Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Elvetett javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba.

View Poll Results: Tekercs lopás hatékonyságán szükséges változtatni, vagy jó így ahogy van?
Ne változzon semmi, jó így ahogy van. 42 49.41%
A tekercslopás hatékonyságát jelentősen csökkenteni kell. 20 23.53%
A tekercslopás hatékonyságát kis mértékben csökkenteni kell. 11 12.94%
A hatékonyság csökknése már az első tolvajnál érezhető legyen. 7 8.24%
A második tolvaj vigyen csak lényegesen kevesebbet. 6 7.06%
A harmadik tolvajnál legyen érezhető csak, hogy életbe lép egy autómatikus védelem. 7 8.24%
Multiple Choice Poll. Voters: 85. You may not vote on this poll

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-22-2006, 23:03
bumbi
Guest

Activity: 0%
Longevity: 0%

nemond már, h akkor nem jksz, ha előtte nem küldtél neki a hódítón keresztül egy üzenetet azért ennél egy picit fejlettebb a jksz szűrő rendszere a hódítónak

ha az ember annyi tolit tart, h egy félelf ne lopja le, akkor a félelfhez képest sokkal kisebb a védelme. számold ki, egy ork úgy 3 részletben símán beüti. de most ne mennyünk el ilyen irányba....

nem is értem, h miért féltesz egy haids orit egy tolistól.... szerintem egy orknak simán van esélye mondjuk egy ember ellen.... igen tényleg zavaró a tekilopás, de te úgy vázolod fel a helyzetet, mintha teljesen játszhatatlanok lennének, mert szerinted semmit nem tudnak tenni egy tolis ellen....
Sponsored Links
Old 04-22-2006, 23:10
Láma's Avatar
Láma Láma is offline
Member

Longevity: 99%

pedig tényleg nem! szted ha tundának, akkor az orik 80%a óriás meg gnóm elnne? gondolkozz már néha egy picit. Amit meg a fél-elf vs emberről mondassz az úgy butaság ahogy van
Old 04-22-2006, 23:29
bumbi
Guest

Az orik 80%a nem óriás és gnóm. Amúgy te most azt mondod, hogy nem tudsz egy orkal ártani egy félelfnek? Ezt ugye te sem gondolod komolyan....

A félelfnek van 10%bónusza védekezésre, meg 40%os a lakástekije. És ha te csak annyi varit tartasz egy emberrel, h fölbírd magadra rakni a varikat, és ne bírjanak rád ártózni, és ne bírjanak tőled lopni, akkor hadügyileg igenis gyengébb lesz mint egy félelf. persze te most mondod, h nem, de előtte inkább számold ki

ha a tekercslopást nagyon megnyirbáljuk, akkor amúgy még több gnóm lesz....
Old 04-22-2006, 23:39
bumbi
Guest

azért lesz több gnóm, mert abból is kitűnő tolvaj lesz, legalább is pont olyan jó, mint egy félelfből, vagy egy emberből tekilopás nélkül.

de vannak neked is szövetségeseid, szóval a varis bont egy kicsit és leviszi a készültségét a tolinak. akkor már nem lop többet. ha nincs egy darab szövid sem, neki meg vannak, akkor jóhogy kicsinálnak.
Old 04-22-2006, 23:39
Penya Penya is offline
Member

Az ilyen jellegő dolgokat máshova plz, van arra megfelelő topic ne offoljunk, tudom h dühít a hülyeség, de akkor is. Az orkot lenyelem keresztbe ha arról van szó tolival, és ezt bárki megteszi.
Old 04-22-2006, 23:42
Penya Penya is offline
Member

Ez rémes, de komolyan. A témára koncentráljunk. Látom a javaslatom nagyon forradalmi Hát jó nekem igazából mind1. Ez a százalékos ötlet egész jónak tűnik.
Old 04-22-2006, 23:45
bumbi
Guest

ízlések és pofonok, persze h nem kell félteni az embert, de az akkor csak tolizni tud, a félelf meg esetleg varizni is.... de ez tényleg másik topik..

és minden helyzetfüggő, szóval egy ork szerintem képes legyőzni tolis orit. és fordítva is. szóval jó így ahogy van.
Old 04-22-2006, 23:49
bumbi
Guest

esetleg annyit kéne változtatni, hogy messziről ne nagyon bírjon szivatni a tolis....
de hála istennek semmilyen változás nem lesz szerintem ez ügyben....
a szavazás is 50-50% on van, szóval a hódítósok fel jól megvan így, toliuralomban....
Old 04-23-2006, 00:02
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

Quote:
Originally Posted by csunyabogar
jó, akkor leírom még1*, mert látom nem világos. jelenleg az óriástól 1%-nyi tekit hozol egy lopással. nem kell nagy matekes legyél, hogy lásd: a szám végéről levágunk kettő darab 0-t.

beteszem az ötleted.

