Személyiségek egymásra hatása
Most hogy unalmamban elkezdtem böngészgetni a témákat,felvetödött az,a gondolat, hogy újabb erős személyiség a jelen helyzetben nem kerülhet be a játékba, mert nagyon nagy elönyt jelentene a sok szemes országokra nézve. ez egyfelöl jó, mert nem boritja fel az erő egyensúlyt, másfelöl, viszont igazán hasznos új személyiség nem kerülhet a játékba.
Viszont,ha a felvett személyiségeknek lenne egy egymásra ható gyengitése, akkor már olyan személyiségek is szóba jöhetnének amik önmagukban is elég erősek és hasznosak. ez ugyan minimálisan bonyolitaná a játékot, de az új játékosoknak nem. nekik elönyös lenne,hogy tudnak több hasznos személyiség közül választani. a több szemes oriknál meg nem jelentene nagy kunsztot ez az egy plusz az elmúlt 5k körhöz képest, hiszen addigra a többi szabályt már illik ismerni.
Jelen elképzelésem szerint 5csoportba lenne sorolható a dolog
1.hadi
2.toli
3.vari
4.ellenálló
5.termelő
(a tudóst ezen kivül helyezve mindegyikre hatóra gondoltam, mert hát túlajdonképpen mind az 5 területet erősiti)
úgy képzeltem,hogy csak az azonos csoportba tartozok gyengitenék egymást 2hasonló személyiség után. így bekerülhetnének olyan személyiségek is, amik kifejezetten erőteljesek.
Ha erre pozitivan reagál a közvélemény, és esetleg Ati is meggyözhetőnek bizonyul, akkor jóval több és extrémebb új ötlet is születhetne, mert véleményem szerint a játékot szinesitené csak, és több másképpen erős ország jöhetne létre.
pl ha bekerülne egy olyan személyiség, ami a szövetségi csatákat erősitené, akkor máris nem minden 2szemes ork lenne A-ban tudós tábi, mert elgondolkodna melyik is a jobb neki.