|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Egyéb Minden, ami máshova nem fér |

12-16-2008, 10:47
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?s=5b34c9b6e90e9611b902a0a6da8a0ebd&u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 91%
|
|
Megpróbálom, röviden.
Azért járna nekik (és minden más hasonló helyzető dolgozónak), mert az iylen ksizervezésekkel egyidőben bércsökkenés, és bizonytalanság következik be.
leegyszerűsítve: ha eddig 100.000-ret kerestél, ezután 80.000-ret fogsz. Plusz elképzelhető, hogy bármikor átalakulhat, megszűnhet a cég, vagy létszámleépítés következtében kirúgnak.
Ezt a hiányz kompenzálná valamelyest az a pénz...
|

12-16-2008, 10:50
|
 |
Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce
Megpróbálom, röviden.
Azért járna nekik (és minden más hasonló helyzető dolgozónak), mert az iylen ksizervezésekkel egyidőben bércsökkenés, és bizonytalanság következik be.
leegyszerűsítve: ha eddig 100.000-ret kerestél, ezután 80.000-ret fogsz. Plusz elképzelhető, hogy bármikor átalakulhat, megszűnhet a cég, vagy létszámleépítés következtében kirúgnak.
|
azt a céget, ahol én dolgozom nem sokkal előbb adták el, mint a cargo-t.. 3,6 milliárd dollárért!!!!! én mennyit kérhetek? 
Last edited by csabi; 12-16-2008 at 10:55..
Reason: összegpontosítás.. :)
|

12-16-2008, 10:53
|
Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by Betelgeuse
Valaki próbálja már meg elmagyarázni miért gondolják úgy a vasutasok, hogy jár nekik ez a pénz azon kívül, hogy Gaskónak egy kocsmában megígérték...
|
Semmi jogalapjuk nincs rá. Még csak tulajdonrészük sincs benne. Hihetetlenek...
Vagy ha kérik a 250e forintot/kopf kérjék a felhalmozott adóság részét is /kopf.
Mindamellett én is kérek 250e ft-ot a mávtól. hátha ad nekem is.
A gazdasági válság engem is megvisel.  nekem is jár a megnyugvás 
|
|

12-16-2008, 10:55
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Quote:
Megpróbálom, röviden.
|
Gee ezeket az adatokat honnan veszed? Tudtommal béremelés volt a privatizáció után...
Létszámleépítés meg bármikor bárhol lehet ezzel az erővel mindenki az országban aki dolgozik követelhetne ennyi pénzt...
|

12-16-2008, 10:56
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?s=5b34c9b6e90e9611b902a0a6da8a0ebd&u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
|
|
plusz egyéb hátrányok is érik a dolgozókat...
csak egyet említenék meg: végkielégítés.
ha 3 évnél többet dolgozol valahol, akkor utána jár (minél többet, annál több jár, illetve pozitív irányban el lehet térni, tehát akár 2 év után is járhat, stb...)
de tegyük fel 3 év a limit.
te munkát vállalsz egy cégnél, amit mondjuk ABC Zrt-nek hívnak. 2 év után közlik, hogy az osztály, ahol dolgozol ezek után a DEF Kft-hez tartozik.
Ilyenkor az lesz, hogy kapsz egy új munkaszerződést a Kft-től.
Természetesen az anyavállalat kollektív szerződése nem vonatkozik rád onnantól kezdve. Általában a leányvállalatnak nincs kollektív szerződése, vagy ha van is, kedvezőtlenebb az eredetinél... de térjünk vissza a példára.
mivel új munkáltatónál dolgozol, előről indul a 3 év... az a 2 megy a levesbe. tehát neked 5 évet kell dolgoznod tulajdonképpen ugyanott, ahol csak 3-at kéne...
Ha ezt 2 évente eljátszák veled, 50 év munkaviszonyra se kapnál soha végkielégítést...
Szerinted azt fedezné 250.000 Ft?.. Nem. Nem fedezné. A reálbércsökkenést fedezi? Egy ideig. De utána nem. Ha csak 10.000 -rel lesz kevesebb pénzed ezek után, akkor is csak 2 évig (pontosabban 25 hónapig) fedezi a 250.000 Ft a veszteségedet.... ha 25 hónapnál tovább dolgozol még ott, akkor konkrétan, a saját bőrödön érezheted a dolgokat.
|

