|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
View Poll Results: Melyik ötleteteket tartanád jónak, a hulla erősítésére?
|
tripla szintenkénti hadibónusz
|

|
29 |
21.64% |
dupla szintenkénti hadibónusz
|

|
27 |
20.15% |
gyújtás elleni rezisztencia
|

|
33 |
24.63% |
minden mágikus és tolvaj akció elleni reziszdetencia (szintenként +5%-ot növekszik)
|

|
29 |
21.64% |
férőhelye szintenként +2-vel növekszik
|

|
12 |
8.96% |
férőhelye szintenként +10%-ot növekszik
|

|
65 |
48.51% |
nem kell erősíteni, vagy ezek közül egyiket se tartom jónak. (alapos kifejtést igényel!!!)
|

|
19 |
14.18% |

10-29-2008, 16:54
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 89%
|
|
Quote:
Originally Posted by Zoli8
hát...ezzel mondjuk elérné, hogy ha beüt, ne kísérjék 4 kör bünti betegség nélkül  ez mondjuk engem nem feltétlen tartana vissza ...1k hekiig biztos nem...
bár én is a betegséggel kezdenék valamit...az a legjobb faji tulajdosága szerintem..hmm...csak most nem jut eszembe semmi...
vagy..(hirtelen ötlet) mi lenne, ha nem kellene neki(vagy csak 30-nyi vagy mittudomén, szóval kevesebb mint most) nép?
elvégre a hulla igénytelen faj, nem kell neki karbantartani az épületeket...elvan az anélkül is...és ezáltal kicsit nőne az emberlopás elleni rezisztanciája, mert ugyanannyi házzal kisebb lenne a foglalkoztatottsága, vagy kevesebb lenne a népje (amiből kevesebb jön, nem nagyon érné meg lopni) és több barakkot is tarthat, ezáltal erősebb lenne...
ebben hol lenne a hiba?
|
Ötletnek jó, de önmagában ez is kevés. Már több tucat hasonló ötlet született, még mindig azt mondom hogy ezekből kéne egy csokorral összeválogatni, és egy épkézláb javaslatot felvetni, amiből nem kell se elvenni, se hozzáadni. 
|

10-29-2008, 17:51
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
5%, 10%, 15%, 20%, 25% férőhelynövekedés
10x gyorsabb autoreziszt minden tolvaj és mágikus akció ellen
5. szinttől való hadibón, és emelt hadibón (5. szint: 10%, 30%, 50%, 70%, és 1/A: 90%)
Szerintem nem sokkal növelné a haderjét a hullának, de mind a támadás és mindd a védőerejét eléggé megnövelné, hogy azért, ha akar, tudjon ütni...
10x gyorsabb auto reziszt meg a gyújtogatás mértékét venné vissza, szerintem jelentősen (bár, kövezzetek meg, de nemtudok pontos értékeket autorezisztre)...
Egy kis számolás:
5. szint, 600 heki:
ork, tábornok: 50% barakk, 100% katmorál: (elitekkel)
Támadóerő, felfele támadás: 243.603
Védőerő: 141.960
hulla, tudós: 70% barakk, 75% katmorál: (elitekkel)
Támadóerő, felfele támadás, RÉGI: 92.014
Támadóerő, felfele támadás, ÚJ: 109.312
Védőerő, RÉGI: 63.000
Védőerő, ÚJ: 72.900
Tehát 5. szinten még ígyis messze van az orktól, nagyon messze...De kevésbé kell rá odafigyelni és sokkal kényelmesebb vele a játék...10x gyorsabb autorezisztel 400-500 hekiig alig esik ház...
4. szint, 1100 heki:
Támadóerő, felfele támadás: 446.605
Védőerő: 260.260
Támadóerő, felfele támadás, RÉGI: 194.399
Támadóerő, felfele támadás, ÚJ: 265.354
Védőerő, RÉGI: 127.049
Védőerő, ÚJ: 173.423
Azaz 4. szinten is bőven el van maradva az orktól, de már zárkózik felfele...10x gyorsabb autoreziszt melett már szépen hullanak a házak, de érezhetően kevesebb fog égni...Én már toltam végig hullával 4. szintet, azaz az újal még egy olyan játékosnak is sikerülthet aki első alkalommal van 4. szinten
3. szint, 1700 hektár:
Támadóerő, felfele támadás: 690.208
Védőerő: 402.220
Támadóerő, felfele támadás, RÉGI: 372.812
Támadóerő, felfele támadás, ÚJ: 494.693
Védőerő, RÉGI: 232.050
Védőerő, ÚJ: 323.308
Nincs kedvem tovább számolni, de látszik, nem olyan kicsi a különbség...1/A-ra már az is lehet, hogy elég közeli lesz a támadó és védőértékük, de még mindig ottvannak a nagy hátrányok:
-2.,1. szinten rengeteg ház hullik, így még a 20%, 25% férőhely növekedés melett is legalább 28-30% házat kell tartania a hullának!
-Hatalmas hátrány, hogy nem tud távolozni, nem tud sereget elengedni, nem tud krónikázni, és ha érvényesen szeretne ütni akkor a hiénázók nagy eséllyel kijönnek rá, így igazábol csak szöviháttérrel lehet majd ütni 2., 1. szinten hullával, de akár elképzelhető, hogy LEHET vele ütni!
Várom a véleményeket (bár inkább csak hurrogásra számítok...)
|

10-29-2008, 19:09
|
 |
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by Dus
-2.,1. szinten rengeteg ház hullik, így még a 20%, 25% férőhely növekedés melett is legalább 28-30% házat kell tartania a hullának!
-Hatalmas hátrány, hogy nem tud távolozni, nem tud sereget elengedni, nem tud krónikázni, és ha érvényesen szeretne ütni akkor a hiénázók nagy eséllyel kijönnek rá, így igazábol csak szöviháttérrel lehet majd ütni 2., 1. szinten hullával, de akár elképzelhető, hogy LEHET vele ütni!
Várom a véleményeket (bár inkább csak hurrogásra számítok...)
|
Szinte biztos, hogy nem kell olyan húúúdesok házat tartania, ha 10x gyorsabban jön be az autóvédelem, akkor egy gyújtássorozatnak a végére egy nyamvadt ház nem fog felgyulladni 
Szerintem túlzás lenne a 10-szeres, az 5-szöröst inkább el tudnám képzelni. Többen is mondták, hogy annak sincs értelme, hogy ha a hullát 'sebezhetetlenné' tesszük - cserébe még mindig megmarad az a hátránya, hogy A-ban alig tud sereget engedni, és ütni továbbra is bajos lesz vele ott...
|

10-29-2008, 19:30
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
A hulla miért ne lehetne ork2, hiszen elméleti síkon annak kéne legyen. Mivel kifejezetten militáris faj...
Miért mondjátok, hogy a hulla a kezdőknek ideális? Ez elég meggondolatlan kijelentés volt szerintem. Lévén hogy egy kezdő ha hullát választ soha többénem fog hódítóval játszani... Játékélmény 05, sikerélmény 0%, idegroham 100%.
|
The Following 3 Users Say Thank You to [HTPA]GeeForce For This Useful Post:
|
|

10-29-2008, 19:31
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
Egy hulla éplistája 4 féle épületből áll, ház, barakk őrtorony, bank. És erre az éplistára mondjátok, hogy ne legyen ork2.

Mé'? Mi más lehetne?
Nem kell bonoylítani, vagy kapjon annyi támadóerőt, hogy tudjon ütni, vagy kapjon annyi védelmet, hogy nehéz legyen beütni, vagy kapjon valami olyan képességet (erősebb baci, stb..), hogy ne érje meg már csak poénból is beveregetni, moráljavítás céljából...
Mert a hulla igenis militáris faj. Éplistáját tekitve a játék legmilitárisabb fajának kéne legyen.
Persze azt én se támogatom, hogy legyen durvább mint az ork. Ne legyen, ez természetes. De legalább a "dobogóra" kerüljön fel a legerősebb hadik listáján. 2. vagy 3. helyre. Mivel oda való! Igenis ork2 faj (...nak kéne legyen.)
Last edited by [HTPA]GeeForce; 10-29-2008 at 19:35..
|
The Following 4 Users Say Thank You to [HTPA]GeeForce For This Useful Post:
|
|

