Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megbeszélések
Register Stats Members List Today's Posts

Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-05-2009, 14:06
-Fegya-'s Avatar
-Fegya- -Fegya- is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Remedy View Post
Nem, en kifejezetten arra gondolok, hogy ha ezt bevezetik, nem is lesz kedvem hoditozni...
Úgy tudom tőled, hogy már rég nem a játék kedvéért hódítózol, hanem a barátaid kedvéért...
Egér a sajton... (#3744)
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to -Fegya- For This Useful Post:
Sponsored Links
Old 11-05-2009, 14:07
Remedy Remedy is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by monro View Post
Remy indítsunk egy topicot szerintem erről, hogy énrám jellemző e az ilyesmi vagy inkább másra...
Most nem errol van szo, Rad nem jellemzo, ezert csodalkoztam a mostani kifakadasodon. Nekem nagyon nem tetszik az otlet, ettol meg tetszhet a hodito 99%-anak, es ez esetben valoszinu be is lesz vezetve. De ezt nem azzal fogod elerni, hogy szemelyesen szolod le azt, aki a velemenyet elmondta...

Az a baj, hogy nekem nem csak siman nem tetszik, hanem az egyik legrosszabb otletnek tartom, amit valaha hallottam... Esetleg ezert szokimondobbak a hozzaszolasaim. De akkor varom az epito jellegu hozzaszolasokat, hogy mi is lenne ennek a pozitiv hatasa...

Mert a "tartsanak a hadisok sok templomot mert tul nagyot utnek" erv nem hangzik tul meggyozoen...
Old 11-05-2009, 14:11
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by Alg View Post
Azt, hogy az általános számítási szabályoktól (készültségesés a távolság függvényében) egy-egy kivétel esetében eltérjünk, meg pláne nem támogatom... és szerintem Ati sem
Na egy újabb gyöngyszem Nincs javaslat, nincs ellenérv csak az hogy NEM. Miért is nem? Talán egy óriásnak nem más a készüliesése mint egy gnómnak? Ez nem zavar gondolom.. engem sem. Aki ilyet akar varázsolni az tegye le lesz írva a súgóban. Vagy ha nem megy sebaj akkor 3 körig lehet varizni ilyet max. (ezek hasraütött megoldási sémák)

És félreértések elkerülése végett kb annyira érdekel a téma mint a hullák tunningja. A hozzáállás miatt vagyok picit felpörögve... De hát ez van majd lesz valahogy nekem tökmindegy ugyis stratégiai játék marad ahhoz meg kell némi intelligencia ha jól akarod csinálni. A szabályrendszer másodlagos.

Last edited by monro; 11-05-2009 at 14:18..
Reply With Quote
Old 11-05-2009, 14:17
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Remedy View Post
De akkor varom az epito jellegu hozzaszolasokat, hogy mi is lenne ennek a pozitiv hatasa...
Na akkor csak 1-2 őt... tudnék felsorolni hidd el.
1. BUNKERELFEK beverése.
2. Kicentizett seregek védése
3. Szövetségeseink mondjuk a törpénk segítése a csatánál

stb-stb-stb

A házak gyujtásának pld mi is a pozitív hatása? Vagy a katonák gyilkolászásának? Ezeknek is van persze csak próbálok rávilágítani, hogy nincs érdemi különbség a meglévő akciók és a mostani javaslat értelmének vizsgálata során.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to monro For This Useful Post:
Old 11-05-2009, 14:20
Alg Alg is offline
Member

Longevity: 82%

Quote:
Na egy újabb gyöngyszem Nincs javaslat, nincs ellenérv csak az hogy NEM. Miért is nem? Talán egy óriásnak nem más a készüliesése mint egy gnómnak? Ez nem zavar gondolom.. engem sem. Aki ilyet akar varázsolni az tegye le lesz írva a súgóban. Vagy ha nem megy sebaj akkor 3 körig lehet varizni ilyet max.
Látom nem érted... mindegy, akkor legyünk inkább kreatívak...
Akkor lehet ESETLEG életképes a dolog, ha nagyon gyorsan alakul ki immunitás... És ez még talán passzolna is a játék jelenlegi képébe. (Erre persze pontos számot nem lehet mondani, mivel nem ismerjük a már meglévő autovédelmek hogyan számítódnak)

Mod, bővebben, miért nem tetszik: Mit tehet egy harcos, egy mágus avagy tolvaj ellen? Összesen a mészár van neki értelmes fegyver, ugyanis ha pusztít, földre megy, akkor már hatalmas hátrányba kerül a leggtöbb helyen, hisz messze alatta lesz az ellen. Varikkal, tolikkal viszont simán ki lehet kezdeni most is lentről 5-6 körről.

Last edited by Alg; 11-05-2009 at 14:23..
Reply With Quote
Old 11-05-2009, 14:26
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Quote:
Látom nem érted... mindegy, akkor legyünk inkább kreatívak...
Akkor lehet ESETLEG életképes a dolog, ha nagyon gyorsan alakul ki immunitás... És ez még talán passzolna is a játék jelenlegi képébe. (Erre persze pontos számot nem lehet mondani, mivel nem ismerjük a már meglévő autovédelmek hogyan számítódnak)
Végre! Elindulhat valami ha így állsz hozzá mindenhez

Nekem pld az tetszene ha ilyen lenne, hogy a varázslat hatása kizárólag a morál aktuális értékét változtatná az irányát nem! És azt is úgy, hogy az ilyen varázslat nem tartós, hanem az áldozata körönként 1%-al regenerálódna belőle.

Ergo kapsz 2% minuszt akkor 2 kör mulva visszaáll az eredeti állapotára ha közben nem kapsz uj varázslatot.

Számomra így teljesen értelmes kerek elfogadható játszható és élvezhető újítás lenne, pedig én is hadis vagyok!

ui: kimaradt, hogy max 3 körre lehet ilyet varizni vagy max 5-re készülirontással vagy tökmindegy a lényeg hogy ne érje meg 3-4körre játszani ezt a játékot

Last edited by monro; 11-05-2009 at 14:34..
Reply With Quote
Old 11-05-2009, 14:30
Alg Alg is offline
Member

Longevity: 82%

Viszont A-ban elég erős lenne... pl. megy fel egy ork egyéni és klánütésekkel, és beleütközik egy 10es klánba, az rögtön minusz 10-20% katmorál is lehet, ami azért elég sok...pont elég arra, hogy pattanjon+sok sereg beférjen szembe.

Sőt, leszakadt tagot is be lehet ezzel szögelni a pontlistába...
Reply With Quote
Old 11-05-2009, 14:32
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Quote:
Mod, bővebben, miért nem tetszik: Mit tehet egy harcos, egy mágus avagy tolvaj ellen? Összesen a mészár van neki értelmes fegyver, ugyanis ha pusztít, földre megy, akkor már hatalmas hátrányba kerül a leggtöbb helyen, hisz messze alatta lesz az ellen. Varikkal, tolikkal viszont simán ki lehet kezdeni most is lentről 5-6 körről.
Sztem ez tök másik téma, de asszem az első bejegyzésemben ebben a topicban írtam, hogy a hadioriknál is szívesen látnék ilyen jellegű akciót. Olvass vissza. Jó lenne igen hogy odamegyek sereggel és addig ütöm őket amíg 5%-ot esik a morálja és 2x annyi egysége hal meg pld. De ez megint másik téma, de mint látod nálam ezekre a kérdésekre jönnek a válaszok ami ugy érzem előre vezet. Mindenre van megfelelő alternatíva tőlem nagyon ritkán látsz olyat, hogy ez "baromság" és kész. Ha valami nem tetszik vagy nem szólok hozzá(ettől másnak tetszhet és ha megszavazzák én is aszerint játszom tovább nyilván) vagy ha úgy érzem lehet rajta finomítással javítani és értelmes dolog lesz belőle akkor leírom a véleményem mint pld most.
Reply With Quote
Old 11-05-2009, 14:46
wand wand is offline
Member

Quote:
Ez kimondottan arra az esetre lenne jó ha kiszámolt kicentizett sereggel jönne valaki és közben kapna 2% katmorálesést.
Tudtommal a csatánál támadóoldalon még mindig az indításkori katmorál számít, szal erre pont nem lenne jó (már pesrsze ha ez az elmúlt években nem változott). Amúgy nem is támogatok semmi olyan megoldást ami egy elindított és kiszámított sereg beütését csökkenti.

amúgy részemről tudnám támpogatni pár kiegészítéssel:
A várázslattal lerontott katmorál ugyanúgy álljon magától vissza mintahogy a toliknál is visszamegy a tolikészültség.
A a varázslatnál a készültség romlás legyen magas legalább 15%, lévén a katmorál rontása egy orinak nem csak haderejére, hanem a tolvaj és varászló erejére is kihatással van.

Továbbá, ha ez bevezetésre kerülne, csak akkor támogatnám, ha "cserébe" a varisnak meg lehetne rontani a varázslókészültségét tolikkal. (óriásnak is!)

így kialakulna egy kő-papí-olló feeling, azaz senki nem lenne biztosnságban

Last edited by wand; 11-05-2009 at 14:58..
Reply With Quote
Old 11-05-2009, 14:46
Padlócsempe Padlócsempe is offline
Member

Longevity: 84%

Belőlem nem vált ki hirtelen elutasítást az ötlet, mert egy újító jellegű javaslat, csak nem látom semmilyen hasznosságát, a másik játékának tönkretételén kívül.
Ha bunkerelfeket szeretnél beverni, akkor nem működik az a megoldás, hogy regenerálódjon vissza a levitt katmorál, a kicentizett seregek kivédésére nem ennek kéne lennie a megoldásnak, és notórius törpeként mondhatom, hogy nem hiszem, hogy segítene egy törpének.

Ha túl erősre csináljuk a varázslatot, akkor a hadisabb orik játéka válik rosszá, ha pedig túl gyengére, vagy túl sok kikötéssel, akkor használhatatlan lesz.
Ötletem az arany középútra nincs, és nem is tartom valószínűnek hogy létezik.

Last edited by Padlócsempe; 11-05-2009 at 14:55..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules