|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Egyéb Minden, ami máshova nem fér |

11-26-2009, 23:27
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Gabro
viszont azt az apróságot ne felejtsd el, hogy az erőszak csak erőszakot szül...menj végig egy közepes vagy nagyobb városban és érezd az emeberek felől áradó "szeretetet"...
|
Hát sztem Ts elég sok szeretett érzett már itt Budapesten. sőt néha szeretett hiányos is volt úgyhogy kiment a tömegbe szeretettért 

11-26-2009, 23:51
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Elnézésetek kérem, hogy csak úgy "beleböfögök" a témába. Az állatvédelem részleteiben nem vagyok jártas, de a nyitóhozzászólásra szeretnék reflektálni:
Kedves Cassandra!
Nem értem, miért vagy így felháborodva. Igen, ez az ember. Az egyetlen állatfaj, amely pusztán kedvtelésből is hajlandó más élőlények életét kioltani, vagy azok testi/lelki épségét megtépázni. Az "erősebb bántja a gyengébbet" jelenség persze általános az állatvilágban, de ez rendszerint a lét-, vagy fajfenntartáshoz kapcsolódik.
Én is éppen 20 éves vagyok, mint az az ifjonc, akit a történet kapcsán említettél. Hozzád hasonlóan engem is borzasztó düh fogna el egy hasonló jelenet láttán. Hozzád hasonlóan én is elítélném azt az idiótát, aki ilyet tesz és én is reagálnék valamilyen formában a cselekedetére. És minden emberhez hasonlóan én is elsiklanék azon tény felett, hogy közvetve, vagy közvetlenül, de magam is részt veszek hasonló típusú "kegyetlenkedésekben". Hogy mást ne említsek, én is olvasok könyvet, én is szoktam utazni, én is kapcsolok lámpát a sötétben és én is teremtek magam után szemetet.
Ha továbbhaladok ezen a gondolatösvényen, akkor akarva-akaratlanul, de felötlik bennem az a kérdés, hogy az állatvédelem, mint olyan nem csak önámítás-e az ember részéről? Bizony-bizony, a hiú emberi faj egy újabb jótétele, amely faj büszkén mondja, hogy képes megoldást nyújtani az állatvilág - és általában a természet - problémáira. Holott a probléma pont maga az ember!
A lényeg talán az, hogy bár érthetően nehezedre esik elfogadni a tényt, de ami láttál és leírtál ide nekünk, az szerény véleményem szerint csak ízelítő a valóságból. Ami pedig a nemzeti specifikációt illeti... nos ebben a témában nem hiszem, hogy beszélhetnénk ilyesmiről.
Üdvözlettel, BeeLord
U.i.: ezt mind azért nem írtam személyes üzenetben, mert természetesen nem te vagy a hozzászólásom egyedüli címzettje. 
|

11-27-2009, 03:15
|
 |
Senior Member
|
|
Activity: 12%
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Gabro
viszont azt az apróságot ne felejtsd el, hogy az erőszak csak erőszakot szül...menj végig egy közepes vagy nagyobb városban és érezd az emeberek felől áradó "szeretetet"...
|
Akármekkora is a város, soha nem fogsz Te érezni semmi mást, csak a mélységes közönyt az emberek részéről. Ha kirabolnak, megkéselnek vagy csak elesel a járdán az emberek többsége félrenéz.. Ha az idős úr/hölgy felszáll a buszra, az emberek nagyon kis %-ának jut egyáltalán eszébe, hogy átadja a helyet, pedig még jópofa matricák is emlékeztetnek az üvegre ragasztva bármerre nézel. Van ennek pszichológiai levezetése, de akkor is ez a szomorú és ez biz nem a magyar mentalitás része.
|

11-27-2009, 07:53
|
Member
|
|
|
|
Beelord, akkor megfogalmazom úgy, hogy neked is tetszen.
Vegyük úgy az állatvédelmet, mint a magunk után történő rendrakást... Vegyük úgy, próbálnak visszaadni egy keveset abból, amit elvettek.
Szerintem semmi álszentség nincs abban, hogy nem szeretem az utcán kóborló állatok tömkelegét látni, vagy abban, hogy nem bírom elviselni, ha valaki ok nélkül bánt egy védtelen élőlényt.
Te is írtad: Így is kihasználjuk a környaezetünk... Én kérdem: Miért is kellene ezt tetézni és efölött szemet húnyni?
Pl: Szennyezzük a környezetünket, amiben élünk, ezzel ártva mindannyiunknak(önmagunknak)... ha főbelőnek valakit a nyilt utcán, az szerinted szintén csak ennek ízelítője?
Hogy mire vagy jó?
Ha a szíved cserben hagy,
Mire vagy jó?
Ha a dühöd elragad,
Mire vagy jó?"
|

11-27-2009, 14:02
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Cassandra
Beelord, akkor megfogalmazom úgy, hogy neked is tetszen.
Vegyük úgy az állatvédelmet, mint a magunk után történő rendrakást... Vegyük úgy, próbálnak visszaadni egy keveset abból, amit elvettek.
Szerintem semmi álszentség nincs abban, hogy nem szeretem az utcán kóborló állatok tömkelegét látni, vagy abban, hogy nem bírom elviselni, ha valaki ok nélkül bánt egy védtelen élőlényt.
Te is írtad: Így is kihasználjuk a környaezetünk... Én kérdem: Miért is kellene ezt tetézni és efölött szemet húnyni?
Pl: Szennyezzük a környezetünket, amiben élünk, ezzel ártva mindannyiunknak(önmagunknak)... ha főbelőnek valakit a nyilt utcán, az szerinted szintén csak ennek ízelítője?
|
Hogy kell-e rátenni a jelenlegi helyzetre még egy lapáttal? Nem, nem kell. Hogy kell-e efölött szemet húnyni? Nem, nem kell. Hogy a jelenlegi akciók mire elegendőek? Erre mondtam én azt, hogy véleményem szerint csak a lelkiismeretünk megnyugtatására, a valós problémák ágy alá söprésére. A valós megoldás túl drasztikus és utópisztikus ahhoz, hogy valaha is bekövetkezzen. Ha netán mégis, akkor sem emberi kéz által. Pontosabban mondva: amíg az ember, mint faj létezik, addig nem lesz ezen a téren béke széles e világban.
Ne érts félre, mint azt írtam, én is hasonlóan éreznék egy hasonló eset láttán, mint te. De ha a puszta tényeket nézzük, akkor én sem vagyok különb attól az idiótától, aki egy ártatlan kismacskát kínoz, legfeljebb más szinten állok egy "kegyetlenségi skálán". És ez igaz rád, Dusra, Tsobira, Kutyuleera, őfelségére, az angol királynőre, Csányi Sándorra, Sophia Lorenre, Kovács Béla főhadnagyra, etc.
Hogy szintén ide tartozik-e az, ha valakit kivégeznek a nyílt utcán? Igen, idetartozhat egy-két egyedi esettől eltekintve. Hogy elfogadok-e egy ilyen megnyilvánulást, netán feltétel nélkül egyet is értek-e vele? A macskás sztorihoz hasonlóan szintén nem!
|

11-27-2009, 15:29
|
 |
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by BeeLord
Hogy kell-e rátenni a jelenlegi helyzetre még egy lapáttal? Nem, nem kell. Hogy kell-e efölött szemet húnyni? Nem, nem kell. Hogy a jelenlegi akciók mire elegendőek? Erre mondtam én azt, hogy véleményem szerint csak a lelkiismeretünk megnyugtatására, a valós problémák ágy alá söprésére. A valós megoldás túl drasztikus és utópisztikus ahhoz, hogy valaha is bekövetkezzen. Ha netán mégis, akkor sem emberi kéz által. Pontosabban mondva: amíg az ember, mint faj létezik, addig nem lesz ezen a téren béke széles e világban.
Ne érts félre, mint azt írtam, én is hasonlóan éreznék egy hasonló eset láttán, mint te. De ha a puszta tényeket nézzük, akkor én sem vagyok különb attól az idiótától, aki egy ártatlan kismacskát kínoz, legfeljebb más szinten állok egy "kegyetlenségi skálán". És ez igaz rád, Dusra, Tsobira, Kutyuleera, őfelségére, az angol királynőre, Csányi Sándorra, Sophia Lorenre, Kovács Béla főhadnagyra, etc.
Hogy szintén ide tartozik-e az, ha valakit kivégeznek a nyílt utcán? Igen, idetartozhat egy-két egyedi esettől eltekintve. Hogy elfogadok-e egy ilyen megnyilvánulást, netán feltétel nélkül egyet is értek-e vele? A macskás sztorihoz hasonlóan szintén nem!
|
Beelord
Ne haragudj, de az érvelésed általánosításokon és ferdítéseken alapul. Olyasmit adsz cassy szájába, amit nem mondott. Szerintem az az ember aki lehetőségei szerint törekszik az ökológiai lábnyomát minél kisebbre redukálni , nem vonható egy kalap alá egy állatkínzóval.
Az ilyenfajta általánosítás veszélyes vizekre enged evezni...
|

11-27-2009, 16:46
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Pali papa
Beelord
Ne haragudj, de az érvelésed általánosításokon és ferdítéseken alapul. Olyasmit adsz cassy szájába, amit nem mondott. Szerintem az az ember aki lehetőségei szerint törekszik az ökológiai lábnyomát minél kisebbre redukálni , nem vonható egy kalap alá egy állatkínzóval.
Az ilyenfajta általánosítás veszélyes vizekre enged evezni...
|
Igazad lehet. Külön elnézést kérek, amennyiben Cassandrát bármilyen szinten negatív fényben sikerült feltüntetnem. Bárminemű kritika, amit megfogalmaztam, az nem ellene szólt, de az emberiség ellen.
Szerinted hova vezethet az "ilyenfajta általánosítás"? Kérlek fejezd be a gondolatod.
|

11-27-2009, 18:49
|
 |
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Igazad lehet. Külön elnézést kérek, amennyiben Cassandrát bármilyen szinten negatív fényben sikerült feltüntetnem. Bárminemű kritika, amit megfogalmaztam, az nem ellene szólt, de az emberiség ellen.
Szerinted hova vezethet az "ilyenfajta általánosítás"? Kérlek fejezd be a gondolatod.
|
Innen a VII. kerületből elég sok történelmi példát tudnék hozni, ám nem szeretném ilyen irányba elvinni ezt a topicot... 
|
The Following User Says Thank You to Pali papa For This Useful Post:
|
|

11-27-2009, 20:36
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
A lényeg talán az, hogy bár érthetően nehezedre esik elfogadni a tényt, de ami láttál és leírtál ide nekünk, az szerény véleményem szerint csak ízelítő a valóságból. Ami pedig a nemzeti specifikációt illeti... nos ebben a témában nem hiszem, hogy beszélhetnénk ilyesmiről.
|
Quote:
A valós megoldás túl drasztikus és utópisztikus ahhoz, hogy valaha is bekövetkezzen. Ha netán mégis, akkor sem emberi kéz által. Pontosabban mondva: amíg az ember, mint faj létezik, addig nem lesz ezen a téren béke széles e világban.
|
Quote:
Originally Posted by Pali papa
Innen a VII. kerületből elég sok történelmi példát tudnék hozni, ám nem szeretném ilyen irányba elvinni ezt a topicot... 
|
Szerintem se lenne szerencsés. 
|

11-27-2009, 20:50
|
Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by Cassandra
Vegyük úgy az állatvédelmet, mint a magunk után történő rendrakást...
|
sztem meg pont nem így kéne venni, nem magunk után kéne rendet rakni, hanem rendet tartani magunk körül!
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|