Quote:
Originally Posted by Bogár
Be kell vallani azért azt is, hogy Essiennek nagy mákja is volt. Egy ilyen kapáslövés nem 99 profi focista esetében megy látványosan fölé a 100-ból, hanem úgy általában 99 ilyen lövés megy fölé a 100-ból. Vagyis ez nem személyfüggő, hanem sokkal inkább a szerencse kérdése, hogyan találja el a labdát.
Egyébként tény, hogy nagyon látványos gól, de szerintem szépséghiba az óriási szerencsefaktor.
Szerintem Ronaldo megérdemelten kapta a Puskás-díjat. Az ő gólja esetében a szerencsének sokkal kisebb szerepe volt. Nagyon állat ő a távoli kapuralövéses témában. Olyan távolról nagyon nehéz eltalálni a kaput, na meg a kapusnak is nagyon sok ideje van a rámozdulni a labdára.
|
Ebben a szerencse dologban nagyon erősen különbözik a véleményünk. Szerintem egy ilyennek semmi köze a szerencséhez. Sokan soha az életben nem lesznek olyan "szerencsések", hogy ilyet lőjenek.
De hasonlít ez a felfogás ahhoz, mikor azt mondja valaki, hogy érdemtelenül nyert egy csapat. Na most ha nem csalásról van szó, akkor nem lehet érdemtelenül nyerni, legfeljebb fogni a fejed, hogy nem így kellett volna lennie.
A szerencse sem az mikor jól találnak el egy lövést, hanem mikor egy arra repülő sirály (vagy Liverpool-strandlabda) tarkóján pattan meg egy löket