|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Stratégia & Tippek Stratégiák megbeszélései, tippek, trükkök az egyes fajokhoz, személyiségekhez |
View Poll Results: Ember vs. Óriás - ki győzne ?
|
Ember
|

|
5 |
15.15% |
Óriás
|

|
26 |
78.79% |
Döntetlen
|

|
2 |
6.06% |

06-20-2006, 14:04
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Az ember nem nyer annyi helyet a varikkal mint az óriás, elvégre az 5x-ös különbséget meg kell tartsa. A tekik és a faji sajátosságok továbbra is az óriás mellett szólnak. Tudom ,hogy ismétlem magam, de 40% lakás, 15%-al erősebb sereg, és 10%-al többet termelő tanya. Az ember ezzel szemben csupán a tükörvarit tudja felmutatni, az pedig a gyakorlatban édeskevés lenne.
A körülmények eldöntik a csatát, mégpedig az óriás javára. Ha az ember toli-vari téren annyira legyengíti magát, hogy a full hadis óriást kivédje, akkor a környezet szétszedi, lehet még az óriás előtt  Ugyanakkor az óriás életképes akár 56 toival is, és vari se kell neki rengeteg ha hadis akar lenni. Embernek a tolik ellen védekeznie kell mindenképp.
|
Nah látod, az írásod is tökéletesen mutatja, hogy mennyire eldönthetetlen ez a kérdés (éppen ezért döntetlen), ugyanis te meg elfelejted, hogy az ember 30% torony védőt tutira összehozza eleve, tehát az óriásnak a bónuszai összesen elmaradnak attól, hogy átüsse az embert, ha az seregben beáll védekezni... és mint ahogy te is írtad, hogy a körülmények mennyire számítanak és azok távolról se bizti, hogy (az írásoddal ellentétben) az óriás oldalára billentik a mérleget... ugyanis jöhet a sok ha, aminek megint nincs értelme, mert mi van ha az ember szöviben van, az óriás meg nem, mi van ha az embernek van pénze éheztetősbe átmenni, az óriásnak meg nincs, mi van ha.... tök felesleges folytatni... és pont ezért is volt eleve reálisan megválaszolhatatlan ez a kérdés...
És születnek emberek.
|

06-20-2006, 16:56
|
Senior Member
|
|
|
|
Ilyen alapon összehasonlíthatjuk az óriást a hullával is, és meg lehet egyezni egy döntetlenben ott is, mivel az óriás nem tudja pusztán varikkal hazavágni, lévén hamarabb fogy a készülije mint ahogy a hulla helyreállítja az elszenvedett károkat  Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy az óriás az erősebb. Talán nem véletlen, hogy többen játszanak óriást mint embert, még A-ban is, ahol a tekizés nem okoz olyan jelentős kárt 
|

06-20-2006, 17:41
|
Member
|
|
|
|
írjatok össze 1000 hekire egy tipikus erős embert, és egy tipikusan erős óriást.... hamar kiderül melyik a jobb 
ember szerintem csak tolisnak jó, óriás meg varisnak és hadisnak is.... szerintem egy hadi óriás szétszedi az embert eléggé hamar... varisnak meggyűlik vele a baja, mert túl sok vari kell hogy átvarázsoljon a tükörvarin...
tehát
hadi vs toli egyértelműen óriás
vari vs toli kb egál ha elég varit tud tartani az óriás (ha nem, akkor az ember nyer)

06-20-2006, 18:11
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Ilyen alapon összehasonlíthatjuk az óriást a hullával is, és meg lehet egyezni egy döntetlenben ott is, mivel az óriás nem tudja pusztán varikkal hazavágni, lévén hamarabb fogy a készülije mint ahogy a hulla helyreállítja az elszenvedett károkat  Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy az óriás az erősebb. Talán nem véletlen, hogy többen játszanak óriást mint embert, még A-ban is, ahol a tekizés nem okoz olyan jelentős kárt 
|
nos, talán azért, mert az 1/a-ban biza az óriással lehet ütni is, míg az emberrel nem, lévén az ember sosem hoz össze annyi támadó erőt, hogy átmenjen egy 45+15, vagy 50+10-es orin... és nem, az baromság, hogy ez az összehasonlítás ugyanaz mint ha zombilva raknád össze, ugyanis ha kicsit vennéd a fáradtságot, akkor utánaszámolhatnál, vajh mennyi védőt lehet összehozni egy embernek (mondjuk nem is nagyon dúrván seregre kiélezett orival, legyen 25/25-ös ori), akinek nincs eszetlen sok tolija, csak mondjuk 3-4e és mekkora támadó kell egy óriásnak ahhoz, hogy átüsse... de tudod mit, számoljunk kicsit együtt... 100 tudós óriás paci támadóját és 100 ember íjászét 30% torony védővel...
Óriás támadó alulról 100% katmorállal:
100*1.35*1.15*1.07*1,1 = 183
Ember védő 100% katmorállal:
100*1.35*1.3 = 176
Szerintem az értékekből elég jól látszik, hogy közel azonos a támadó és a védő értékük akkor HA az óriás alulról tud támadni... és az embernek persze meg kell, hogy legyen a 15% torony is, amit nem túl nagy őrdöngősség összehozni...
Szóval de, igenis ki lehet hozni az óriást és az embert döntetlenre még 1/a-ban is... csak sosem lesz vezető szerepű ori 1/a-ban mert nem elég erős hozzá és elveszti a kevés variból jövő előnyét is, hisz ott majd mindnekinek kevés a varija...
És születnek emberek.
|

06-20-2006, 18:40
|
Member
|
|
|
|
Már csak azt hagyod figyelmen kívül, hogy az óriás létszámelőnyben van az emberrel szemben, valamint hogy egy sereges óriás ugyan nem lesz olyan védett mágikus támadásokkal szemben mint az ember, így viszont akkora sereget állít ki hogy jaj 
az embered meg "csak" 50% barakk toronnyal nem fog tudni anniy tolit tartani sztem hogy ne kapják szét a csoportban mielőtt egyáltalán összeakadna az óriással...
Az óriás gömböli az embert, az ember meg éplista alapján tud valamit művelni. A sereges óriás sztem simán üti az embert...
Óriás 1000 hekin:
193 ház 13510 nép
460 barakk 20160 ló 5600 íj
100 torony mind a 5600 íjnak van hely
1 kocsma 56 toli
110 templom 15400 vari
136 tanya ellát mindent
Ennyi lóval egy 20% barakk+20% tornyos embert be lehet verni azonos feltételek mellett fölfelé (ennél több védelem sztem nem reális egy embernek, mert akkor már nem tolis  )
Ha nem tetszik, akkor kérek egy ellen embert 

06-20-2006, 19:58
|
Senior Member
|
|
|
|
A számok bizon kemény dolgok, bár nem hagynám figyelmen kívül amit Xeper mondott, illetve én is párszor: az óriásnak sokkal több helye van.
A másik a tapasztalat. G-ben annak idején ember voltam, és egy óriás elől menekültem fel B-be. Volt két szinten át óriás hadisom is, és sose okozott semmi problémát az emberek leverése, pedig tudtak tolizni, lévén a varisom sose tudta levinni a készülijüket.
Elismerem, mindkét példánál volt szövitényező is, de akkor sem hiszem, hogy a gyakorlottab játékosok közt van olyan aki óriással ne állna ki bármikor egy ember ellen.
|

06-20-2006, 21:44
|
 |
Member
|
|
|
|
Nem azt mondtam, hogy egy óriásnak nincs esélye legyőzni az embert, sőt a legtöbben éppen a körülmények miatt inkább játszanak óriást, mint embert, de ez nem azt jelenti, hogy nem lehet igazán ellenfele egymásnak a két faj... csak mint azt már ezerszer leírtam, a körülmények NAGYON befolyásolják a harc kimenetelét és éppen ezért értelmetlen volt feltenni ezt a kérdést, mert így nem eldönthető...
És születnek emberek.
|

06-20-2006, 22:04
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Xeper
Már csak azt hagyod figyelmen kívül, hogy az óriás létszámelőnyben van az emberrel szemben, valamint hogy egy sereges óriás ugyan nem lesz olyan védett mágikus támadásokkal szemben mint az ember, így viszont akkora sereget állít ki hogy jaj 
az embered meg "csak" 50% barakk toronnyal nem fog tudni anniy tolit tartani sztem hogy ne kapják szét a csoportban mielőtt egyáltalán összeakadna az óriással...
Az óriás gömböli az embert, az ember meg éplista alapján tud valamit művelni. A sereges óriás sztem simán üti az embert...
Óriás 1000 hekin:
193 ház 13510 nép
460 barakk 20160 ló 5600 íj
100 torony mind a 5600 íjnak van hely
1 kocsma 56 toli
110 templom 15400 vari
136 tanya ellát mindent
Ennyi lóval egy 20% barakk+20% tornyos embert be lehet verni azonos feltételek mellett fölfelé (ennél több védelem sztem nem reális egy embernek, mert akkor már nem tolis  )
Ha nem tetszik, akkor kérek egy ellen embert 
|
Ember 1000 heki
ház: 188 (12220)
barakk: 230 (11960)
torony: 230 (11960)
kocsma: 200 (10400)
templom: 35 (4550)
tanya: 117 (7897 a termelés és 7826 a fogyasztás)
Sereg védő ereje: 23920*1.35*1.3 =41980
Az általad felvázolt óriás támadója:
20160*1.35*1.15*1.07*1.1= 36833
Tehát ez esetben a nem brutkón kigyúrt, éheztetős, nem 1/a-s ember ellen semmit nem tudna csinálni az óriásod...
De mint írtam, a körülmények eszméletlen sokat számítanak és még mindig nem eldönthető ki nyerne...
És születnek emberek.
|

06-20-2006, 23:01
|
Member
|
|
|
|
Akkor számolj full elites óriást (vagy full lovast  ) -mint mondtam a számolt felépítés 20% tornyos ország ellen jó éppen, és ez sem A-s durván kigyúrt ori...
10400 ember toli ekkora hekin nem mondható túlságosan ütőképesnek ugye.
A varikról nem is beszélve: az óriásomnak kb annyi a védője mint az emberednek... feltéve hogy 4550 varival nem fog körönként felmenni minden fontos varázslat  -ha mégis, akkor 30% többlet.. de semmiképpen nem sok
És igen, így jönnek be az általad említett körülmények: egy varikkal ennyire gyengén ellátott embert mennyire hagynak érvényesülni a tolijaival.... 

06-21-2006, 08:17
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Xeper
Akkor számolj full elites óriást (vagy full lovast  ) -mint mondtam a számolt felépítés 20% tornyos ország ellen jó éppen, és ez sem A-s durván kigyúrt ori...
10400 ember toli ekkora hekin nem mondható túlságosan ütőképesnek ugye.
A varikról nem is beszélve: az óriásomnak kb annyi a védője mint az emberednek... feltéve hogy 4550 varival nem fog körönként felmenni minden fontos varázslat  -ha mégis, akkor 30% többlet.. de semmiképpen nem sok
És igen, így jönnek be az általad említett körülmények: egy varikkal ennyire gyengén ellátott embert mennyire hagynak érvényesülni a tolijaival.... 
|
Meglepődnél, ha tudnád, hogy 10400 ember tolival mit meg nem lehet csinálni...  Ugyanis az 1/a-s, legyen minél nagyobb sereged és más se kell "betegség" erősen kezd terjedni, ezért ennyi tolvaj elég szokott lenni...
Amúgy az oridat nem konkrétan egy másik ori ellen építed alapban, csak ha már konfliktusod van ezzel a bizonyos országgal éppen ezért nem valószerű megintcsak az, hogy te eleve olyan orit írsz le, ami a 20+20-as ember ellen való (amit én írtam le, az egy tök normális, legtöbb dolog ellen bekészült ember ország)... a varikkal amúgy 3-4 körönként fel tudod tenni az összes szükséges varit és elég sok mindent meg lehet fogni vele (4550 ember varinak van 36855-ös védő ereje ha fent van a pajzs, ami megfog 23e óriás varit)... ráadásul igaz, hogy az óriásnak nagyobb a férő helye, de elfelejtitek, hogy támadás esetén kell, hogy otthon legyen némi védelem is általában, másképp én a tornyos íjászos emberrel is beverlek 5x szembe menetellel és megtanulod, hogy nem támadunk ki mindennel... a full elites óriással amúgy meg még kevesebb az esélyed, mert igaz, hogy az elég mobil, de 5 íjász kifog 6 elitet és ez minél nagyobb számokról van szó, annál jobban kijön... amúgy őszíntén én egy átlag ember orival minimum fél éheztetős orit játszanék, valahogy így:
Ember 1000 heki
ház: 188 (12220)
barakk: 235 (12220)
torony: 235 (12220)
kocsma: 200 (10400)
templom: 55 (7150)
tanya: 70 (4725 a termelés és 8398 a fogyasztás)
raktár:18
Így ez egy 6 körös ori és nem purcan meg akkor sem, ha 2-3 körig éhezik és elég jól védekezik minden téren...
Igazából az ember azért nem jó hosszú távon, mert a férőhely mellett a kevés vari előnyét is elveszti, hisz 2-3e heki körül már bajosan teszi fel a varikat tényleg még helytartóval is...
Amúgy mint mondtam, a körülmények döntik csak el a csatát és az, aminél csak a körülmények döntik el, az igenis döntetlent jelent alapban, hisz a körülmények mindenhol mások (és most megint jöhetne a sok ha)...
És születnek emberek.
Last edited by aúú; 06-21-2006 at 09:00..
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|