|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
PC (hardver, szoftver, játékok stb.) Minden, ami számítógép. Kedvenc játékod megbeszélése, segítségkérés hardverügyben stb. |
View Poll Results: Ha operációs rendszer, akkor...
|
... csakis Windows!
|

|
53 |
84.13% |
... csakis DOS!
|

|
4 |
6.35% |
... csakis Linux!
|

|
6 |
9.52% |

09-26-2008, 13:43
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 91%
|
|
Kezd rámjárni a rúd.............
Miért van az, hogy van egy DVD íróm, amivel 2-4-8-16x sebességekkel lehet DVD-t írni, beteszem a 16x-osan írható üres DVD lemezt, és a Nero NEM ENGED 4x sebességnél gyorsabban írni....
Akár hogy állítgatom, csakazért is azt ajánlja fel, hogy 2x vagy 4x sebességgel írhatok. a 8x meg a 16x sebességet képtelen vagyok előcsalogatni.
Miért van ez? (Jó tudom, azon kívül, hogy béna vagyok...) Tudna valaki segíteni ebben?
(Ebből is látsziok, hogy kb évente 1 lemezt írok ki.. :S)
|

09-26-2008, 15:46
|
Senior Member
|
|
|
|
Feltelepítettem egy másik DVD író programot, azzal is csak 4x lehet írni...
Feltettem egy DVD másoló programot, az érdekes, simán felismerte, hogy 2x 4x 8x 16x sebességgel tudok DVD-t írni... Egy baj van, hogy ezzel a programmal csak másolni lehet, saját adatlemezt készíteni nem......
Tehát akkor msot mi tévő legyek? Elméletileg és gyakolrlatilag is tudnom kéne 16x sebességgel írni, de nem tudok. Feladom.
|

09-26-2008, 22:47
|
Senior Member
|
|
|
|
Ha valaki esetleg tud javasolni dvd író programot... vagy tudja, hogy a nérót hogy lehet beállítani, hogy felfogja a max írási sebességet is, ne csak a negyedét, az légyszi szóljon. Akár PM-ben is. Köszi előre!
|

09-27-2008, 05:39
|
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
A maximális sebesség függ attól, hogy milyen a HDD csatoló felülete Sata-pata-sata II esetleg./ Ha HDD-röl akarsz dvd-t irni //.A DVD -iród sata - Pata csatlakozású..A nyersanyagodra milyen sebeséggel lehet irni....Ahány nyersanyag annyi féle a minösége....
Mondjuk a nyersanyagok döntö többsége márkától függetlenül Ritek alapanyag
De azért van egy kettö kivétel...
PL a Ritek alapanyagú DVD-k ajánlott irási sebessége 8- szoros sebesség..Ha DVD filmet irsz ki akkor is 8-szoros ugyanis ha gyorsabban Írod akkor bepixelesedhet a film néha.../ ez a tapasztalat /
CD - lemezeknél ugyanaz a helyzet....
Otthon hiába állitom be a maximális sebességet a nerón / ha ezt a beállitást használom akkor gyakorlatilag a Neró határozza meg az irási sebességet /
ha az alapanyag minösége miatt a maximális sebesség 12-szeres akkor a neró megprobálja annyival irni, és hiába van a CD-re az irva , hogy 48-szorosan lehet irni....
Egyébiránt a Neró Micro editionban a beállitásoknál a stb. fül alatt van egy olyan bejegyzés , hogy a NERO A VALODI IRÁSI SEBESSÉGET MUTASSA... nos ha az ki van pipálva akkor a neró mindig azt a sebességet irja ki amivel épp a nyersanyagra pörköl....
remélem tudtam segiteni egy kicsit.....
Tisztelettel Jenei László
UI:
Én a köv Programokat használom
Nero Micro edition 8.3.6.0 / magyar /
Jet audio 7.1.1 CD-iró része / audio cd-k irására /
Ashampoo Burning Studio 2007 / 7.30-as verzió /
Easy CDDA extractor 11.9.9 Pro
a Jet Audio Kivételével Mind fizetös progi , de mind használható minimum 14 napig....
Last edited by Blacky; 09-27-2008 at 06:02..
|

09-27-2008, 10:35
|
Senior Member
|
|
|
|
Köszi, ez segít, de nekem többnyire az a gondom, hogy:
ne a nero határozza meg a max írási sebességet, ha minden féle sebességmérést kikapcsolok, akkor sem tudok átváltoztatni semmilyen sebességet.
Amikor a fület kinyitom az írási sebességnél, 3 sort találok ott:
- Maximális írási sebesség
- 4x
- 2x
Ennyi. Milyen jogon veszi el a többi lehetőséget, már azelőtt, hogy én bármilyen DVD lemezt betennék? Ha nincs bent semmi, hogyan állapítja meg, hogy annak a lemeznek milyen a minősége?
További adatok:
IDE-re van kötve, Secondary Master csatolással.
Az író pontos neve: LG HL-DT-ST DVDRAM GSA-4160B
Firmware: A302 (azt hiszem a legújabb az A303, ahogy nézegettem a neten az LG honlapot)
Ilyen DVD-re akartam írni vele: Verbatim DVD-R 4.7 GB 16x Speed
Akármit csinálok, csak 2x vagy 4x sebességgel írja meg.
Last edited by [HTPA]GeeForce; 09-27-2008 at 10:51..
|

09-27-2008, 10:47
|
Senior Member
|
|
|
|
Plusz még egy probléma felmerült, miután elkezdtem kényszerből 2x sebességgel írni.
Mégpedig az, hogy a 2. DVD-t elb***ta. Soha az életbe ez az író még nem rontott el se CD-t, se DVD-t. Egyet se.
Most meg a Nero azt írta ki, hogy nem tudja egyszeri menetes módban / DAO megírni.
(itt finoman megjegyzem: nem engedte átállítani a fenti írási módot, mivel ki volt szürkítve az a rész, ahol azt állítani lehet...... KÖSZI)
Azt tudtam, hogy a lezáráshoz némi hely kell, oké, leszedtem 50 MB-t. Akkor se engedte. Leszedtem 100 MB-t akkor se engedte.
Poénból levettem 3 GB-ot a DVD-ről, és bekapcsoltam a gyorslezárást. Ami elméletileg 12 MB-ot foglalna le.
Nem engedte, kiköpte a DVD lemezt...
Mondom biztos az első próbánál elrontotta a DVD-t, nembaj beteszek egy szűzet.
Betettem.
Direkt csak 2 GB-ot akartam ráírni, már elsőre.
Kiköpte...
Ok, betettem egy 3. frissen bontott lemezt (ekkor már csak röhögni voltam képes), és átállítottam, hogy JÓ, akkor ne legyen egymenetes, legyen többmenetes, és NE zárja le...
Erre is kiírt valami hibát, már nem emlékszem mit, mert miután kiköpte ezt a lemezt is, fogtam, rákerestem arra, hogy "Nero" meg arra hogy "Ashampoo", kijelöltem az összes találatot, és nyomtam rajta egy SHIFT+DEL kombinációt. Ugyanezt registrí-ben is eljátszottam.
A tegnapi mérlegem: 1 DVD megírása 2x sebességgel (hadd ne mondjam hogy kb 1 óra volt, aszittem besz*rok mire kész lett......) + 3 elcseszett, elméletileg üres, gyakorlatilag használhatatlan (irány a kuka) DVD lemez.
Hát köszönöm ezt a remek teljesítményt a 8-as Nero-nak... (Nekem is olyan volt)
Amikor megvettem ezt az írót, akkor még csak CD-re írtam, az Easy CD Creator-ral. Vagy mivel.... Utána feltettem a Nero 6.6.6.0 verzióját. Az ÉRDEKES módon tudott 2x 4x 8x 16x sebességgel DVD-t írni, meg újraírni, meg CD-t írni, meg Dual Layer DVD-t írni, meg mindent tudott... És soha egyetlen egy lemezt nem rontott el.
A 8as verzió 2 napja van a gépemen (kényszerből), és tulajdonképpen előállított nekem 4 használhatatlan lemezt.
(Szívesen használnám a 6-os verziót, CSAKHOGY a g**i nero nem hagyja magát feltelepíteni. Installálás közben -effektíve az elején...- közli, hogy van újabb verzió, és kilép a telepítőből. Mondjuk ez is érdekes, lévén hogy már azt is kipróbáltam, hogy kihúzom a modemet a gépből, úgyhogy biztos hogy semmilyen módon nem tud felnézni a netre... Teljesen olyan érzésem van, mintha a nero programozói előre tervezték volna, hogy mondjuk 1 év múlva kijön a 7-es verzó, és beleprogramozták volna a 6-osba, hogy a 6-os megjelenése után 1 évvel ne lehessen telepíteni...)
Ennyit a Nero-ról. Az ilyen programokat betiltani kéne, nem pénzért árulni.
|

09-27-2008, 10:55
|
Senior Member
|
|
|
|
Ez kb olyan, mintha az XP kiírná, hogy "Megjelent a Vista, húzzál, és vedd meg, engem meg dobj ki, köszönöm, hogy az XP-t választottad." Nevetséges.
|

09-30-2008, 19:34
|
Senior Member
|
|
|
|
látom nem nagyon tud senki magyarázatot  hát akkor írkálok 2x-esen... és imádkozok, hogy ne menjen tönkre több lemezem.
|

10-01-2008, 10:11
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Így, első ránézésre az 8-as Nero nem szereti a chipsetdriveredet, próbáld frissíteni.

10-01-2008, 14:42
|
Senior Member
|
|
|
|
A chipset drivert nem nagyon tudom hova frissíteni, 2 hete van új vindóz a gépemen, akkor letöltöttem minden hardware-emhez a legújabb drivert. Még a DVD írómnak is a legújabb van.
Vagy a NERO-t frissítsem?
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|