Quote:
Originally Posted by Valezius
nem hiszem, hogy esélyed van, hogy megértse, úgy ahogy te érted vagy mondjuk én 
|
Legalább egy 25%-os áfát jó lenne, ha ki tudna számolni. Azt hiszem, ennyit el kell tudjak érni, mert ha nem, akkor az már az én hibám.
Quote:
Originally Posted by Valezius
50%-a valaminek a fele. 25%-a a negyede.
Tehát mondjuk 22 a 40-nek, az több, mint a fele, így olyasminek kell kijönnie, ami 50%-nál nagyobb.
Ha nem is emlékszik pontosan a képletre, talán meg tudja jegyezni, hogy 3szám van benne, és tudja addig csavargatni, míg kijöjjön az 55%.
|
Köszi a tippet. Na, majd ha legközelebb jön, megírom, hogy jutottunk-e ezzel a módszerrel valamire.
Quote:
Originally Posted by Steve
HA pedagógus lesz az nagygáz :S a szociológus közeli szakokon pedig dögivel van statisztika, szal sok sikert!
|
Nem tudom, milyen szinten tanulják majd a statisztikát.
Quote:
Originally Posted by Xeper
Arra rávilágítottál, hogy mi is a százalék? Tehát hogy két szám arányának az első két számjegye? (tehát nem képlet, hanem kb a gyakorlati haszna...)
Ezt a megközelítést csak meg tudja jegyezni. Aztán jöhet, hogy a 100-as szorzás való arra, hogy kiemelje ezt a két számjegyet.
|
Így nem próbáltam, de ezt is megpróbálom. Ki tudja, hátha...
Quote:
Originally Posted by AndrewB
Én általában türelmes ember vagyok, de ez már sok lett volna nekem, úgyhogy minden elismerésem a Tiéd, hogy eddig eljutottál vele.
|
Nem jutottam el vele semeddig, csak voltak pillanatok, amikor azt hittem.
Quote:
Originally Posted by AndrewB
OFF: Adj neki egy papirost, aminek mindkét oldalára az van írva, hogy 'Fordítsd meg!'  
|
Hát, pedig ha erre nem tudok megtanítani valakit, akkor nincs mit szépíteni, én vagyok a hülye.