Mondjuk lehetne úgy, hogy 13e tekiből 100-at és utána ez 10-enként csökkenne mondjuk minden 1000-1500 teki után, tehát:
11500-13000 teki 100 (>1%)
10000-11500 teki 90 (>1%)
8500-10000 teki 80 (~1%)
7500-8500 teki 70 (~1%)
6000-7500 teki 60 (~1%)
4500-6000 teki 50 (~1%)
3000-4500 teki 40 (~1%)
1500 - 3000 teki 30 (~1%)
500-1500 teki 20 (itt nagyobb 1%-nál, de ennyi tekinél már édes mind1)
alatta meg semmit se lehetne mondjuk lopni. (és hurrá! megmaradt 480 tekink)

most mondd azt, hogy ez nem az óriás mostani sziesztája.
és tudom, nem kell a számokkal dobálózni. duplázzuk meg akkor a lopott tekik mennyiségét. 2%. még így is kevés ahhoz, hogy a tolinak értelme legyen. ok. 3%. ehh... talán ez a minimum, de ez is kevés.
Nem, ez nem az óriás szisztémája... el kéne olvasni a súgót néha... az óriásnak tök mind1 mennyi tekije van, csak a 20%-át hozod...
Amit én írtam, ott (ahogy azt már párszor meg is jegyeztem) NEM VÉGLEGESEK A SZÁMOK... és szerinted pld a 2x anyi teki kevés lenne már??? Ember, akkor kb 3000 tekitől fosztanak meg 1 teljes készüli levitellel, ami annyit jelent, hogy elment az egységeid 10%-a, valamint gyengültél még 10%-ot toliban, variban, seregben, lakosságban, valamint ha van tanyád, akkor a termelésed is csökkent emellett (azt nem írtam, hogy mi van ha kiélezett ori vagy, ugyanis az átlag nem olyan orival játszik), aztán szépen eltelik 9 kör és újra buktad mindezt... és ez egyetlen tolvaj volt, egyetlen térkapun keresztül 2 teljes készülivel (és ugye arra nem akarod azt mondani, hogy nem fordul elő, hogy egy tolvaj 2x lelop valakit teljes készülire)...
Amit fentebb beidéztél táblázatot, ott abban az esetben ez a 2 teljes lopás kb 2e teki veszteséget jelent ami 6%-os általános csökkenés a célpontnál... ez se kevés, de ez (bár akár 1%-on is múlhat egy háború) még elviselhető és a tolvaj is tud vele keresni (itt ajánlom figyelmedbe a tekercs kopást és azt, hogy ez a lopott mennyiség mennyivel több, mint ami kopik egyébként ha megtartod a %-okhoz szükséges teki mennyiséget). Nem véletlen, hogy a játékosok nagy többsége igenis gnómmal és óriással játszik...

Amúgy szólj, ha készen van anarchban az orkod, kapsz még 1 nap előnyt is és megígérem, hogy nem használom ellened egyetlen más orimat sem és le fogjuk 1:1-ben játszani, hogy meglásd, miről beszélek... és mint írtam, jöhetsz orkkal... sőt, utána megpróbálhatod törpével is...
És születnek emberek.
Old 04-23-2006, 00:10
aúú's Avatar
aúú aúú is offline
Member

Quote:
Originally Posted by bumbi
Ha egyszer lelop 3toli ori, az még nem jksz, de te azt mondod, h nem ritka, hogy a fél csoport 8körről hónapokon keresztül folyamatosan 1 országtól lop, és ez szerintem már elég erősen jksz, vagy ha nem az, akkor mi a jksz?

embert átlopsz félelfel, ha nem, akkor meg bármelyik épkézláb hadi beüti 2-3részletben, és akkor már tényleg le bírod lopni

messziről kevesebbet hoznak, de ha ennek ellenére is hosszú ideig lopkod, és nincs varis szövetségesed aki levinné a készültségét, akkor igaz, h elég gázos, de kell bontani 100 épületet.... és egy ilyen után nem fog többet lopni, hanem keres valaki mást....

az óriások gyengítését csak azért írtam, mert engem is zavar, h 2 fajt nem annyira használnak. de ettől még nem kéne a tolis fajokat is gyengíteni.

Elmesélek egy igen egyszerű esetet, ami igenis nem ritkán megtörténik (álltam már mindkettő oldalon, csináltam is, meg voltam szenvedő alanya is):
Lelopnak tekivel a sereg beérkezte előtt és így be is tudnak ütni. Beütnek, te egy kicsit lejebb kerülsz pontlistában, pontosan egy másik olyan társaság közelébe, aki okosan figyeli a krónikát, várja a kitámadásokat és a hozzá leérkező áldozatokat, akiket bánthat... te visszaveszed a tekiket ÉS az egységeket, ám most ez az új társaság lop le és üt szét, így lejebb kerülsz megint... stb... ebben semmi jksz nincs, csak egy kis odafigyelés... viszont az, akit szétszednek, nem áll egyhamar talpra... és igen, szövi háborúban ez sűrűn előfordul...
És születnek emberek.
Sponsored Links

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules