|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Egyéb Minden, ami máshova nem fér |

03-30-2008, 10:38
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Szoktak olyat, hogy kitisztítanak egy kis erdőrészt, vagy egy folyószakaszt. Csakhát valóban nem egyszerű. Azért is nehezebb, mert nagyon látványos eredményt nem érsz el. Annyi a szemét, és olyan hamar újra szemetes lesz, hogy sokak szerint nem éri meg, így az ilyen akciókon nem is vesznek részt.
|
Elég csak Érdtől kinézni a vonat ablakán. Szemét szemét hátán, zacskók lógnak a fán, építési törmelék, háztartási hullandék kihordva az utca végére azt kész. Egyszerűen undorító, árad az igénytelenség mindehonnan.
Ha egyszer csak a vasút mellett kitakarítanának nem tudom meddig maradna úgy...
|

03-30-2008, 10:39
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
Nálunk még nem találtam, lehet, hogy nem azért, mert nincs is 
|
A Macik környékén? Vagy a tavaknál? Nem tudom persze, csak tipp, de ezek olyan kézenfekvő helyeknek tűnnek.
|

03-30-2008, 10:41
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
A Macik környékén? Vagy a tavaknál? Nem tudom persze, csak tipp, de ezek olyan kézenfekvő helyeknek tűnnek.
|
ha én telepíteném nyilván a városközpont felé raknám ahol többen laknak.
a tavaknál nincs, a macik pedig kinn vannak a város szélén értelemszerű okokból, ott nem néztem, de ha odarakta valaki, akkor az nem lehetett valami okos ember 
|

03-30-2008, 10:44
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Valezius
ha én telepíteném nyilván a városközpont felé raknám ahol többen laknak.
a tavaknál nincs, a macik pedig kinn vannak a város szélén értelemszerű okokból, ott nem néztem, de ha odarakta valaki, akkor az nem lehetett valami okos ember 
|
Hát nem. Mivel az emberi lustaság olyan mint a világűr, határtalan  ha két lépéssel messzebb kell menni már esze ágában sincs a szelektívgyűjtőbe vinni. Ha még autóznia is kell akkor, még csak rá se gondol.
|

03-30-2008, 10:50
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Goldy
Hát nem. Mivel az emberi lustaság olyan mint a világűr, határtalan  ha két lépéssel messzebb kell menni már esze ágában sincs a szelektívgyűjtőbe vinni. Ha még autóznia is kell akkor, még csak rá se gondol.
|
Felénk mindenki autóval viszi a szelektív hulladákot... Legalábbis én még egyetlen embert nem láttam, aki gyalog használta volna azokat a kukákat. Szóval ez olyan fél-megoldásnak tűnik.  Szelektív hulladékgyűjt, de közben szennyezi a környezetet. 
|

03-30-2008, 10:51
|
 |
Member
|
|
Longevity: 97%
|
|
Quote:
Originally Posted by Goldy
Elég csak Érdtől kinézni a vonat ablakán. Szemét szemét hátán, zacskók lógnak a fán, építési törmelék, háztartási hullandék kihordva az utca végére azt kész. Egyszerűen undorító, árad az igénytelenség mindehonnan.
Ha egyszer csak a vasút mellett kitakarítanának nem tudom meddig maradna úgy...
|
Nyíregyházára járok vonattal Záhony felől, a piac mellett megy a vágány, vmelyik éven feltakarították az összes zacsit, papírt, pet palackot meg mindent, rá se lehetett ismerni olyan jó volt szétnézni, kb 2 hónap múlva úgyanúgy álltak a szeméthegyek.....  
Szomorú, h az emberek mennyire nem törödnek saját környezetükkel és képesek elnézni és létrehozni azt ami ott van  
A Száműzött visszatér! (#708833)
|

03-30-2008, 11:08
|
Member
|
|
|
|
Kiváncsi lennék, hogy mennyire izzadtak meg tegnap a rendszerirányítóban
Ezek a "kapcsoljunk le egyszerre mindent" akciók igen nagy marhaságok ebben a formában, a villamos hálózat nem ilyenre van kitalálva. Az más kérdés, hogy a célja szép. Miért nem lehet arra kérni az embereket, hogy ezen a napon tartson mindenki 1 órát VALAMIKOR, hogy nem kapcsol be elektromos eszközt? (pl ma hajnali 2-3 között jó is lett volna  )

03-30-2008, 11:09
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Xeper
Kiváncsi lennék, hogy mennyire izzadtak meg tegnap a rendszerirányítóban
Ezek a "kapcsoljunk le egyszerre mindent" akciók igen nagy marhaságok ebben a formában, a villamos hálózat nem ilyenre van kitalálva. Az más kérdés, hogy a célja szép. Miért nem lehet arra kérni az embereket, hogy ezen a napon tartson mindenki 1 órát VALAMIKOR, hogy nem kapcsol be elektromos eszközt? (pl ma hajnali 2-3 között jó is lett volna  )
|
úgy nem olyan látványos.  ennek nem az a célja, hogy hasznos legyen, csak látványos. 
|

03-30-2008, 12:05
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Felénk mindenki autóval viszi a szelektív hulladákot... Legalábbis én még egyetlen embert nem láttam, aki gyalog használta volna azokat a kukákat. Szóval ez olyan fél-megoldásnak tűnik.  Szelektív hulladékgyűjt, de közben szennyezi a környezetet. 
|
Jah csak nem mindenkinek van autója.
Igénye a környezetére meg még annyinak sincs...
Mi még sajnos ott sem tartunk hogy a rendes kukáig elvigyen bármit is.
|

03-30-2008, 12:10
|
 |
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
talán ezért van jelentősége, mikor mi mentünk és szedtük a szemetet, nem vártuk, hogy más tegye. Tapasztalat, ha a marad egy kis szemét újratermelődik, ha tisztára takarítjuk, már nem rakták le.
Persze néha elképesztő dolgokat is találtunk. A hegytetején, csak gyalog megközelíthető helyen hűtőszekrényt. Hogyan vitte fel nem tudom.
Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség! / Bakay Kornél /
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|