Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Elvetett javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba.

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-24-2006, 19:19
wand wand is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by aúú

ház : 190
barakk : 1635
torony : 100
kocsma (csak hogy legyen) : 5
Templom (egyéniben jól jön az a védő vari) : 70

A házak 950 épületnek nyújtanak folyamatos működést, ami nem sokat számít, mert a 100%-os működéshez még 10875 lakos kell, tehát ennek fényében fogok lefokozni

CL enyhén szólva irreális amit írtál

egy komplett klán 10% házzal, 87% barak+toronnyal...
ha nem 2000 hekis orikról beszélünk, hanem álljon a klán 6 db 10.000 hekisből
akkor ha ezzel támad egy klántámadás alatt majd 1 millió egységet kell fokoznia, hogy menjenek a barkkok ha nem veszik észre, hogy megy..

Quote:
Originally Posted by aúú
Miután beérnek az épületek (előtte kicsit éhezek, hogy a pontszámom ne nagyon változzon) veszek annyi sereget amennyi csak befér a barakkba, aztán közvetlenül körváltás előtt indítom őket, valamint leállítom az etetést is, hogy szépen menjenek el a felesleges lakosok, valamint még egy ablakban képzek is, ezzel eltávolodva a célponttól.
.
.
Miután az ellen mellém frissített, várható, hogy támad, ezért én szépen fogom magam, képzek némi katonát, meg úgy állítom be az éhezésem, hogy körváltáskor annyi emeberem menjen el, hogy az 1635 barakkból csak 1500 működjön (meg persze minden más épület is működni fog közben is).
bármily nagy mágus is vagy nem tudsz 2x képezni katontát
és tök mind1, mit és hogy állítasz be pl éhezést vagy bontod az össes házad, hogy a teljes lakosság fele lelépjen.. ennél a körváltásnál már elkéstél vele max annyi barakod áll amennyi a kv előtt az emberhiányod.

Quote:
Originally Posted by aúú
Mivel a védő kiküldte a seregei 35%-át, ezért tutira átütöm még így is, hogy 1500 barakknyi sereg megy csak felé és ő elveszti 14%-át a területeinek (mert okosan vigyázok, hogy éhezéssel és esetleg ház, vagy egyéb épület bontásával alatta maradjak, mert házat úgyis fogok ütni tőle),
vazze komolyan mondom néha megértem magam miért nem olavsom el amit írsz....
okosan vigyázol, éhezéssel+ bontással , hogy alul maradj??????????
éretelem szerűen az ellen amikor oda frissít akkor alád kerül.. te ott már a fejed tetejére is állhatsz! a következő pontlista rendezés csata után van. azaz ott aztán már lehetsz te baromi okos, de hogy felülről ütsz az biztos.
tehát max 7% ot kapsz.

tehát a saját elképzeléseid mellet is marad 135 barakod +100 tornyod + folglalsz 70 barakkot + 14 tornyot, azaz egybe lesz 205 barakk +114 torony.
ezt kereken 370 barakk üti át.. azaz nincs 20 %! ésa védő fixre alulról jön

és ha nem ilyen bénán koptatsz, hanem a maximumot beleadod és elhagyod a sereged vagy 45 % át, a védő akkor is bemegy 40% barakkal.

+ nézzünk már meg még pár dolgot:

a védő odafrissít..
a a klántagok pontjaiból pontosan látni fogja, hogy te most koptatni akarsz vegy sem.. ha azt látja, hogy bazi nagyot fogsz koptatni, hogy megfogd ha akár 35% all is megy.. akkor röhög egyet és NEM INDUL EL. neked lelép a sereged 44%-a koppansz, az meg nem jön vissza hanem röhög

a védő alád firssít akár 3 körrel + íjjast vesz.. te robogsz a rakás lovaddal, persze nem is koptatsz, nem is teheted ha be akarsz menni, de a csata előtt 59,59-kor egyéniben ránduidul egy pár közeli ori mondjuk 3 db mindegyik 3 sereggel..
ütöttél 7% ot és bekaptál 9 egyéni ütést amivel többet buksz mint amit klánban kapsz.

szóval lécci mielőtt okosan nagyon okosakat mondasz, lécci párszor támadj már klánban! vagy leaglább gondold át és ne mondj képtelenségeket okosan...

