Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > Egyéb
Register Stats Members List Today's Posts

Egyéb Minden, ami máshova nem fér

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-11-2009, 07:41
none none is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 88%

Quote:
Originally Posted by Redback View Post
És szerinted ha leszünk 20mrdan, akkor nem fognak a kevésbé zsúfolt országokba vándorolni az emberek?

Egy bökkenő van ebben a részben:
Szerinted a nagyhatalmak akik megtehetnék, erre fogják fecsérelni a pénzüket, amit a hadiiparba ölnek nem látva azt, hogy pár évtizeden belül semmi nem fog érni a repülő, mert nem lesz mivel mennie, a fegyver, mert nem lesz mivel szállítani stb...Amúgy szép utópisztikus gondolat, hogy Amerika és társai erre fordítják a pénzüket, de ez sajna nem lesz így
ez bonyolult, hogy mi lesz, és ki hogyan vándorol..
miért ne lenne? hidrogént nagyon hajtják manapság
amúgy meg, hogy ki mire fordítja a pénzét az mindenkin múlik , ha az átlag embereket se érdekli, hogy baj van, akkor azt akinek pénze is van miért érdekelné komolyabban?
csak annyi az utópisztikus benne, hogy az emberektől elvárhatánk, hogy gondolkozzanak, és belássák a tetteik következményét.. bár ez télnyleg, csak álom
Old 04-11-2009, 09:12
Phoenix's Avatar
Phoenix Phoenix is offline
Member

Longevity: 99%

Az a 20mrd ember nem lenne sok egy kicsit? Pár éve még alig 6 mrdről volt szó. Kb ennyi az amit zsúfoltság és éhezés nélkül el lehet "kiszolgál" a bolygó.

Az éhező emberekről pár gondolat:
  • Az éhező emberek 90%-a Afrikában él, olyan helyeken, ahol tényleg nagyon korlátozott számú ember élhetne.
  • Így is elég szaporák, de pár éve volt egy humanitárius szervezet, aki több faluba bevezette az vezetékes ivóvizet és így az asszonyoknak nem kellett napi kb 20-30km lesétálni a legközelebbi vízforráshoz. Erre pár évre szinte humanitárius katasztrófa jött létre. Az eddigi születések legalább meg 5-szöröződtek. Mert a szabadidejüket azzal töltötték, mint a nyulak.
  • Pár napja volt a BBC-n egymás után két hír. Az első: Afrikában van a legtöbb HIV fertőzött (ahol mint feljebb is írtam, rengeteg az éhező) és ez a szám nagyságrendekkel növekszik minden évben. A következő hír, az pedig a Pápáról szólt, aki azt üzente az afrikai keresztényeknek (akik nagyon nagy számban vannak és ők is ehhez az éhezőkhöz tartoznak leginkább), hogy ne használjanak óvszert, mert az nem összeegyeztethető dolog. Most erre mit lehet mondani? Szaporodjatok, hogy legyetek minél többen, legyetek betegek, éhezzetek, majd a Nyugat megsegít?

Quote:
Originally Posted by vityu View Post
Szerintem ez buta hozzáállás.
Igen, a földünk jelenleg a felmelegedés állapotában van, de az ember olyan szinten erősíti ezt a felmelegedést, hogy az általad említett evolúciónak NINCS ideje az élőlényeket átalakítani. Olyan gyorsan zajlik le ez a melegedési periódus, hogy az élőlények nem tudnak alkalmazkodni, pedig ez az evolúció alapja. Lehet, hogy a jegesmedve teljesen jól átvészelné, ha nem 100 év alatt játszódna le, hanem 1000 év alatt.
Fel fog borulni az egyensúly, ami a földi élet kb 90%-ának vesztét okozza majd. És ebben benne lesz az ember is, mint a tápláléklánc végén álló csúcsragadozó.
Lehet hogy buta hozzáállás, ezt majd az idő eldönti

Oké, hogy most ez a divat, hogy az ember agyonra szennyezi a környezetet, de a természet is alakítja a dolgokat, pl.: vulkánkitörések. Egy átlagos vulkánkitörés legalább 1,5millió kéndioxidot juttat a légkör magasabb rétegeibe (15-20km magasra), de pl az egyik legnagyobb és legismertebb a Krakatau kitörése több mint 25millió tonna kéndioxidot bocsájtott ki, amiből kb 20%-al több savas eső lesz. Ezek is durván ózon- és környezetromboló hatásúak és mégsem teszünk ellene semmit. Egyébként ez az elkövetkezendő pár évben valószínű gyakori hír lesz, mert a világon az elmúlt pár hónapban sorra jönnek a hírek földrengésekről, vulkánkitörésekről.
Az evolúció, azt is sikeresen megoldotta, amikor a dinoszauruszok kora véget ért valószínű egy meteorittal, ami nem húzódik el több száz- vagy ezer évet. Megváltozott az éghajlat, sokat esett a hőmérséklet. Fajok milliószámra kipusztultak, de elkezdődött a mi álltalunk ismert "Föld" kialakulni. Ha anno nem halnak ki a dínók, akkor ők lennének a domináns faj a földön, lehet hogy gondolkodó és szervezett csoportokká tömörülnek és olyan pályát futnak be mint most mi emberek, de akkor meg mi nem lennénk sehol. Ezzel arra akarok kilyukadni, hogy ha kihal egy faj, akkor csak idő kérdése és a helyére áll egy másik. A természet csodákra képes

[SZ]Régi Nagy Magyarország/Phoenix (#322834)
[SZ]Picurmanoo (#396769)

"All this has happened before, and all this will happen again...
End of line..."

(BattleStar Galactica)
Reply With Quote
Old 04-11-2009, 10:57
none none is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Phoenix View Post
..
kivéve ha úgy hal ki az ember, hogy sikerül a Földet is lakhatatlanná tenni
de igazad van minden a legnagyobb rendben van biztos, felesleges megpróbálni változtatni bármin is hisz ez az élet rendje
lehet a világ se tud majd tovább tágulni, és lesz egy újabb ősrobbanás felesleges erőlködni
szerintem Ázsiában és Dél-Amerikában is sok az éhező ember..
amúgy kb 1 milliárd éhező ember van most..
ok a vulkánok is erősítik a globális felmelegedést..
de ha lehetőségünk lenne, hogy mi ne tegyük, akkor miért ne változtathatnánk, ha csak elvben is.. nem tudom valahogy az a hozzáállás, hogy lesz ami lesz engem nem érdekel az nem túl előnyös számomra..
de lehet én vagyok a naív, és már rég kipusztulásra vagyunk ítélve, és neked van igazad
Old 04-11-2009, 11:23
Redback's Avatar
Redback Redback is offline
Member

Longevity: 92%

Quote:
Originally Posted by none View Post
de igazad van minden a legnagyobb rendben van biztos, felesleges megpróbálni változtatni bármin is hisz ez az élet rendje
lehet a világ se tud majd tovább tágulni, és lesz egy újabb ősrobbanás felesleges erőlködni
de ha lehetőségünk lenne, hogy mi ne tegyük, akkor miért ne változtathatnánk, ha csak elvben is.. nem tudom valahogy az a hozzáállás, hogy lesz ami lesz engem nem érdekel az nem túl előnyös számomra..
de lehet én vagyok a naív, és már rég kipusztulásra vagyunk ítélve, és neked van igazad
Szerintem maximum 50-100 évvel tudjuk elnyújtani a mostani helyzetet, ha tényleg elkezdenénk spórolni.Maximum 150 évre.Úgy vagyok vele, hogy egyszer mindenki meghal, csak ne miindegy hogy nem élvezi az életet és úgy vagy élvezi és úgy hal meg...
Redológia (#455305) [1/A] [SZK]

Non omnis moriar (#701164) [3/G]
Reply With Quote
Old 04-11-2009, 12:44
vityu vityu is offline
Senior Member

Longevity: 90%

Quote:
[color="Red"][b]
Lehet hogy buta hozzáállás, ezt majd az idő eldönti

Oké, hogy most ez a divat, hogy az ember agyonra szennyezi a környezetet, de a természet is alakítja a dolgokat, pl.: vulkánkitörések. Egy átlagos vulkánkitörés legalább 1,5millió kéndioxidot juttat a légkör magasabb rétegeibe (15-20km magasra), de pl az egyik legnagyobb és legismertebb a Krakatau kitörése több mint 25millió tonna kéndioxidot bocsájtott ki, amiből kb 20%-al több savas eső lesz. Ezek is durván ózon- és környezetromboló hatásúak és mégsem teszünk ellene semmit. Egyébként ez az elkövetkezendő pár évben valószínű gyakori hír lesz, mert a világon az elmúlt pár hónapban sorra jönnek a hírek földrengésekről, vulkánkitörésekről.
Éppen erről szól a természet egyensúlya. Ahhoz, hogy a földünk ilyen, beletartozott a vulkánkitörések miatti környezeti probléma, és ez TERMÉSZETES. Semmi köze az emberhez, 4,2mrd éve így zajlik, a földi élet ehhez szokott hozzá, ez is egy tényező volt, ami miatt ilyen élőlények alakultak ki.

Quote:
Az evolúció, azt is sikeresen megoldotta, amikor a dinoszauruszok kora véget ért valószínű egy meteorittal, ami nem húzódik el több száz- vagy ezer évet. Megváltozott az éghajlat, sokat esett a hőmérséklet. Fajok milliószámra kipusztultak, de elkezdődött a mi álltalunk ismert "Föld" kialakulni. Ha anno nem halnak ki a dínók, akkor ők lennének a domináns faj a földön, lehet hogy gondolkodó és szervezett csoportokká tömörülnek és olyan pályát futnak be mint most mi emberek, de akkor meg mi nem lennénk sehol. Ezzel arra akarok kilyukadni, hogy ha kihal egy faj, akkor csak idő kérdése és a helyére áll egy másik. A természet csodákra képes
Idézek:
"A legújabb adatok azt mutatják, hogy valamivel korábban, körülbelül 300 ezer évvel az eddig feltételezett időpont előtt kezdődött meg a dinoszauruszok kihalása, és ez a folyamat nem volt túlzottan gyors lefolyású, több százezer évig is tarthatott. Ezt a kutatók azokra a vizsgálatokra alapozzák, amelyeket a Chicxulub kráter környékén, Mexikóban végeztek."
Azt hiszem, hogy elég megbízható forrásból: National geographic

Quote:
Ez butaság. Idézek, a forrás ugyanaz

"Egy-egy vulkánkitörés során ugyanis olyan aeroszol-részecskék jutnak a légkörbe, amelyek visszaverik a napsugárzást, vagyis hőmérsékletcsökkenést idéznek elő...."

National geographic

És még egy kis érdekesség a Karakatau vulkánkitörésről, amit Phoenix említett:

"Éghajlati hatások:
A kitörést követő évben a globális átlaghőmérséklet 1,2 C fokkal esett. Az időjárás évekig a megszokottól eltérő mintákat mutatott és a hőmérséklet csak 1888-ra tért vissza a korábbi szintekre. A kitörés hatlamas mennyiségű kéndioxid gázt juttatott a sztratoszférába, amelyet a szelek széthordtak a világban. A cirrus felhőkben emiatt megnőtt a kénessav (H2SO3) koncentrációja, ami növelte a felhők fényvisszaverését és így a korábbinál kevesebb napfény jutott el a földfelszínig. Az összegyűlt kén később savas esők formájában lehullott."
Wikipedia

Ezekkel nem nagyon lehet vitatkozni!
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
Reply With Quote
Old 04-11-2009, 12:48
vityu vityu is offline
Senior Member

Longevity: 90%

Quote:
Szerintem maximum 50-100 évvel tudjuk elnyújtani a mostani helyzetet, ha tényleg elkezdenénk spórolni.Maximum 150 évre.Úgy vagyok vele, hogy egyszer mindenki meghal, csak ne miindegy hogy nem élvezi az életet és úgy vagy élvezi és úgy hal meg...
Ezt a hozzáállást kellene, hogy elfelejtsd, és elfelejtse mindenki. Hulladékszegény technológiákkal, megújuló energiaforrások használatával és KÖRNYEZETTUDATOS élettel a Földünk még nagyon sokáig bírná az emberiséget.

És amikor majd látod 70 év múlva az unokádat, és majd arra fogsz gondolni, hogy lehet ő már nem fogja a sajátját, mert nem lesz képtelen a szennyezettség miatt teherbe esni egy nő, vagy ha teherbe is esik, 90%-kos biztonsággal halva születik, ha véletlenül meg is születik, akkor nem lesz mit enni, mert a kert nem fogja tudni megtermelni azt mennyiséget, és minőséget, ami elég lenne egy 3 tagú családnak, akkor majd azt fogod mondani, hogy bárcsak ne így gondolkodtak volna az emberek, és te se így gondolkodtál volna. Mert ha egyszer nekik is meg kell halni, de úgy, hogy közben "élvezni" sem tudják az életet, csak vegetálnak, akkor majd lehet, hogy összeszorul a szíved, és magad fogod vádolni... (Persze ez csak egy rémkép jelenleg, de közel áll az emberiség hozzá, hogy ez bekövetkezzen.)
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)

Last edited by vityu; 04-11-2009 at 12:53..
Reply With Quote
Old 04-11-2009, 13:12
Redback's Avatar
Redback Redback is offline
Member

Longevity: 92%

Quote:
Ezt a hozzáállást kellene, hogy elfelejtsd, és elfelejtse mindenki. Hulladékszegény technológiákkal, megújuló energiaforrások használatával és KÖRNYEZETTUDATOS élettel a Földünk még nagyon sokáig bírná az emberiséget.

És amikor majd látod 70 év múlva az unokádat, és majd arra fogsz gondolni, hogy lehet ő már nem fogja a sajátját, mert nem lesz képtelen a szennyezettség miatt teherbe esni egy nő, vagy ha teherbe is esik, 90%-kos biztonsággal halva születik, ha véletlenül meg is születik, akkor nem lesz mit enni, mert a kert nem fogja tudni megtermelni azt mennyiséget, és minőséget, ami elég lenne egy 3 tagú családnak, akkor majd azt fogod mondani, hogy bárcsak ne így gondolkodtak volna az emberek, és te se így gondolkodtál volna. Mert ha egyszer nekik is meg kell halni, de úgy, hogy közben "élvezni" sem tudják az életet, csak vegetálnak, akkor majd lehet, hogy összeszorul a szíved, és magad fogod vádolni... (Persze ez csak egy rémkép jelenleg, de közel áll az emberiség hozzá, hogy ez bekövetkezzen.)
Nem azt mondom, hogy semmit nem teszek ellene, mert igen nem szemetelek, amit lehet szelektíven gyűjtöm a hulladékot, inkább járok biciklivel, vagy busszal minthogy bevitessem magam anyáékkal.De nem fogok azért lemondani például a tévéről, a számítógépről, a telefonról hogy védjem a környezetet.Nem azt mondom hogy engedjük el mindenünk és szemeteljük teli a Földet
Redológia (#455305) [1/A] [SZK]

Non omnis moriar (#701164) [3/G]
Reply With Quote
Old 04-11-2009, 13:37
none none is offline
Member

Quote:
Ez butaság.
ok savas esső, akkor csak rosszul emlékeztem mit írtak előttem
lényegtelen.. az akkor sem 1ik naprol a másikra alakult ki, míg az ember csak néhány évtized esteleg évszázad alatt változtatott meg sok mindent, ehhez nehéz bárminek is alkalmazkodnia

Last edited by none; 04-11-2009 at 13:56..
Reply With Quote
Old 04-11-2009, 13:55
none none is offline
Member

Quote:
Nem azt mondom, hogy semmit nem teszek ellene, mert igen nem szemetelek, amit lehet szelektíven gyűjtöm a hulladékot, inkább járok biciklivel, vagy busszal minthogy bevitessem magam anyáékkal.De nem fogok azért lemondani például a tévéről, a számítógépről, a telefonról hogy védjem a környezetet.Nem azt mondom hogy engedjük el mindenünk és szemeteljük teli a Földet
majd lefogsz, ha le kell
nojó komolyan.. néhány dolog amin változtatni lehet pl úgy hallottam ha 10 év körüli hútőd van annak lecserélése 1 év altt meghozza az árát mert annyit fogyaszt.. ha nem csöpög a csap(azt hiszem a fogyasztás 1/6át Magyarországonon a pazarlás jelenti), vagy nem felejted égve a villanyt, kihúzod a tvt ha nem nézed, és energiatakarékos az égőt használsz stb.. nem csak a környezetet véded ezzel, hanem még pénzt is spórolsz magadnak
Old 04-11-2009, 14:49
Phoenix's Avatar
Phoenix Phoenix is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Félreértettél...nem nemtörődömségből, közömbösségből ez a véleményem. Próbálok spórolni amin csak lehet, pl energiatakarékos izzók, ne használjam felselegesen a meleg vizet, stb. Ezzel ha rábeszéled a környezeted, akkor elég sokat lehet spórolni pénzben és erőforrásban. Csak az emberek többségét összezavarja az a sok tanulmány, amik egymásnak ellent mondanak és így nem lehet összefogásra felszólítani az embereket. Ahogy Redback is írja az emberek többsége nem adja fel a komfortista életét. Sztem te sem szívesen tisztálkodnál heti egyszer akkor is hidegvízben, vagy csak egyszer enni egy nap, hogy az éhezők ne haljanak éhen, esetleg napi 4 óra lenne engedélyezve az elektromos áram használatából és még lehetne sorolni. De amíg nem következik be a legszörnyűbb forgatókönyv, addig ne várj összefogást, bár akkor lesznek sokan, akik csak magukra, egyénekre gondolnak és nem arra, hogy a közösségnek mi lenne jó. Valószínüsítem, hogy ez amolyan civilizáziós betegség lehet, amiből egyszer talán kinő az emberiség.

Egyébként miért aggódunk annyira a jövő miatt, hisz a maják is megírták, hogy 2012.12.21-én vége lesz a világnak

All this has happened before, and all this will happen again...
End of line...
(BattleStar Galactica)

[SZ]Régi Nagy Magyarország/Phoenix (#322834)
[SZ]Picurmanoo (#396769)

"All this has happened before, and all this will happen again...
End of line..."

(BattleStar Galactica)
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Phoenix For This Useful Post:
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules