Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megbeszélések
Register Stats Members List Today's Posts

Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-29-2009, 18:47
Xeper Xeper is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Dus View Post
Ehh. És lentebbi szinten egy 10/10-es elftől így megfosztjuk közel a védelme 25%-át??

De amúgy az első mondatodban megfogalmazott a pontos. Ha a tornyaiból 5%-át elveszünk, akkor nem 5%-nyi torony lesz elvéve. Ha van 1000 hekije, 300 toronnyal, akkor ha 5%-ot elveszünk, az nem 50, hanem csak 15 db. Így már tetszene az ötlet.
De ebben az esetben akár 10%-on is lehetne gondolkozni...
Ha a tornyaid mennyiségét kérdezi valaki, akkor a területből elfoglalt arányát fogod mondani valószínűleg... a mértékegységek egyezése miatt nem a 10% 5%-át fogod levonni. Ha már szőrszálat hasogatunk a pontosságról. Főleg, hogy magyarázatnak tettem utána minden mást. Esetleg nem 'pontos'-at, hanem 'megfelelőbb'-et szerettél volna írni. És igen, elvenném akár...
Ha a te megközelítésedből nézzük, akkor 20% alá fölösleges menni, szinte semmit nem számítana. Ha a tornyainak a 20%-át kiütné, az egy bunker ország ellen 10% nyereség. Egy nem szimmetrikusan felépített védelem ellen ugye kevesebb.

Last edited by Xeper; 10-29-2009 at 18:49..
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 10-29-2009, 18:50
RicsiPi RicsiPi is offline
Junior Member

Longevity: 92%

Úgy látom nem sikerült rendesen leírni, mire is gondolok. Ezért inkább írok rá egy példát:
1/ sikerült a támadás, elfoglalsz 80 hekit (eddig olyan, mintha nem is lenne személyiség) - az eseményeknél kiírja elfoglaltál 80hekit
2/ bónusz nélkül nem menne be a támadás, de 10% bónusszal bemegy, viszont így csak 20 hekit foglaltál (azaz a 80 heki 1/4-e) - értelemszerűen az eseményeknél kiírja 20 hekit foglaltál
3/ bónusszal sem megy be a támadás, kiírja, hogy a csatát elvesztetted.

A 2. esetnél valójában nincs 2 támadás. 1 támadás van és a hódító belső rendszere számolná ki mennyi földet hozol.
---------------------------------------------

Nekem is tetszik ez az őrtornyos...
Reply With Quote
Old 10-29-2009, 18:55
Alg Alg is offline
Member

Longevity: 82%

Hmm... most így hirtelen...
tudós - tábornok - faltörő (- vándor - harcos) ork...

45% haditeki, 20% tábornok bónusz, ellentől 5% tornyot kiüt... és ez csak 3 szem

Csak nekem hangzik nagyon durvának?
Reply With Quote
Old 10-29-2009, 18:56
Dus Dus is offline
Member

Longevity: 93%

Quote:
Originally Posted by Xeper View Post
Ha a tornyaid mennyiségét kérdezi valaki, akkor a területből elfoglalt arányát fogod mondani valószínűleg... a mértékegységek egyezése miatt nem a 10% 5%-át fogod levonni. Ha már szőrszálat hasogatunk a pontosságról. Főleg, hogy magyarázatnak tettem utána minden mást.
Nem szőrszálhasogattam. Pontosítottam. Semmi rossz szándék nem volt benne...

Quote:
És igen, elvenném akár...
Úristen. 25%-otelvennél egy normálisan felépített országból egy személyiséggel?? Ne vicceljünk már, ez még annak is rossz. 25% az baromi sok.
Reply With Quote
Old 10-29-2009, 19:29
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Longevity: 95%

Quote:
Mi lenne, ha a védő ország őrtornyaiból pl 5%-kal kevesebb számítana védekezéskor? Tehát pl egy 30/30-as elf 30/25-ösként védene. Tehát ha valaki nem tart tornyot, akkor ellene hatástalan lenne ez a személyiség.
Esetleg csak az íjászok bónuszát üsse ki, a torony arányból származó védőbónusz megmaradna.
Esetleg ha a célpont tornyainak a mennyiségéhez, illetve százalékos arányához kötnénk a kapott támadási bónuszt?
Mondjuk a torony% felét, azaz egy 30/30-as elf ellen 15% támadási bónuszt adna, viszont egy 10% toronnyal rendelkező, azaz nem bunker ori ellen csak 5%-ot? És még csak teljes kitámadáshoz sem lenne muszáj kötni, csak azok ellen lenne igazán hatásos, akik ellen kell.
Lehet rajta finomítani is, mondjuk nem megfelezni, hanem kivonni belőle 10-t, azaz egy 10% toronnyal rendelkező ori ellen 0, de mondjuk egy 30% tornyos bunker ellen már 20% bónuszt adna.
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Andrew For This Useful Post:
Old 10-29-2009, 19:33
Serg Serg is offline
Member

Activity: 3%

Quote:
Originally Posted by Alg View Post
Hmm... most így hirtelen...
tudós - tábornok - faltörő (- vándor - harcos) ork...

45% haditeki, 20% tábornok bónusz, ellentől 5% tornyot kiüt... és ez csak 3 szem

Csak nekem hangzik nagyon durvának?
de csak ha kitámad az összes helyének 99% val így is durva?
Reply With Quote
Old 10-29-2009, 19:53
Alg Alg is offline
Member

Longevity: 82%

Quote:
Originally Posted by Serg View Post
de csak ha kitámad az összes helyének 99% val így is durva?
Úgy az igazán durva
Reply With Quote
Old 10-29-2009, 19:54
Xeper Xeper is offline
Member

Quote:
Az én saját gondolatomat a magyarázat ellenére máshogy értelmezni én nem pontosításnak vettem, bocs
Quote:
Úristen. 25%-otelvennél egy normálisan felépített országból egy személyiséggel?? Ne vicceljünk már, ez még annak is rossz. 25% az baromi sok.
10/10-es elf hol normális? Semmiképpen nem átlagos szerintem. Mindegy, csak egy ötlet volt, amiket utána írtatok, az jobban tetszik
És mi a véleményed arról, amit a te változatodra reagáltam?
Andrew ötlete is jól alakítaná ezt, kiküszöbölné a kényes részt:
Quote:
Originally Posted by Andrew
mondjuk nem megfelezni, hanem kivonni belőle 10-t, azaz egy 10% toronnyal rendelkező ori ellen 0, de mondjuk egy 30% tornyos bunker ellen már 20% bónuszt adna.
Serg: szerintem ha már valamihez kötjük, ne legyen 99%, inkább 90, vagy 95.
Old 10-29-2009, 20:27
Dus Dus is offline
Member

Longevity: 93%

Quote:
Az én saját gondolatomat a magyarázat ellenére máshogy értelmezni én nem pontosításnak vettem, bocs
Az nem is pontosítás, és nem is ezt csináltam. Hanem leírtál egy mondatot, amit utána nem pont ugyanúgy fejtettél ki, mint előtte, és erre írtam, hogy igen, szerintem viszont az alap jó (és kifejtettem), nem amit kifejtettél. Az, hogy mire gondolsz, én nem tudom. Én azt látom amit leírtál, és azt is értelmeztem.
Reply With Quote
Old 10-29-2009, 20:53
Xeper Xeper is offline
Member

Quote:
Az nem is pontosítás, és nem is ezt csináltam.
Quote:
Khm...

Quote:
Mi lenne, ha a védő ország őrtornyaiból pl 5%-kal kevesebb számítana védekezéskor? Tehát pl egy 30/30-as elf 30/25-ösként védene. Tehát ha valaki nem tart tornyot, akkor ellene hatástalan lenne ez a személyiség.
Azt írtam, hogy 5%-kal kevesebb torony, nem azt, hogy a tornyok 5%-ával kevesebbb... értő olvasás.
És utána helyesen hoztam rá példát gyk. .

A témához is:
Egy kb 30/30-as bunker az átlag beton teteje, ő ellene ha 10% támadó többletet adna, az kb jól is hangzik. Tehát támogatnám Andrew javaslatát ( (tornyok területből elfoglalt aránya-10)/2)% támadó bónusz )
Kapcsolva Serghez: legyen pl 80% kitámadás (seregindításkor barakkhelyeinek 80%-ának megfelelő sereg dübörgött ki), ami már éppen elég, ne ösztönözzünk teljesen kamikaze akciókat. Fontos momentum, hogy az indítás pillanatában ment több sereg, így számolhat, nem cselezhető pl barakk bontással, illetve a barakkok száma alapján megállapított, tehát piacolással sem borítható. Egyetlen hátrány, hogy koptatással pl megtartható az előny, így a pénzesebbek jobban ki tudják használni, de nem egetrengető az előny.
The Following User Says Thank You to Xeper For This Useful Post:
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules