Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Általános beszélgetés Hódítós témákban
Register Stats Members List Today's Posts

Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek

View Poll Results: Szerinted okozhat-e gondot a jellenlegi helyzet a jövöben?
Elffel játszom és szerintem igen 13 26.53%
Elffel játszom és szerintem nem 10 20.41%
Nem elffel játszom és szerintem igen 15 30.61%
Nem elffel játszom és szerintem nem 3 6.12%
Nem játszom A-ban, de szerintem igen 6 12.24%
Nem játszom A-ban, de szerintem nem 2 4.08%
Voters: 49. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-01-2009, 17:54
-Fegya-'s Avatar
-Fegya- -Fegya- is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Nekem nem tetszik a 2/C ötlet. Azt hiszem, ez az 1/A halála lenne. Ha valakik az 1/A kihagyásával szerezhetnek kék számot, akkor esetleg sokan ki sem próbálják az 1/A-t, nem jönnek új játékosok az 1/A-ba, folyamatosan csökken a létszám és egyszer csak vége.

Én azt tartanám fontosnak, hogy az új 1/A-sok top 30-ba kerülése ne legyen egyre reménytelenebb.
Talán segítene, ha mondjuk az 500000 pont felettiek nem számítanának be a top30-ba. Akik 500000 pont felett vannak, azok minden bizonnyal tartósan az 1/A-ban akarnak játszani. Ezért jogosnak tűnik, hogy ne számítsanak be a top30-ba. Nyilván egyre többen lesznek 500000 pont felett, tehát ez nem olyan, mintha a 30%-t 40%-ra emelnénk. Ez hosszabb távon is működésképes lehet. Az 500000 pont természetesen csak példa, lehet más érték is.
Egér a sajton... (#3744)
Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to -Fegya- For This Useful Post:
Sponsored Links
Old 12-01-2009, 17:59
Tsobi's Avatar
Tsobi Tsobi is offline
Senior Member

Activity: 13%
Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by -Fegya- View Post
Nekem nem tetszik a 2/C ötlet. Azt hiszem, ez az 1/A halála lenne. Ha valakik az 1/A kihagyásával szerezhetnek kék számot, akkor esetleg sokan ki sem próbálják az 1/A-t, nem jönnek új játékosok az 1/A-ba, folyamatosan csökken a létszám és egyszer csak vége.

Én azt tartanám fontosnak, hogy az új 1/A-sok top 30-ba kerülése ne legyen egyre reménytelenebb.
Talán segítene, ha mondjuk az 500000 pont felettiek nem számítanának be a top30-ba. Akik 500000 pont felett vannak, azok minden bizonnyal tartósan az 1/A-ban akarnak játszani. Ezért jogosnak tűnik, hogy ne számítsanak be a top30-ba. Nyilván egyre többen lesznek 500000 pont felett, tehát ez nem olyan, mintha a 30%-t 40%-ra emelnénk. Ez hosszabb távon is működésképes lehet. Az 500000 pont természetesen csak példa, lehet más érték is.
Akkor talán Padlócsempe kollega ötletét lehetne ebbe beleépíteni, miszerint klánbelépés előtt választani kellene, hogy Te most aktív játékot szeretnél játszani az A-ban vagy defenzív bunkereset.

A nemzetvédő katona, a nemzettartó paraszt, a nemzetépítő munkás, a nemzetvezető értelmiségi, a nemzetmegtartó nő és a nemzet halhatatlanságának záloga, a magyar ifjúság hitvallása:
Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!

„Extra Hungariam non est vita ; si est vita, non est vita.”

Reply With Quote
Old 12-01-2009, 18:04
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 17%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by Tsobi View Post
Akkor talán Padlócsempe kollega ötletét lehetne ebbe beleépíteni, miszerint klánbelépés előtt választani kellene, hogy Te most aktív játékot szeretnél játszani az A-ban vagy defenzív bunkereset.
Amíg azt se tudja miről van szó, nem igazán tud érdemben választani. Választ valamit véletlenszerűen, ami később nem biztos, hogy a valóságot tükrözi.
Old 12-01-2009, 18:08
Tsobi's Avatar
Tsobi Tsobi is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Amíg azt se tudja miről van szó, nem igazán tud érdemben választani. Választ valamit véletlenszerűen, ami később nem biztos, hogy a valóságot tükrözi.
Ezért jó fellépéskor egy automata üzenet, amely úgy magyarázza el a dolgokat az A-ról, hogy emberünk tudja mire számítson.

