|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Szabadidő, Sport Szabadidő és minden, ami sport |

11-10-2009, 21:30
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 81%
|
|
Na én ezt meg sem néztem... 
Mindegy, akkor sajnos többet nem segíthetünk az ügyön. 
|

11-15-2009, 20:40
|
 |
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Svájc története első vb-címét szerezte meg, miután 1–0-ra legyőzte a címvédő és házigazda Nigéria válogatottját az U17-es világbajnokság döntőjében. A bronzérmet Spanyolország nyakába akaszthatták, akik szintén egy góllal bizonyultak jobbnak Kolumbiánál.
|

11-15-2009, 21:15
|
 |
Member
|
|
Longevity: 86%
|
|
Quote:
Originally Posted by LiverPool
Svájc története első vb-címét szerezte meg, miután 1–0-ra legyőzte a címvédő és házigazda Nigéria válogatottját az U17-es világbajnokság döntőjében. A bronzérmet Spanyolország nyakába akaszthatták, akik szintén egy góllal bizonyultak jobbnak Kolumbiánál.
|
Csak a könnyebb érthetőség kedvéért, pár "svájci" játékost felsorolnék:
Haris Seferovic, Nassin Ben Khalifa, Granit Xhaka, Ricardo Rodriguez, Pajtim Kasami, Joel Kiassumbua, Andre Concalves, Kofi Nimeley, Sead Hajrovic, Maik Nakic, Igor Mijatovic.
Történelmi "svájci" siker 
[SZK] Jetilábnyom (#553158) [1/A]
Raining Blood (2) (#562319) [3/G] [SZ]
Reign In Blood (2) (#592837) [5/W] [SZ]
www.unimarket.hu
|
The Following 4 Users Say Thank You to Von For This Useful Post:
|
|

11-16-2009, 06:51
|
 |
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by Von
Hallgatlak... 
Hogy kellene nevezni szerinted egy euromilliomos klubtulajdonosra kiszabott 75 ezer eurós büntetést?
|
Nekem teljesen úgy jött le, hogy ő az edző. De akkor én tévedtem...
csokis-keksz (#410152)
tiramisu (#394553)
|

11-16-2009, 12:18
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Von
Csak a könnyebb érthetőség kedvéért, pár "svájci" játékost felsorolnék:
Haris Seferovic, Nassin Ben Khalifa, Granit Xhaka, Ricardo Rodriguez, Pajtim Kasami, Joel Kiassumbua, Andre Concalves, Kofi Nimeley, Sead Hajrovic, Maik Nakic, Igor Mijatovic.
Történelmi "svájci" siker 
|
engem egyáltalán nem érdekelne, ha a magyar válogatott ilyen nevekkel nyerne 
meg aztán Koman Vladimir milyen magyaros, igaz? 
|

11-16-2009, 13:03
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
engem egyáltalán nem érdekelne, ha a magyar válogatott ilyen nevekkel nyerne 
meg aztán Koman Vladimir milyen magyaros, igaz? 
|
Már hogy a fenébe ne érdekelne. Ezek közül a "svájciak" közül kb 1 darab sem fog a svájci nagyválogatottban játszatni, hanem mennek a sajátjaikhoz. Lásd a török válogatottat, ahol a játékosok kb 70%-a Németországban született és ott is játszott a korosztályos válogatottakban, majd szépen török nagyválogatott lett.
Én egyáltalán nem szeretném, ha a mi korosztályos válogatottaink több mint fele külföldi játékosokból állna, akik aztán mennek haza nagyválogatottaskodni.
És azért van különbség egy darab Koman Vladimir és aközött, hogy a magyar válogatottban konkrétan a kezdő tizenegyben 4-5 magyar lenne 
A Komannak is rontana kicsit a megítélésén, ha mondjuk 2-3 év múlva ukrán válogatott lenne, azt hiszem nem emlékezne rá senki igazán jó szívvel
www.unimarket.hu
|

11-16-2009, 17:44
|
Senior Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
|

11-17-2009, 12:52
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Von
Lásd a török válogatottat, ahol a játékosok kb 70%-a Németországban született és ott is játszott a korosztályos válogatottakban, majd szépen török nagyválogatott lett.
|
Talán mert nem ütik meg az A vállogatott szintjét ezé mennek haza...
Amúgy meg nem hiszem, hogy Svájból bárki is "haza" szeretne menni 
|

11-17-2009, 13:38
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Talán mert nem ütik meg az A vállogatott szintjét ezé mennek haza...
Amúgy meg nem hiszem, hogy Svájból bárki is "haza" szeretne menni 
|
Tévedsz. Egyébként nem hiszem, hogy nem találkoztál a délszláv mentalitással, amire hasonlít a török is pl. Azok nem is akarnak Svájcban vagy Németországban focizni a válogatottban.
Hozok egy példát:
Zdravko Kuzmanovic, született: Thun, Svájc.
22 évesen 23szoros szerb válogatott a srác, klubjai: Basel, Fiorentina, Stuttgart.
Svájci válogatottba beférne, gondolod nem hívták?
Ahhoz pedig, hogy szerb válogatott legyen, nem kell "haza" mennie. El tudom képzelni, hogy kb 1 percet sem élt Szerbiában. Idézek a Wikipédiáról:
Although Kuzmanović was born in Thun and played for Switzerland at youth level, he has decided to play for Serbia on the senior level, stating: " I'm Serbian and I want to give all for my country, it's a matter of what you feel in your heart and I must listen to it."
Magyarul kb: "Habár Kuzmanovic Thunban született, és svájci színekben játszott a korosztályos szinten, úgy döntött, hogy Szerbia válogatottja lesz felnőtt szinten, kijelentve: "Szerb vagyok, mindent hazámért akarok adni, ez azon múlik, hogy mit érzel a szívedben, és nekem kötelességem hallgatni erre."
Csodálkozom, hogy nem ismered ezt a mentalitást, és külön magyarázni kell, hogy mennyire nem így működnek ezek a dolgok. A törökök sem azért nem német válogatottak mert nem férnek be, hanem mert nem is akarta SOHA azok lenni.
www.unimarket.hu
Last edited by Von; 11-17-2009 at 13:48..
|

11-17-2009, 13:54
|
 |
Member
|
|
|
|
Persze vannak kivételek, de azok meg inkább azért, mert a nyugati "hazájuk" válogatott szintjét ütik meg, a keletit meg nem. Na meg van az Ibrahimovic, de nála felmerül a kérdés, hogy mit vársz egy ilyen alaktól  Meg amúgy azzal vádolják mindig, hogy nem ad bele mindent a válogatottban.
De sok ilyen játékos volt/van/lesz a szerb, a horvát, a bosnyák meg török válogatottban pl. De szerintem észak-afrikában is találnánk ilyeneket, akik Nyugat-Európában éltek világ életükben és mégis a származás szerinti válogatottjukban játszanak.
Míg magyarokkal mi a helyzet? Van a Garics Gyuri aki osztrák válogatott, meg van egy u18as csaj, akinek nem tudom a nevét, de állítólag női fociban nagyon nagy tehetség, korosztályos vb-t is nyert, stb, persze a németekkel.
www.unimarket.hu
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|