|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Egyéb Minden, ami máshova nem fér |

09-30-2008, 15:42
|
 |
Senior Member
|
|
Activity: 13%
Longevity: 94%
|
|
A jutalék,amit kapnak egy egy büntetőcédula után,az kb 20-25 FT,szóval nem hiszem,hogy ilyesmiken aggódnának.
|

09-30-2008, 15:42
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 92%
|
|
Quote:
Originally Posted by Matador
A jutalék,amit kapnak egy egy büntetőcédula után,az kb 20-25 FT,szóval nem hiszem,hogy ilyesmiken aggódnának.
|
egy 5160ft-os büntetés után ennyit kapnak szerinted?
Redológia (#455305) [1/A] [SZK]
Non omnis moriar (#701164) [3/G]
|

09-30-2008, 15:43
|
 |
Senior Member
|
|
Activity: 13%
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Redback
egy 5160ft-os büntetés után ennyit kapnak szerinted?
|
Igen,szerintem ennyi kapnak 
|

09-30-2008, 15:59
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
Quote:
Originally Posted by Matador
|
A 280 Ft-os buszjegy árából 60 Ft-ot kapnak jutaléknak a buszsöfőrök. Szerintem egy 2-4-10 ezer Ft-os büntetésből nem 20-25 Ft jut az ellenőrnek.
|

09-30-2008, 16:05
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce
A 280 Ft-os buszjegy árából 60 Ft-ot kapnak jutaléknak a buszsöfőrök. Szerintem egy 2-4-10 ezer Ft-os büntetésből nem 20-25 Ft jut az ellenőrnek.
|
Mennyiben lesz más az életed, ha nem 25 forintot, hanem 100 forintot kap jutalékként?
|

09-30-2008, 16:13
|
Senior Member
|
|
|
|
Semennyire, nem a pénzt sajnálom tőlük, hanem a viselkedésmódjukat kifogásolom.
ne a normális emberekből próbáljanak jutalékot kihúzni, hanem AZOKHOZ menjenek oda, akiknek 2 kilóméterről látszik, hogy lógnak a buszokon...
Ezzel szemben oda sem mennek, tele vannak a buszok csövesekkel meg cigánypereputtyokkal, az ellenőr kihez megy oda? A diákhoz, akinek99,9% hogy van bérlete, mert a legtöbbnek megveszik a szülei (főleg általánosban meg gimnáziumban, de még egyetemen is előfordul), azt meg jól megbűnteti 2000 Ft-ra.... Pedig van neki bérlete, csak épp otthon hagyta. hagytam már otthon én is, engem is bűntettek már meg. Legalább 4x megvágtak az elmúlt 5 évben, holott minden hónapban megveszem a bérletet.
A sok csöves meg ott pöffeszkedik a buszokon. Őhozzájuk miért nem megy oda semmilyen ellenőr? Miért a normális emberekről húzzák le még a 196. bőrt is? Nincs elég bajunk? Nincs elég járulék, amit fizetünk? Még akkor minket bűntetget az ellenőr is, ahelyett, hogy a 100%-osan jegy nélkül uitazókat lebombázza a buszokról?....
|

09-30-2008, 16:15
|
 |
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce
|
Hiddel Gee, tényleg annyit kapnak.
|

09-30-2008, 16:20
|
 |
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Nekem sosincs jegyem és erre büszke is vagyok. Miért? Mert az állam elvárja tőlem, hogy dolgozzak és fizessem az adót. Én "cserébe" elvárom, hogy akkor tegyék lehetővé, hogy eljussak a munkahelyemre. Ha jön egy ellenőr és kéri a jegyet, akkor kap egy adatbediktálást, amivel vagy kezd a BKV valamit, vagy nem. Ne az ellenőröket bántsd. Dolgoznak havi 60-70-80000 ezer forintért, 3 műszakban télen-nyáron. Ha odamegy a kisebbséghez az még meg is veri. Én halottam már sztorikat, hogy ellenőrt dobtak (!) le a buszról. Ez is egy munka, valakinek ezt is el kell végeznie.
|
The Following 2 Users Say Thank You to Pepa For This Useful Post:
|
|

09-30-2008, 16:20
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by pepa
Hiddel Gee, tényleg annyit kapnak.
|
Egyrészt nem hiszem el, másrészt, ha meg tényleg annyit kapnak: ki a frászt érdekel? Az egész nem arról szól, hogy mennyi a jutalékuk. Felőlem 1 Ft is lehet, vagy éppen 2 millió Ft... nem érdekel.
Az viszont sokkal jobban érdekel, hogy az egész cégük, amitől a fizetését kapja, az én pénzemből van eltartva, meg a tiedből, meg azokéból, akik dolgoznak. mert mi fizetünk adót. meg járulékokat. Namármost, normális körülmények között neked, meg nekem, meg a dolgos embernek ingyen kéne utaznia a buszon, mert azt a buszt a mi pénzükből veszi az önkormányzat, a vezérigazgatótól kezdve a takarítónőig a mi pénzükből kapják a fizetésüket.
Erre jön, és még minket büntetnek meg. Miért minket? Mert van vesztenivalónk. Van munkánt, be tudják hajtani rajtunk. Van házunk, el tudják venni. A csövesnek semmilye sincs, és MÉGIS a buszokon lebzsel. Hogy is van ez? Őtőlük nem kell elékrni a jegyet? Őket nem kell leb*szni a buszról, ha azt mondja "hát az nincs"?
Mert ha nálam nincs bérlet, úgy megaláznak, hogy szégyellek buszra szállni utána 1 hónapig, mert látványosan megbűntetnek, kitöltetnek velem egy rakás papírt, és utána még le is szállítanak a buszról a következő megállónál. Mindeközben mindenki engem néz. Mocskosul égő és megalázó. A csövikém meg ott vedeli a kannásbort a hátsó ülésen, az ellenőr oda se megy hozzá.
Pusztuljanak mind egy szálig.
|

09-30-2008, 16:25
|
Senior Member
|
|
|
|
Ja, hogy félnek megbűntetni a csövest meg a cigányt? Engem nem fél megbűntetni? Pedig lehet nagyobbat tudok ütni mint egy lerobbant csöves, vagy élesebb a késem mint a romacsávónak....
Csak én EMBER vagyok, és nem bántom az ellenőrt. Cserébe elvárnám, hogy ő se engem bántson...
Elvárnám, ha már az én adómból van eltartva, akkor a szintén az én adómból vásárolt buszon tartson rendet. Pl járjanak az ellenőrök 3-asával, férfiak, és akkor nem fogják őket "ledobálni" a buszról... Vagy járjanak közterületissel együtt. Engem az se érdekel. De a dolgozó embert hagyják békén, a csöveseket meg dobálják le a buszokról. Mert az se adót nem fizet, se jegyet nem vesz, mégis boldogan, és ZAVARTALANUL utazik.
Úgyhogy igenis az ellenőrt bántom, mert ugyanolyan kis számító dög, mint az összes ilyen ember. A legkisebb ellenállás felé megy. inkább megbűnteti a 15 éves kislányt, mert az BIZTOSAN nem meri megcinálni, hogy visszaszól... Tuti aláírja a papírt, és a szülei még jól el is verik otthon, úgyhogy tuti befizeti a bűntetést is....
Gratulálok!
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|