Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > Egyéb
Register Stats Members List Today's Posts

Egyéb Minden, ami máshova nem fér

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-13-2009, 17:49
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 17%
Longevity: 100%

Nem dühöngés ez, igazából nem is tudom hova férne...

Ritkán utazom Volánbusszal, ezért nem ismerem a "helyi szokásokat". Hajnalban felszállunk, mondom a vezetőnek, hogy jó reggelt, két felnőtt és két kutya jegyet szeretnék eddig és eddig a megállóig. Visszakérdez, hogy jegy is kell? Itt elég értetlenül nézhettem... Kora hajnal volt, biztos valamit rosszul mondtam, mert mi az, hogy jegy is kell-e? Mit értett, mit kérek, kávét?! Elismétlem, hogy mit kérek. Ismét megkérdezi, hogy jegy is kell? Ismét értetlenül nézek, erre kifejti, hogy magát a jegyet oda kell, hogy adja? Jaaaa, hát mondom mittudomén, ha nem kell, hát én nem ragaszkodom hozzá...

Ehhez képest olyan óriási "kedvezményt" nem kaptunk, max ilyen 15%-ot.
Old 04-13-2009, 18:22
none none is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 88%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post

Ritkán utazom Volánbusszal, ezért nem ismerem a "helyi szokásokat". Hajnalban felszállunk, mondom a vezetőnek, hogy jó reggelt, két felnőtt és két kutya jegyet szeretnék eddig és eddig a megállóig. Visszakérdez, hogy jegy is kell? Itt elég értetlenül nézhettem... Kora hajnal volt, biztos valamit rosszul mondtam, mert mi az, hogy jegy is kell-e? Mit értett, mit kérek, kávét?! Elismétlem, hogy mit kérek. Ismét megkérdezi, hogy jegy is kell? Ismét értetlenül nézek, erre kifejti, hogy magát a jegyet oda kell, hogy adja? Jaaaa, hát mondom mittudomén, ha nem kell, hát én nem ragaszkodom hozzá...

nálunk nem kérdezik meg..
Old 04-13-2009, 18:30
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Longevity: 95%

Quote:

Másodszori átolvasásra elég érdekes következtetésre jutottam: Ati, blicceltetek Legalábbis gyakorlatilag. A sofőr meg mutyizott.
Legközelebb ha nem kérsz jegyet, meg se vedd, mutass föl egy bérletnek látszó papírt Tekintve, hogy ha jön az ellenőr, ugyanúgy nem lesz jegyed, és kétlem, hogy a sofőr igazolná, hogy vettél jegyet.
Mielőtt még valaki felbujtással vádolna, inkább kérj jegyet
Reply With Quote
Old 04-13-2009, 18:35
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Originally Posted by Andrew View Post
Másodszori átolvasásra elég érdekes következtetésre jutottam: Ati, blicceltetek Legalábbis gyakorlatilag. A sofőr meg mutyizott.
Legközelebb ha nem kérsz jegyet, meg se vedd, mutass föl egy bérletnek látszó papírt Tekintve, hogy ha jön az ellenőr, ugyanúgy nem lesz jegyed, és kétlem, hogy a sofőr igazolná, hogy vettél jegyet.
Mielőtt még valaki felbujtással vádolna, inkább kérj jegyet
Hogy tudok úgy bliccelni, hogy csak a vezetőn keresztül szálhatok fel, és neki kutya kötelessége vagy a bérletet ellenőrizni, vagy jegyez vetetni? Ha a sofőr nem igazolja, hogy vettem jegyet, akkor: a, igazolja más, mert más is szállt ott fel; b, a sofőrt veszik elő, hogy mégis miért engedett fel minket.

Mindenesetre ez egy elég érdekes szitu.
Old 04-13-2009, 18:53
none none is offline
Member

Longevity: 88%

Quote:
Hogy tudok úgy bliccelni, hogy csak a vezetőn keresztül szálhatok fel, és neki kutya kötelessége vagy a bérletet ellenőrizni, vagy jegyez vetetni? Ha a sofőr nem igazolja, hogy vettem jegyet, akkor: a, igazolja más, mert más is szállt ott fel; b, a sofőrt veszik elő, hogy mégis miért engedett fel minket.

szerintem ahol ez megy ott nincs ellenőr, vagy kap ő is a "haszonból", és meg van oldva.. én 4 évig buszoztam itt.. 1szer se volt ellenőr..
Old 04-13-2009, 18:57
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Quote:

5 éve utazok minden reggel távolsági buszokkal, így van némi tapasztalatom, ezért csodálkozva olvasom, amit írsz. Nálunk a sofőr sosem ellenőrzi, hogy ki mivel száll fel. Akinek kell jegy, az megveszi, a többiek pedig a bérletüket fölmutatva fölszállnak - viszont sosem nézi meg egyesével a bérleteket, hogy kinek meddig érvényes. Mondjuk ha így lenne, lazán a 3-4 szeresére növelné a fölszállási időt, gondolom ezért is nem csinálják így. Ettől eltekintve egész kevés bliccelő szokott lenni (legalábbis akit elkapnak az ellenőrök), de ha van, SOSEM kérdezik a sofőrt, hogy miért utazik valaki jegy nélkül. Szépen megbüntetik a delikvenst, mert nincs jegye vagy bérlete.

Szerintem olyan vonalon utaztál, ahol kevés az ellenőr. Ha jött volna, bizonyára megbüntetett volna. Ha jószívű, akkor talán nem, de képzeld magad az ő helyükbe: ilyesmire hivatkozva bárki bliccelhetne.
És itt van még egy szituáció: 'valaki nyomtat egy hamis bérletet, amit a buszsofőr nem szúr ki - tekintve, hogy nem nézheti percekig, viszont az ellenőr rájönne, hogy hamis. Ilyenkor a bliccelő azt állítaná, hogy a sofőrtől nem kapott jegyet.' Ha ezen a gondolatmeneten indulsz el, ahogy valószínűleg az ellenőrök is (különben kijátszható lenne a rendszer), minden bizonnyal büntetés lesz a vége, nem fognak hinni az utasnak.

Remélem érthető, és nem gabalyodtam bele
Reply With Quote
Old 04-13-2009, 19:06
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Originally Posted by Andrew View Post
5 éve utazok minden reggel távolsági buszokkal, így van némi tapasztalatom, ezért csodálkozva olvasom, amit írsz. Nálunk a sofőr sosem ellenőrzi, hogy ki mivel száll fel. Akinek kell jegy, az megveszi, a többiek pedig a bérletüket fölmutatva fölszállnak - viszont sosem nézi meg egyesével a bérleteket, hogy kinek meddig érvényes. Mondjuk ha így lenne, lazán a 3-4 szeresére növelné a fölszállási időt, gondolom ezért is nem csinálják így. Ettől eltekintve egész kevés bliccelő szokott lenni (legalábbis akit elkapnak az ellenőrök), de ha van, SOSEM kérdezik a sofőrt, hogy miért utazik valaki jegy nélkül. Szépen megbüntetik a delikvenst, mert nincs jegye vagy bérlete.
Én ezt simán rávertem volna a vezetőre tanúkkal.

Mi az, hogy nem nézi meg, hogy kinek meddig érvényes a bérlete? Akkor mi a fenélnek felmutatni a bérletet?! Gondolom nem eldugva van ráírva, hogy meddig érvényes, és gondolom nem bárki által hamisítható módon van legyártva.
Old 04-13-2009, 19:16
Hex's Avatar
Hex Hex is offline
Member

Longevity: 86%
Smile

Quote:
Én ezt simán rávertem volna a vezetőre tanúkkal.

Mi az, hogy nem nézi meg, hogy kinek meddig érvényes a bérlete? Akkor mi a fenélnek felmutatni a bérletet?! Gondolom nem eldugva van ráírva, hogy meddig érvényes, és gondolom nem bárki által hamisítható módon van legyártva.
naívak vagytok, a buszvezetők tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy mikor vannak kallerek, vagy mikor nincsenek. Legalábbis felénk leadják a drótot, hogy figyi, 10:00kor téged ellenőrzünk. Telefon fültanúja voltam egy ilyennek és a sofőröm haverom is
Reply With Quote
Old 04-13-2009, 19:18
Tsyl's Avatar
Tsyl Tsyl is offline
Junior Member

Longevity: 84%

Ati, én ezzel több éven át szembesültem, mikor nem volt még autóm és busszal jártam én is dolgozni nap mint nap.
A titok nyitja egyszerű amúgy...maga egy ismerős buszvezető mesélte:
A sofőr tudja, hogy aznap kik az ellenőrök és tudja azt is, hogy hozzá mikor fognak felszállni. Ez közös buli, mert ebből a kis pénzből ő juttat nekik is. Ők meg cserébe megmondják ezért, hogy mikor vigyázzon, melyik menetrend szerinti járatára fognak beugrani...és persze olyankor mindenkinek adni kell jegyet...
Reply With Quote
Old 04-14-2009, 09:09
tdomo's Avatar
tdomo tdomo is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Tsyl View Post
Ati, én ezzel több éven át szembesültem, mikor nem volt még autóm és busszal jártam én is dolgozni nap mint nap.
A titok nyitja egyszerű amúgy...maga egy ismerős buszvezető mesélte:
A sofőr tudja, hogy aznap kik az ellenőrök és tudja azt is, hogy hozzá mikor fognak felszállni. Ez közös buli, mert ebből a kis pénzből ő juttat nekik is. Ők meg cserébe megmondják ezért, hogy mikor vigyázzon, melyik menetrend szerinti járatára fognak beugrani...és persze olyankor mindenkinek adni kell jegyet...
Pontosan. Amikor régebben volánon utaztam, még a diákomat is megnézte a sofőr a bérlet mellé, amikor tudta, hogy ellenőrzés lesz. Én azt vettem észre, hogy ez viszonylat függő. Bp-Etyek vonalon mindig kapok jegyet rendesen, ellenőrzés ide, vagy oda. Viszont a Bp-Érd vonalon megy az okosság.

csokis-keksz (#410152)
tiramisu (#394553)
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests)

Posting Rules