Last edited by wand; 05-24-2006 at 20:03..
Sponsored Links
Old 05-24-2006, 21:55
Tank Tank is offline
Junior Member

Eddig visszatámadásra csak úgy volt lehetőség, ha időben észrevetted, hogy jönnek, és volt otthon akkora sereg, hogy szembeküld. Mivel mindenki kicentizi az indítást, arra idő sosem volt, hogy védő részről a piacon vegyenek a tagok pacikat, és vissza is indíthassák. A körváltási szünet bevezetése előtt volt néhány másodperc a klán támadás észlelésére és szembemenésre. Ezt a lehetőséget a körváltási szünet elvette.
Ha jól olvastam lehetőség lenne, hogy körvált után még nagyjából 10 másodpercig 2 körön maradjon a támadó fél, és csak utána frissüljön a klánlista, így ha van otthon sereg akkor szembe mehetsz, de piacolásra nem ad elég időt 10 másodperc.
A klánlista frissítő gombnál pedig ha jól értem, akkor látom, hogy jönnek szembe, 1 körre van a támadó sereg, klánpontszámban a körvátásban lévő frissítés miatt már mondjuk 5-re, akkor bont a klánom a támadó alá, nyomok egy frissítést, hogy 2 körre legyek és szembe mehetek vele, mielőtt az ütés beérne. Az eddigiekhez képest ez azért óriási előny lenne, gyakorlatilag van majd 1 óra arra, hogy a klántagokat gép elé rántsd, és piacra küldj mindenkit vásárolni, ha meg se fogod az ütést, a visszatámadás nagy eséllyel sikeres lesz.
Itt lenn a 2 kör táv nem újdonság, de gondolom fentebb ha 2 körre bontottak hozzád, akkor nagyjából 1 órád volt arra, hogy felkészülj, bármikor indulhatnak ellened. Most a támadó is frissítene körvált előtt fél perccel, és mire látod, már a serege 1 körre van hozzád. Ilyen szempontból nézve is, a védőnek ez sztem kedvezőbb visszatámadási lehetőséget ad, mint az eddigi volt.
A frissítés anyagi vonzata elég fogós. Ha nagy összeg 500 milla körüli egy frissítés, akkor azt kisebb klánok nem biztos, hogy kifizetik egy támadás kedvéért…
Bár itt olvasom, hogy szegény támadó klánoknak mekkora kockázatot kell vállalni, azért annak semmiképp se örülnék, ha gyengítenének a klán védelmen. Ha ez a frissítős dolog magával hozná, hogy erősíteni kell a támadókon, akkor inkább maradjon minden a régiben.
Old 05-24-2006, 23:05
Északföld's Avatar
Északföld Északföld is offline
Member

Smile

Quote:
Originally Posted by monro
Azért, hogy a védőklán vissza tudjon ütni ha kiszúrja hogy jön rá valaki. Ne tudjon senki "biztonságosan" vagy ahogy te fogalmazod "büntetlenül" klántámadni. Ha 1 körre van a támadó és akkor szúrja ki a védő akkor is legyen esélye a visszatámadásra. Legalább az elejét olvasd el és mielött reagálsz gondold is át lécci. Jelenleg ha megtámad valaki akkora sereggel amekkora befér akkor ölbetett kézzel nézheted ahogy bevernek. Vagy "hasraütős" módszerrel együtt támad a két klán bízva abban hogy a másik is elindul. Mondjuk hozzáteszem ismét, hogy a javaslat csak akkor ígéretes ha a klántámadást felerősítjük legalább az egyéni támadások szintjére.
Kimondtad a lényeget: "hozzáteszem ismét, hogy a javaslat csak akkor ígéretes ha a klántámadást felerősítjük legalább az egyéni támadások szintjére.[/quote]"

Akkor miről is beszélünk? Egy ekkora klánt csak úgy tudsz beverni ha nem figyel, persze lehet 10 orkot összeverbuválni és azzal próbálkozni, de ha sok az elf az is kevés. Tehát az egész lényegtelen.
Madj a kicsik elszórakoztatják magukat. egyébként az érvelésed helyes, valóban szembe támadni nem lehet és az dönt kinek gyorsabb a net elérése és pontosabb az órája.
Old 05-25-2006, 06:07
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

Quote:
Originally Posted by wand
CL enyhén szólva irreális amit írtál

egy komplett klán 10% házzal, 87% barak+toronnyal...
ha nem 2000 hekis orikról beszélünk, hanem álljon a klán 6 db 10.000 hekisből
akkor ha ezzel támad egy klántámadás alatt majd 1 millió egységet kell fokoznia, hogy menjenek a barkkok ha nem veszik észre, hogy megy..

bármily nagy mágus is vagy nem tudsz 2x képezni katontát
és tök mind1, mit és hogy állítasz be pl éhezést vagy bontod az össes házad, hogy a teljes lakosság fele lelépjen.. ennél a körváltásnál már elkéstél vele max annyi barakod áll amennyi a kv előtt az emberhiányod.

vazze komolyan mondom néha megértem magam miért nem olavsom el amit írsz....
okosan vigyázol, éhezéssel+ bontással , hogy alul maradj??????????
éretelem szerűen az ellen amikor oda frissít akkor alád kerül.. te ott már a fejed tetejére is állhatsz! a következő pontlista rendezés csata után van. azaz ott aztán már lehetsz te baromi okos, de hogy felülről ütsz az biztos.
tehát max 7% ot kapsz.

tehát a saját elképzeléseid mellet is marad 135 barakod +100 tornyod + folglalsz 70 barakkot + 14 tornyot, azaz egybe lesz 205 barakk +114 torony.
ezt kereken 370 barakk üti át.. azaz nincs 20 %! ésa védő fixre alulról jön

és ha nem ilyen bénán koptatsz, hanem a maximumot beleadod és elhagyod a sereged vagy 45 % át, a védő akkor is bemegy 40% barakkal.

+ nézzünk már meg még pár dolgot:

a védő odafrissít..
a a klántagok pontjaiból pontosan látni fogja, hogy te most koptatni akarsz vegy sem.. ha azt látja, hogy bazi nagyot fogsz koptatni, hogy megfogd ha akár 35% all is megy.. akkor röhög egyet és NEM INDUL EL. neked lelép a sereged 44%-a koppansz, az meg nem jön vissza hanem röhög

a védő alád firssít akár 3 körrel + íjjast vesz.. te robogsz a rakás lovaddal, persze nem is koptatsz, nem is teheted ha be akarsz menni, de a csata előtt 59,59-kor egyéniben ránduidul egy pár közeli ori mondjuk 3 db mindegyik 3 sereggel..
ütöttél 7% ot és bekaptál 9 egyéni ütést amivel többet buksz mint amit klánban kapsz.

szóval lécci mielőtt okosan nagyon okosakat mondasz, lécci párszor támadj már klánban! vagy leaglább gondold át és ne mondj képtelenségeket okosan...

Wand hihetelten vagy... Először előadod, hogy nem lehet sikeresen klántámadni, meg kivédeni a szembe ütést, aztán mikor leírom, hogy de, csak okosan kell csinálni, akkor előadod, hogy extrém az ötlet...
Igen, 6 db 10e hekis orinál nehezebb, sőt kicsit más technikát kell alkalmazni (és ugyan ne nekem kelljen már leírni minden taktikai megmozdulást, csak azért mert TE nem vagy képes kitalálni egyet) de kicsit sasolj már körbe a pontlistában, hogy mekkora orik alkotják az 1/a-t, mert megsúgom, hogy az országok 98% közelében nincs még a 4e hekinek sem. Ráadásul azt mondod, hogy extrém amit leírtam??? 2,5 milliárdból símán kijön és nem csak egyet lehet így ütni, hanem símán belefér még legalább egy ütés mielőtt vissza kell építeni védekező oriba.
Amúgy honnan veszed azt a marhaságot, hogy mindenképpen alattad marad a védő mikor rádmegy, miközben még észreveszi a koptatást is??? Lehet, hogy te ahhoz szoktál, hogy eleve nálad kisebb klánokat üss lefelé, de megsúgom, hogy a legtöbb játékos nem túl nagy erőfeszítéssel képes olyan klánt találni ellenfélnek, ami eleve pontban felette van és mivel a kézi frissítés közben max képezni és bontani/fokozni lehet, éheztetni nem, ezért ha jól csinálod, az ellennek esély sincs alád menni, annyit kell bontania. Ráadásul az eltávolodást és lakosság+támadó seregek szélnek eresztését 1 másodperccel a körváltás előtt is meg tudod csinálni (segítek, van mondjuk 10 perced rá, hogy kitaláld hogy csinálod, ha melléd frissítettek) és ezt biza egyáltalán nem tudja a szembe támadó védő előre meglátni, hogy te mennyit is engedsz el.

