Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

View Poll Results: Melyik ötleteteket tartanád jónak, a hulla erősítésére?
tripla szintenkénti hadibónusz 29 21.64%
dupla szintenkénti hadibónusz 27 20.15%
gyújtás elleni rezisztencia 33 24.63%
minden mágikus és tolvaj akció elleni reziszdetencia (szintenként +5%-ot növekszik) 29 21.64%
férőhelye szintenként +2-vel növekszik 12 8.96%
férőhelye szintenként +10%-ot növekszik 65 48.51%
nem kell erősíteni, vagy ezek közül egyiket se tartom jónak. (alapos kifejtést igényel!!!) 19 14.18%
Multiple Choice Poll. Voters: 134. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-19-2008, 15:23
KPeti999 KPeti999 is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 89%

Quote:
Originally Posted by Zoli8 View Post
én nem ebbe az irányba vinném tovább...azt mondanám inkább, hogy a hadügyi tudománytekercsei maximum hatásfoka érje el a 30%-ot
a tolvajok terén nem változtatnék semmit, így simán el lehetne vinni tőle, de ha becsapódás előtt közvetlenül tesz be csak tekercset, akkor 30%bónusza van, az már az ügyességétől függ...így gyakorlatilag csak azoknak lenne erősebb a hullájuk, akik ügyesek, és a kezdők sem lennének nagyon feltápolva egy tamagocsi hadissal.
mit szóltok?
Szerintem nem valami jó ötlet a hullát tekercsolvasásra megtanítani, ennyi erővel minden tekercstípus hatásfokát felemelhetnénk 30%-ra, és akkor már egy teljesen más fajt kapunk.
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 10-19-2008, 15:25
Zoli's Avatar
Zoli Zoli is offline
Member

Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by KPeti999 View Post
Szerintem nem valami jó ötlet a hullát tekercsolvasásra megtanítani, ennyi erővel minden tekercstípus hatásfokát felemelhetnénk 30%-ra, és akkor már egy teljesen más fajt kapunk.
ezért írtam csak hadügyit

Ecto
Reply With Quote
Old 10-19-2008, 15:56
Member

Egyébként a +50% férőhelyes ötlettel mi a baj? Valaki azt mondja hogy túl sokba kerül pótolni az elmenő seregeket, valaki meg azt hogy a hullába alig lehet kárt tenni. Egy optimális szinten kell tartani a foglalkozottságot és kész. Ha valaki valamiről véleményt alkot, akkor fűzzön hozzá észérveket is, vagy számokkal támassza alá. Ha ez így megy tovább, akkor még nagyon sokáig marad olyan a hulla amilyen.
Reply With Quote
Old 10-19-2008, 16:03
Betelgeuse
Guest

Longevity: 0%

Quote:
Egyébként a +50% férőhelyes ötlettel mi a baj? Valaki azt mondja hogy túl sokba kerül pótolni az elmenő seregeket, valaki meg azt hogy a hullába alig lehet kárt tenni. Egy optimális szinten kell tartani a foglalkozottságot és kész. Ha valaki valamiről véleményt alkot, akkor fűzzön hozzá észérveket is, vagy számokkal támassza alá. Ha ez így megy tovább, akkor még nagyon sokáig marad olyan a hulla amilyen.
Erre már volt pár válasz. Aránytalanul nagy sereg alig sebezhetően. És jól mondod maradjon így a hulla ahogy van max. a védelmet is kapja meg a vérszomj mellé. Mielőtt levezetnéd, hogy nincs igazam mert ennyi és annyi a védő meg a támadóérték szövibe is gondold át a dolgot ha a hullák mellett ottvan egy ork vagy egy óriás.
Reply With Quote
Old 10-19-2008, 16:19
Member

Átgondoltam, az eredeti javaslat eleve úgy szólt, hogy a szövi csak a hulla seregének a 25%-át tudja csak elhívni, feleannyit mint egyébként. Ha az ork 3 hulla mellé áll be, akkor még rosszabbul járna mintha 3 gnóm mellé lépne be. Az ork ori max a saját seregének felét tudná elhívni a hullától, így hiába van a hullának másfélszer annyi egysége, az ork ugyanannyit visz így is úgy is.
Ráadásul a hullákon keresztül szegény ork szépen le is lenne lopkodva, vagy ártózva. Vityunak épp az a problémája, hogy túl sokba kerülne a gyújtogatás miatt elmenő egységek pótlása. Ezt egymással kéne megbeszélnetek, nem rajtam keresztül.
Reply With Quote
Old 10-19-2008, 16:32
Betelgeuse
Guest

Longevity: 0%

Quote:
Átgondoltam, az eredeti javaslat eleve úgy szólt, hogy a szövi csak a hulla seregének a 25%-át tudja csak elhívni, feleannyit mint egyébként. Ha az ork 3 hulla mellé áll be, akkor még rosszabbul járna mintha 3 gnóm mellé lépne be. Az ork ori max a saját seregének felét tudná elhívni a hullától, így hiába van a hullának másfélszer annyi egysége, az ork ugyanannyit visz így is úgy is.
Ráadásul a hullákon keresztül szegény ork szépen le is lenne lopkodva, vagy ártózva. Vityunak épp az a problémája, hogy túl sokba kerülne a gyújtogatás miatt elmenő egységek pótlása. Ezt egymással kéne megbeszélnetek, nem rajtam keresztül.
Miért járna rosszabbul? Háborúban nem arról szól a támadás, hogy fullra kimegyek és had szóljon...ráadásul a gnóm szöviknek ezer módon lehet még ártani. Kimegy az ork vagy óriás és még mindig becibálhatja védelemre a hullát akikhez nem nyúlnak. Állandóan elfelejted, hogy a hullának ott a nagy előnye a betegség ezért nem kell azonos szintre hozni más hadis fajokkal.
Óránként változtatod a véleményed azt egyáltalán meg tudod mondani miért kell tuningolni a hullát?
Azt a butaságot meg haggyuk már, hogy túl sokba kerül a pótlás ha a gnóm varijait leölik az is sokba kerül és folytathatnám...
Reply With Quote
Old 10-19-2008, 16:51
Member

Vityu és Te egymástól élből ellentmondó vádakat hoztok fel. Ha az egyikőtöknek válaszolok, akkor a másiktok egyből azt hiszi hogy neki adok igazat. Olvasd csak szépen vissza. Zoli8 győzött meg arról hogy sok a +100% férőhely, ő tudott egy normális érvet felhozni arra, hogy miért nincs igazam, és ekkor módosítottam a javaslatomon +100-ról +50-re. Te meg már órák óta csak szapulsz, de még egy értelmes mondatot nem láttam tőled azzal kapcsolatban, hogy milyen irányban lenne érdemes módosítani a javaslaton. Az pedig hogy adjunk a hullának is védelmet, már az előző topicban el lett vetve. és részemről vége a vitának.
Reply With Quote
Old 10-19-2008, 17:02
Xeper Xeper is offline
Member

Longevity: 99%

Quote:
Vityu és Te egymástól élből ellentmondó vádakat hoztok fel. Ha az egyikőtöknek válaszolok, akkor a másiktok egyből azt hiszi hogy neki adok igazat.
Ebből érezhetnéd, hogy több sebből vérzik a javaslatod.
Old 10-19-2008, 17:20
Member

Quote:
Originally Posted by Xeper View Post
Ebből érezhetnéd, hogy több sebből vérzik a javaslatod.
Arra alapoztam a javaslatot, hogy a hulla gyenge és nehéz komoly anyagi károkat okozni neki. Ha megkapta volna a +50%-ot, akkor másfélszer olyan erős lenne, ami elég plusz lenne, de azért még nem vállna "mumussá". A plusz férőhelyek hatására pedig 50%-kal több kárt okozna minden a hulla ellen irányuló gyújtogatás 100% foglalkozottság felett.
Tehát annyi plusz % férőhelyet kapna, mint ahány %-kal könnyebb sebezni gyújtogatás által.
Lehetne 10% is akár ez az érték, ez esetben alig kapna plusz tűzerőt, de szinte ugyanolyan nehéz benne kárt tenni.
Szerintem nem olyan gázos ez a javaslat, csak megkéne beszélni ezt a bizonyos százalék értéket, hogy hogyan lenne a legoptimálisabb. Még egyszer gondoljátok át szerintem, ha nem láttok benne fantáziát akkor beletőrődöm.
Reply With Quote
Old 10-19-2008, 17:28
Member

Minél nagyobb tűzerőt kap, annál többet árhatunk neki gyújtogatással.
Minél többet tudunk neki gyújtogatással ártani, annál jobban oda kell rá figyelni. Ha magasra, pl 50%-ra állitjuk ezt az értéket, akkor is fellehet csont ugyanolyan működésű orikat állítani, mint amilyenek eddig is voltak a kezdőkre is gondolva, aki viszont tud játszani az pedig kitudja majd játszani azt a +50% lehetőséget ha bevállalja a kockázatot.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules