|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Szabadidő, Sport Szabadidő és minden, ami sport |
View Poll Results: Szerintetek melyik csapat nyeri a 2006-os Forma1 VB-t?
|
Renault
|

|
19 |
16.81% |
McLaren
|

|
35 |
30.97% |
Ferrari
|

|
46 |
40.71% |
Toyota
|

|
1 |
0.88% |
Williams
|

|
3 |
2.65% |
Honda
|

|
2 |
1.77% |
Red Bull
|

|
4 |
3.54% |
BMW Sauber
|

|
3 |
2.65% |

05-08-2006, 22:40
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
nem szó szerint gondoltam de igen komolyan gondolom hogy legtöbb csapatnál van elsö számu pilota és másod számu pilota és szerintem nem, az elsö számu esélyesebb pilotán fognak tesztelgetni hogy mi jó és mi nem. Melesleg nem a szerencsétlen magyarra gondoltam de mondjuk igen szerintem van vagy 4 pilota aki éppen az aktuális legjobb kocsiba ül akkor az a világbajnok. Nézd vissza utolag, mindig az volt a világ bajnok akinek jobb volt a kocsija és nem azt mondtam hogy a pilotán nem mulik semmi mert ha én vezetnék egy f1kocsit ott csak az utsó helyet lehetne garantálni  ) csak azt hogy egyre kevesebb mulik a pilotán és hogy van jópár pilota aki világbajnok volt a sumi 7éve közt mert akkor nem volt olyan magasan jobb a ferrari ennek ellenére én szeretem sumit nagyon söt tisztelem mert szerintem az egyik leg kitartóbb pilota és mindig teszi a dolgát de korántsem merném állitani hogy ö a legjobb. Nem, a ferrari a legjobb, de tény hogy kell hozzá pilota és kel hozzá egy csapat és egy matek zseni aki mindig kiszámolja a gyözelmet  Na jó mondjuk a renault se rossz mert vissza jön a f1be és 2-3 évre minig világ bajnok aztán kivonul és megint vissza jön és megint bajnok de A ferrari azé szerintem mindig jó és kiegyensulyozott és mindig másik kocsira mondják hogy ilyen jó olyan jó és még is a ferrari a legjobban gyorsulo kocsi minden évben és az f1be ez számit a legtöbbet, a gyorsulás és a fék ut. Tehát én ezt igy látom de ezé ne hülézetek le de ha vissza néztek csak az elmult 8évre jut vagy 4világbajno hill hakinen villneuv sumi és mind klaszis sumit nem kell mondani miért szerintem demon hillen se kell magyarázkodni villneuv a foldon az egyetlen aki mind 3 gyorsasági bajnokságon világbajnok lett az f1ben elsö évében 2 helyezet 2 évében 1 helyezet lett Hakinen meg hát ö is oda ért valahogy nem is egyszer ha jól emlékszem . tehát igen is gondolom hogy a kocsin több mulik mint a pilotán de egyszoval se mondom hogy a pilotán semmi csak azt hogy van néhány mai pilota aki közel egyforma teljestményt tud csak az alattuk lévö technika különbsége miatt nem egyformák a teljesitményük. még csapazon belülse . Nem egy csapat van aki ezt nyiltan fel is válalja.
|

05-09-2006, 00:16
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by laziga
...és még is a ferrari a legjobban gyorsulo kocsi minden évben és az f1be ez számit a legtöbbet, a gyorsulás és a fék ut...
|
Ezt most rögtön meg is cáfolnám, és ezzel nem csak én értek eggyet, hanem a jelenlegi forma1-es mezőny is!
Ugyanis a jelenleg a leggyorsabban gyorsuló F1-es autó az a Renault!
Hacsak a rajtautomatikát vesszük, simán othagyja a Mercit és a Ferrarit is!
És a kanyarkigyorsításoknál is messze a renault a legjobb!
2.
Senki nem hülézett le!
Ez egy szabad topic, ahol mindenki véleményt nyílváníthat!
Itt senki nem fikázza a másikat, csak beszélgetünk és érveket sorakoztatunk fel egymásnak, amiket a tények igazolnak, csapatszeretettől függetlenül!
3.
Azt meg senki nem tagadta, hogy most nagyon sok technika támogatja a pilótát egy futam közben, csak Te mondtad:
-idézem- "A pilota nem több mint egy szükséges kezelö szerv" -
ellenben a régebbi futamokon tényleg jóval kevesebb segítség volt!
Attól a pilóta igen is ott van, és ugyanúgy végzi a dolgát, mint Keke Rosberg, Lauda, Piquet idejében!
Akkor is teljesítették a futamot, és most is!
De azt ne felejtsd el, hogy akkor még a Forma1 sem volt ilyen, mint most, hogy 350 km/h val mentek! Még jó, hogy vannak ezek az ujdonságok, amik a pilóta életét mentik meg!
Tovább megyek!
Az F1, mint sport, nem csak egy "egyszerű" sport! Hanem rengeteg olyan műszaki vívmányt tesztel, amiket a későbbiek folyamán az utcai autókba is átvisznek!
lásd. a Kerámia fékeket!
És a pilótának ezután is meglesz a maga szerepe a sportágban, és ugyanolyan szerepet fog vállalni 20 év múlva is!
De hangsúlyozom, senki nem hülézett le Téged!
Köszi
|

05-09-2006, 07:05
|
 |
Member
|
|
|
|
na igen de hogy mikor mennyivel ment az f1 azt azért nézd meg hogy még a turbokat be nem tiltották milyen sebeségeket értek el azszem törölték is a pálya idöket vagy csak külön megjelölték már nem tudom de valami ilyesmi volt és igen merem állitani hogy ha lehetne inditani pilota nélküli autot sokk csapat megtenné  erre fel mondtam hogy a pilota az csak egy kezelö szerv.
Nagel mennsel mondta hogy az ö kocsija már olyan hogy egy idomitott majom is könyedén elvezetné  AZ meg hogy renault jobb lenne messze nem igaz egyenesbe akkor hogy tud elhuzni sumi szerintem messze a ferrari gyorsul olyan 260ig a legjobbat onnan talán már a bmv a jobb de nem sokkal de fékutatt messze a ferrari vesz a legrövidebbet de ez már lehet hogy nem objektiv mert én nekem a ferrari a kedvencem  de az elözö évi autok paramétereit mindig nyilvánosságra hozzák és vissza nézve azszem 11éve folyamatosan a ferrari volt a legjobb és remélem még 11 évig ö lesz a legjobb 
|

05-09-2006, 12:55
|
 |
Member
|
|
|
|
Én nem érzem azt, hogy most a Ferrari lenne a legjobb kocsi... Ha így lenne, épp olyan sima lenne a világbajnoki cím sorsa, mint ahogy némely évben szokott volt. Én pont most látom azt, hogy ha nem Schumi hajtaná azt a gépet, egy jó középcsapat lenne a Ferrari. Tény azonban, hogy egyre jobb a kocsi, és ami fontos, megbízható.
|

05-09-2006, 13:34
|
 |
Member
|
|
|
|
Deee a ferrari a legjobb csak most a töbiek egy kicsit megközelitették de majd fejlödünk  )) De a renault már megverte mert sumi simámn gyorsabb egyenesbe az elözö versenyen is már ott hagyta a renaultott és sokkal rövidebb féktávokat tud venni és a gumi is beáll úgynézz ki 
|

05-09-2006, 14:28
|
 |
Member
|
|
|
|
Ezzel abszolút nem értek egyet. Az hogy melyik kocsi hogy gyorsul, legjobban a rajtnál érezhető, és nem a Ferrarik a legjobbak. És mi az, hogy a Ferrarit már megközelítik? Tavaly már rég nem a Ferrari volt a favorit. Most sem övék a legerősebb motor, a Bridgestone sosem volt jobb a francia gumigyártónál. Az pedig baromi látványos ekkora sebességnél, hogy megnő az egyenesben két kocsi között a távolság, de mondom most már 10-edszer, ebbe illik belevenni ám azt is, hogy az elöl lévő kocsi előbb jön ki a kanyarból, előbb kezd el gyorsítani, így még jó hogy kezd elhúzni az épp a kanyarral vesződő kocsitól, ezt szerintem nem nehéz felfogni. Mint ahogy azt sem, hogy az elöl lévő előbb ér el egy következő kanyarhoz, így előbb kezd el lassítani, ebből az látszik a néző szemszögéből, hogy a mögötte max. gázon teperő kocsi közelebb érkezik. Úgy hogy ennyit az "egyenesben gyorsabb, de kanyarban lassabb" elméletekről, ritka nagy baromság. Nyilván vannak különbségek, függ a beállításoktól, pilótától (pl. Raikkönen máshogy kanyarodik) de nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, amit írtam.
Sem a legerősebb motor, sem a legjobb gumi nem a Ferrarié. Jó és egyre jobb a kasztni, és ott a Schumi. Ennyi.
Last edited by Davalon; 05-09-2006 at 14:38..
|

05-09-2006, 15:11
|
 |
Member
|
|
|
|
hát minden mérvadó a gyorsulásnál csak a rajt nem mert az a rajtgépen mulik leginkább  no meg hogy ki hogy van megtankolva. csak a teszteken mért dolgok a mérvadók. azt versenyen nem lehet igazán eldönteni melyik hogy gyorsul és hogy milyen a fék utja. és ezek mindig csak utolag látnak nap világott és eddig hálistennek mint irtam 11 éve a ferrari a lejobb  de ez nem egyenlö azzal hogy ö a lejobb mert sokmulik a gumin és a kanyaroknál a futomüvön is no meg a csapatoknál a matekzseniken  (söt rajtuk rengeteg mert egy versenyt meglehet nyerni egy jó taktikával és el is lehet bukni egy rosszal)
|

05-16-2006, 07:38
|
Member
|
|
|
|
[quote=laziga] ...bla bla bla... [quote]
Azért nem kellene "a pilótás nagyon kevés múlik" dolgot így kategorikusan kijelenteni. Pl egy Takuma Szadó-t, illetve a másik távolkeleti /frissen kirúgott/ ámokfutót ne vegyük már egy kalap alá Schumi-val, Raikonnen-el, vagy Alonso-val...
A másik meg az hogy melyik kocsi az erősebb: tavaj ha a Brighstone véletlenül eltalálta a verseny gumit, akkor azért szívtak az "esélyesek" rendesen. Pl Monzában Schumi kikergette a világból Alonso-t!
Mondjuk ami sztem jó lenne az F1-ben, ha kicsit szélesítenének a pályákon, és nem a koksz-utcában a gumicserékre blazíroznának a csapatok. Nem a "feltartásé" lenne a főszerep a szélesebb pályákon, hanem ha valaki menni akar és tud az menhetne.
|

05-16-2006, 09:13
|
Banned
|
|
|
|
ebben van némi logika, bár tegyük hozzá a rönó most jol csinálta.
nem értem ha a merci ennyire szar mér nem probálank 1 ilyen dolgot ki.
raikonnen unalmába integetett a kamerába menet közbe
azér ezen elkéne gondolkozni, h 1 klasszisnak autot kéne épiteni
|

05-16-2006, 13:11
|
 |
Member
|
|
|
|
Tényleg nagy baj az, hogy nincs aki még beleszóljon az élmezőny pontjainak alakulásába. Ha Schumi nem tudja megverni Alonsot, akkor másban nem bízhat, hogy pontot raboljon a spanyoltól. És ha meg is veri Schumi, az a 2 pont vagy esetleg 1 nem sokat ér. Mert az már látható, hogy ez a renault nem fog lerobbanni... Szerencsére a Ferrari is stabil. Csak lenne még valaki, aki odaérne az élre...
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|