|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Egyéb Minden, ami máshova nem fér |

11-10-2008, 14:53
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by vityu
A stigmatából van egy kis idézet, ami elvileg a holt-tengeri tekercsekből származaik, nem néztem utána, így nem tudom pontsan, de nekem nagyon tetszik. Megkérdőjelezi az egész egyházat. Így szól:
"Isten országa bennetek van, nem fából és kőből épült házakban. Hasítsd szét a fát, és én ott leszek, emeld fel a követ és megtalálsz."
|
Szerény véleményem szerint az egyházat magát nem kell megkérdőjelezni. Az egyház hasznos tud lenni, különösen egy kis faluban, ahol a közösségi élet szerves része. Azt gondolom, hogy ilyen helyzetekben igenis szükség van rá.
Utalva az idézetre, amit írtál, nyilván más kérdés, hogy "közvetítői" szerepre a mai papok mennyire alkalmasak. Említetted Te is a sámánokat, és én is azt gondolom, hogy valamikor réges-régen olyan emberek mentek papnak, akik fogékonyabbak voltak a természet ilyen irányú megnyilvánulására, és valóban kiemelkedő szerepük lehetett. És biztos ma is van ilyen pap. De gyanítom, hogy a többség ma már nem ilyen. Ezt a funkcióját szerintem már nem látja el az egyház, már sok-sok éve (sokszáz...), de ettől még lehet hasznos.
Az adózásba pedig nem tudok beleszólni, nem vagyok ebben a témában kompetens.
Annyit tudok, hogy egyház alapításához 100 ember kell. Valaki esetleg beszáll a "Hódító egyházközösségbe"?   
|
The Following 2 Users Say Thank You to Ati For This Useful Post:
|
|

11-10-2008, 15:08
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
|
És te leszel I. Ati papa?  (remélem elegendőnek éreznéd ezt a címet, és nem egyenesen a Hódítós egyház istene szeretnél lenni).
on: utána kellene nézni, pontosan milyen szabályok vonatkoznak az egyházak adózására, és mi a magyarázatuk. Lehet hogy az alapítványokhoz, vagy a jótékonysági intézményekhez hasonlóan működnek, és ilyesmi miatt nem kell adózniuk.
(vagy megint hülyeségeket beszélek olyasmivel kapcsolatban amihez nem értek; ez a legvalószínűbb  )
|
The Following User Says Thank You to laci For This Useful Post:
|
|

11-10-2008, 15:50
|
Member
|
|
|
|
már hogy a túróba ne lenne tized? csak nem tizednek hívják, hanem szjanak, amiből megy az egyházaknak is. érdekes világ lenne, ha ez nem lenne és csak adományokból élne a katolikus, zsidó... egyház. kíváncsi lennék mennyire lenne hosszú életű. nem véletlen, hogy minden ezirányú törekvés megbicsaklott.
mi után adózna? GDP-t termel? max egy jó könyvelő szellemi terméknek tudná elszámolni
ati: csak nehogy kiderüljön, hogy első nagy ati is egy nyuszira hagyta az egyházát 
Hüpp-hüpp-hüpp barbatrükk (#316178)
Elkapom a grabancodat! (#355763) ANARCH
Barrigon (#64904)
Y Ddraig Goch (#428537)
Last edited by Grabi; 11-10-2008 at 15:53..
|

11-10-2008, 17:56
|
 |
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by Hüpike
már hogy a túróba ne lenne tized? csak nem tizednek hívják, hanem szjanak, amiből megy az egyházaknak is. érdekes világ lenne, ha ez nem lenne és csak adományokból élne a katolikus, zsidó... egyház. kíváncsi lennék mennyire lenne hosszú életű. nem véletlen, hogy minden ezirányú törekvés megbicsaklott.
mi után adózna? GDP-t termel? max egy jó könyvelő szellemi terméknek tudná elszámolni
ati: csak nehogy kiderüljön, hogy első nagy ati is egy nyuszira hagyta az egyházát 
|
Gondolom azért nem adózik az egyház, mert az államtól kapja a pénzének egy részét. Így pusztán papírforma lenne az adózás, ha egyszer úgy is kap támogatást.
|

