Nos...
Nem probléma a negativitás, hiszen ez nem egy fejlesztési topic, hanem egy általános beszélgetős. A véleményedet elmondhatod, senki nem fog érte piszkálni.
Természetesen, ez is lehetne egy taktikai elem, amit be lehet építeni. Viszont mi az a 4 kör, amit várnom kell azal szemben, hogy utána sok-sok körig fertőzőtt leszek? Semmi.
Ráadásul mivel itt körváltásokról van szó, nem darabonkénti akciókról, ezért egyáltalán nem biztos, hogy fertőzött leszel.
Mert mi van, ha lopsz egy hullától embert?
1. nem leszel fertőzőtt (nagyobb valószínűség). - ez esetben pocsékba ment egy rakás készültséged, rúnád, és semmi hatást nem értél el
2. mégis fetőzött leszel (kisebb valószínűség). - ez esetben is elhasználtál varázsló készültséget, rúnát, tolvajkészültséget, és oké, hogy az ellenség fertőzőtt lesz, de te is az leszel. Magadról leszedni pedig csak a Feltámasztás varázslattal tudod (tudnád), és azt si csak akkor, ha embert loptál a hullától! Mert ha bármi mást loptál, akkor a Feltámasztsá semmit nem érne... Gabonát pl nem lehet vele "megtisztítani".
És természetesen itt az ELHOZOTT értékre menne a fertőzés, tehát ha te tekercet akarsz lopni a hullától, de neki nincs, akkor nem is hozol haza semmi tárgyat, tehát a fertőzés 0. Magyarul a 40% NEM a sikeres, hanem az EREDMÉNYES haszonszerző tolvajakciókra, és ártó akciókra vonatkozna. (Hiszen egy épületlista felmérés miért járna fertőzéssel? Nem kell semmihez hozzáérned, nem kell senkit elrabolnod, megkötöznöd, kikérdezned, stb... Egyszerűen csak megszámolod melyik épületböl mennyi van, és már jössz is haza..)
Magyaru ahhoz, hogy bűntetlenül ráküldd a fertőzést a támadóra, neked is be kell áldoznod sokmindent, csak embert lophatsz, másra nem hat(na) a Feltámasztás...
És ami a legfontosabb, hogy mind az alsó szinteken, mind pedig feljebb haladva is elgondolkodnának az emberek ezen, hiszen minél feljebb haladunk, annál élezettebbek az országok, annál nagyobb kincs a készültség, hiszen egyre kevesebb körre tudod felrakni majd a varázslatokat, egyre több rúnáért.... 200 hektáron 6-7% templommal is felteszed a varázslatokat 36 körre! Ezt többezer hektáron nem fogod tudni megtenni... Örülsz, ha 5-10 körökre felmennek a varázslatok.
És mindezek után, hogy így megdolgozol azért, hogy a támadót megfertőzd, még midnig bejöhet ugye az 1. pont, hogy nem leszel fertőző...
+
Egy hadi országnak MINDIG számolnia kell a fertőzéssel, hiszen BÁRKI lehet fertőzött! Még akkor is, ha nem lehet utána nézni, mert én akár 80 körrel ezelőtt is összeszedhettem fertőzést, és ha úgy akarom, direkt megtarthatom...
Szóval szerintem azon kívül, hogy ez +1 taktikai elem, amit leírtál, nem hátrány, csak előny, hiszen SZÍNESÍTI a játékot! Szóval szerintem nem jó ez az érv, amit felhoztál, lévén, hogy egy tamagocsizó toronyíjas elf is lehet fertőzött akár jelen pillanatban is, anélkül, hogy ilyen javaslat mgevalósulna. (Hozzáteszem, elég sok elfem fertőző.. totál jó kis plusz védelem, amúgy is nehéz beverni, és az ég világon senki nem gyanakodik rá, hogy valahonnan ez betegséget szedhetett össze... Örül, ha nem verik le, nemám hogy még ő támadgat...)
|