|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Chat Általános chat-be torkollott témák... :) |

01-26-2010, 00:55
|
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 90%
|
|
Quote:
Originally Posted by Reaktor
Vityu figyelemmel kísértem a hadakozásaitokat, és a vereségek veszteségek legnyomósabb oka nem a pénzhiány volt.
Nem akarom itt kielemezni ezt, privátban szívesen elmondom. Persze csak, ha érdekel.
Másrészt a játék szerves részét képezi a harchoz szükséges anyagi javak előállítása. Ha ebben hátrányban vagytok akkor ezen a területen kell erősíteni.
Szerinted Alexandrost Gaugamelánál érdekelte, hogy sokszor annyian vannak a Perzsa seregek?
Jó stratégiával, és megfelelő taktikával győzelmet aratott.
|
Kérlek meséld el azt a taktikát, amit el lehetett volna játszani a pékek ellen annyi pénzből amennyi a rendelkezésre állt... Hogy mennyi? Annyi, hogy nem volt pénzünk televenni magunkat, amikor ránk álltak. Régen volt, ez már elmúlt, nem infókiadás.
Mi lett volna az az ördögi jó stratégia, amit egyéniben meg tudtunk volna tenni? Így is kellett magunkat védve fokozni egy ráálláshoz... Mondd, mégis mit kellett volna tennünk, amikor már 4országunkban több üres hektár volt, mint amennyi föld van egy kisebb klánban? Mondd, mégis mit kellett volna tennünk, amikor egy egész éjszaka a pontlistában kellett mászkálnunk, attól tartva, hogy bevernek, miközben kinn a sereg?
Vagy ezek a dolgok csak a legnagyobbaknak ennyire egyértelmű dolgok?
Emlékeztetnék mindenkit, hogy a játék nem csak stratégiai moguloknak van fenntartva. Oké, hogy stratégiai játék, de nehogymár attól legyen egy ország megvédve, hogy belefokozok 2 milla egységet.... Mert annyit az ellen nem fog...
Gazdasági játék is? Oké, ezt is elfogadom, de a klánba először vissza kell forgatni azt, amit kitermeltél. Oké, hogy nektek van felesleges xmillió egységetek, mert nem igazán kell semmit csinálnotok...
Kérdezd meg a kisebb, támadóbb klánokat, hogy nekik mennyi tartalékuk van. Olyan, amit ott termeltek meg... Nem hinném, hogy milliós egységeket fognak mondani a piacon... Mondhatják, hogy milyen tré, 2éve ott vagytok, és nincs fejenként 2milla lovatok... Persze, mert már elhaláloztak a csatákban...
A véleményem az, hogy nem vagyok szar játékos, sose mondtam, hogy jó vagyok, hogy benne lehetek a 100 legjobban, de kitartó vagyok, és harcolok. És most azt kell látnom, hogy az egész lószart sem ér, mert létezik a játékban egy olyan funkció, amivel a lakosságot a támadó sereg méretéhez közelire növelve azt megvédi a földvesztéstől. Persze, ha az otthon tartózkodó embereidet te is megnöveled, akkor viszont juthatsz földhöz, mert... miért is???
Alexandrost Gaugamelánál felmérte a helyzetet. Mivel az ellenfél marha sok volt, ezért rávett fél milla környékbeli varázslót, hogy hagyjanak fel a munkájukkal, és költözzenek be hozzájuk, hogy ezzel ők nyerhessenek.... Igaz egy nap múlva el is küldte volna őket...
Szerintem vicc, hogy ilyen lehetőségek adottak. Legyen a fokozás, legyen. De a teljes védelemért fizessen valaki 4-5-6x többet. Tessék, a teljes eltávolodás legyen 2milla egységnél. Ugyanígy a ráállás is természetesen. 100k-t akarok fokozni, akkor toljak el 2milló egységet.
Ezek után olyan gondolataim vannak, hogy hagyom a fenébe az A-t, mert nem vagyok való oda, és megyek egyfős betonelfnek. Összegyűjtök pár millió egységet, majd elfokozom, és csinálok egy aranyalmát...
Tisztában vagyok vele, Zoli, hogy nagyszerű játékos vagy, és neked sikerült volna megcsinálni pénz nélkül. Nekünk nem ment. Ennyi.
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
|
The Following 5 Users Say Thank You to vityu For This Useful Post:
|
|

01-26-2010, 01:33
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Vityu szuuuszáááá. nem kell idegeskedni,ez egy játék.
|
|

01-26-2010, 01:49
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
Vityu szuuuszáááá. nem kell idegeskedni,ez egy játék.
|
amit túlságosan komolyan veszek...
|

01-26-2010, 01:56
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by vityu
amit túlságosan komolyan veszek...
|
Csak úgy érhet el eredményeket az ember,ha tényleg ennyire komolyan veszi, csak nem biztos,hogy ez a megfelelő konkluzio  tanulni kell a hibából, és egy stabil tartalékot képezni. utána már mehet az ütök-termelek-ütök-termelek dolog, csak legyen mellette egy stabil tartalék mindig. nekünk is volt tanuló pénz. a 7.osztály második ütésénél összesen volt a klán kp-ja 4.4yard, mi is elcsesztük 1x  hozzátenném nekünk is volt pár hét szabi utána, igaz közben volt egy klántali is 

01-26-2010, 02:00
|
 |
Member
|
|
|
|
sőt volt olyan is,hogy el ráállásra elcsesztünk majdnem 1milla kattancsot. akkor fokoztunk elösször távolabbról rá egy klánra, és csak 3x-a sikerült, mert elment a fele, és úgy jöttünk rá ennek is trükkjére 

01-27-2010, 07:44
|
Member
|
|
Longevity: 82%
|
|
Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
sőt volt olyan is,hogy el ráállásra elcsesztünk majdnem 1milla kattancsot. akkor fokoztunk elösször távolabbról rá egy klánra, és csak 3x-a sikerült, mert elment a fele, és úgy jöttünk rá ennek is trükkjére 
|
zene füleimnek, hogy nemcsak nekem kell hibázni a tanuláshoz 
|

01-27-2010, 12:44
|
Senior Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by Dynosaur
Pepával meg még soha sem beszéltem...
|
addig jó neked 
|
The Following User Says Thank You to J.Ati For This Useful Post:
|
|

01-27-2010, 13:51
|
Member
|
|
Longevity: 84%
|
|
Quote:
Originally Posted by vityu
Ezek után olyan gondolataim vannak, hogy hagyom a fenébe az A-t, mert nem vagyok való oda, és megyek egyfős betonelfnek. Összegyűjtök pár millió egységet, majd elfokozom, és csinálok egy aranyalmát...
|
Az az érzésem, hogy talán tényleg így van. Nem voltál való egy akkora klán vezetőjének, mint amekkora volt a Black Dragon. Ezzel nem bántani, vagy sértegetni akarlak, de állandóan az a hozzáállásod, hogy Te mindent tökéletesen csináltál, semmit nem hibáztál, nem kell változtatnod semmit, a játék szabályai miatt vesztettél, a játék szabályai a rosszak.
Bár lehetne változtatni az elfokozáson és a ráfokozáson, ettől még a jelenlegi szabályok között kell eredményesen játszani.
Nem voltatok rákényszerítve, hogy addig üssetek, ameddig el nem fogy a tartalékotok, nem voltatok rákényszerítve, hogy feljöjjenek egyes országaitok a mieink mellé, nem voltatok rákényszerítve, hogy ütés után elfedezzétek a kedvezményest, megállhattatok volna előbb is.
Egyáltalán nem voltatok rákényszerítve arra, hogy egy olyan klánnal bocsátkozzatok harcba, akiknek sokkal több pénzük van.
Fel lett ajánlva idejében az MNT, mert nem akartunk harcolni veletek, de az a sejtésem, hogy a sikeres ütések okozta önbizalom miatt nem voltatok elég óvatosak.
Simán elkerülhettétek volna, hogy hátrányos helyzetből kezdjétek a harcot.
De ha már harc volt, akkor is ki lehetett volna hozni belőle sokkal többet. Nagyon ügyes dolgokat csináltatok, kezdve a klántámadáskori egyéni ütésekkel, az átépüléseken át a jó "egységmenedzsmentig".
Amikor ott álltam 75% katonai morállal, tele bányával törpeként, mellettem egy ork, alattam egy törpe, és az ork átépült úgy, hogy be tudjon gömbölni, minden infótok megvolt. Ekkor bezzeg használtátok a fokozást, és ha jól emlékszem 60k pontról álltál rám (mintha elsőre nem is sikerült volna, így még többe került), majd mikor visszatámadtam sereget engedtél el és full beíjaztál.
Szóval ha arra van pénzetek, hogy 60k-t fokozzatok, elengedj egész sok lovat, majd beíjazz, klántámadásokkor az orkoknál is sereget cseréljetek, akkor egyszer, amikor egészen biztos, hogy elfokozunk, és nagyon sok múlik azon, hogy az adott orin üssetek pár száz hekit, követhettétek volna a pontlistában. 300-400k katonából megvan, és utána az egész klánotok végigveri.
(Sőt, az egész ingyen is meglett volna, ha amikor kijössz rám, lebontasz pár hekit, és alulról ütöttél volna be. Lépcsőzetesen ott voltatok utána a hadi országaitok egy igazán ramaty országra)
Kicsit jobb taktikával elérhettétek volna, hogy nagy veszteségeket okozzatok nekünk, és bevéditek magatokat annyira, hogy ne tudjunk beütni klánban. Hiába van sok pénzünk, ha alattunk vagytok egyéniben 60k pontra, nem tudunk támadni.
Klánban sem azért sikerült beütnünk, mert több volt a pénzünk, hanem mert kitámadtatok. Ha nem támadtok ki, több földetek lenne 13k hektárral legalább.
De egyáltalán nem a taktikai manővereken van a lényeg, nekem ezek a meglátásaim a stratégiát illetően, ezeket mindenképpen lehetett volna másképp csinálni.
A lényeg a hozzáálláson van. A pékekkel csináltunk marhaságot, mikor úgy épültünk termelőre, hogy utána a Gun nevetve átjött rajtunk. Hibáztunk, megtanultuk, hogy hogyan termeljük óvatosabban. Csináltunk marhaságot, mikor nem engedtünk el sereget klántámadáskor, így egyéniben beütöttetek, de többet remélem ilyet sem fogunk. Rengeteg ilyen dolog van még, amit nem csináltunk / csinálunk jól, de amit észreveszünk azt próbáljuk kijavítani.
Benne van a pakliban, hogy levernek, de ha azt hiszed, hogy mindent a lehető legjobban csináltál, akkor azzal kizárod a lehetőségét, hogy fejlődj és törekedj arra, hogy legközelebb jobban csináld.
Padlócsempe (6) (#216127) [4/L]
Csempe (3) (#396380) [1/A]
Padlófütés (2) (#560612) [3/G]
|
The Following 7 Users Say Thank You to Padlócsempe For This Useful Post:
|
|

01-27-2010, 14:01
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Padlócsempe
Az az érzésem, hogy talán tényleg így van. Nem voltál való egy akkora klán vezetőjének, mint amekkora volt a Black Dragon.
|
Ezzel az egy mondattal vitatkoznék  a Black Dragon csak Vityu miatt jutott el idáig, ő szervezte össze a csapatot, és sztem tényleg jó vezér. a többi résszel viszont egyetértek,a hibákat nem tagadni kell, hanem tanulni belőle 

01-27-2010, 14:32
|
Senior Member
|
|
|
|
Nem idézem be, mert hosszú!
Tévedsz, ha azt hiszed, hogy nem tanulok dolgokból. Te nem voltál benn a klánunkban, vagyis remélem, hogy te nem voltál, így nem láthattad a benti morált. Azt a nemtörődömséget, amivel vettük már az egészet. Az akkori áron egy utánafokozás kb 4mrd arany lett volna. Volt benn mondjuk 16mrd. Ez ÖSSZESEN 4fokozás, és akkor elment az egész klánvagyon. A jelenlegi piaci árakon hidd el, mentünk volna. Próbáltuk azt elérni, hogy ha ránk álltok, akkor eredményesek lehessünk.
Miért fokoztam rád? (30k pontról csak, nem 60-ról) Mert ki kellett használnom, hogy nagyon ramaty a morálod.
Nagyon szeretem, amikor olyanok mondják meg, hogy mi a helyes lépés, akik nem tudják azt, hogy a klánban mennyi pénz van, akik nem tudnak a játékosállomány pillanatnyi aktivitásáról, és rengeteg olyan körülményről, amiről egy külső szemlélőnek fogalma sincs. Remélem, hogy tényleg nem tudsz ezekről a belső információkról, és nem te voltál az, aki belépett egy éppen gépközelben nem lévő orkhoz és elfhez(gőzöm sincs, hogy hogyan), a klánsereg csapódása előtt berakni a hadügyi tekercset a raktárba, hogy pattanjunk, és ti beférjetek...
Mondjuk szerencsére ti is pattantatok, de ha mi befértünk volna, akkor lehet most nem ilyen lenne ez az egész... Lehet, hogy nem is a mi játékunkon múlt a végkimenetel, hanem valami gerinctelen ember/ek cselekedetén?
Tudod, amikor a kedves vezéreteket és hű csatlósát több ország szabálytalan irányításáért áthelyezték, egyszerre, két különböző csoportban, akkor már el tudom hinni, hogy a lefordult Iron miért beszélt úgy, mintha maga is a klánban lenne...
Tudod miért nem fogadtuk el az mnt-t? Azért, mert nem vayok hajlandó elfelejteni azt, amikor valahogy belépett Iron az egyik klántársamhoz még nagyon régen, (amikor a könyvmolyos termelő klánja volt) és a klántársam nevében beszélte rá az éppen bent lépvőket, hogy vegyenek fel lovat a piacról. Emlékszem a szavaira: Sokat tettek értünk a pékek, ennyit mi is megtehetünk nekik... Vagy nem így volt Iron? Ezek után azt mondta nekem, hogy ne pampogjak, mert mi az ő kisklánja vagyunk...
Lehet, hogy bolondság volt nem elfogadni az mnt-t, de inkább harccal bukok el ellenetek, minthogy szürkék legyetek a pontlistámban...
Jah, még az első sorodhoz: azért mert mindig megfontoltan haladtunk, még nem voltunk szarok. Ezért a klánért többet tettem, mint amit elképzelhetsz. Megfontolt, és ha nem is a legjobb, DE jó vezére vagyok a klánomnak.
|
The Following 3 Users Say Thank You to vityu For This Useful Post:
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|