11-10-2008, 16:43
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by laci
on: utána kellene nézni, pontosan milyen szabályok vonatkoznak az egyházak adózására, és mi a magyarázatuk. Lehet hogy az alapítványokhoz, vagy a jótékonysági intézményekhez hasonlóan működnek, és ilyesmi miatt nem kell adózniuk.
(vagy megint hülyeségeket beszélek olyasmivel kapcsolatban amihez nem értek; ez a legvalószínűbb  )
|
Biztos hogy valami ilyen címen mehet, de akkor is egy szolgáltatást végez aminek megkéri az árát.
Csak igazságtalannak tartom azokkal szemben akik minden jövedelmük után befizetik a dellát.
Jó lenne tudni az érvet hogy miért nem kell ezután adózni.
Last edited by Reni; 11-10-2008 at 16:56..
|

11-10-2008, 15:48
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
|
Ha ezzel megúszom az adózást: Igen 
|

11-10-2008, 16:46
|
Senior Member
|
|
Longevity: 90%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Szerény véleményem szerint az egyházat magát nem kell megkérdőjelezni. Az egyház hasznos tud lenni, különösen egy kis faluban, ahol a közösségi élet szerves része. Azt gondolom, hogy ilyen helyzetekben igenis szükség van rá.
|
Nem hiszem, hogy maga az egyház fontos lenne az embereknek. Az embereknek a hit kell, amire támaszkodhatnak. Össze tudnának gyűlni bárhol, és bármikor egy kis település lakói, ahol imádkoznának, ahol beszélgetnének a hitükről. Aztán jönne valaki, aki gyakrabban beszélne, kicsit bölcsebb lenne, és kis idő múlva meg is lenne a pap...
Quote:
Originally Posted by Ati
valamikor réges-régen olyan emberek mentek papnak, akik fogékonyabbak voltak a természet ilyen irányú megnyilvánulására, és valóban kiemelkedő szerepük lehetett. És biztos ma is van ilyen pap.
|
Talán a kis települések szegény sorból származó papjai lehettek, de szerintem ott sem ezek lettek a papok. Inkább a földesúr második fia, mert ő úgysem örököl semmit, intézzük el, hogy pap legyen, így nem kell szegénységben élnie... Szerintem a világban sokkal jellemzőbb lehetett az, hogy papnak az ember a megbecsülésért és pénzért állt, és egyáltalán nem élt hitének megfelelő életet.
És itt kiindulok a refrmátus papunkból, és a feleségéből. Már megbocsásson a világ, de az asszony akkora k*va (és nem nagyon van tényleg jobb szó rá, sajnos), a pap meg néhanapján hótrészegen motorozik... Nem hiszem, hogy erről szól ez a hivatás.
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
|
The Following User Says Thank You to vityu For This Useful Post:
|
|

11-10-2008, 19:29
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
|
Ha valaki elsöre jelentkezik milyen cimet is adományoznál neki?
Hogy is volna ez?Lenne 8 féle istenség(fajok)?Vagy csak 7,mert a hulla ,az hulla.   
|

11-10-2008, 19:34
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
|
The Following 8 Users Say Thank You to Ati For This Useful Post:
|
|

11-10-2008, 19:51
|
Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Nálam onnantól vált ez az egész hiteltelenné, mikor elmesélték, hogyan is lettem megkeresztelve: Első szülött dédunka voltam, Dédim, nagyon komoly hívő volt, és ragaszkodott ahhoz, hogy meg legyek keresztelve, Apukám kijelentette, hogy NEM, ő nem akarja (nem tudom most hogy működik, de abban az időben, mindkét szülő beleegyezése kellett ahhoz, hogy a gyermeket megkereszteljék), és a Dédim talált olyan papot, aki némi pénzecskéért az egyháznak megkeresztelt... persze Apukám beleegyezése nélkül!
Last edited by Debilke; 11-10-2008 at 19:55..
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|