Szóval lécci mielőtt okosan nagyon okosakat mondasz, lécci leaglább gondold át és ne mondj képtelenségeket okosan, illetve ne felejtsd már el azokat a dolgokat, amiket eddig te is alkalmaztál...
És születnek emberek.
Old 05-25-2006, 06:58
Láma's Avatar
Láma Láma is offline
Member

Quote:
Originally Posted by aúú
de kicsit sasolj már körbe a pontlistában, hogy mekkora orik alkotják az 1/a-t, mert megsúgom, hogy az országok 98% közelében nincs még a 4e hekinek sem.
Tehát 10 ország van 4e heki körül az 1/A ban. Azért ennyire nem drasztikus a helyzet. Nem valószinü hogy alatta maradsz, mert neki sok bontható épülete van, veled ellentétben. Ha pedig nem képes aládbontani, akkor az egész trükközgetés felesleges, ágyuval lőssz verébre...
Old 05-25-2006, 10:50
wand wand is offline
Member

Quote:
Originally Posted by aúú
Wand hihetelten vagy... Először előadod, hogy nem lehet sikeresen klántámadni, meg kivédeni a szembe ütést, aztán mikor leírom, hogy de, csak okosan kell csinálni, akkor előadod, hogy extrém az ötlet...
Igen, 6 db 10e hekis orinál nehezebb, sőt kicsit más technikát kell alkalmazni (és ugyan ne nekem kelljen már leírni minden taktikai megmozdulást, csak azért mert TE nem vagy képes kitalálni egyet) de kicsit sasolj már körbe a pontlistában, hogy mekkora orik alkotják az 1/a-t, mert megsúgom, hogy az országok 98% közelében nincs még a 4e hekinek sem. Ráadásul azt mondod, hogy extrém amit leírtam??? 2,5 milliárdból símán kijön és nem csak egyet lehet így ütni, hanem símán belefér még legalább egy ütés mielőtt vissza kell építeni védekező oriba.

vazze..
szerintem én vagyok az egyetlen aki már épített 90% barakkos nagyklánt, és hozzáteszem nem mókából, hanem mert simán ennyi kellett az ellen beütéséhez.. szal hidd el ha azt mondom extrém, akkor az több mint az!
igaz asszem ez egy 4millió pontos klán volt és egyetlen ütésre épült, és megsúgom az az 1 ütés nem 2.5milliárdba került, hanem alhangon 25-30milliárdba. úgy, hogy megvotlt a szükséges sereg.
perszeehez még hozzáteszem, hogy pont a bontható épületek hiánya miatt a végén minket ütöttek be alulról míg mi felülről mentünk..

jah nem vok képes kitalálni taktikát.. majd minden most használatos taktikát én találtam ki. az eltávolodást, a sereg koptatást, a nagytávolságú épületfelmérést.. lécci mondj egyet ami a te nevedhez fűződik...

