Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

View Poll Results: Melyik változatot szeretnéd a játékban látni?
A klán ki- és beléptetési ideje 1 körrel nő 2 3.03%
A klán ki- és beléptetési ideje 1 körrel nő, és ugyanabba a szövetségbe való visszalépés 12 körre nő 3 4.55%
A klán ki- és beléptetési ideje 1 körrel nő, és ugyanabba a szövetségbe való visszalépés 24 körre nő 30 45.45%
Ne változzon semmi, csak akkor, ha befejeztem a termelést, és én is szeretnék klánban ütni 2 3.03%
Ne változzon semmi, stratégiai játékban a menekülés lehetőségét tényleges stratégiának gondolom 29 43.94%
Voters: 66. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-15-2009, 18:01
Fáraó Fáraó is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

36 kor nem olyan sok
az aldozatvááalás nem kell hogy kimeruljon annyiban hogy kilép a klánból
figyelhet kozben a visszatéro egységek piacontartására is picit
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 11-15-2009, 18:03
Killer's Avatar
Killer Killer is offline
Member

Longevity: 96%
Cool

Quote:
Originally Posted by Fáraó View Post
36 kor nem olyan sok
az aldozatvááalás nem kell hogy kimeruljon annyiban hogy kilép a klánból
figyelhet kozben a visszatéro egységek piacontartására is picit
nem a figyelés a fő nehézség,hanem a piaclimit.
Killer Land re (#353982)
Killer Land0 (#364507)
Killer Land1 (#384284)
Killer Land2 (#513419)
Reply With Quote
Old 11-15-2009, 18:11
Fáraó Fáraó is offline
Member

a védőnél lehet hogy az ex szovijének kuldott levelet csak 12ora mulva
olvasák el es annak is 24 kor még a piacrol visszajon a cucc
és mondjuk leverték oket igy mindenképp kell egy orit bevenni a revanshoz
a 2 koros kilépés szerencsere nem kavar be a visszatámadásba ha nem sz-rol hivnak orit akkor sincs tré
ezért monro 24 koros kiléptetéset ellenzem is
Reply With Quote
Old 11-15-2009, 18:12
Fáraó Fáraó is offline
Member

Quote:
Originally Posted by taszi View Post
nem a figyelés a fő nehézség,hanem a piaclimit.
jogos de 36 kor a korrekt nem a 24 szerintem
Reply With Quote
Old 11-15-2009, 21:12
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by Remedy View Post
Ezzel a nehezitessel az amugy is aldozatvallalo orszagok helyzetet teszitek a leheto legrosszabba. Akik felvallaljak, hogy vesztenek hekit, azert, hogy a klantarsaik ussenek. Plusz a bennuk tarolt egyseg is megy a levesbe, ha elotte nem adjak at oket, mert 2 het alatt lazan elfogy a piacuk.

Mindezt kombinalva a sima 2 koros nehezitessel, ra sem lehetne allni klanokra!

Hiszen senki nem fogja a 2 hetes macerat felvallalni a klantarsaiert.

Ha meg azok emiatt a nehezites miatt kimennek kulon klanba, kivalasuk utan lesz 3-4 koruk a celpont klannak eszrevenni, es ugyanugy kidobalni a tagokat.

Szal jo lenne, ha ezt atgondolnatok....

Elobb jott az, hogy 24 oraig ne lehessen visszavenni vkit, ok.

De most mar annyira kezdtek atesni a lo tuloldalara, hogy lassan ertelme sem lesz bevezetni a javaslatot...

Végre egy téma amiben úgy tűnik egyformán látjuk a dolgokat. Sztem is bőven elég a 24 körös javaslat, nem kellene további nehezítéssel büntetni az ütésért áldozatot vállalókat.
Reply With Quote
Old 11-16-2009, 00:56
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Longevity: 94%

Quote:
Ezzel a nehezitessel az amugy is aldozatvallalo orszagok helyzetet teszitek a leheto legrosszabba. Akik felvallaljak, hogy vesztenek hekit, azert, hogy a klantarsaik ussenek. Plusz a bennuk tarolt egyseg is megy a levesbe, ha elotte nem adjak at oket, mert 2 het alatt lazan elfogy a piacuk.
Nem tudom, lehet félreérthető volt amit irtam. de emlékeim szerint a 336 kört arra irtam,hogyha ezen időn belül UGYANABBA a klánba lép vissza ahonnan kilépett, akkor (és csak akkor) ne járjon neki a leadásra a kedvezmény. Ez sztem jobban sújtja a hirtelen kidobáló klánokat mint a védőket. a Támadóknak elég idejük van minden ezzel járó nehézséget kiküszöbölni,feltéve ha ki akarják.
1, a piac átszervezhető, hogy ez ne jelentsen gondot,végülis annyi időd van rákészülni amennyit csak akarsz.
2,ha ehez lusta vagy, a kidobált klán tagok nyugodtan mehetnek/csinálhatnak külön klánt. van időtők megtervezni,hogy hova kerüljenek.
3, ha pedig ehez is lusták vagytok, akkor nem kidobljátok őket, hanem mint támadók ti vállaljátok fel a leadást és mentek új klánba,végülis ti nyertek rajta nem ők.
4,a kidobálás kényelme és az előre nem látható szétválás előnyét kiélvezve, vállaljátok a normál leadást és veszitek vissza az országokat.
Quote:
Mindezt kombinalva a sima 2 koros nehezitessel, ra sem lehetne allni klanokra!

Hiszen senki nem fogja a 2 hetes macerat felvallalni a klantarsaiert.
a ráállást sztem ez nem változtatja meg sztem, pontosan úgyanúgy zajlana. és természetesen nem kombinálva gondoltam a 2 dolgot, hanem külön. a menekülés megmaradhatna, ha csak így nem állandosulna

lássuk csak milyen problémák vetődtek fel:
1, kidobálással menekülés megakadályozása, és így a veszteségek csökkentése. Ati nem támogatta a teljes megszüntetését. Ezzel megmaradna mint lehetőség? igen. Megérné gyakran használni? nem. Csak akkor használnák a klánok, ha tényleg szükségét érzik, és komoly árat fizetnének érte ha töbször is használják.

2, a nagyklánok kidobják a tagokat, ütnek és elmenekülnek felfele,ahol újra elérhetetlenek. sztem ez a javaslat ezt is hátráltatná, mert nem érné meg a nagy országokból ennyi földeket leadni. Arra ösztönözne, hogy egy ilyen szétválás hosszabb távu legyen, ebben az esetben nem sújtaná a kedvezmény elvesztése az orikat...

sztem ebben a 2esetben érezhető csak a hatása. és ebben az esetben nem kell a 2körös kiléptetés. ugye klánból ezenfelül csak akkor lépsz ki, ha hosszabb távon nem játszol és szk-ra mész addig, ekkor nem sújt a malusz, mert ritka hogy 1-2hét kihagyás miatt szk-zna vki. emellett ha klánt váltasz akkor úgy szintén nem érintene a módositás. ez csakis a ki-be dobálásra élne, ami mind a támadó marasztalását az elérhető régiókban,mind a kidobálás menekülés elkerülését erősitené.

Remy ha egy klánból kilépnek támadni, ritka,hogy azok az orik lépnének ki, akik a védelmet tudnák szolgáltatni a klánban, így a klán másik felének általában arányosan jobb a védelme mint a támadóknak és nem kell félteni. Ha egy kisklán rá van kényszerülve, hogy a termelő orikat is átépitse egy ütésre, akkor a nagyklánnak sztem úgyanúgy meglehet ezt tennie és védésre beállitani a másik klánt.

Last edited by Kutyuleee; 11-16-2009 at 01:01..
Reply With Quote
Old 11-16-2009, 10:05
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Kutyuleee View Post
Nem tudom, lehet félreérthető volt amit irtam. de emlékeim szerint a 336 kört arra irtam,hogyha ezen időn belül UGYANABBA a klánba lép vissza ahonnan kilépett, akkor (és csak akkor) ne járjon neki a leadásra a kedvezmény. Ez sztem jobban sújtja a hirtelen kidobáló klánokat mint a védőket. a Támadóknak elég idejük van minden ezzel járó nehézséget kiküszöbölni,feltéve ha ki akarják.
1, a piac átszervezhető, hogy ez ne jelentsen gondot,végülis annyi időd van rákészülni amennyit csak akarsz.
2,ha ehez lusta vagy, a kidobált klán tagok nyugodtan mehetnek/csinálhatnak külön klánt. van időtők megtervezni,hogy hova kerüljenek.
3, ha pedig ehez is lusták vagytok, akkor nem kidobljátok őket, hanem mint támadók ti vállaljátok fel a leadást és mentek új klánba,végülis ti nyertek rajta nem ők.
4,a kidobálás kényelme és az előre nem látható szétválás előnyét kiélvezve, vállaljátok a normál leadást és veszitek vissza az országokat.
a ráállást sztem ez nem változtatja meg sztem, pontosan úgyanúgy zajlana. és természetesen nem kombinálva gondoltam a 2 dolgot, hanem külön. a menekülés megmaradhatna, ha csak így nem állandosulna

lássuk csak milyen problémák vetődtek fel:
1, kidobálással menekülés megakadályozása, és így a veszteségek csökkentése. Ati nem támogatta a teljes megszüntetését. Ezzel megmaradna mint lehetőség? igen. Megérné gyakran használni? nem. Csak akkor használnák a klánok, ha tényleg szükségét érzik, és komoly árat fizetnének érte ha töbször is használják.

2, a nagyklánok kidobják a tagokat, ütnek és elmenekülnek felfele,ahol újra elérhetetlenek. sztem ez a javaslat ezt is hátráltatná, mert nem érné meg a nagy országokból ennyi földeket leadni. Arra ösztönözne, hogy egy ilyen szétválás hosszabb távu legyen, ebben az esetben nem sújtaná a kedvezmény elvesztése az orikat...

sztem ebben a 2esetben érezhető csak a hatása. és ebben az esetben nem kell a 2körös kiléptetés. ugye klánból ezenfelül csak akkor lépsz ki, ha hosszabb távon nem játszol és szk-ra mész addig, ekkor nem sújt a malusz, mert ritka hogy 1-2hét kihagyás miatt szk-zna vki. emellett ha klánt váltasz akkor úgy szintén nem érintene a módositás. ez csakis a ki-be dobálásra élne, ami mind a támadó marasztalását az elérhető régiókban,mind a kidobálás menekülés elkerülését erősitené.

Remy ha egy klánból kilépnek támadni, ritka,hogy azok az orik lépnének ki, akik a védelmet tudnák szolgáltatni a klánban, így a klán másik felének általában arányosan jobb a védelme mint a támadóknak és nem kell félteni. Ha egy kisklán rá van kényszerülve, hogy a termelő orikat is átépitse egy ütésre, akkor a nagyklánnak sztem úgyanúgy meglehet ezt tennie és védésre beállitani a másik klánt.

Ugy latom, nem erted, elmagyarazom.

Van egy nagy klan, lasd mondjuk a pekek elleni utesunket.

Tegyuk fel, hogy eletben van a 2 koros kileptetesi javaslat.

Nyilvan, a legertelmesebb az lett volna, hogy az az 5 ember, aki be akarja utni oket, kilep, 3 kor mulva kulon klant alakit, es ut egyet.

Igaz, hogy igy nekik ketszer kell foldet leadni, de nekik van meg az eselye, hogy foldet szereznek. (plusz van az 1 hetes klan fel nem oszlatasi kavaras is, ez alapbol kulon neheziti a dolgukat, de megkerulheto eppen...)

Nezzuk, pekeknel mi is tortenik? Nahat, megzuhant a Big pontja, hanyan leptek ki? Epp annyian, amennyi a klanpontszamunk, nahat, tuti rank jonnek.
Es meg azelott kirakjak a tagokat, mielott oszzeallnank kulon klanra, ket koros kileptetes ide vagy oda.

Ergo, ha ez nem 6 kor lenne, ahogy javasoltam, marad az, hogy a tobbi klantagot vagyunk kenytelen kidobalni, akik csak veszithetnek az ugyon, igy 1(2) kor alatt rajuk lehet allni.

Ezzel szembe, Te ezeket akarod meg megbuntetni azzal, hogy nem eleg, hogy foldet veszitenek es kikerulnek a klanbol, 2 hetig vissza se lephessenek, ugy, hogy ne adjanak le rengeteg foldet? Szerintem ez tenyleg nonszensz.

Szoval, ket dolgot latok elfogadhatonak:

1. 6 koros lesz a kileptetes, es max 24 koros vissza nem veteli restrikcio.

2. 2 koros lesz a kileptetes, es max 24 koros vissza nem veteli restrickio.

Az elso azert lenne jo, hogy nem a tobbi szerencsetlent kellene kidobalni.

Remelem normalisan, es erthetoen elmondtam, miert nem tartom jonak a tobbi megszoritast.

(Igazabol eddig is barki bevehetett es kidobhatott barmikor barkit, es sose volt problema, hogy el akar menekulni barhonnan is klanutes utan...)

Last edited by Remedy; 11-16-2009 at 10:10..
Reply With Quote
Old 11-16-2009, 13:39
richardka richardka is offline
Member

Longevity: 95%

Quote:

Nezzuk, pekeknel mi is tortenik? Nahat, megzuhant a Big pontja, hanyan leptek ki? Epp annyian, amennyi a klánpontszámunk, nahát, tuti ránk jönnek.
és ha csak azért léptetek ki mert mondjuk nyaralni mentek, vagy éppen valami közbejött?? net áthelyezés stb. stb.
és mondjuk véletlenül ha összeadom a pontokat pont egy klán alá léptek

na ja gyorsan kidobom a fél klánt majd lessek hogy 1-2-3-15 nap mulva se álltatok össze,

pedig csak elmentettek nyaralni

a védekező klán meg földet veszít, feleslegesen

mondjuk az se rossz taktika, hogy 3 orinak kell kiválnia 1 klánütéshez, mindjárt ott a kiskapu, ugyanis kiválik 4 , mindenki ezerrel sassol, hogy vajon hova esnek, sehova ergo nyugi van, majd 3-an összeállnak , és már a győzelem adott isD

lehet hogy én értem félre??
Reply With Quote
Old 11-16-2009, 16:33
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by richardka View Post
és ha csak azért léptetek ki mert mondjuk nyaralni mentek, vagy éppen valami közbejött?? net áthelyezés stb. stb.
és mondjuk véletlenül ha összeadom a pontokat pont egy klán alá léptek

na ja gyorsan kidobom a fél klánt majd lessek hogy 1-2-3-15 nap mulva se álltatok össze,

pedig csak elmentettek nyaralni

a védekező klán meg földet veszít, feleslegesen

mondjuk az se rossz taktika, hogy 3 orinak kell kiválnia 1 klánütéshez, mindjárt ott a kiskapu, ugyanis kiválik 4 , mindenki ezerrel sassol, hogy vajon hova esnek, sehova ergo nyugi van, majd 3-an összeállnak , és már a győzelem adott isD

lehet hogy én értem félre??
Nem egy ilyen tortent mar eddig is. Kidobalasok veletlen raallasok miatt. Szal bar kb 0.1% esely van arra, amit mondasz, azert megtortenhet(ne). Csak azt nem ertem, megis mi volt vele a mondanivalod...
Old 11-16-2009, 23:08
Ghosti's Avatar
Ghosti Ghosti is offline
Member

Longevity: 97%

Quote:
nem szabad elfelejteni,hogy a támadó mindig kockáztat. Az a baj, hogy a legtöbben nem is értik meg,hogyha kiszursz egy ráállást szinte nyert ügyed van. a támadó általában közel full sereggel jön és alig marad otthon védelme,simán szembe tudsz menni 2-3 kisebb sereggel úgyhogy nem vszinü hogy koptat az ellen, ha jól inditasz. és ha emellé még alá is bontasz akkor nem hogy nem vesztesz földet, hanem nyersz is jó sokat rajta.
Felteve ha epp a megadott idoben be is tudod hivni az egesz klant bevenni a sereget, plusz az ellen nem veszi eszre hogy vissza tamadsz es mikor is megy el a kisero sereg? Mert ugye a tamado sem marad 2 korre toled azutan hogy elinditja a sereget! Na ki jobb a masiknal, ki tudja elinditani a sereget az utolso masodpercben, hogy a masik ne vegye eszre?

Quote:
a támadónál mindig ott az a rizikó, hogy az ellenfél tudja,hogy ki fog jönni.
igen, ugyhogy ha valaki kidobja a tagokat a tamado elol, ahelyett hogy indit kisero sereget akkor az miert nem jobb a tamado szempontjabol?

Quote:
A téma miatt induljunk ki az alapszituációból: észreveszel egy ráállást a klánodra. illik tudni egy rendes klánnál,hogy a klán mekkora sereget képes megfogni. ahogy azt is,hogy melyik klánnak mennyi infója lehet rólatok. a másik klánról is van némi elképzelésed, így betudsz lőni egy sereget amit küldeni fog. mit csinálhatsz:
1, kidobsz pár tagot és alszol tovább.
2,megprobálsz kiszámolni egy max védelmet amit otthon hagyhatnak és erre szembe küldesz 1-2 sereget és alá bontasz.
3,úgy érzed védeni tudjátok és kivéded. ezekután még a védés mellett megprobálhatsz ráállni a támadóra és kisérni.?
Persze hogy tudja minden klan mennyit tud vedeni. Ennek ehhez semmi koze. Ti azt nem ertitek meg, hogy amikor egy klan arra kenyszerul, hogy kitegyen tagokat, akkor mar elhiheted hogy minden mas ut zart volt elottuk, elfogadtak hogy vesztettek, es megprobaljak menteni amit lehet ahogy lehet. "Kidobsz egy tagot es alszol tovabb?" Probald ki, es meglatod hogy a lelkibetegseg egy ilyen akcio utan hany napig nem hagy majd aludni!

Quote:
Ha egy klán jól müködik az utobbi 2esetből legalább az egyik megvalósitható 99,9%-ban. az a 0,1% csak akkor van, ha vmiért nincs bent elég egység vagy kp a klánban. de ilyen esetek nagyrészt a klán rossz egység és piac "managmentje" miatt következhetnek be.
Természetesen a fent leirt lehetőségek az extrémen termelő klánokra nem igazak.
A vedes mellett a felso klanokba mar nemigen marad se hely se ravalo hogy meg utana kiserjed, vagy veded vagy kisered. Nem hiszem van olyan klan aki ha megtudja egyiket vagy masikat csinalni nem ahhoz folyamodna. De ha egyiket se tudod az adott idoben valora hozni akkor ne vegyuk mar el az egyetlen kiutat. Eleg nagy sulyos lepes ez magaban.

Quote:
Ha azt az érvet hozná fel vki,hogy de nem lehet mindig ott mindenki a gépnél, az gondolkodjon el azon,hogy mennyire tisztességes kirakni vkit a klánból aki nem is tud róla, mindezt minden komolyabb indok nélkül?
En sem tudtam rola, elfogadtam, belenyugodtam es kiszamoltam hogy igy joval kevesebbet vesztettem.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules