|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek |
View Poll Results: Szerinted okozhat-e gondot a jellenlegi helyzet a jövöben?
|
Elffel játszom és szerintem igen
|

|
13 |
26.53% |
Elffel játszom és szerintem nem
|

|
10 |
20.41% |
Nem elffel játszom és szerintem igen
|

|
15 |
30.61% |
Nem elffel játszom és szerintem nem
|

|
3 |
6.12% |
Nem játszom A-ban, de szerintem igen
|

|
6 |
12.24% |
Nem játszom A-ban, de szerintem nem
|

|
2 |
4.08% |

11-26-2009, 09:33
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 82%
|
|
Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
és akkor elég csak 70%barakkal kimenni... de rádjön 3 klántárs akik ott vannak, meg 2krónikás...
|

nekem pl a legközelebbi klántársam is 60 körre van lefele....
a klánt mindenki fel tudja mérni, és olyat keresni ahol ez a veszéy nem fenyeget..
hiénák meg minden szinten vannak, nyilván A-ban még nagyobb a veszély.
és még nem is említetted hogy szembe megyek 2x veled 
|

11-26-2009, 10:19
|
 |
Member
|
|
Longevity: 86%
|
|
Quote:
Originally Posted by Janesz
Ja kerülnek elfek, de hogy mocsár lenne?! 
Amúgy meg bumm neki ork tabi 74% barakkal aztán mehet a levesbe az elf 
|
Bumm neki... Ez tetszik. Cinizmusért (és fogalmatlanságért) nem kell a szomszédba menned.
Amióta leszálltam erről az elf témáról, átgondoltam jópárszor a dolgot, és pár helyen meg is változott a véleményem.
Kezdjük az elfek oldaláról:
- Az nem baj, ha elf valaki, lehet azzal is aktívan játszani, jó játékosok már bizonyították, nem kell végigfedezni az A-t elffel sem feltétlen.
- Tájékozódtam, és tudom, hogy vannak 30/30-as elfek is A-ban olyanok, akiknek a gazdái tudnak játszani, de ilyen-olyan okok miatt ezt választották.
- A "probléma" az elfekkel ott kezdődik, ami nem is igazán probléma, inkább érdekesség, hogy viszont 30/30as elffel úgy el lehet jutni top30ba, fordulásig, hogy nem is kell tudni játszani! Ezt semmi mással nem lehet megcsinálni!
Nem elfek oldaláról:
- Egyrészt sokan azért elfek, mert nincs pénzük, meg jaj nincs nagyklán aki finanszírozzon. Úristen, ez a legrosszabb érv a "kényszerelf" mellett. Ismét a tehetetlenséget bizonyítja, nem az elf szükségességét.
- Másrészt, aki nagyon akarja, nem elfként megoldja az "elfmocsár" problémáját, meg úgy egyáltalán a top30-at. Jó játékosoknak legfeljebb frusztráló, de nem egy az egyben akadály az "elfmocsár".
Konklúzióim:
- Szerintem nem gond, hogy végig lehet fedezni 30/30as elffel veszélytelenül. Fel lehet fogni egyfajta szolidaritásként azokkal szemben akik nem tudnak jobbat, hogy ne unják meg a játékot, vagy valami speckó okuk van rá. No de aki távolozás után egy klánseregre számolás nélkül legyinthet, az ne jöjjön már nyavalyogni, hogy ú őneki nem volt szponzora, meg amúgy is unalmas így nyomni meg ki tudja még mi. Hát ez a nevetséges benne!
- Pár kivételtől eltekintve nem maga a rendszer termeli az elfmocsárt, hanem az a tény, hogy sokan a rövidebb utat választják. Mert ők meg akarják úszni.
- Mivel a 30/30as végigfedezéshez nem kell tudni semmit, így termelődnek lentebb az olyan kis kék számosok, akik még néha egy éplistát sem tudnak rendesen megcsinálni. Tisztelet a kivételnek. Megint csak azt mondom, hogy aki teljesen fogalmatlanul is tud kis kék számot szerezni, az inkább örüljön magában...
Végül pedig akinek nem inge, ne vegye magára.
[SZK] Jetilábnyom (#553158) [1/A]
Raining Blood (2) (#562319) [3/G] [SZ]
Reign In Blood (2) (#592837) [5/W] [SZ]
www.unimarket.hu
|

11-26-2009, 10:27
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Von
30/30as elffel úgy el lehet jutni top30ba, fordulásig, hogy nem is kell tudni játszani! Ezt semmi mással nem lehet megcsinálni!
|
szia Von 
én is 30/30-as elffel mentem a topba, de azért nem gondolom hogy nem tudok játszani, azért el is kell jutni A-ig...
viszont családos embereként kisgyerekek mellett az ember nem tud 2óránként kelni hogy normális klánmunka menjen....
a többi megállapításoddal nagyjából egyetértek, mindenhol vannak kemény ellenfelek, a top alja körül kicsit sűrűbben, de nem érzem lehetetlennek a helyzetet.
|
The Following User Says Thank You to Gabro For This Useful Post:
|
|

11-26-2009, 10:34
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Gabro
szia Von 
én is 30/30-as elffel mentem a topba, de azért nem gondolom hogy nem tudok játszani, azért el is kell jutni A-ig...
viszont családos embereként kisgyerekek mellett az ember nem tud 2óránként kelni hogy normális klánmunka menjen....
a többi megállapításoddal nagyjából egyetértek, mindenhol vannak kemény ellenfelek, a top alja körül kicsit sűrűbben, de nem érzem lehetetlennek a helyzetet.
|
Várj: egyrészt, írtam, hogy akinek nem inge... 
Másrészt, az, hogy nem kell tudni játszani, nem azt jelenti, hogy a 30/30as elfek közül senki nem tud játszani. Lényeges különbség!
www.unimarket.hu
|

11-26-2009, 10:40
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Von
Várj: egyrészt, írtam, hogy akinek nem inge... 
Másrészt, az, hogy nem kell tudni játszani, nem azt jelenti, hogy a 30/30as elfek közül senki nem tud játszani. Lényeges különbség!
|
tényleg...megyek iszok egy kávét hátha kitisztul jobban a látásom 
sorry
|

11-26-2009, 10:42
|
 |
Member
|
|
|
|
Egészen röviden megfogalmazva:
Én nem azt érzem problémának, hogy van "elfmocsár" A-ban.
Én azt érzem problémának, hogy 5ösön kis kék számos félelfet szétlopok tízszer, és megfenyeget, hogy átkerülök anarchba, és feljelent amiért tönkreteszem az országát. (!)
Én azt érzem problémának, hogy felülről belekötünk egy kis kék számos szövibe, és beütés után egyből mnt-t kéregetnek. (!)
De a legrosszabb, ha torony nélküli orkból sokszemesként fenyegetőznek, majd lezúzás után még nekik áll feljebb 
Kérdem én, hogy ezek vajon mivel játszották végig A-t? Van egy tippem, hogy 30/30as elffel többnyire
Elvileg a kis kék szám azt mutatja, hogy valaki tud is játszani, de ez gyakorlatban nincs így. De ezzel is lehet vitatkozni, hogy probléma-e 
www.unimarket.hu
|
The Following 2 Users Say Thank You to Von For This Useful Post:
|
|

11-26-2009, 10:49
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Von
Egészen röviden megfogalmazva:
Én nem azt érzem problémának, hogy van "elfmocsár" A-ban.
Én azt érzem problémának, hogy 5ösön kis kék számos félelfet szétlopok tízszer, és megfenyeget, hogy átkerülök anarchba, és feljelent amiért tönkreteszem az országát. (!)
Én azt érzem problémának, hogy felülről belekötünk egy kis kék számos szövibe, és beütés után egyből mnt-t kéregetnek. (!)
De a legrosszabb, ha torony nélküli orkból sokszemesként fenyegetőznek, majd lezúzás után még nekik áll feljebb 
Kérdem én, hogy ezek vajon mivel játszották végig A-t? Van egy tippem, hogy 30/30as elffel többnyire
Elvileg a kis kék szám azt mutatja, hogy valaki tud is játszani, de ez gyakorlatban nincs így. De ezzel is lehet vitatkozni, hogy probléma-e 
|
ismerek olyan kis kék kettest, aki 8000 kör óta tekit ír 5-ben....gondolom utána se üti magát végig A-ig....
bár ha belegondolsz a kék szám csak annyit jelent, hogy végig tudta teljesíteni a szintek feltételeit...szó nincs benne fanatizmusról, profi játékról...
bár azért 4-5szemnél már valahogy csak nehezebb lehet a top 6-8% gondolom, de majd kiderül 
ismerek olyan országot aki gnómként ment végig A-ban hadisként, de nem ütött soha... pénzelte a klán, fedezett, fordult és kész...akkor ő jobban tud játszani, mert nem elf volt?
a lényeg: ha pénz van más nem nagyon kell...
|
The Following User Says Thank You to Gabro For This Useful Post:
|
|

11-26-2009, 16:54
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Kutyuleee
Ezek egymás melett fokozgatva probálnak bent maradni a top30-ban, aminek következménye, hogy hatalmas léptékben emelkedik a top határa, 1év alatt 2-2,5k hekit növekedett, ami nagyon durva, és ez csak tovább emelkedik.
|
Quote:
Originally Posted by súgó/fajok/elf
Hátrányok:
* a veszteségek 30%-kal magasabbak,
* a képzési költség 20%-kal nagyobb a tolvajok és a varázslók esetében,
* a bányák 30%-kal kevesebbet termelnek,
* a tolvajok mindenből 20%-kal kevesebbet zsákmányolnak,
* a nem haszonszerző tolvajakciók eredményessége 80%-kal alacsonyabb,
* a hadügyi tudománytekercsek írása 50%-kal drágább,
* az ártó varázslatokhoz ötszörös mennyiségű rúna szükséges és használatukkor a varázslók 3%-kal jobban fáradnak,
* felfedezni csak a csoport 10%-án álló ország területéig tud.
|
Nem CSAK az elfek hibája, hogy emelkedik a top ilyen iramban
|
The Following User Says Thank You to Hex For This Useful Post:
|
|

11-26-2009, 17:03
|
 |
Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Quote:
Originally Posted by Hex
Nem CSAK az elfek hibája, hogy emelkedik a top ilyen iramban
|
200 elf sem fér a top30%ba egy 550fős csoportban.. mi köze a 10%os határnak ehez? 

11-26-2009, 18:05
|
Senior Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Quote:
nézd én anno gyakorlatilag pénz nélkül kerültem fel A-ba kezdő játékosként. Próbáltam egy törpés változatot, de egyedül esélytelen volt, maradt az elf...önellátás fedezgetés, unalmas, de csak ezzel van esély egy ismeretlen, menő klánokhoz csatlakozni nem tudó országnak.
igazad van abban, hogy a top eszeveszetten megy fel, és nehéz átjutni az elfeken, de szerintem ez hozzá tartozik az A-s játékhoz.
|
Talán ha megpróbáltál volna keresni egy klánt, találsz, akár elég jót is. Ha megnézed, folyamatosan keresnek törpét, hosszú távra, és a fedezését is meg szokták oldani...
Quote:
szia Von 
|
Erről lehet beszélgetni. Gondolom, akkor a munkahelyeden van internetelérésed....
Én egyetemre járok, közben gyakran dolgozok, úgy, hogy csak wap elérhetőségem van, ha szólnak a többiek, barátnőm van, akivel foglalkozni kell, és akarok, mégis itt vagyok, mégis aktív játékot játszok A-ban, annyira, hogy nemrég láthattad a klánütésünk ott.
HA nem vállalod be az éjszakázást, akkor csak annyit kell tudni, hogy a klán támadó, vagy védekező stratégiát játszik-e. Éjszakára tessék eszerint egységeket tartani, a többiek, akik éjszaka is elérhetőek, azok meg megoldják a klán többi dolgát.
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
|
The Following 2 Users Say Thank You to vityu For This Useful Post:
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|