10-29-2008, 20:07
|
Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Quote:
Originally Posted by AndrewB
Szinte biztos, hogy nem kell olyan húúúdesok házat tartania, ha 10x gyorsabban jön be az autóvédelem, akkor egy gyújtássorozatnak a végére egy nyamvadt ház nem fog felgyulladni 
Szerintem túlzás lenne a 10-szeres, az 5-szöröst inkább el tudnám képzelni. Többen is mondták, hogy annak sincs értelme, hogy ha a hullát 'sebezhetetlenné' tesszük - cserébe még mindig megmarad az a hátránya, hogy A-ban alig tud sereget engedni, és ütni továbbra is bajos lesz vele ott...
|
Dus javaslata tetszik, dehogy én is hurrogjak kicsit  : A 10-szeres autorezisztet én is sokallom, inkább 3x, 4x vagy 5-szörös reziszt lenne az ideális szerintem is.
A hulla tűzereje szintenként közelít az orkéhoz, ezért a katmorálja is közelíteni fog az ő 100%-ához. Szerintem számold ki a 2. és az 1. csoportban is ezeket az értékeket, mint a másik háromban, és írd mellé, hogy az új hullának 100%-os katmorállal mekkora támadó és védőértéke van.
|

10-29-2008, 22:16
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Zoli8
na ne hülyéskedjél már!
így lesz a hullából elf...sőt, rosszabb...ezt nagyon ellenzem!
maradjunk inkább a férőhely-növekedésnél...
|
Ha az elfhez hasonlítod az ötletemet, akkor nem fogtál belőle fel semmit.
De úgy látszik, a többi részéből se fogtál fel semmit. Kár hogy nincs kedved gondolkodni és csak úgy osztod az észt.
|

10-29-2008, 22:21
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce
Persze azt én se támogatom, hogy legyen durvább mint az ork. Ne legyen, ez természetes. De legalább a "dobogóra" kerüljön fel a legerősebb hadik listáján. 2. vagy 3. helyre. Mivel oda való! Igenis ork2 faj (...nak kéne legyen.)
|
Hullából könnyű kihozni a maximumot. Ezért nem lehet túl erős! Kevés játéktudás szükséges hozzá, mert szinte semmi trükközési lehetőséget nem ad, semmi stratégiát. Csak mész és ütsz gondolkodás nélkül... Egy kevés játéktudású faj ne legyen megközelítőleg se a legtöbb játéktudást igénylő orkhoz hasonló erejü.
|
The Following 2 Users Say Thank You to tulip For This Useful Post:
|
|

10-29-2008, 22:23
|
Senior Member
|
|
Longevity: 90%
|
|
Bárhogy is nézzük, a távol, és a seregengedés nagyfokú hiánya miatt az A-ban így sem lenne túl életképes, max klántámadásoknál, ha van mellette másik tag, akit inkább hiénáznak mint a hullát a baci miatt. Akkor cserében lenne egy elég jó ütős seregrész klánban, és így lehetne haladni is vele akár. Bár nem tudom, hogy be merném-e próbálni.
Tehát nem az A-ra kellene megerősíteni, hanem a többi szintre. Vagy ha A-ra, akkor lehessen olyat csinálni, hogy a tábornokok a sereg 15-20%-ától megvonják az életerőt, így azok holtan  esnek össze! Ha van aki megcsinálja neki a távolt, és időben szól, akkor akár meg is lehetne oldani....
De ez csak egy fáradt elme kitalációja!  Nem is kell figyelembe venni! 
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
|

10-29-2008, 22:34
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by AndrewB
|
Azért ezt túlzásnak tartom, de akkor legyen 5x-ös a sebesség...
Sőt még jobb...hamár a hadibónuszt és a férőhelybónuszt szintenként növekvően kapja, kapja ezt is valahogy növekedve...de szintenként ezt nem lehet meghatározni...ezt kapja hektár alapon:
0-200 hektárig: ugyanannyi mint most
201-600 hektár: kétszeres reziszt
601-1100 hektár: háromszoros reziszt
1101-1700 hektár: négyszeres reziszt
1701 hektár fölött 5x-ös reziszt...
Vélemények??
Last edited by Dus; 10-29-2008 at 22:40..
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|