A nemzetvédő katona, a nemzettartó paraszt, a nemzetépítő munkás, a nemzetvezető értelmiségi, a nemzetmegtartó nő és a nemzet halhatatlanságának záloga, a magyar ifjúság hitvallása:

Reply With Quote
Old 12-01-2009, 18:10
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Ezért jó fellépéskor egy automata üzenet, amely úgy magyarázza el a dolgokat az A-ról, hogy emberünk tudja mire számítson.
Az emberek egy része az egy soros, direkt személyesen nekik szóló, saját pénztárcájukat óvó figyelmeztető üzeneteket sem olvassák el... Ezek után teljesen biztos vagyok benne, hogy az A komplexitását bemutató levél a kukában kötne ki az emberek 90%-ánál.

Csak akkor tudja eldönteni, hogy mit is akar, ha már játszik, és kipróbálta, hogy milyen dolog ez.
Old 12-01-2009, 18:12
Artúr's Avatar
Artúr Artúr is offline
Member

Longevity: 93%

Üdv

Kissé szentségtörés lesz, meg nem is dolgoztam ki teljesen csak általánosságban javasolnám, hogy az A csoport szabályait közelítsük a normál csoportokéhoz.

Így engedjünk teret a toli és vari akcióknak, lehetőséget teremtve más fajoknak is. A toli vari akciók hatótávját kiterjeszthetnénk nagyobb táv és értékkülönbségekre.

Ez megoldást jelentene több problémára is:
- kevesebb és jobban üthető elf lenne mert nem csak hadi védelemre gyúrnának.
- toli vari akciók miatt kevésbé extrém felépítésü országok lennének.
- kezdők is szivesebben lépnnének fel mert nem lenne olyan sok lényegi különbség az előző szintekhez képest. -> Nagyobb csoportlétszám.
- szinesebb játék.

A klánraktárat is érdemes lenne korlátozni. Pl az átpakolás egyik oriból a másikba nem azonnali lenne, hanem pl távtól függő pár körös késleltetésü. Ez is normálisabb felépítésü országokhoz vezetne.
Ez csak lassan és közvetetten, de megoldaná az "elf-mocsár" és a nehéz fordulás problémáját, mert az szerintem is gondot jelent. Ezért jó ötlet a 2/C is de a kis csoportok nem életképesek.

Ati hányan vannak most SZK-n az A -ban?

Az optimisták angolul tanulnak, a pesszimisták kínaiul; mi realisták meg lőni.

Eladó egy kitűnő állapotban lévő II. világháborús francia karabély. Sosem lőtek vele, egyszer leejtették.

Last edited by Artúr; 12-01-2009 at 18:18..
Reply With Quote
Old 12-01-2009, 18:16
Tsobi's Avatar
Tsobi Tsobi is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Az emberek egy része az egy soros, direkt személyesen nekik szóló, saját pénztárcájukat óvó figyelmeztető üzeneteket sem olvassák el... Ezek után teljesen biztos vagyok benne, hogy az A komplexitását bemutató levél a kukában kötne ki az emberek 90%-ánál.

Csak akkor tudja eldönteni, hogy mit is akar, ha már játszik, és kipróbálta, hogy milyen dolog ez.
Jól van, Te vagy a kompetens az ügyben.

A többség, ahogy látom, csak próbál megoldást találni egy valós problémára, amiről nem feltétlenül csak az elfek tehetnek.. viszont engem érdekelne, hogy mennyire vagy nyitott a megoldó kompromisszumokra.

Reply With Quote
Old 12-01-2009, 18:25
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
A többség, ahogy látom, csak próbál megoldást találni egy valós problémára, amiről nem feltétlenül csak az elfek tehetnek.. viszont engem érdekelne, hogy mennyire vagy nyitott a megoldó kompromisszumokra.
Teljesen. Az egyetlen kérésem, hogy az önös érdekek kerüljenek eg ykicsit háttérbe. Most azt látom, hogy nagyon sokan a saját helyzetükön szeretnének változtatni: könnyebb fordulás, ha elf vagyok; ne legyenek elfek, ha ork vagyok; könnyebb flejutási lehetőség, ha most kerültem fel; nehezebb feljutás a többieknek, ha régóta ott vagyok; személyiségszámok szerzésének nehezítése a többieknek, ha nekem sok van; személyiségszámok nehezítése a többieknek, ha esélytelen, hogy én valaha is szerezzek; stb.

Érthető, hogy mindenki a saját helyzetét szeretné megtartani, de azt hiszem, hogy olyan változtatás nem is igazán lesz, ami a helyzetmegtartást komolyabban befolyásolja. Nem lesznek az elfek kiszedve az A-ból, és más játékra kényszerítve; nem lesznek lefordulásra kényszerítve a top országok stb.
Old 12-01-2009, 18:29
Padlócsempe Padlócsempe is offline
Member

Longevity: 84%

Quote:
Azért nem teljesen így szólt
De még nagyon kiforratlan, nem biztos, hogy van értelme.

Szóval úgy képzeltem el, hogy akármikor jelölheted, hogy 1/A-ban képzeled el a jövőd, ha nem jelölöd be, azt jelenti, hogy szeretnél lefordulni.
Viszont ha 2000 feletti topköröd van, akkor gyakorlatilag muszáj bejelölnöd, különben lázad a nép, hogy nem lépsz tovább.
És csak akkor tudod a 2/B-s oridat forgatni, ha A-ban be van jelölve, hogy hosszútávon játszol A-ban, és teljesíted a követelményeket.

Aki bejelöli, annak a a teljes létszám top30%-t kell teljesítenie. Cserébe foroghat a lenti orijával.

Aki nem jelöli be, annak csak a nem hosszútávon A-ban játszók között kell a top30-ba kerülnie (vagy több személyiség esetén szűkebb topba)

Aki szeretne forogni A-ból, vagy kezdő, az végig tudja vinni a szintet, mert nem ütközik bele elf mocsárba, mert az elfek az össz-top30 határánál fognak ücsörögni.
Aki pedig hosszútávon szeretne A-ban játszani, az küzdjön meg az elfekkel, vagy ügyesen ugorja át őket (már ha ezek után még mindig sokan elffel akarnak játszani)
Reply With Quote
The Following 5 Users Say Thank You to Padlócsempe For This Useful Post:
Old 12-01-2009, 18:48
Gyula's Avatar
Gyula Gyula is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by siQ View Post
Ezzel, hogy ráfogjuk hogy akkor ez az 5. csoport amit végigjátsznak nincs senkisem előrébb. B-ben ugye 2K kört kell eltölteni, tehát olyan, mintha kétszer végigjátszanád. Minél magasabb hektáron folyik a játék, annál többet számít a pénz. Én A-ban is ezért nem játszom aktivan, mert jól játszani (felszabadultan) topban 8K heki környékén csak pénzből lehet.

Gondoltam evidens, hogy ez esetben nem kell a B-ben 2000kört eltölteni hanem lehet lépni 1000-után, ezzel a szabályal meg is szünhetne a 2000 körözés hisz kötelezően tovább kellene lépni, csak a jáékos eldönthetné h hogyan szeretné folytatni. Szerintem mindenkinek ez lenne a legjobb hosszú távon.

Ami Padlócsempe ötletét illeti, lényegében ugyan az mint az enyém,, ő is szét akarja választani a forgó és hosszú távon játszó játékosokat, csak másképp. Szerintem egészségesebb lenne egy új csoport erre a célra. (Mindegy h 2/C-nek vagy minek nevezzük)

A pénz nem csak 8k heki környékén kell, 1k hekin is könyebb az élet ha vannak tartalékaid.

Gyulaword (#79796)

Last edited by Gyula; 12-01-2009 at 18:50..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules