Quote:
Originally Posted by csunyabogar
eddig is említettem a gyengítést, csak nem értettem egyet azzal, hogy nagy mértékben legyen megoldva.
aúú javaslatával nem értek 1et, Kisbér javaslata elfogadhatóbb. szerintem az utóbbit kellene megbeszélni...
|
Nah, akkor mivel úgy látom te se olvastad amiket írtam, leírom újra (azt amit Kisbér baráom se reagált le eddig):
Amit ő javasolt, az csak akkor változtatna bármit is a teki lopáson, ha sokan lopnak tőled és nem veszi figyelembe, hogy nem kell hozzá sok ori, hogy 1 térkapu alatt kicsinálják az oridat... hisz nyit rád kaput egy tolis, megtekiz... te visszaveszed a tekiket, ő meg 9 kör múlva újra széttekiz és ezt addig nem fogja abba hagyni, míg te le nem kapod valahogy, vagy van mit lopni tőled, hisz miért tenné, ha egyszer az országok nagy része gnóm, vagy óriás, akiktől amúgysem lehet nagyon lopni semmit.
Az pedig, hogy ha nem 4-5e tekit lehet egy készüli sorozattal ellopni, hanem csak 1-2e tekit ( ha már csak a léntfontosságú tekik vannak meg), egyáltalán nem óriási nagy veszteség a tolisnak sem és az áldozatának sem, hisz ezt meg tudja ugyanúgy többször is csinálni a tolis (ezzel akár 5-10%-ot gyengítve az ellenen, ami figyelembe véve, hogy ez minden téren való gyengítést jelent, még mindig igen jelentős), míg az áldozat is könnyebben pótolja, valamint izgalmasabbá teszi a játékot, mert így van esélye visszavágni is, hisz nem rokkan abszolút bele az orija a lopásba (hisz ha már jó tolisokról beszélünk, akkor közvetlenül körváltás előtt tekiznek ki és elmegy a sereged, varid, tolid egyből, amit ha nem vagy vip, vagy nincs beállítva a helytartód, esetleg nincs piacod, akkor el is buktál és azt is pótolni kell, nem csak a tekiket)!
Egyébként igazad van, a hadi ori tarthat annyi tolit, hogy fel tudjon ő mérni, sőt annyit is, hogy a tolisokat lelopja, csak akkor azt már nem hadinak hívják, hanem tolisnak.
Ha úgy gondolod, hogy egy orkkal tényleg olyan jó vagy, hogy a mostani teki lopás nem rokkant meg, akkor felajánlom, hogy anarchban próbáljuk ki 200 hekin. Én csinálok egy fél-elfet, te meg csinálsz egy orkot, aztán meglátjuk, hogy bírod (még azt is elintézem, hogy ne bántsanak téged ott a nagyobb anarchosok!)...
A külön személyiséges megoldást azért nem támogatom, mert az a helyzetet nem oldaná meg, hisz ha választani kell egy tudós óriás, egy tudós gnóm, vagy egy nem tudós (tehát 5%-al eleve mindenben gyengébb), de teki védős törpe között, akkor én tutira nem a törpét választanám... és ahogy megnézed a különböző szinteket, a játékosok nagy többsége se választaná...