12-16-2008, 10:58
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by csabi
azt a céget, ahol én dolgozom nem sokkal előbb adták el, mint a cargo-t.. 3,6 milliárd dollárért!!!!! én mennyit kérhetek? 
|
Nem tudom, nem vagyok sem bérszámfejtő, sem közgazdás, sem munkajogász. De ha neked károd származik abból, hogy el lett adva a munkáltatód, akkor nyilván van jogi esélye a kompenzációnak.
Pl ha eddig kerestél 100.000 ft-ot, meg kaptál 20.000 ft étkezési utalványt, de ezután csak 10.000-ret kapsz, akkor az eladásból neked havi 10.000 ft károd van. (ez csak példa nyilván)
|

12-16-2008, 11:00
|
Guest
|
|
|
|
Jár nekik mégis
MÁV dolgozók figyelmébe Tisztelt Dolgozó!
Társaságunk megvizsgálta az ön által benyújtott igényeket, és ezuton szeretnénk tájékoztatni arról, hogy követeléseit jogosnak találtuk.
Ezek alapján ön a következő juttatásban és béremelésben részesül:
- Egyszeri 250.000 Ft rendkívüli juttatás a MÁV Cargo Zrt eladásával kapcsolatosan,
- 15% béremelés 2008. január 1-ig visszamenőleg
Egyúttal szeretnénk arről is tájékoztatni, hogy társaságunknál az Állami Számvevőszék mai árfolyamon számolva 1993 és 2006 között 2000 milliárd forint tőkeveszteséget állapított meg. Mivel ön társaságunk régi és megbecsült dolgozója, így ebben az időszakban már nálunk dolgozott, ezért szeretnénk, ha ebből a veszteségből is olyan mértékben részesülhetne, mint a MÁV Cargo Zrt. eladásából. Az ön által felállított arányossági mutatók figyelembevételével
szeretnénk tájékoztatni, hogy önnek ebből adódóan a következő fizetési kötelezettsége keletkezett:
- Egyszeri 5.000.000 Ft befizetési kötelezettség a MÁV csoport felhalmozott tőkevesztesége után.
Új egyenlege ennek megfelelően 4.750.000 Ft tartozást mutat, amit kérünk a mellékelt készpénzátutalási megbízás segítségével 2008. március 1-ig kiegyenlíteni. Társaságunk a várható igényeknek megfelelően részletfizetési konstrukciót dolgozott ki ön számára, melynek során a fizetéséből havi 50.000 Ft-ot levonva, a tartozás kamatmentesen törleszthető a következő 100 hónapban. Kérjuk, hogy amennyiben ezzel élni kíván, azt postafordultával jelezze.
További jó munkát kívánunk!
|
The Following 2 Users Say Thank You to For This Useful Post:
|
|

12-16-2008, 11:01
|
Administrator
|
|
Activity: 21%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Pl ha eddig kerestél 100.000 ft-ot, meg kaptál 20.000 ft étkezési utalványt, de ezután csak 10.000-ret kapsz, akkor az eladásból neked havi 10.000 ft károd van. (ez csak példa nyilván)
|
Az, hogy ezentúl nem kapsz meg egy teljesen opcionálisan, jófejségből ADHATÓ extra juttatást, az nem "kár". Nyilván te sajnálod a dolgot, de ez nem jár, ez csupán ADHATÓ.
|
The Following 2 Users Say Thank You to Ati For This Useful Post:
|
|

12-16-2008, 11:02
|
 |
Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Quote:
Nem tudom, nem vagyok sem bérszámfejtő, sem közgazdás, sem munkajogász. De ha neked károd származik abból, hogy el lett adva a munkáltatód, akkor nyilván van jogi esélye a kompenzációnak.
|
kb stimmelnek az adatok..  100felett kerestem és volt 13. havi fizetés. és fix 15k bónusz. (a kajajegyemhez nem nyúltak  ) meg vette a flex a céget, elvették a 13. havi fizut átalakították a bónuszrendszert (max14k-t kapok).. ha nem tetszik elmehetek... 

12-16-2008, 11:22
|
Guest
|
|
|
|
Quote:
plusz egyéb hátrányok is érik a dolgozókat...
|
Gee Te valamit nagyon félreértettél miért nem nézel előbb utána mielőtt teleírsz oldalakat?
NEM a Máv cargó kiszervezett dolgozói sztrájkolnak ők ugyanis a privatizáció után megkapták a részesedést.
A követelés az, hogy az ÖSSZES MÁV dolgozó kapjon belőle...
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|