Quote:
Originally Posted by aúú
Amúgy honnan veszed azt a marhaságot, hogy mindenképpen alattad marad a védő mikor rádmegy, miközben még észreveszi a koptatást is??? Lehet, hogy te ahhoz szoktál, hogy eleve nálad kisebb klánokat üss lefelé, de megsúgom, hogy a legtöbb játékos nem túl nagy erőfeszítéssel képes olyan klánt találni ellenfélnek, ami eleve pontban felette van és mivel a kézi frissítés közben max képezni és bontani/fokozni lehet, éheztetni nem, ezért ha jól csinálod, az ellennek esély sincs alád menni, annyit kell bontania. Ráadásul az eltávolodást és lakosság+támadó seregek szélnek eresztését 1 másodperccel a körváltás előtt is meg tudod csinálni (segítek, van mondjuk 10 perced rá, hogy kitaláld hogy csinálod, ha melléd frissítettek) és ezt biza egyáltalán nem tudja a szembe támadó védő előre meglátni, hogy te mennyit is engedsz el.
igen persze én mindig csak kissebb klánokat ütük és kizárólag felülről.. hagy ne komentáljam..

honnan is veszem a marhaságot, hogyha odafrissít mindenképp én megyek felülről sőt állításod szerin védőnek " HA JÓL CSINÁLOD ESÉLYE SINCS ALÁD MENNI"???
komolyan nem találok szavakat...
megpróbálom szájabarágós módszerrel:
-óra 50 kor alád frissít a védő.
-10 PERCIG AZT CSINÁLSZ AMIT AKARSZ TÖRLÖD A KLÁN FELÉT? LEBONTOD AZ EGÉSZET NULLÁRA? AKÁRMI, A KLÁN PONTLISTA NEM FRISSÜL!!
-csata
-kánpontlista frissítés

LÉCCIVES MOND MEG NEKEM HOL A BÚBÁNATBA KERÜL A TÁMADÓ A VÉDŐ ALÁ????? MIKOR???
ahoz, hogy alá kerüljön mégha le is bont kell egy ponlista frissítés ami legközelebb csata után van!

mostmár jó volna ha 1x elgondolkoznál és "okosan" távoltartanád magad egy olyan témától amiről gőzöd sincs, csak írkálsz itt sületlenségeket és még ragaszkodsz is hozzá.
Old 05-25-2006, 11:29
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

Quote:
vazze..
szerintem én vagyok az egyetlen aki már épített 90% barakkos nagyklánt, és hozzáteszem nem mókából, hanem mert simán ennyi kellett az ellen beütéséhez.. szal hidd el ha azt mondom extrém, akkor az több mint az!
igaz asszem ez egy 4millió pontos klán volt és egyetlen ütésre épült, és megsúgom az az 1 ütés nem 2.5milliárdba került, hanem alhangon 25-30milliárdba. úgy, hogy megvotlt a szükséges sereg.
perszeehez még hozzáteszem, hogy pont a bontható épületek hiánya miatt a végén minket ütöttek be alulról míg mi felülről mentünk..

jah nem vok képes kitalálni taktikát.. majd minden most használatos taktikát én találtam ki. az eltávolodást, a sereg koptatást, a nagytávolságú épületfelmérést.. lécci mondj egyet ami a te nevedhez fűződik...

igen persze én mindig csak kissebb klánokat ütük és kizárólag felülről.. hagy ne komentáljam..

honnan is veszem a marhaságot, hogyha odafrissít mindenképp én megyek felülről sőt állításod szerin védőnek " HA JÓL CSINÁLOD ESÉLYE SINCS ALÁD MENNI"???
komolyan nem találok szavakat...
-10 PERCIG AZT CSINÁLSZ AMIT AKARSZ TÖRLÖD A KLÁN FELÉT? LEBONTOD AZ EGÉSZET NULLÁRA? AKÁRMI, A KLÁN PONTLISTA NEM FRISSÜL!!
-csata
-kánpontlista frissítés

ahoz, hogy alá kerüljön mégha le is bont kell egy ponlista frissítés ami legközelebb csata után van!

mostmár jó volna ha 1x elgondolkoznál és "okosan" távoltartanád magad egy olyan témától amiről gőzöd sincs, csak írkálsz itt sületlenségeket és még ragaszkodsz is hozzá.

Érdekes Wand, egyre inkább kezdesz elszállni már megint... nemrég még nem akartad megérteni, miért és hogyan is megy az ütés, most meg már elküldenél mert le mertem írni... igen abban egyetértünk, hogy egy NAGY klánnak nehézebb jóval és messze nem ennyibe kerül egy ilyen ütés... de amit írtam az tökéletesen megcsinálható azoknál a klánoknál akik nagy részét adják most a pontlistának és igen, még mindig kijön kb 2,5 milliárdból orinként (ugyibár egy oriba kicsit több mint 4,2 milliárd fér, tehát még marad mit elzsugázni is).
Abban a 10 percben te is bonthatsz, ezt valahogy elfelejted, sőt akkor fogod beállítani azt az éhezést is ami ahhoz kell, hogy szabaduljon fel némi barakkhelyed és ha kicsit tényleg számolgatnál, akkor látnád, hogy ha volt köztetek mondjuk klánszinten 2000 pont különbség és ehhez mondjuk még 1000 pont jön orinként, akkor minél nagyobb a klán létszáma, annál többet kell bontania az ellennek, hogy alád kerüljön (ugyibár 1 fős klánnál ez 3000 pont különbség lenne csak ebből ami bontásban 200 hekit jelent a másik egy fős klánnak és akkor te nem csináltál még semmi dúrvább bontást).
Ráadásul szerinted extrém ilyet csinálni, nos és harcoltam majdnem pontosan olyan orival (igaz csak egyéniben volt szükségem erre), ahogy leírtam, tehát neked lehet, hogy elképzelhetetlen, de nekem elég jól működött mikor 4 napon át mentem ütni, hogy utolérjem a többieket.

Quote:
Ezt külön kiemelem, mert ezt eleve érdemes elolvasni. Felhívnám a figyelmedet, hogy ezen technikákat nem te találtad ki, mert ezek közül nem egyet maguk Kacsáék is használtak ellenünk annak idején. Tehát elhiszem, hogy te vagy most a legjobb játékos a világban, de azért nem te találtad ki a Spanyol viaszt... és, hogy mi fűződik az én nevemhez? Eszméletlenül nem számít, hogy mit találtam ki én, vagy más, mert ez nem egy szabadalmi hivatal, hanem egy játék és amit kitalál egy ember, azt előbb utóbb ki fogja más is.
És születnek emberek.
Old 05-25-2006, 11:32
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Láma
Tehát 10 ország van 4e heki körül az 1/A ban. Azért ennyire nem drasztikus a helyzet. Nem valószinü hogy alatta maradsz, mert neki sok bontható épülete van, veled ellentétben. Ha pedig nem képes aládbontani, akkor az egész trükközgetés felesleges, ágyuval lőssz verébre...
Igazad van, hasra ütöttem, mert ez a szám az, 80-85% körül mozog és nem 98% körül... és ez a szám úgy fog nőni, ahogy egyre több játékos jön fel, aki nem akar 1/a-ban játszani, csak kell neki...
És születnek emberek.
Old 05-25-2006, 12:23
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

De tudod mit Wand, mivel te vagy a világ legjobb játékosa, ezért úgyis felesleges veled ellenkezni, így én befejeztem az ide írogatást, legyen minden úgy, ahogy te szeretned mert te úgyis legyözhetetlen és utolérhetetlen maradsz...
És születnek emberek.
Old 05-25-2006, 12:29
Kocka
Guest

Longevity: 0%

Quote:
-csata
-kánpontlista frissítés

Hello.

Bocs, hogy beleszolok de fura dolog csak olvasni mindig. Bar nem jatszom az 1A-ban de a fenti sorok szamomra lyukasnak tunnek az eddig olvasottak alapjan.

"-óra 50 kor alád frissít a védő."
Miert varod meg? Az mar az utolso lehetosege korvaltasig.

Lehethogy naiv vagyok de ha a vedo nem frissit 49 -ig akkor en tennem meg az adott szituban 49 és 49.45 kozott. Igy meg mindig maradna 15 mp-em bontani a korvaltas elott 59.45 es 00 kozott ha gaz lenne. Szvsz korantsem biztos, egyik oldalnak sem a bontoka vegeredmenye.
Sponsored Links

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules