|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
View Poll Results: Melyik ötleteteket tartanád jónak, a hulla erősítésére?
|
tripla szintenkénti hadibónusz
|

|
29 |
21.64% |
dupla szintenkénti hadibónusz
|

|
27 |
20.15% |
gyújtás elleni rezisztencia
|

|
33 |
24.63% |
minden mágikus és tolvaj akció elleni reziszdetencia (szintenként +5%-ot növekszik)
|

|
29 |
21.64% |
férőhelye szintenként +2-vel növekszik
|

|
12 |
8.96% |
férőhelye szintenként +10%-ot növekszik
|

|
65 |
48.51% |
nem kell erősíteni, vagy ezek közül egyiket se tartom jónak. (alapos kifejtést igényel!!!)
|

|
19 |
14.18% |

02-24-2010, 16:26
|
Junior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 78%
|
|
Sajnálom. Nem vagyok kedves. Nem szeretem ha -annak ellenére, hogy próbálok valamiféle építő jellegűt írni- valaki nem reagál a felvetéseimre, csak gúnyt űz belőlem. Csak és kizárólag azon oknál fogva mert nem 1/Aból hoztam példát, hanem 5ösből, 200 hekiről.
Ez nem szimpatikus, szerintem.
Látom, rossz volt a példa. Az a baj, hogy a pár évvel ez előtti 4-esben megesett dologra már nemigen emlékszem. Azért megpróbálom felidézni.
Épp szöviváltás volt folyamatban nállam, hulla keresktedőnél. Kb 5 millát kezeltek a bankok. Olyan 500 heki körül. Inkább harcos voltam mint békés kereskedő. Megtalált egy szövetség 4-6 kör mélységből. Reggel felkelve kaptam két rengést. Nem igazán izgatott. Elvertem a feles pénzem és megcsináltam a dolgokat. Elmentem suliba. Mira hazaértem 4-kor addigra 400 heki körül volt az orim. Kb mindennek a fele hiánzott és a morál a padlót verdeste. A bankok leáltak, így a pénzemet 1millára lelopták. Csak a barakkok kb fele volt üzemképes. Az épületeim jórészét elbontották a rengések.
EZek ellen még kevesebb védelmet kapna ez a faj a változtatásokkal. Tehát nem 1-2 nap lenne kifektetni, hanem csak 1. Ez tényleg sokat erősítene ezen a fajon. Így is elég rizikós, nem csak a hullának, hanem a szövinek is ha van egy hulla. Ezután még inkább az lesz
Sajnos.. jobb lenen ha pontos adatokat tudnék mondani. Ilyet már mindenki hallot, hogy 1 nap alatt megfektetnek hullákat. Nem sok embert zavar. Hiszen csak egy kukába való faj.
Viszont az egyetlen amelyik tényleg más mint a többi.
Mivel én kifejezetten rühellem a varázslókat és a tolvajokat, így nekem ez a faj az ideális. Ha nem lenne én sem tépném itt a számat.
Mégegyszer kérném, ha lehet. Reagáljatok valamit a felvetéseimre pár hsz-el fentebb.
|
The Following User Says Thank You to Hopeless For This Useful Post:
|
|

02-24-2010, 16:27
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by Hopeless
Értelmes válasz volt köszönöm. Nagyban elősegítetted a probléma megoldását.
|
Igen. Elősegítette. Megpróbáltam rávilágítani, hogy nem attól lesz baja a hullának, hogy elkezdik mostantól még rengetni is meg tűzgolyózni.
Quote:
Mit szolnál ha a tekis gnómodtól elvennék a könyvtárkulcs varázslatot, erre te felháborodnál és ellenkeznél. Mások meg lereagálnák azza: ne légy már hülye! Menj oszt verj szét mindenkit és csinálj 20% tolit, hátha akkor nem lopnak le tekivel. Vagy menj és csináljt egy óriásos orit! Ügye milyen jó is lenne?
Kábé ezt írtad te is. Semmit!
|
Kábé, még közel sem ezt írtam. 
Kábé azt írhattam, hogy mi lenne, ha a könyvtárkulcs mostantól csak 98%-ban védené a tekiket.
Quote:
Azt te olvastad, hogy ezentúl hiába ütöm el magam nem fog érni semmit?!
|
Nem. Nem olvastam. Ilyen nem szerepelt sehol.
Quote:
Hallottál már arról, hogy a készüli visszajön, esetleg lehet rajta segíteni?
|
Hallottál már arról, hogy az épületeket vissza lehet építeni, az egységeket pedig képezni??
Quote:
És arról, hogy nem mindenkinek van kereskedő személyisége?
|
És arról, hogy kereskedő szemet felveheted ha akarod, senki sem tiltja meg. És ezen kívül ajánlottam még másik két pénzszerzési lehetőséget. Azokhoz nem kell személyiség.
Quote:
És azt olvastad, hogy ez 200 hekin volt! MOST! A védelem elvesztése előtt.
|
És azt tudod, hogy ez a védelem mennyi számít. Próbáld ki anarchban 200 hekin. Most, hogy 30 ember helyett kb. 40 esetleg 45 hal meg, míg 6 épület helyett 8-10 dől össze, nem tök mindegy?? Cserébe kapsz 20% férőhelybónuszt.
Quote:
Egy gyenge ország ellen?
|
Építsd erősebbre.
Quote:
Azt fírtattam, mi lesz a védelem nélkül és akkor ha két szövi esik egymásnak. Olvasd el ezt is! Ha szabad kérnem!
|
Szabad kérned. Nem lesz semmi.
Quote:
Jah.. és ha 3asban lennék akkor h üssem el magam?
|
Bemész a háború menübe, beírod az ország sorszámát, akire támadni szeretnél, majd tovább gomb. Ezek után kiválasztod az egységeket, és a támadás gombra kattintasz. Ezen nem változtattunk. Vagy én maradtam le??
Quote:
Imádom az ilyen építő jellegű hozzászólásokat! Komolyan. Annyira jó amikor itt elbagatelizálják a dolgokat.
|
Ööö. Ha nem szereted, akkor minek írsz ilyeneket??
Quote:
De Dus.. ha esetleg, Netán válaszolnál valamit a felvetéseimre is? Legalább ebböl az utolsó hozzászólásból! Megtisztelnél vele.
|
A felvetésedre nincs mit válaszolni, mert vagy leírták már, vagy teljesen felesleges leírnom, mert Ati már megadta, hogy mik fognak bekerülni. Úgyhogy már vagy meg lettél vele tisztelve, vagy teljesen érdektelen.
De, hozzáteszem, én egy olyan hozzászólásodra válaszoltam, amiben egy darab felvetés nem volt. Akkor most milyen felvetésre is kéne reagáljak??
//Bocsi, abbahagyom az offot... De ez még remélem belefér Ati, mert végül is a témáról szól (legyen-e elvéve az a két védelem, vagy sem??) //
Last edited by Dus; 02-24-2010 at 16:31..
|

02-24-2010, 16:44
|
 |
Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
"A bankok leáltak, így a pénzemet 1millára lelopták."
ezt kiemelném,majd azt ajánlanám inkább a segítség topicba irkálj mint ide. köszi 
Killer Land re (#353982)
Killer Land0 (#364507)
Killer Land1 (#384284)
Killer Land2 (#513419)
|
The Following 6 Users Say Thank You to Killer For This Useful Post:
|
|

02-24-2010, 17:32
|
Member
|
|
Activity: 1%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Egyetértés nem lesz. Amondó vagyok, hogy kerüljön be az utolsónak megírt összefoglaló, aztán menet közben meglátjuk, hogy ez mire volt elég. Emlékeztetőül:
Az "a földrengés csak minimális károkat okoz" és az "az ellene irányuló emberrablások a távolság függvényében a szokottnál kevesebb embert visznek el" védelmeket eltörölném, viszont a "hatástalan ellene a varázslók meggyilkolása, a katonák gyilkolása és a tolvajmérgezés" védelmet meghagynám, hiszen halott, nem lehet mégegyszer megölni.
Hadibónusz marad ahogy most van, első körben semmi emelés.
Férőhelybónusz: 5. szinten +20%, 4. szinten +30% (összesen, nem a plusz 20-on felül), 3. szinten +40%, 2. szinten +50%, 1. szinten +60%.
Van-e bárkinek bármi kifogása ez ellen? Túl erős, és mindenkit azonnal le fog szedni, vagy egyéb félelmek?
Köszi,
|
Szerintem a kiemelt részt se kell megszüntetni maradhat benne se nem oszt se nem szoroz ettől nem lesz erősebb faj a hulla
|
The Following 3 Users Say Thank You to Serg For This Useful Post:
|
|

02-24-2010, 17:40
|
Administrator
|
|
Activity: 24%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Serg
Szerintem a kiemelt részt se kell megszüntetni maradhat benne se nem oszt se nem szoroz ettől nem lesz erősebb faj a hulla
|
Nem is az a célja, hogy ettől erősebb legyen, hanem az, hogy az erősebb hulla ellen a hátrányait kihasználva megelőző csapásként védekezni lehessen.
|

02-24-2010, 18:42
|
Member
|
|
Activity: 1%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Nem is az a célja, hogy ettől erősebb legyen, hanem az, hogy az erősebb hulla ellen a hátrányait kihasználva megelőző csapásként védekezni lehessen.
|
Ezt akkor kellene megtenned ha úgy erősítetted volna meg ahogy legelőször akartad brutálra 
|
The Following User Says Thank You to Serg For This Useful Post:
|
|

02-24-2010, 21:37
|
Junior Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Ati én támogatom a törekvésed mindent ami a hullára irányul de Monro is meg hopeless meg páran említettek még pár plusz javaslatot a toli védelmre is. Erről mi a véleményed?
Pl a hullára nyitott tk val csak valami veszteségek árán lehessen lopni szövitagot(fertözés toli hullás +1% al nagyobb készültség vesztés)
A férőhely bonusz mellé ezeket tenném be pluszként
És volt egy másik radikális ötlet is hogy a hulla sikeres mészárlás esetén meg tudja fertözni a célbavett országott.
Illetve ami nekem még nagyon tetszett hogy hírnévpontokban látszodjon a hulla elleni toli vari(katonai ) akció is.Így könnyebb lenne a visszanyomozgatás az elmentett pontlista alapján.
|

02-24-2010, 21:39
|
Member
|
|
Longevity: 82%
|
|
Quote:
Originally Posted by Serg
Ezt akkor kellene megtenned ha úgy erősítetted volna meg ahogy legelőször akartad brutálra 
|
vagy talán még akkor se....
ha a védelme megmarad, akkor egy szöviből kénytelenek lesznek mindannyian rajta ellőni a készültséget...
nyugodtan maradjon a védelme, nem lesz tőle annyival erősebb 
|

02-24-2010, 21:42
|
Member
|
|
Longevity: 82%
|
|
Quote:
Originally Posted by csakegygnóm
Ati én támogatom a törekvésed mindent ami a hullára irányul de Monro is meg hopeless meg páran említettek még pár plusz javaslatot a toli védelmre is. Erről mi a véleményed?
Pl a hullára nyitott tk val csak valami veszteségek árán lehessen lopni szövitagot(fertözés toli hullás +1% al nagyobb készültség vesztés)
A férőhely bonusz mellé ezeket tenném be pluszként
És volt egy másik radikális ötlet is hogy a hulla sikeres mészárlás esetén meg tudja fertözni a célbavett országott.
Illetve ami nekem még nagyon tetszett hogy hírnévpontokban látszodjon a hulla elleni toli vari(katonai ) akció is.Így könnyebb lenne a visszanyomozgatás az elmentett pontlista alapján.
|
ezek közül a hírnévpontos ötlet tetszik, a többit viszont nem támogatom (különösen a mészárlásos fertőzést nem)
|

02-24-2010, 22:03
|
Administrator
|
|
Activity: 24%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
|
Pénzt tud védeni bankkal, mást meg felesleges tartania. Milyen tolvajok elleni védelemre gondolsz?
Quote:
|
Az élőhalott nem tud védekezni a lopások ellen, a szövitag pedig saját maga kell, hogy védekezzen.
Quote:
|
A játék kiszámíthatóságát döntené romokba. ELmegy aludni valaki, abban a biztos tudatban, hogy reggelig max beütik, de más baj nem lehet, és reggel arra ébred, hogy a népességének fele lelécelt egy olyan betegség miatt, amiről esélye nem volt tudni.
Az élőhalottak bevezetése ezt a kiszámíthatatlanságot szüntette meg (véletlenszerű megbetegedések), ezt nem szabad visszahozni.
Quote:
|
Én azt látom, hogy ezzel két dolog történne:
1, a mostani esélyek a hírnévpontból való kikövetkeztetésre (más fajok esetén) teljesen megszűnnek, mert az akciók után pár hullát lop valamelyik irányba, esélyed nem lesz többet a hírnévpont változásból kitalálni, hogy ki volt;
2, ugyanez az élőhalottra: lop egyet a másik irányba is, és megint esélytelen, hogy ebből bármit megtudj.
Összességében tehát a felvetett helyzeten nem segítene, egy mostani elemet viszont kiírtana a játékból.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|