Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-19-2008, 20:15
Valezius Valezius is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 96%

Quote:
Originally Posted by Dus View Post
2 képlet igen...a különbség annyi, hogy az egyik fele annyi mint a másik...

És ahogy már Druida is írta, azzal cvan a baj, hogy kis hekis hulla sok bónuszt kapna, a nagy, hogyha adunk egy maximumot, az a maximum felett megint elkezd használhatatlanná válni, és 1000 hekivel vagy kb ennyi hekivel feljebb, ugyanott vagyunk...

Ezért lenne jó a gyökös megoldás, mert akkor ugye, mindig emelkedik, nincs maximalizálva, de egyre kevsbé, így nem lenne olyan, hogy erősebbet üt a hulla, mint egy ork...
Ez egy hatalmas ostobaság, szerintem.
Az összes fajnak ugyanolyan bónuszai vannak 1000hekin, mint 25000-en. Ha a hulla X hekitől ugyanannyi bónuszt kapna, akkor pont ugyanannyit érne 3000hekin, mint 25000-en.

Van egy harmadik lehetőség is a képletem használatára: 200heklin, járjon valami alap, és akkor emelkedhet lassabban is.

A gyújtogatás megint egy vicc. 10K pontig lehet gyújtani, 4000hekin nem fog sok gyújtást kapni, ha mégis, akkor fokoz be embert.
Old 05-19-2008, 20:23
Senior Member

Na szóval itt a táblázat.

http://kepfeltoltes.hu/080519/646500...toltes.hu_.gif

Az utolsó táblázat tartalmazza az ork kitámadási bónuszát is. (mostmár)

Ha valakinek ötlete van, jó lenne, ha egy ugyanilyen táblázattal tenné közzé. Természetesen el tudom küldeni az excel file-t, és akkor csak az új bónusz képletét kell átírni.

Last edited by Valezius; 05-19-2008 at 20:27..
Reply With Quote
The Following 4 Users Say Thank You to Valezius For This Useful Post:
Old 05-19-2008, 20:54
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Member

Longevity: 95%

Quote:
Originally Posted by Valezius View Post
Na szóval itt a táblázat.

http://kepfeltoltes.hu/080519/646500...toltes.hu_.gif

Az utolsó táblázat tartalmazza az ork kitámadási bónuszát is. (mostmár)

Ha valakinek ötlete van, jó lenne, ha egy ugyanilyen táblázattal tenné közzé. Természetesen el tudom küldeni az excel file-t, és akkor csak az új bónusz képletét kell átírni.
Szerintem korrekt lett
Reply With Quote
Old 05-19-2008, 20:59
Senior Member

Quote:
Originally Posted by AndrewB View Post
Szerintem korrekt lett
Akkor jöhet a ződ
Old 05-20-2008, 08:07
vityu vityu is offline
Senior Member

Longevity: 89%

Quote:
A gyújtogatás megint egy vicc. 10K pontig lehet gyújtani, 4000hekin nem fog sok gyújtást kapni, ha mégis, akkor fokoz be embert.
nekem most per pill 12ország van 10k ponton belül, pedig 1k hektárral felette vagyok az általad leírt határnak. Nem gyújtogatnak, mert van kocsmám, és azért ez véd a távolabbiaktól, de a hullát nem védené, tehát 9999pontról 1kocsmával is lehet gyújtani, igaz nem nagy eredménnyel, de lehet. Pláne ha befut egy olyan helyre, ahol én jártam, és gyakorlatilag a felette levő 20kponton szinte teljes 2szövetség ül, akkor megnézném, hogy ha feljebb akar menni támadással, akkor hány ház fog lángokban állni. És az 4k hektár felett volt! Tehát szerintem a gyújtás nem vicc.
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
Reply With Quote
Old 05-20-2008, 10:57
Senior Member

Talán túloztam, de lássuk be felfelé haladva egyre kisebb a jelentősége a gyújtogatásnak. (Amikor támad, akkor meg legyen pénze fokozni, ha kell)

Szerintem kell a gyújtogatás, hogy lehessen támadsban gyengíteni a hullát.

Ugyanakkor persze gond, hogy bárki gyújtogathatja poénból is:
Egy olyan ötletem van, hogy kapjon (anyagi) kedvezményt a leégetett házak visszaépítésére, amely kedvezmény körönként csökkenne és mondjuk 24óra alatt elfogyna.
Tehát ha leégetnek 120házat, akkor ebben a körben ennyit tudok kedvezményesen építeni. A következőben már csak 115, 24óra múlva pedig 0-t.
Old 05-20-2008, 11:04
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member

Longevity: 91%

Nem vagyok egy profi 1/A játékos, de szerintem egyáltalán nem elhanyagolható a gyújtogatás nagy hekin. Főleg egy hullánál, akit bárki feléget.
Alapból hátránnyal indul, mert a gyújtás mellett a rengést az emberlopást, stb sem tudja hárítani, tehát nem tarthatja 99%-on a foglalkoztatottságot, különben körönként fokozgathat. Az meg tudjuk, hogy nem olcsó mulatság.
Tízmilliárdok is elillannak pillanat alatt, ha körönként többezer katonát kell fokoznia. Főleg, ha nincs jelen erősen a piacon. Mert akkor a paicgazda simán megteheti, hogy felveszi a katonáit, aztán a hulla ottmarad katona nélkü. Max a saját seregét kezdheti el befokozni, akkor meg rohamosan gyengül az amúgy sem acélos ereje.

Egy 10 kocsmás ork is rágyújtja a jövő hetet is... (legalábbis én mindig legyújtottam a hullát, mielőtt bevertem orkkal... Hogymiért? Mert megtehettem. Így is úgy is befértem volna, de akkor megkapta az áldást.)

Last edited by [HTPA]GeeForce; 05-20-2008 at 11:15..
Reply With Quote
Old 05-20-2008, 11:09
vityu vityu is offline
Senior Member

Quote:
Ugyanakkor persze gond, hogy bárki gyújtogathatja poénból is:
Egy olyan ötletem van, hogy kapjon (anyagi) kedvezményt a leégetett házak visszaépítésére, amely kedvezmény körönként csökkenne és mondjuk 24óra alatt elfogyna.
Tehát ha leégetnek 120házat, akkor ebben a körben ennyit tudok kedvezményesen építeni. A következőben már csak 115, 24óra múlva pedig 0-t.
El tudnám képzelni, mint lehetőséget, de ehhez szerintem nagyon nagy vas kellene! Szerintem piszkosul erőforrásigényes!

*bár nem vagyok egy számítástechnikai zseni...
BorzalmakVárosa (#199867) 1/A Black Dragon (#3270)
Reply With Quote
Old 05-20-2008, 11:12
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member

Longevity: 91%

off: felajánlom a gépem, mind szervertámogató egység 6400+ dual proci, 4 gb ram dualchannel, 14k rpm szerver vinyó, 10 gb net, stb. on:

Tekintve az aktív élőhalott országok számát, annyira nem lenne megterhelő, mint amilyen nehezen követhető. Szerintem ha nem ilyen szép kerek számokkal játszunk, nehéz számolgatni. Főleg egy kezdő játékos részére. (Tudom, a hulla nem kezdő faj... De nem húnyhatunk szemet afölött, hogy a kezdők baromi magas százalékba nregisztrálnak. Aztán eprsze heteken belül törölnek...)
Reply With Quote
Old 05-20-2008, 11:13
Druida Druida is offline
Member

Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce View Post
Nem vagyok egy profi 1/A játékos, de szerintem egyáltalán nem elhanyagolható a gyújtogatás nagy hekin. Főleg egy hullánál, akit bárki feléget.
Alapból hátránnyal indul, mert a gyújtás mellett a rengést az emberlopást, stb sem tudja hárítani, tehát nem tarthatja 99%-on a foglalkoztatottságot, különben körönként fokozgathat. Az meg tudjuk, hogy nem olcsó mulatság.
Tízmilliárdok is elillannak pillanat alatt, ha körönként többezer katonát kell fokoznia. Főleg, ha nincs jelen erősen a piacon. Mert akkor a paicgazda simán megteheti, hogy felveszi a katonáit, aztán a hulla ottmarad katona nélkü. Max a saját seregét kezdheti el befokozni, akkor meg rohamosan gyengül az amúgy sem acélos ereje.
így van. emiatt szerintem kell a hullának gyújtás elleni védelem!!! mindenképp. a profik sem fognak bevállalni egy hullát, mert tudják, hogy iszonyat könnyen lesz sebezhető gyújtással.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules