Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Általános > Általános beszélgetés Hódítós témákban
Register Stats Members List Today's Posts

Általános beszélgetés Hódítós témákban Hódítós témák, amik máshova nem férnek

View Poll Results: Változtassunk e a piac működésén a piaci "átutalások" megszűntetése érdekében?
Ne. Teljesen jó így ahogy van. Aki tud utalni az utaljon. 31 58.49%
Igen. Vezessünk be 24 órás átlagfigyelést a piaci árukra és az átlagár legyen a max értékhatár. 0 0%
Igen. Vezessünk be 24 órás átlagfigyelést és a fölötte kitett áruk után fizessen mindenki "adót". 2 3.77%
Igen. Vezessünk be 24 órás átlagfigyelést és az átlagáron a Császár tegye ki a "saját termelését". 7 13.21%
Igen. Vezessünk be a Hódító minden csoportjára érvényes közös piacot. 13 24.53%
Voters: 53. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-09-2006, 09:30
Daimon Daimon is offline
Banned

Activity: 0%
Longevity: 98%
Default minek piszkalni a piacot?

Sracok amikor az utalasok ellen beszeltek akkor csak 1 aprosagot felejtetek L.
Tortenetessen azt h ebben a jatekban van 1 csomo termelo ori akik ugy mennek elore h amit termelnek azt kiteszik a piacra majd kattincst vesznek es fedezgetnek.
Amugy az anarch pl elkepzelhetetlen lenne az utalgatasok nelkul.
Valahol olvastam mindenfele jo 5letet az utalasok ellen...pl egysegarat meg atlagarakat
Nem tudom h aki esetleg a sajat kis haboruit abbol fedezi h okoskodik a piacon mennyire orulne neki.
A kicsi es csoro orik tuti boldogok lennenek foleg az olyan csopikban ahol draga a nyersi.
Szerintem a piac ugy jo ahogy van ugyan ugy ahogy az eletben a nagy es gazdag diktal.Senki nem tiltja h telepakold a piacot olyan aruval amilyennel akarod es olyan aron ahogy akarod.
Ha gyanitja valaki h a masik utalni akar tegyen bele fogot jo sokat es akkor egybol neki is utalnak.
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 06-09-2006, 10:05
Wanax's Avatar
Wanax Wanax is offline
Member

Longevity: 99%

Daimon: itt valaszolok a masik topikos valaszodra!

Idézet:
Eredeti szerző Wanax
1: ez pont nem az a topic ahol pont az utalasokrol van szo...
2: pont nem az anarchos utalasokkal van bajunk... az 1/A es a tobbi szinten ne lehhessen mar azt csinalni mint az anarchban!
3: nem is azzal a piaci tetellel van bajunk amit a torpek tesznek ki kicsit ar felett...
4: ne hogy mar az legyen a megoldas egy csalasra hogy rakjak ki allandoan fogot... remelem nem kell levezetnem hogy az A-ban mennyit erek 100k fogoval egy 8 millio darabos nyersanyag utalasnal....

1.hat azert eleg sok szo esik itt is az utalasrol (de beirom abba a topicba is)
2.de gyanitom ha te utalsz vagy utalnal akor nem lenne ekkora gond
3.azok a kis torpok nem is olyan keves cuccot tesnek a piacr
4.a kisebb klanoknak (es oriknak) ugyanennyire faj az h mi tudunk sortcserelni amig ok nem mert csorok (tehat ezt is be kellene szuntetni)
5.ha nem tecc a rendszer miert a rendszert kell valtoztatni mirert nem alkalmazkodsz hozza
6. ne 100K-t tegyel ki hanem tobbet

Van sajat topicom ahol "harcoltam" az utalasok ellen... ugy gondolom hogy te az anarch csoportok miatt lazadsz ez ellen!

Van olyan szint ahol anarchoz hasonloan azt csinalhatok a piaccal amit en akarok es ugy tologathatjuk szovin belul a penz egysegeket 5 korre ahogy epp kedvunk van, es megis azt mondom ha nem is megszuntetni, de szigoritani, es a nagyon feltuno utalasokat igenis buntetni kell!

az utalasos topicok nagy resze az 1/A-s piaci manovereket kifogasoljak ugy hogy nem erdekel hogy mit csinalnak a kis torpek akar az A-ban akar alsobb szinteken!
Szerintem nagyon sokakat az zavar hogy olyanok jatszanak a piaccal akik banyat se lattak az elmult idoszakban a klanjukban!

a seregcserehez mi kozze az utalasoknak egy kis klanban???
Kivancsi lennek ra ha olyan klan vagy ori szivatna meg utalasbol szerzett penzbol, akkor is ennyire dijaznad az utalast? Nem ugy szeretnek senkivel se harcolni hogy az dontse el a csata vagy haboru kimenetelet, hogy mennyi baratomat tudom mozgositani, es nekik mennyi penzuk van!
Kapjal mar a fejedhez mielott olyan elemet tamogatsz a jatekban ami csalas csak nehezen bizonyithato!

Es vegezetul orulnek neki hogy ha levezetned hogy pl hogyan tudok eredmenyesen fogot kirakni a nagy mennyisegu a piaci atlag ar 3-4x-en torteno utalasok ellen???
azt meg se merem kerdezni hogy a Wand altal oly sokat emlegetett 2 aranyas arkulonbsegu runanal, hogy tegyek olyan fogot ki hogy ne szakadjanak meg a rohogestol amikor meglatjak, mert azt belathatnad hogy 100-200 millios fogokat kirohogi az aki milliardokat utal, meg a lentebbi szinteken is nem hogy az 1/A topjaban!

Last edited by Wanax; 06-09-2006 at 10:07..
Reply With Quote
Old 06-09-2006, 13:05
Alba Alba is offline
Member

Utalas.
Csak az A k
.Mivel van klanraki es a klanon belul mozoghat a penz a teki a nyersanyag barmi.Ami klanok között van az meg jksz...

Tehat ha valaki becsuletesen jaccik nincs is szuksege utalasra mert a klanraki lehetove teszi.

Nem A
Itt mar bajos a dolog mert nincs közös raki.Lehet hoyg a mozgas a szövin belül történik, hiszen ha vki nem vip vagy messze van a tarsatol akkor karavan nem jo.Igy abszolut nem jksz amit csinalnak de mondja meg ezt barki is a piaci mozgasok alapjan,
Reply With Quote
Old 06-09-2006, 15:24
Wanax's Avatar
Wanax Wanax is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Alba
Utalas.
Csak az A k
.Mivel van klanraki es a klanon belul mozoghat a penz a teki a nyersanyag barmi.Ami klanok között van az meg jksz...

Tehat ha valaki becsuletesen jaccik nincs is szuksege utalasra mert a klanraki lehetove teszi.

Nem A
Itt mar bajos a dolog mert nincs közös raki.Lehet hoyg a mozgas a szövin belül történik, hiszen ha vki nem vip vagy messze van a tarsatol akkor karavan nem jo.Igy abszolut nem jksz amit csinalnak de mondja meg ezt barki is a piaci mozgasok alapjan,
Alba! Azt hittem hogy te erted mirol van szo, de ugy laccik nem...

Mondjuk A-ban azt mar nehez kimagyarazni hogy ha egy Klan ossz vagyona tegyuk fel 24 milliard es 42 milliardos piaci tranzakciot csinal folyamatosan...

A masik ilyen ha egy MF orinak sikerul mindig hozzaferni a sajat cuccahoz vagy epp valami mas piacon levo cuccot vesznek meg tolle mindig a kellő pillanatban vagy meg azt tudom emliteni hogy egy mf ori mindig vedelem alatt a fedezes bejotte utan jutt penzhez, es ujra tud fedezni es hip hop meglogot abbol a mezonybol ahol zajlik az elet!

Vagy tapasztaltam mar olyat is hogy egy mf ori az 5. szinten ugy jott le vedelem alol, hogy fullra, kiepulve tele egysegekkel, max teki (harc kozben meg kiderult az is hogy tartaleka is volt...), es meg a magas runa ar mellett ennek a nagyszeru jatekosnak keszpenze es sok runara is jutott!
Baromi jol tudhatott piacolni a nevetsegesen olcso gabonaval, es nyersanyaggal, ahhoz hogy feltoltse az orijat egysegekkel ami a legolcsobb is 25k volt!

Szeretnem hangsulyozni hogy ha nem is minden gyanus piaci manovert, de a kimagyarazhatatlan dolgokat jo lenne buntetni....
Kilehet mindent magyarazni a VELETLEN szoval, de ugy gondolom hogy nem gyerekek vagyunk es nem az esti mese idopontjaban kell ezeket eldonteni vagy merlegelni es akkor talan nem lesz mindenre ervenyes a VELETLEN!!!

Last edited by Wanax; 06-09-2006 at 15:32..
Reply With Quote
Old 06-10-2006, 08:51
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Wanax
Alba! Azt hittem hogy te erted mirol van szo, de ugy laccik nem...

Mondjuk A-ban azt mar nehez kimagyarazni hogy ha egy Klan ossz vagyona tegyuk fel 24 milliard es 42 milliardos piaci tranzakciot csinal folyamatosan...
Süti bocsi, hogy szólok de ez a topic nem az utalások ellen szól! Ezt csak azért hoztam létre,mert kiváncsi voltam rá, hogy másokat ZAVAR-e EGYÁLTALÁN? Engem személy szerint különösebben nem érdekel mi lesz a piaccal eddig is ki tudtam használni ezután is ki fogom, ami zavar az talán egyedül a tehetetlenség. Hogy komplett piacok naponta eltűnnek és nem tehetsz semmit. És nem 2b-s tételek ahol 200K van valamiből... Legtöbben azt hiszitek, hogy amiről beszélünk az csak a fa, kö, agyag... Hát nem. Amikor eltűnik majd 2 millió lovas 2 millió íjász és minden elit is a piacról annak érdekében, hogy egy támadás sikeres legyen talán érteni fogja mindenki.

Azt hiszem, hogy valóban ez a része a Hódítónak egy fekete folt. Mindenki tudja, hogy csalók használják és mindenki küzd a csalók ellen elvileg, de nem bízunk annyira a játékosokban és a H ellenőrzőrendszerében, hogy képesek legyünk "lemondani" a saját ellenőrzőrendszerünkről a "fogókról".

Azt kéne megérteni, hogy ha nem lenne utalás nem lenne olyan fogalom sem, hogy fogó. Abból nem keresne senki. És sztem ez így is lenne jól.
Reply With Quote
Old 06-10-2006, 11:13
Wanax's Avatar
Wanax Wanax is offline
Member

Monro: semmi gond...
Ugy gondolom hasonlo velemenyen vagyunk, es arra szerettem volna utalni hogy tobbnyire az 1/A-s piaci manoverek ellen szolalunk fel es nem az anarchos vagy mas csoportokban levő manoverek ellen, baaar a csalas mindenhol csalas! Es a peldaimmal csak arra akartam ra mutatni hogy azert vannak olyan dolgok amiket nagyon nehez kimagyarazni es van olyan ami ellen szinte tehetetlenek vagyunk fogokkal, es buntetni is nehez!

Megint csak arra tudok hivatkozni, hogy ha nem megy a piac megrendszabalyozasa akkor maskepp kell osztonozni a jatekosokat a piac hasznalatara!
A piac nem raktar... akinek szuksege van sok millio nyersanyagra akkor bereljen a szuksegnek megfelelo meretu klanraktart es ott tartsa a nyerset! Ha meg elakarja adni akkor olyan aron adja amin megveszik nem pedig irrealis aron!
Az egysegek is ne azert legyenek a piacon mert ott nem esznek... a tamado es vedo egysegek kajat visznek magukkal tamadashoz, de a piacra nem visznek. Talan maskepp lenne a piacon az egysegek ha azokat is etetni kellene!
Ezek csak hirtelen otletek, van mit rajtuk finomitani! Esetleg eletkeptelenek!

Reply With Quote
Old 06-10-2006, 12:13
Alba Alba is offline
Member

Tisztaban vagyok vele süti hogy mi a piaci utalgatas.

De ez hoyg ez ellen hogy lehet tenni mar eleg nehezkes,.
Reply With Quote
Old 06-10-2006, 21:07
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Wanax
Az egysegek is ne azert legyenek a piacon mert ott nem esznek... a tamado es vedo egysegek kajat visznek magukkal tamadashoz, de a piacra nem visznek. Talan maskepp lenne a piacon az egysegek ha azokat is etetni kellene!
Ezek csak hirtelen otletek, van mit rajtuk finomitani! Esetleg eletkeptelenek!
Egyáltalán nem életképtelen ötlet sőt! NAgyon is jogos. Igazából gyökeresen forgatná meg a mai stratégiákat, de én személy szerint támogatnám. Ha végiggondolja mindenki, hogy mit is jelentene a seregek etetése a piacon megdöbbentő dolgokra jön rá. Mondjuk a katonai piac elértéktelenedne idővel ez szinte biztos. Ennek ellenére én támogatnám.
Reply With Quote
Old 06-10-2006, 21:19
Grabi Grabi is offline
Member

piaci változtatást csak ezerszer átrágott és megbeszélt módon csináljunk szerintem. ez a legfontosabb kérdés a hódítóban
az ötlet jó, csak minden top ellene fog lobbizni meg írogatni, kíváncsi lennék
Reply With Quote
Old 06-11-2006, 07:24
monro's Avatar
monro monro is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Hüpike
piaci változtatást csak ezerszer átrágott és megbeszélt módon csináljunk szerintem. ez a legfontosabb kérdés a hódítóban
az ötlet jó, csak minden top ellene fog lobbizni meg írogatni, kíváncsi lennék

Ez nem attól függ, hogy hol állsz éppen a pontlistában. Azt hiszem simán lehet rám és a társaimra is mondani, hogy a top. Mégsem lobbyzok ellene.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules