|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Szabadidő, Sport Szabadidő és minden, ami sport |

07-25-2008, 20:36
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 93%
|
|
Kertész Imre Sortalanság
Quote:
Originally Posted by Topsy
Kertész Imre Sorstalanság
|
Némi magyarázat, ha már nem tetszett mindenkinek. 
Kíváncsi voltam erre a könyvre, mert sok jót és sok rosszat hallottam róla ( és az írójáról). Saját véleményt akartam kialakítani és tartoztam magamnak is , mert egy Nobeldíjas könyv. Sokat elárul, , hogy az 50. oldal után úgy olvastam, mint régen a kötelező könyveket. Többet nem fogom elolvasni, mint például Fekete Istvántól a Bogáncsot, amit legalább 10 alkalommal vettem már kezembe. 
Röviden ennyi, bővebben ha kíváncsi rá vallaki... 
Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség! / Bakay Kornél /
|

07-25-2008, 20:42
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Nekem kötelező volt érettségire. Szerintem jó könyv, akár tetszik valakinek, hogy ezt mondom, akár nem.
Bár általában nem olvasom 2. vh utáni irodalmat (kivéve "klasszikus sci-fit"), de nem bántam meg.
|

07-25-2008, 20:54
|
 |
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Szrintem jó vot az ötlet, megrázó a helyszin szimpatiku a főszereplő, de sajnos gyatra a kivitelezés.
Ebben a témában( nem tudom miért), Merle Mesterségem a halál című könyve ugrik be. Egyszer olvastam el ezt is, de számomra olyan megrázó volt, hogy ma is beleborzongok. Azt a könyvet, míg végére nem jártam, szinte nem tudtam letenni. Sokkal hitelesebb, hatátosabb, mint a Kertész Imre könyve. Ez mondjuk az én véleményem. 
Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség! / Bakay Kornél /
|

07-25-2008, 21:26
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Topsy
Szrintem jó vot az ötlet, megrázó a helyszin szimpatiku a főszereplő, de sajnos gyatra a kivitelezés.
Ebben a témában( nem tudom miért), Merle Mesterségem a halál című könyve ugrik be. Egyszer olvastam el ezt is, de számomra olyan megrázó volt, hogy ma is beleborzongok. Azt a könyvet, míg végére nem jártam, szinte nem tudtam letenni. Sokkal hitelesebb, hatátosabb, mint a Kertész Imre könyve. Ez mondjuk az én véleményem. 
|
Még nem jutott eszembe, hogy összehasonlítsam a kettőt.
De elég nagy különbség, hogy az egyik "kívülről" van a másik "belülről". Szóval teljesen másnak érzem a kettőt, még ha az időpontja ugyanaz is.
Mindkettő tetszett, de talán a egy Sorstalanság kicsit jobban.
A stílusa is jobban tetszik.
|
The Following User Says Thank You to Valezius For This Useful Post:
|
|

07-30-2008, 00:15
|
 |
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Végre megtaláltam:
Mihael Max: Íratan szabályok
|

08-02-2008, 17:53
|
Senior Member
|
|
|
|
Kristó Gyula: Az aranybullák évszázada
A XIII. század Magyarországáról szól ez a történelmi munka. Bevallom sose szerettem a magyar történetet, de mostmár megkedveltem. Ez a sorozat harmadik kötete, már alig várom, hogy a kezembe vegyem a negyediket.
Egy idézet:
Quote:
Az a politikai pálya, amelyet III. András befutott a magyar királyi trón elnyeréséig, nem mindennapi. Apja, István 1236-ban látta meg Németországban a napvilágot Beatrix királyné és állítólag II. András király gyermekeként. István korán árvaságra jutott (Beatrix 1245-ben apácaként meghalt), az itáliai Ferrarában, az estei herceg udvarában nevelkedett. Ferrarából Ravennába ment, majd végül is Velencében telepedett, itt feleségül vette a tekintélyes Morosini polgárcsalád Tomasina nevű leányát.E házasságból született 1265 körül András, a későbbi III. András magyar király. apja, István, 1271-ben Velencében kelt végrendeletében András fiát tette meg általános örökösévé, így annak a Szlavóniának az örökösévé is, amelynek hercegi címét István önkényesen és minden hatalom nélkül viselte. Ez évben András elvesztette apját, így ettől kezdve energikus anyja és a Velencében befolyásos Morosini család, főleg pedig Tomasina testvére, Albertino nevelte, méghozzá olyan szellemben ésd gondolatkörben, amely egy Árpád-házi királyi herceget, Magyarország trónörökösét megillette. A Morosini család nyilván csak az alkalomra várt, hogy e trónigény megvalósítható legyen.
|
|

08-17-2008, 16:50
|
 |
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Dr Connel Covan, Dr Melvyn Kinder:
Okos nők, ostoba választások
|

08-17-2008, 20:03
|
Junior Member
|
|
Longevity: 86%
|
|
Ernest Hemingway: Akiért a harang szól
|

08-18-2008, 21:24
|
 |
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
Neil Gaiman - Sosehol (Neverwhere)
kb ilyesmiket írnak róla:
"Posztmodern punk tündérmese" - Kirkus Reviews
"Gaiman képzelete tele van mesékkel, és igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy olvashatjuk őt." - Stephen King
"Terry Pratchett írna hasonló könyvet, ha két hónapra összezárnák egy cellába Franz Kafkával" - Wired
"Lenyűgöző.. mesterien szörnyűséges.. egyszerre van ott benne George Lucas, a Monthy Python, Doctor Who és John Milton. Rémálmok és álmodozások csodás egyvelege" - USA Today
és én jól egyet is értek mindegyikkel 
olvassátok el, melegen tudom ajánlani 
The Silent Enigma (#186138)
DugóTündér (#580934)
Goth*Angel (#156003)
MalloryKnox (#62)
Last edited by Deni; 08-18-2008 at 21:27..
|

08-18-2008, 21:36
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Itt párom hatására Dan Brown őrület van. Először Deception Point, msot pedig az Angels and daemonst végeztem ki, Da Vinci kódból ismert jóöreg Rober tLangdonnal. Most vagy Digital Fortress jön, ami nem annyira jó, vagy megvárom az idén megjelenő legújabbat, amiben szintén Robert lesz a főhős.
Steve`sfield (#324643)
Last edited by Steve; 08-18-2008 at 21:39..
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|