Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > PC (hardver, szoftver, játékok stb.)
Register Stats Members List Today's Posts

PC (hardver, szoftver, játékok stb.) Minden, ami számítógép. Kedvenc játékod megbeszélése, segítségkérés hardverügyben stb.

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-04-2006, 16:35
Csokibácsi Csokibácsi is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by aúú
Az elején mikor megcsinálod a kasztodat, akkor választhatsz pár fő képességet. Amennyiben ezen képességek nőnek összesen 10-et, akkor lépsz egy szintet. Az, hogy szintlépésnél mennyivel növelhetsz egy tulajdonságot, .....
Nem idézem az egészet, de pontosítanék pár dologban, ha nincs a kolléga ellenére

Szóval szintlépéskor 3 tulajdonságra adhatunk 1, 2, 3, 4 vagy 5 pontot, a hozzájuk tartozó skillek használatának mértékétől függően (a luck kivétel, arra mindig csak 1 pontot lehet adni).

7 db elsődleges (major) skill van, ami adott, ha a kész karakterosztályokból választunk.
Ha major skilljeink lépnek összesen 10 szintet, akkor a karakter szintet lép (az ez után lépett skillek a következő szintlépésbe számítanak bele).
Ezzel az a baj, hogy ha a sokat használt skillek elsődlegesek, akkor idő előtt léphetünk szintet, így csak 2-3 pontokat oszthatunk.

Az osztható pontok száma a tulajdonsághoz tartozó fejlődött skillek összege osztva kettővel.
Azaz ha 5 pontot akarunk adni az erőre, akkor 10 szintet kell lépnünk a hozzá tartozó skillekből (blade, blunt, hand to hand).
Ez lehet egyféléből is 10 (pl. 10 blade), de lehet vegyesen is (5 blade + 3 blunt +2 h2h).

Ebbe beleszámít az összes skill, akár major, akár minor!!! (a major csak a szintlépést befolyásolja)
Előbbi esetet véve, ha a blunt major, akkor is megvan a 10 erőhöz tartozó skill (azaz 5 pont rakható az erőre lépéskor), valamint már csak 7 major skillben kell fejlődni a szintlépéshez.

Ezért érdemes a nem, vagy ritkán használt, de jól fejleszthető skilleket (hogy azért szintet tudjunk lépni ha akarunk) elsődlegesnek rakni, egy custom karakterosztály létrehozásával.

A tulajdonságokhoz tartozó skillek: (zárójelben ami fejleszti)

Strength: Blade (kardok használata), Blunt (fejszék, buzogányok, kalapácsok), Hand to hand (pusztakezes harc)

Endurance: Block (védekezés), Armorer (fegyverek, páncélok javítása), Heavy Armor (nehéz páncél viselés, ha ütik, fejlődik)

Speed: Atheltics (futás), Acrobatics (ugrálás), Light Armor (könnyű páncél használata)

Agility: Security (zárfeltörés), Sneak (lopakodás), Marksman (íjászkodás)

Willpower: Alteration, Restoration, Destruction (ezek mágiaosztályok, a varázslatok mellett fel van tüntetve, hogy melyikbe tartoznak)

Intelligence: Alchemy (italok, mérgek keverése), Conjuration, Mysticism (ezek is mágiaosztályok)

Personality: Speechcraft (a minijáték használata az npc-ken jól növeli), Merchantile (áruk adása, vétele), Illusion (szintén mágia)

Luck: na ide nem tartozik semmi, csak 1 ponttal növelhető szintlépéskor.

A nord harcosomnak ezeket választottam major skillnek:
Block, Conjuration, Alteration, Speechcraft, Light Armor (mivel úgyis nehézpáncélt használ), Acrobatics, Hand to hand.
Az Acrobatics-ot lehet helyettesíteni mondjuk Alchemy-vel, de akkor nem keverhetünk akármikor italokat, különben idő előtt szintet lépünk :P
Többi is helyettesíthető tetszés szerint.

Ezzel a választással 8. szintre kimaxoltam a strength és az endurance értékeit (100), az agility pedig közelítette a 100-at

Varázsló nyílván int-re és will-re gyúr a mana miatt, de ha erőt is akar fejleszteni, akkor azt érdemes az elején, mert később már nehézzé válik.

No, remélem nagyjából emésztehtő lett :P
Old 05-04-2006, 20:47
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Csokibácsi
Nem idézem az egészet, de pontosítanék pár dologban, ha nincs a kolléga ellenére
Lusta voltam ennyire hosszút írni be, vagy másolni a linkből, de így legalább megnézheti az is, aki lusta egy másik linkre átmenni...
És születnek emberek.
Reply With Quote
Old 05-04-2006, 20:58
Member

Quote:
Originally Posted by aúú
Lusta voltam ennyire hosszút írni be, vagy másolni a linkből, de így legalább megnézheti az is, aki lusta egy másik linkre átmenni...
Próbáltam viszonylag könnyen érthető formára hozni

Ja, max. mana 300. Nem próbáltam más fajt, meg nem is igazán vari a karakter, de ha Breton vagy az +50 mana, ha High Elf akkor pedig +100 mana jár alapból.
Gondolom ezek akkor hozzáadódnak a 300-hoz.
Old 05-05-2006, 12:26
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

Quote:
Próbáltam viszonylag könnyen érthető formára hozni

Ja, max. mana 300. Nem próbáltam más fajt, meg nem is igazán vari a karakter, de ha Breton vagy az +50 mana, ha High Elf akkor pedig +100 mana jár alapból.
Gondolom ezek akkor hozzáadódnak a 300-hoz.
Nem adódnak hozzá a max-hoz... csak az elején számítanak... most High Elf vagyok 30. szinten és ugyanúgy 300 a max (mondjuk a faj leírásban is az van, hogy a mágiájuk 100-al több, nem az, hogy a max mágiájuk)...
És születnek emberek.
Reply With Quote
Old 05-05-2006, 18:09
Member

Quote:
Originally Posted by aúú
Nem adódnak hozzá a max-hoz... csak az elején számítanak... most High Elf vagyok 30. szinten és ugyanúgy 300 a max (mondjuk a faj leírásban is az van, hogy a mágiájuk 100-al több, nem az, hogy a max mágiájuk)...
Furcsálltam, hogy max. 300 lehet, ezért indítottam egy High Elf karaktert.

Level 1: 360 mana.

Ezekből jön össze:
High Elf: 100 mana
Intelligence 55 (alap az 50 +5 a custom class leosztásból): 110 mana
Brightskin Atronach: 150 mana

Ez 100-as IQ-val 450 max. mana lesz, cuccok nélkül. Cuccokkal lazán 500 fölé vihető, bár az atronach csillagjegy nem ajánlott kezdőknek (az apprentice +100 pontja pedig High Elfeknek).

Akkor a 300 max. megállapítás hibás
Inkább: a max. mana ami IQ-val összeszedhető, az 200 (IQ*2). Ehhez jönnek a faji plusszok, a csillagjegyek által adott plusszok és végül a tárgyak által adott plusszok.
Old 05-06-2006, 12:34
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

Quote:
Furcsálltam, hogy max. 300 lehet, ezért indítottam egy High Elf karaktert.

Level 1: 360 mana.

Ezekből jön össze:
High Elf: 100 mana
Intelligence 55 (alap az 50 +5 a custom class leosztásból): 110 mana
Brightskin Atronach: 150 mana

Ez 100-as IQ-val 450 max. mana lesz, cuccok nélkül. Cuccokkal lazán 500 fölé vihető, bár az atronach csillagjegy nem ajánlott kezdőknek (az apprentice +100 pontja pedig High Elfeknek).

Akkor a 300 max. megállapítás hibás
Inkább: a max. mana ami IQ-val összeszedhető, az 200 (IQ*2). Ehhez jönnek a faji plusszok, a csillagjegyek által adott plusszok és végül a tárgyak által adott plusszok.
Hidd már el, hogy én nem számolgattam, hanem beírtam azt ami van...
30. szintű High elf, 100-as IQ és símán megállt már vagy 10 szinttel ezelőtt 300-nál a max mana...
Tárgyakkal természetesen feljebb lehet vinni, de magától csak 300-ig fejlődhet...
Amúgy az, hogy egy vari mennyi manapontba kerül, függ attól is, hogy milyen szinten műveled az adott varázslat tipust, így ami 25-ös képzettségnél 300 mana, az 100-nál símán lemegy 100 környékére...
És születnek emberek.
Reply With Quote
Old 05-06-2006, 14:51
Member

Quote:
Originally Posted by aúú
Hidd már el, hogy én nem számolgattam, hanem beírtam azt ami van...
én elhiszem, de Te ezt írtad: "Amúgy egy jótanács mindenkinek, úgy készüljön, hogy a manapont növekedése megáll 300-nál"

Na ez az ami nem igaz
Ugyanis nem lehet kijelenteni, hogy mennyi a max., mivel sokminden befolyásolja.
A mondat helyesen: A manapont növekedése számomra 300-nál megállt.

Mint írtam, egyes szinten is lehet 360 mana kezdésnek, ez egy szintlépés után +5-ös INT-el már 370 és így tovább ...

Ha nem hiszed, indítasz egy karaktert a leírtak szerint és örülsz a plusz mana mennyiségnek

Neked 300 a max. cuccok nélkül, mivel nem mananövelő a csillagjegyed. (200 INT-ből +100 a High elf)

Ezek tények

(szerk: én sem számolgattam, ha figyelmesen elolvasod: "Furcsálltam, hogy max. 300 lehet, ezért indítottam egy High Elf karaktert.")

Last edited by Csokibácsi; 05-06-2006 at 14:53..
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules