|
|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

05-20-2008, 12:12
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 91%
|
|
off: felajánlom a gépem, mind szervertámogató egység  6400+ dual proci, 4 gb ram dualchannel, 14k rpm szerver vinyó, 10 gb net, stb.  on:
Tekintve az aktív élőhalott országok számát, annyira nem lenne megterhelő, mint amilyen nehezen követhető. Szerintem ha nem ilyen szép kerek számokkal játszunk, nehéz számolgatni. Főleg egy kezdő játékos részére. (Tudom, a hulla nem kezdő faj... De nem húnyhatunk szemet afölött, hogy a kezdők baromi magas százalékba nregisztrálnak. Aztán eprsze heteken belül törölnek...)
|

05-20-2008, 12:32
|
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce
off: felajánlom a gépem, mind szervertámogató egység  6400+ dual proci, 4 gb ram dualchannel, 14k rpm szerver vinyó, 10 gb net, stb.  on:
Tekintve az aktív élőhalott országok számát, annyira nem lenne megterhelő, mint amilyen nehezen követhető. Szerintem ha nem ilyen szép kerek számokkal játszunk, nehéz számolgatni. Főleg egy kezdő játékos részére. (Tudom, a hulla nem kezdő faj... De nem húnyhatunk szemet afölött, hogy a kezdők baromi magas százalékba nregisztrálnak. Aztán eprsze heteken belül törölnek...)
|
Nem lenne nehezen követhető, sőt a kezdőket nem is érintené, mert 200hektáron nem fognak valami sokat gyújtogatni.
Viszont így belegondolva tényleg kivitelezhetetlennek tűnik.
Na most nézzük a tényeket:
10K pontig lehet gyújtogatni
Felfelé egyre ritkul a mezőny.
Továbbá az is igaz, hogy 2 azonos gyújtássorozat %-osan pont ugyanakkora kárt okoz 1000hekin, mint 10.000. Tehát egy folyamatosan növő gyújtásvédelemnek az ég világon semmi értelmét nem látom.
De továbbmenve: mivel ritkul a mezőny, így ugyanaz a gyújtássorozat 4000hekin valszeg %-osan még kisebb kárt is okoz, mint 2000hekin.
(Persze számértékben nem, de egy csatában a %-os értékek döntenek)
A hulla csak a gyújtásra és az emberlopásra különösen érzékeny. És azzal szerintem nincs is baj, ha a harc közben meggyújtogatják, valamit csak csinálni kell ellene. Gond egyedül a többiekkel van, akik anyagi kárt okoznak a hullának.
Az anyagi kárt pedig kétféleképpen lehet csökkenteni: kiadás csökkentés (sajnos nem jó), bevétel növelés (hát?)
|

05-20-2008, 12:56
|
|
Senior Member
|
|
Longevity: 90%
|
|
Quote:
Tekintve az aktív élőhalott országok számát, annyira nem lenne megterhelő, mint amilyen nehezen követhető.
|
Éppen azon vagyunk, hogy ezt a kis számot feljebb húzzuk...  Tehát tuti lesz hulla bőven, ha értelmesen játszható hadi ország lesz!
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
|

05-20-2008, 13:26
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
ezen gondolkodom:
mi a hulla legnagyobb hátránya?
szerintem az, hogy NEM TALÁL szövetségeseket, mivel egyetlen szövetség sem veszi be, sőt, már a hirdetésekben is kikötik, hogy még csak ne is jelentkezzenek! régebben legalább jelentkezhettek, csak "véletlenül" sosem rájuk esett a választás....
A hula nem olyan gyenge szövetséges, hiszen ha csak 1 hadi ori is van a szöviben, az baromira tud profitálni abból, hogy a hullába rengeteg egység fér el. ha nem a hulla indítja a támadást, akkor igen nagyot lehet odaverni.
De erre nem kerül sor, mert be sem kerül a szövibe. (kivétel persze a 4 élőhalott szövetség, ami egyáltalán nem gyenge, ha profik alkotják.!!!!)
Javaslatom az lenne, hogy:
- A hulla ori szövibelépés után se veszítse el az MF bónuszt. Egész konkrétan így értem:
MF bónusz (ha jól tudom) 40%. A hulla kaphatna egy hasonló erősítést, mint a szintenkénti hadi bónusz, csak ez éppen a szövetség tagjainak számára vonatkozna.
4 tagú szövetségben 40% búnusza lenne. (nyilván 3 tagúban 30, 2 tagúban 20, és 1 tagúban pedig 10.)
Ez a szövetségi játokot is támogatná, hsizen a teljes szövetség kialakítására sarkallná a játékosokat!
(Termsézeetesen A-ban nem kaphatna 100% bónuiszt 10 fős klán esetén. De mondjuk 50%-ig felmehetne, és ott stagnálhatna a búnusztöbblet.)
- az előzőt kiegészítendő kaphatna faji varázslatot, ami (mint a vérszomj) állandó jelleggel fent lehetne rajta, varázslók nélkül is (mivel úgysem tudná elvarázsolni) faji variként pedig azt kaphatná, hogy nem lehet rajta szövetséget felmérni!
Szerintem ezekkel a feltételekkel sokkal szívesebben látnák szövetség tagjaként, mint eddig!!
és ha bent van egy szövibe, már nem lehet szétkapni annyira, mert a vari bevédi a gyujtogatókkal szemben, és a 40% védelmi bónusszal nehezebben lehetne beverni. (mint írtam, úgy viselkedne szövetségben is, mintha MF lenne)
Szerintem ez nem erősítené meg túlságosan, visziont játszhatóbbá tenné.
Vélemények?
(1/A-ban pedig úgy nézne ki maxon, hogy 40% támadóerő többlet + 50% védőerő többlet + alsúbb szinteken meg nem lehetne felmérni a szövetség másik 3 tagját rajta keresztül)
|

05-20-2008, 13:37
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
(1/A-ban pedig úgy nézne ki maxon, hogy 40% támadóerő többlet + 50% védőerő többlet + alsúbb szinteken meg nem lehetne felmérni a szövetség másik 3 tagját rajta keresztül)
|
Ok, ne lehessen, mondjuk egy 1kocsmás óriásnak, de egy 40%os félelf hagy tudjon már...
|

05-20-2008, 13:41
|
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Tok jo ez a topic, komolyan, tobbet nevetek rajta mint a viccek topicon
Remelem masok is igy gondoljak, es egyik agyalagyult otlet sem fog megvalosulni....
Kicsit visszas amikor tok tapasztalatlan emberek vitatkoznak a jatek egeszet megvaltoztato dolgokrol, es vilagmegvalto otleteik vannak(aminek a fele butasag, a masik fele meg csak siman meggondolatlansag, vagy tapasztalatlansag)  (tisztelet a kivetelnek).
Nem tudom, miert akartok ubertap fajt csinalni mindenbol, van beloluk epp eleg.

05-20-2008, 13:51
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Remedy
Remelem masok is igy gondoljak, es egyik agyalagyult otlet sem fog megvalosulni....
Kicsit visszas amikor tok tapasztalatlan emberek vitatkoznak a jatek egeszet megvaltoztato dolgokrol, es vilagmegvalto otleteik vannak(aminek a fele butasag, a masik fele meg csak siman meggondolatlansag, vagy tapasztalatlansag)  (tisztelet a kivetelnek).
|
Nyugodtan el lehet rakni a mellőzöttek közé. Ha olyan hülyeség, akkor a mi Atink úgyse fogja berakni, akkor pedig nem mindegy neked, hogy beszélünk-e róla vagy sem???
|

05-20-2008, 14:41
|
|
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
|
Én nem akarok semmi rosszat mondani, de ezt a beírást azért mellőznöd kellett volna...
Ha zavar, hogy erről beszélünk, ne olvasd a topicot, ha meg nem, akkor mi bajod??...(költői kérdés volt, ne válaszolj plz!)
Quote:
Originally Posted by Valezius
Ez egy hatalmas ostobaság, szerintem.
Az összes fajnak ugyanolyan bónuszai vannak 1000hekin, mint 25000-en. Ha a hulla X hekitől ugyanannyi bónuszt kapna, akkor pont ugyanannyit érne 3000hekin, mint 25000-en.
Van egy harmadik lehetőség is a képletem használatára: 200heklin, járjon valami alap, és akkor emelkedhet lassabban is.
A gyújtogatás megint egy vicc. 10K pontig lehet gyújtani, 4000hekin nem fog sok gyújtást kapni, ha mégis, akkor fokoz be embert.
|
Jah, csak, hogy a hullának azért adunk egyre jobban növekvő bónuszt, mert egyre nagyobb hektáron, egyre gyengébb...ha ez a növekedés megállna, akkor megint elkezd egyre jobban gyengülni ahogy haladunk felfele területileg...
Quote:
Originally Posted by Valezius
Na szóval itt a táblázat.
http://kepfeltoltes.hu/080519/646500...toltes.hu_.gif
Az utolsó táblázat tartalmazza az ork kitámadási bónuszát is. (mostmár)
Ha valakinek ötlete van, jó lenne, ha egy ugyanilyen táblázattal tenné közzé. Természetesen el tudom küldeni az excel file-t, és akkor csak az új bónusz képletét kell átírni.
|
Jó, ez így rendben van, de sztem nem kéne elmenni 300% bónuszig, mert ott már elég nagyot üt akkor 2000 hekin (nekem legalábbis ez esik le abból amit csináltál)...monnyuk legyen 240 vagy 260%-on maximalizálva, vagy valahogy így...
VAGY:
2000 heki fölött megint el fog kezdeni gyengülni a hulla, úgyhogy lehet olyat csinálni mondjuk, hogy így növekszik ahogy Te most leírtad, de ha fellép 1/A-ba, akkor ez a növekedés a felére csökkenne...Ez egyáltalán nem bonyolult és megoldva, hogy túl erősre növekedjen, de az is megoldva, hogy ha megáll a növekedés, akkor egy idő (terület) után, megint gyengül a hulla...
Vagy inkább ne 1/A-ba lépés határozza meg, mert akkor ha nagyobb hekiről lép, több bónusza lenne!
Hanem legyen mondjuk a 3. szint maximum földjétől felfele, ez a növekedés a felére csökkenjen...azaz 1700 hektártol fele annyival növekedjen tovább...
Ez sztem nem bonyolult...Ahogy Te mondanád, nem bonyolultabb mint kiszámolni a tornyok adta plusz védelmet!
Last edited by Dus; 05-20-2008 at 14:44..
|

05-20-2008, 14:52
|
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by Dus
Jah, csak, hogy a hullának azért adunk egyre jobban növekvő bónuszt, mert egyre nagyobb hektáron, egyre gyengébb...ha ez a növekedés megállna, akkor megint elkezd egyre jobban gyengülni ahogy haladunk felfele területileg...
|
De az ég szerelmére mitől lenne gyengébb 10000hektáron, mint 3000-en?  A %-ok szamítanak, azok meg ugyanazok.
Quote:
|
Jó, ez így rendben van, de sztem nem kéne elmenni 300% bónuszig, mert ott már elég nagyot üt akkor 2000 hekin (nekem legalábbis ez esik le abból amit csináltál)...monnyuk legyen 240 vagy 260%-on maximalizálva, vagy valahogy így...
|
Egy szóval nem mondtam, hogy el kell menni 300-ig, csak bele vettem azt is, hogy látni lehessen miről is beszélünk...
Quote:
VAGY:
2000 heki fölött megint el fog kezdeni gyengülni a hulla, úgyhogy lehet olyat csinálni mondjuk, hogy így növekszik ahogy Te most leírtad, de ha fellép 1/A-ba, akkor ez a növekedés a felére csökkenne...Ez egyáltalán nem bonyolult és megoldva, hogy túl erősre növekedjen, de az is megoldva, hogy ha megáll a növekedés, akkor egy idő (terület) után, megint gyengül a hulla...
Vagy inkább ne 1/A-ba lépés határozza meg, mert akkor ha nagyobb hekiről lép, több bónusza lenne!
Hanem legyen mondjuk a 3. szint maximum földjétől felfele, ez a növekedés a felére csökkenjen...azaz 1700 hektártol fele annyival növekedjen tovább...
Ez sztem nem bonyolult...Ahogy Te mondanád, nem bonyolultabb mint kiszámolni a tornyok adta plusz védelmet!
|
Fölöslegesnek látom, A-ban 2000hekin is találkozunk élezett orival az ember, akik lenyomnák ezt a hullát is. Tehát ha ott eléri a maximumot, az szerintem nem gond.
|

05-20-2008, 14:46
|
|
Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Quote:
|
Remi, itt az emberek nagyrésze egy játszhatatlan fajt akar játszhatóvá tenni. ha te nem akkor, mint előttünk is mondták mellőzd a témát és ne olvasd. és persze ne hurrogj le így mindenkit 
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
|
Posting Rules
|