Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megbeszélések
Register Stats Members List Today's Posts

Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat

View Poll Results: Taktikai elemnek tartod, ha ütsz de 0 hekit foglalsz mert az ellenfeled elfokoz?
Igen, mert jó buli látni, hogy ha sok egységet halmozok föl, beverhetetlen vagyok. 2 3.64%
Igen,reális egy stratégiai játékban, hogy az emberek létszáma határozza meg a földfoglalást. 1 1.82%
Igen, én is ezt csinálom ha megtámadnak. 0 0%
Igen, mert ha a termelő orimhoz odafokoz egy hadi ország, másképp nem tudom megvédeni magam. 0 0%
Igen, ha van odafokozás, legyen elfokozás is, ezt tartom igazságosnak. 27 49.09%
Nem, mert kizárólag a pénztől függ, semmi köze a játékhoz. 6 10.91%
Nem, mert, ez még a lehetőségét is elveszi, hogy földet foglaljak 1M ponton. 1 1.82%
Nem, mert értelmetlenné teszi a játékot. 9 16.36%
Nem mert a stratégiai játékból , kereskedelmi játékot csinál. 4 7.27%
Nem tudom miről van szó... 5 9.09%
Voters: 55. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-08-2009, 22:38
Északföld's Avatar
Északföld Északföld is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%
Smile

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Az is le van írva, hogy nulla hektár is lehet a foglalás.

A fico szabályait sem kell átírni csak azért, mert nincs bennük konkrétan az, hogy mi a teendő, hy egy meteor zuhan az egyik kapura meccs közben. Ott is lefedi ezt az esetet a többi szabály.

Jelen esetben is írott, mindenkire azonosan vonatkozó szabályok szerint történik a foglalás.
Most akkor mint programozó arról szeretnél meggyőzni, hogy a 0 hektár is foglalás? Nem fog sikerülni.

A 0 hektáros foglalás, a kicsik védelmében történt az alábbi szabály szerint.

"A foglalt földmennyiséget befolyásolja még a csatában résztvevő két szövetség legnagyobb tagjainak területi aránya is. Ha a két szövetség közül az egyik szövetség legnagyobb tagja 3x akkora, vagy nagyobb, mint a másik szövetség legnagyobb tagja, akkor a foglalás mértéke nulla. 1,5x arányig a foglalás mértéke nem változik. 1,5x és 3x arány között a foglalt föld mennyisége 100%-ról egyenletesen csökken 0%-ra, az előző bekezdésben kiszámolt földmennyiségre vonatkoztatva."
Szó nem volt soha arról, hogy ha lefokozok 1M egységet, akkor nem visznek tőlem földet és egyébként hadilag 0-a országgal is vígan eljátszogathatok.

Nos amiről most beszélünk az csak és kizárólag a lakosság által generált pontkülönbségtől függ, semmi mástól. Ez nem reális, inkább vedd fontolóra Monro és Wand javaslatát, elég régi játékosok már. Tudom, hogy a logikád szerint ez így tök jó ahogyan van, azt is tudom, hogy szinte lehetetlen meggyőzni valamiről, hogy nem jó, ha a fejedbe vetted, hogy az így jó.

Azt is tudom, hogy vannak akiknek fájna, hogy nem tudnak veszély nélkül 8-10000 bankkal, vagy 15.000 tanyával esetleg 5000 bányával büntetlenül rohangálni és tönkrevágni az egész csoportot a piacon keresztül. Igen ez sajnálatosan benne van a pakliban. Attól még a játék ezen része hibás, tehát javítani szükséges.
Fico szabályai nem tudom hogy jönnek ide, de szerintem meglepődne, ha minden gólhelyzet alkalmával minden pályán, minden meccsen berohanna 2000 ember a pályára, fölkapnák a kaput és elrohannának vele. Ilyen esetben előbb utóbb tuti elgondolkodna valami szabály módosításon.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Északföld For This Useful Post:
Sponsored Links
Old 11-08-2009, 22:49
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 32%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by Északföld View Post
A 0 hektáros foglalás, a kicsik védelmében történt az alábbi szabály szerint.
És még egy halom egyéb tényező szerint.

Tényleg szétoffoljuk a témát csak azért, mert bemásolsz a súgóból egy fél mondatot, és ez alapján értetlenkedsz, miközben mindenki tudja miről van szó, aki elolvasta a mondat második felét is?
Old 11-08-2009, 22:59
Északföld's Avatar
Member

Quote:
És még egy halom egyéb tényező szerint.

Tényleg szétoffoljuk a témát csak azért, mert bemásolsz a súgóból egy fél mondatot, és ez alapján értetlenkedsz, miközben mindenki tudja miről van szó, aki elolvasta a mondat második felét is?
Persze mindenki tudja miről van szó. Jelen esetben neked próbálom elmagyarázni aki még nem játszott nagy orival, max program szempontjából látja. Csinálj magadnak egy orit és próbáld ki vele. támad meg mondjuk Pool-t (bocs, de Ő jó példa), és majd ha 20.x is 0 hektárt viszel, talán rájössz miről beszélek. Egyfolytában értetlenkedsz és magyarázod, hogy a rossz szabály jó szabály, meg hogy a hülyeség normális. Nem tennéd ezt ha játszanál te is élesben és már nagy országod lenne vagy lett volna. Abszolút nem normális hogy a lakosság határozzon meg egy foglalást, ahogy az sem normális, hogy ha más nem indokolja a szabályok szerint 0 hektáros legyen a foglalás. Mivel a 0-a matemetikailag is 0-a, azaz nem értékelhető, azaz nem foglalás.
Tessék új szabályt csinálni, vagy javítani a játék ezen részét, nem értetlenkedni.
Reply With Quote
Old 11-08-2009, 23:13
Pool's Avatar
Pool Pool is offline
Senior Member

Quote:
támad meg mondjuk Pool-t
Ide Ati nemigen férne be, nála nem kellene elfokozni
Reply With Quote
Old 11-08-2009, 23:22
Északföld's Avatar
Member

Quote:
Originally Posted by LiverPool View Post
Ide Ati nemigen férne be, nála nem kellene elfokozni
Hidd el tud olyan orit csinálni ami 2x is befér.. Rosszabb esetben kinulázza a tiédet.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Északföld For This Useful Post:
Old 11-09-2009, 06:42
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 32%
Longevity: 100%

Quote:
támad meg mondjuk Pool-t (bocs, de Ő jó példa), és majd ha 20.x is 0 hektárt viszel, talán rájössz miről beszélek.
Ha valaki van olyan buta, hogy ugyanazt 20-szor támadja, miközben látja, hogy az még mindig rendelkezik annyi tartalékkal, hogy elfokozzon, akkor meg is érdemli. Nem csak Pool játszik az A-ban.

Én ezt a beszélgetést befejeztem, értelmetlenségekről nem fogok vitázni.
Old 11-09-2009, 10:58
Pool's Avatar
Pool Pool is offline
Senior Member

Quote:
Nem csak Pool játszik az A-ban.
De Pool a legkeményebb
Reply With Quote
Old 11-09-2009, 13:52
Padlócsempe Padlócsempe is offline
Member

Longevity: 84%

Az nem volna megoldás, hogy a földfoglalás mértéke 100k értékkülönbségnél nem 0, hanem az azonos értékről történő foglaláshoz képest a fele? Szóval lassabban csökkenne a foglalás mértéke.

Így az elfokozás valóban taktikai elem lenne, hisz felére lehetne csökkenteni a veszteségeket (ha már nem védi ki az ember a támadást, és nem is üt vissza, de pénze van dögivel), és értelmesebb lenne, mint a 0 hekis foglalások.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Padlócsempe For This Useful Post:
Old 11-09-2009, 18:40
Északföld's Avatar
Member

Smile

Quote:
Originally Posted by Padlócsempe View Post
Az nem volna megoldás, hogy a földfoglalás mértéke 100k értékkülönbségnél nem 0, hanem az azonos értékről történő foglaláshoz képest a fele? Szóval lassabban csökkenne a foglalás mértéke.

Így az elfokozás valóban taktikai elem lenne, hisz felére lehetne csökkenteni a veszteségeket (ha már nem védi ki az ember a támadást, és nem is üt vissza, de pénze van dögivel), és értelmesebb lenne, mint a 0 hekis foglalások.
Ez is egy jó megoldás lehetne.
Reply With Quote
Old 11-09-2009, 18:41
Északföld's Avatar
Member

Smile

Quote:
Ha valaki van olyan buta, hogy ugyanazt 20-szor támadja, miközben látja, hogy az még mindig rendelkezik annyi tartalékkal, hogy elfokozzon, akkor meg is érdemli. Nem csak Pool játszik az A-ban.

Én ezt a beszélgetést befejeztem, értelmetlenségekről nem fogok vitázni.
Teljesen igazad van, nem vitázni kell róla, hanem megcsinálni. Hajrá, hajrá..
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules