyan, de egyelőre nem szándékozom élesíteni. Sokkal több negatívumát látom, mint előnyét. A foglalkoztatottság amúgyis problémás eseteihez újabb problémás, és sokak számára nehezen érthető helyzeteket tenne hozzá.
Van-e bármi olyan ok, amire nem gondoltam, és ami miatt feltétlenül szükség van erre? És most nem arra gondolok, hogy könnyebb legyen a játék a tapasztaltabb játékosoknak.
|

02-24-2010, 22:31
|
Member
|
|
Longevity: 82%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ez a módosítás pedig elkészült már ugyan, de egyelőre nem szándékozom élesíteni. Sokkal több negatívumát látom, mint előnyét. A foglalkoztatottság amúgyis problémás eseteihez újabb problémás, és sokak számára nehezen érthető helyzeteket tenne hozzá.
Van-e bármi olyan ok, amire nem gondoltam, és ami miatt feltétlenül szükség van erre? És most nem arra gondolok, hogy könnyebb legyen a játék a tapasztaltabb játékosoknak.
|
az lehet esetleg még ok, amit eddig nem írt senki:
egy szöviben leszabiznak mondjuk nyaralás, bármi miatt. 1 tagnak emberplaccon van a tartaléka (és mondjuk nem rendezte el, vagy hirtelen leestek az árak...), szóval leszabiznak szépen egymás mellett. Neki visszajönnek az egységei, de el is mennek, mert nincs férőhely. Befokozódnak lakossággá, ő meg felmászik a pontlistában. Sok egysége volt, messze kerül.
Ez MOST azt jelenti, hogy több körre kerülhet a szövijétől, azaz prédává válik (válhat).
HA bevezetésre kerülne az újítás ott jönnének vissza egymás mellett, ahol voltak. (Na jó a lóvéját azt bukná persze...)
Tudom elég gyenge indok, de eddig nem olvastam senkitől...

|
The Following User Says Thank You to Gabro For This Useful Post:
|
|

02-24-2010, 22:43
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Gabro
az lehet esetleg még ok, amit eddig nem írt senki:
egy szöviben leszabiznak mondjuk nyaralás, bármi miatt. 1 tagnak emberplaccon van a tartaléka (és mondjuk nem rendezte el, vagy hirtelen leestek az árak...), szóval leszabiznak szépen egymás mellett. Neki visszajönnek az egységei, de el is mennek, mert nincs férőhely. Befokozódnak lakossággá, ő meg felmászik a pontlistában. Sok egysége volt, messze kerül.
Ez MOST azt jelenti, hogy több körre kerülhet a szövijétől, azaz prédává válik (válhat).
HA bevezetésre kerülne az újítás ott jönnének vissza egymás mellett, ahol voltak. (Na jó a lóvéját azt bukná persze...)
Tudom elég gyenge indok, de eddig nem olvastam senkitől...

|
Elképzelhető helyzet, de mivel ezt eddig senki nem vetette fel, és most is csak ilyen elméleti szinten említetted, azt gondolom, hogy egy 30-40 évente egyszer előforduló, rossz szervezésre visszavezethető jelenség miatt kár olyan módosítást betenni, ami "mellékhatásként" a mindennapokban problémákat okoz.
|
The Following User Says Thank You to Ati For This Useful Post:
|
|

02-24-2010, 23:08
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
ami "mellékhatásként" a mindennapokban problémákat okoz.
|
Kifejtened, hogy milyen problemakra gondolsz?

02-24-2010, 23:12
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Kifejtened, hogy milyen problemakra gondolsz?
|
Jelenleg egy olyan "téma" van a Hódítóban, ami nagyon-nagyon-nagyon sok ember számára nehezen érthető: a foglalkoztatottság. Olvasgasd csak a belső fórumokat, és látni fogod, hogy rendszeresen felbukkannak emberek, akik szerint elromlott a játék. Vagy akik szerint túl jók voltak, és emiatt direkt ki lett velül szúrva.
Ezt az amúgyis problémás témakört tetézné ez a módosítás azzal, hogy egy szabi előtt teljesen jól működő ország szabiról visszajöve romokban hever.
|

02-25-2010, 05:46
|
Member
|
|
Longevity: 82%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ezt az amúgyis problémás témakört tetézné ez a módosítás azzal, hogy egy szabi előtt teljesen jól működő ország szabiról visszajöve romokban hever.
|
Szabi előtt is elmennek az el nem férő lakosok....ami akkor tud működni, az szabi után is tud működni... szerintem
|
The Following User Says Thank You to Gabro For This Useful Post:
|
|

02-25-2010, 08:20
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Jelenleg egy olyan "téma" van a Hódítóban, ami nagyon-nagyon-nagyon sok ember számára nehezen érthető: a foglalkoztatottság. Olvasgasd csak a belső fórumokat, és látni fogod, hogy rendszeresen felbukkannak emberek, akik szerint elromlott a játék. Vagy akik szerint túl jók voltak, és emiatt direkt ki lett velül szúrva.
|
Ezt en azert nem erzem jo ervnek, mert Te kezdo emberekrol beszelsz.
Egy kezdo embernek _nincs_ olyan orszaga, amiben ez a modositast kart tud tenni. Ha szabin romokban heverne, szabi nelkul sem tudna megoldani, hogy mukodjon.
Ha azt mondod, hogy az anarchosok miatt csinalod ezt, hogy lehessenek eletkeptelen, szetelezett orszagok szabin, akkor megertem, de igy nem. 
|
|

02-25-2010, 09:42
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Egy kezdo embernek _nincs_ olyan orszaga, amiben ez a modositast kart tud tenni. Ha szabin romokban heverne, szabi nelkul sem tudna megoldani, hogy mukodjon.
|
Kezdő ember sokkal inkább kerülhet bajba a népességhiány miatt, mint egy olyan valaki, aki már ismeri a játékot, különösen a népesség szerepét. Az ő bajukat tetézné ez a módosítás azzal, hogy még szabi alatt is hazavágná az országukat. (Másét is, de most a problémás esetet nézem.)
Mindez azért, hogy az évek óta játszó profiknak könnyebb legyen a szintlépés.
Nem érzem mégcsak egyensúlyban sem a két oldalt, nemhogy a második legyen a nyerő.
|

02-25-2010, 12:38
|
Member
|
|
Longevity: 92%
|
|
Ebben az esetben nem lehetne betenni egy olyan módosítást, hogy a szabin lévő oriknál nem számítanak be a pontba a házban el nem férő emberek? Ha viszzajön szabiról, akkor ismét beszámít, de a 3 éve szabin lévő orik nem fognak a top helyeken tanyázni.
6:3 (4) (#100056)
Paliking (5) (#178189)
Elmegyilkos (7) (#7777)
Uff (2)(#426219)
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|