|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Elvetett javaslatok Könyörtelen leszek, de ami téma egész biztosan nem lesz, azt átmozgatom ebbe a topicba. |
View Poll Results: Jó lenne egy ilyen lehetőség?
|
Igen, szerintem ez nagyon jó lenne!
|

|
17 |
44.74% |
Nem, szerintem ez egyáltalán nem lenne jó!
|

|
17 |
44.74% |
Talán jó lenne, de nem így. Más ötletem van! (Ötletkifejtés hsz formájában.)
|

|
4 |
10.53% |

03-11-2008, 16:22
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 89%
|
|
Quote:
Originally Posted by Synkel
Ja, és még valami ami szerintem fontos: egy országnak egyszer lehessen módosítani a nevét. AZ legyen elég akár helyesírási hibát kell javítani, akár teljesen új ország nevet szeretne valaki.
|
Egyet értek ezzel a részével.... (Nem igazán szeretek Synknek igazat adni   )
De én azt hozzá tenném,hogy egy naptári évben egyszer és közzé téve a változás mint utoljára és akkor nyomon követhető.mindenkinek és nincsenek azok a gondok amiket fentebb már taglaltak.Hogy mennyi vipért?Ez az oldala nem érdekel, annyi amennyi fedezi a fáradságot és megéri az ori tulajnak..
Részemről csak így fogadom el a felvetést.Szavazni majd akkor fogok igennel vagy nemmel ha látom a végét...
|

03-11-2008, 17:44
|
 |
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Van egy igen érdekes aspektus amit nem vizsgáltatok meg. Mégpedig az anarch.
Itt ugyanis legálisan lehet orikat adni-venni, és felmerül a kérdés, ha vesz valaki a 2D-ben egy orit miért ne adhatna megfelelő Vip befizetésével olyan nevet ami neki tetszik?
Majd ha továbbadja akkor miért ne írhatná át az új tulaj is a nevet.
Pl ha van egy balatoni villám aminek a homlokzatára azt íták Lopta-lak miért ne írhatnám át a nevét Vásárolta-lakká? Majd ha eladom akkor simán lehet a neve Ajándékba kapta-lak...

Ezért az egyszeri átírási lehetőséget nem támogatom.
persze felmerül az is hogy eladáskor illik megmondani hányszor lett átírva az ország.
|

03-11-2008, 18:17
|
Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Valóban nem lett a játéknak az a része eddig...
De most lett:-)
Ahogy eddig is ezután is más szabályok vonatkoznak rá..
Ezt is itt, e szerint kell ketté választani..
Vagyis részemről amit mondtam a normálra értem..
Az Anarhoz nem szólnék hozzá mert nekem érdektelen volt és az is lesz:-)
Minden tiszteletemmel az ott játszok iránt:-)
|

03-12-2008, 07:43
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
Quote:
Originally Posted by Rebellis
Egyet értek ezzel a részével.... (Nem igazán szeretek Synknek igazat adni   )
De én azt hozzá tenném,hogy egy naptári évben egyszer és közzé téve a változás mint utoljára és akkor nyomon követhető.mindenkinek és nincsenek azok a gondok amiket fentebb már taglaltak.Hogy mennyi vipért?Ez az oldala nem érdekel, annyi amennyi fedezi a fáradságot és megéri az ori tulajnak..
Részemről csak így fogadom el a felvetést.Szavazni majd akkor fogok igennel vagy nemmel ha látom a végét...
|
Azzal, hogy 1 országnak összesen 1x lehessen változtatni a nevét, nem értek egyet, ha mondjuk lenne benne éves limit, és csak 1 évnél régebbi országnak "jöjjön fel" ez a lehetőség. Szerintem ez elég hosszú idő így együtt ahhoz, hogy már ez önmagában meggátolja a sorozatos névcserét.
VIP: Tál sok ne legyen, hiszen mondjuk 2500 VIP kör felett szerintem az ég világon senki nem cserélne nevet. Viszont 500 alatt meg túl sokan. Valahol a kettő közé kéne lőni. És mindenképpen különbséget kell tenni az elgépelések javítása és a teljes névváltozás között.
Reb: Van olyan 3. lehetőség, hogy tetszene, csak nem a jelenlegi véleményekkel.  Persze az álláspontod totál oké. Reméljük hamar kialakul egy elfogadható álláspont. 
|

03-12-2008, 07:50
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Pali papa
Van egy igen érdekes aspektus amit nem vizsgáltatok meg. Mégpedig az anarch.
Itt ugyanis legálisan lehet orikat adni-venni, és felmerül a kérdés, ha vesz valaki a 2D-ben egy orit miért ne adhatna megfelelő Vip befizetésével olyan nevet ami neki tetszik?
Majd ha továbbadja akkor miért ne írhatná át az új tulaj is a nevet.
Pl ha van egy balatoni villám aminek a homlokzatára azt íták Lopta-lak miért ne írhatnám át a nevét Vásárolta-lakká? Majd ha eladom akkor simán lehet a neve Ajándékba kapta-lak...

Ezért az egyszeri átírási lehetőséget nem támogatom.
persze felmerül az is hogy eladáskor illik megmondani hányszor lett átírva az ország.
|
Direkt nem hoztam fel, mert az országok eladása a játék megtűrt, de ugyanakkor nem hivatalos része. De természetesen igazad van, az anarchban kifejezetten jótékony lenne, hiszen ott országok átadása, eladása, cseréje szinte mindennapos. És ha kaptam/vettem/cseréltem egy országot, akkor a nevét szívesen átírnám olyanra, ami nekem tetszik. Hiszen az eredeti regisztrálóval nem lehet mindig azonos az ízlése az embernek. (Persze van olyan ország, amit a neve miatt vesz át/vesz meg valaki, de ez ritkább.)
Természetesen országátadás nem "törölné" az 1 éves változtatási limitet. Aki országot vesz meg/vesz át, annak bele kell törődnie, hogy az előző tulajnak joga volt nevet változtatni, és ha az átadás/átvétel előtt 1 nappal változtatott, akkor igenis, hogy 1 évet kelljen várni az új tulajdonosnak, hogy a saját maga által kitalált nevet adhassa.
Ez egyébként áldásos is lehet, hiszen ha 1 évig vársz valamire, sokkal megfontoltabban, körültekintőbben választassz új nevet, és nem "hirtelen felindulásból", sőt, még az is lehet, hogy 1 év múlva a saját ízlése is változik az embernek, és akkor már nem ugyanazt a nevet adná, mint 1 évvel azelőtt. Ha meg mégis ugyanazt, akkor biztos lehet abban, hogy annak az országnak az lesz a tökéletes név! 
|

03-12-2008, 07:52
|
Senior Member
|
|
|
|
Egyébként meg ebben pont az automatizmus lenne a lényeg, hogy Atit meg a supportot ne bombázzák meg "anyád hogy van?" stílusú levelekkel az átírkálások miatt...
Tehát nem támogatom, hogy manuálisan legyen átírva.
Miért nem?
Mert aki olyan hülye, hogy pénzért vesz magának nem elfogadható országnevet, az megérdemli, hogy Ati visszaírja a nevét a régire, vagy törölje az országot úgy, ahogy van.... (Természetesen az 1 éves változásidő nem törlődne akkor, ha Ati visszaírja a régire az orinevet, tehát csak saját magával szúr ki, aki ilyet csinál.)
|

03-12-2008, 08:09
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Az automatizálást továbbra se támogatom, követhetetlen. Az emberek a gépekkel ellentétben névről jegyzik meg egymást is és nem személyiszám alapján.
A supportnak mindenképp dolga lenne vele, mert tuti hogy előtte jóvá kéne a neveket hagyni ugyanúgy mint a klán neveknél, szerintem azok sem véletlen nem íródnak át akkor mikor a klánvezér azt úgy gondolja.
Továbbra se tudom ezt támogatni. Max 1 esetben elírás vagy x ideje játszó kontrolon átcsúszott név esetében.
|

03-12-2008, 08:23
|
Senior Member
|
|
|
|
Miért lenne követhetetlen, ha 3 év alatt 2x tudnál nevet váltani, és az fel lenne tűntetve? Tehát ha én beregisztrálok egy Alabástrombillentyűzet nevű orit, és játszom vele 1 éven át, és utána úgy gondolom, hogy átírnám Gyémántegér névre, és utána megint el kell teljen 1 év, mire átírhatom megint...
A főoldalon meg mint a szégyentábla, lenne egy lista, hogy ki mikor milyen névről milyen névre írta át magát...
Nyomon követhető, pont azért, mert minimális lesz a névátírás. Hiszen ki az, aki éveket vár, és utána rengeteg VIP-et áldoz be? Nagyon kevesen. Nem lenne mindennapos a névátírás...
Talán a felhozott anarchista példa miatt az elején lenne jópár. Mondjuk átírunk 200 orinevet, aztán jólvan. Radikálisan csökkenne a névváltoztatók száma. Az első 1-2 nap zsúfolt lenne, a többi meg pangana.
|

03-12-2008, 08:27
|
Senior Member
|
|
|
|
Az elfogadhatatlan országnevekre meg bele lehet írni a névátírós oldalra, vagy menübe, hogy "Amennyiben nem elfogadható országnevet adsz meg új névként, az országod azonnal törölhetővé válik. Ha nem vagy tisztában mik a nem elfogadhatóak, nézd át a regisztrációs szabályokat, vagy olvass utána a külső fórumon. Elfogadod? [_] IGEN [_] NEM"
Ha nem fogadja el, nem írhatja át a nevét... Tehát muszáj lesz elfogadnia. Innentől kezdve meg van oldva az előzetes ellenőrzés. Klánnév más, mivel egy klán általában több országot gyűjt egybe, és ott a vezér írja át. Tehát ott ellenőrizni kell, hiszen nem törölhető mondjuk 10 ország, ha a vezér "bekattan".
Ebben az esetben viszont csak 1 személy felelős 1 országért.
|

03-12-2008, 08:37
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Igen, és te úgy ismered a játékosokat mint akik elolvassák a címlapot... vagy akár bármit amire rákkattintják hogy igen.
Tudod mennyi anyázás van abból, hogy miért nem lett figyelmeztetve hogy az országait össze kell azonnal kötnie?
Egy dologban még akár enyhülnék, ha az év adott napján írodna át az összes kérelmező neve, és az úgyanúgy ki lenne írva mint ahogy volt az elsőnél.
De továbbra sem tetszik hogy kiskanálról nagykésre írd a neved. Mikor regisztráltál magad választottál, ha vettél orit előre tudtad hogy hívják, ha nem tudsz olyan névvel játszani miért azt választottad vagy miért vetted meg?
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|