Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megvalósult javaslatok
Register Stats Members List Today's Posts

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-19-2008, 09:06
Ati Ati is offline
Administrator

Activity: 27%
Longevity: 100%

Quote:
Originally Posted by Princ View Post
Ha meg nem pénzosztás lenne a módja a befizetésnek, az meg ugye új menüvel járna. Ennek viszont 1:3 beváltási arány fölött sztm túl alacsony lenne a használtsága.
Ez iszonyú kevés, és rengeteg visszaélésre ad lehetőséget. Valójában még az 5:1-et is nagyon keveslem.
Old 02-19-2008, 09:18
BigPi BigPi is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 93%

Én nem akarok most arról vitatkozni mennyi lehet a helyes arány. Ellenben már most tennék néhány javaslatot a segélykeret használatával kapcsolatosan.

-1. Szerintem először az egyszerre kivehető pénzmennyiség %-os arányát kéne meghatározni szintenként.
-2.A pénz kivétel gyakoriságát is meg kellene határozni.
Hiszem, hogy ezzel a két módszerrel szabályozni lehetne a különböző irányú folyamatokat.

1/a: A maximális pénzösszeg bizonyos százalékát lehetne egyszerre kivenni szintenként.
PL.:-5.színten 4200000000*0,001
-4.sz 4200000000*0,002
-....stb. ezek hasra ütött számok

2/a:Pl.: 1 alkalom után 2nappal lehessen kivenni, a második alkalom után 4 nappal, és így tovább.
Természetes szerintem ez úgy lenne helyes, ha egy idő után a kivételi gyakoriság vissza csökkenne az eredeti állapotra. Az előbbi példa alapján a második alkalom után minimum hat napot kellene várni, hogy újra kezdődjön az egész folyamat.
Reply With Quote
Old 02-19-2008, 09:19
Synkel Synkel is offline
Senior Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Ez iszonyú kevés, és rengeteg visszaélésre ad lehetőséget. Valójában még az 5:1-et is nagyon keveslem.
Egyetértek, nem jó ha olcsó a dolog. Az 5:1 annyiban tűnik megfelelőnek, hogy elég komoly veszteséggel jár ahhoz, hogy ne hobbiból segélyezgessünk, de egy támadhatatlan tartalékképzésre végülis megérheti. 10:1 arány mellett szerintem kizárólag arra lenne használva, hogy A-ból pénzt hozzunk le.

Az A-ból való fordulás viszont így szinte garantálhatóan mindenkinél milliárdokkal történne, amiegyrészt igazságtalan a kezdő orikkal szemben, másrészt ennyi pénz komolyan felborítja az 5-dik szintek piacait.

Valaki írt már korábban olyasmit, hogy behatárolni, hol mennyit vehet fel belőle az ember. Ez nekem nem nagyon tetszett, de lehet mégis ez a megoldás. Azaz 5-dik szinten nem férne hozzá a játékos a teljes segélykeretéhez, hanemtegyük fel max 1 mrd-t vehet fel belőle. 4-től felfele már nem hiszem, hogy szükség lenne ilyen jellegű korlátozásra.
Old 02-19-2008, 09:20
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Originally Posted by BigPi View Post
-1. Szerintem először az egyszerre kivehető pénzmennyiség %-os arányát kéne meghatározni szintenként.
-2.A pénz kivétel gyakoriságát is meg kellene határozni.
Ilyen jellegű módosítás nincs tervezve.
Old 02-19-2008, 09:36
[HTPA]GeeForce's Avatar
[HTPA]GeeForce [HTPA]GeeForce is offline
Senior Member

Longevity: 91%

Visszatértem, loptam magamnak netet...

Kutyu:
Teljesen megértem, amit mondasz a lehozott arannyal kapcsolatban, de ez fordítva is igaz.
Lefordulsz, minden vagyonod nullázódik, és kapsz egy üres kis orit. Igaz, két szemmel. De egyáltalán nem biztos, hogy csóró kezdők közé pottyansz. Rengeteg ország van az 5. szinteken 199-299 hektár között, akik csak az újakra várnak, full kiépülve, teljes harci készültséggel.
Lepotyog a védelmed, és még abban a körben már lopják is a raktáraidat. (Nem minden 5. szinten lehet 'bagóért' nyersit kapni. És azért a kezdő 14 raktárból sokat lehet kiszedni.)
Az egyik 5. szintü csopiban (nem anarch) én is csinálok ilyen 'huncutságot', ott ácsorog 200 hekin a fullra gyúrt tolim.

Az időhiány miatt meg természetesen én is csak hasra ütöttem. Le lehetne forgatni a segélyt megkötések mellett. Pl oda be lehetne tenni egy osztószámot, hogyha A-bló fordulsz (tehát kék leszel), akkor a segélykeretednek ne a 100%-át, hanem mondjuk az 5%-át tudod csak vinni. Az máris csak 210 milla, és nem 43 yard. Az azért meg nem olyan durva pénz, de azért mégiscsak valami.

Big:
Ezzel enm értek egyet, ez nagyon durva korlátra sikerült. 4,2 millát tudjak felvenni? Aztán ugyanennyit 2 nap múlva? Akkor mi értelme a segélykeretnek? 2 nap alatt ennyit simán összetermelsz...
Az úgy reálisabb lenne, ha a korlátozás nélkül vehetnél ki belőle, viszont azt csak naponta 1x. Tehát ha akarod, felveheted az egészet, de ha keveset vettél ki, akkor csak 24 óra múlva (nem 24 kör!) nyúlhatnál hozzá utoljára. (Bár szerintem ez kissé megbonyolítja a dolgokat, és szerintem egy plusz yilvántartási rendszer, ami országonként különböző ráadásul, erőforrásigényes is.)
Reply With Quote
Old 02-19-2008, 09:53
Valezius Valezius is offline
Senior Member

Longevity: 96%

Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce View Post
Az időhiány miatt meg természetesen én is csak hasra ütöttem. Le lehetne forgatni a segélyt megkötések mellett. Pl oda be lehetne tenni egy osztószámot, hogyha A-bló fordulsz (tehát kék leszel), akkor a segélykeretednek ne a 100%-át, hanem mondjuk az 5%-át tudod csak vinni. Az máris csak 210 milla, és nem 43 yard. Az azért meg nem olyan durva pénz, de azért mégiscsak valami.
Hát ez elég durva, de asszem jogos. Most se tud tartalékot átvinni a lefordult ori, akkor ezután se kéne, hogy tudjon.
most is minden körbe fordulásnál új tartalékot kell képezni.

Viszont szükségesnek tartom, hogy legyen kiírva az alapsegély. Ami a szintenkénti 1millióból+a a vipes bónuszból áll össze. Ezt a részt továbbra is le lehessen forgatni. És csak a maradék egy része (vagy egésze tűnjön el)
Old 02-19-2008, 10:01
[HTPA]GeeForce's Avatar
Senior Member

Pont az volt a cél, hogy durva legyen, de jogos.
Tehát hogy ne lehessen milliárdokkal indítani, de azért ne is kelljen 0-ról kezdeni, ha már megszenvedtél a fordulással.

De ezt nem muszáj max segélyhez kötni.
Lehetne így is:
Akinek kék száma van, a segélykerete ne 1.000.000 arany legyen, hanem 100.000.000. Természetesen 2 hét után lehessen hozzányúlni, úgy ahogy az alapsegélyhez.
És természetesen az 1 milla az lenne az alap.

Mondjuk A-ból való forudlásnál (számolok, pill..) ez durván 2%-a lenne a maxnak. Tehát lehetne olyan, hogy aki A-ban összekovácsol 4,3 mrd segélyt, az ha lefordul, 5. szinten a szeme mellé 100.000.000 segélyt kap. Nyilván ez a segély lehet akár 39.123.853 is, ha ennyi az A-s segélyének a 2%-a.
Viszont az 1 millát megkapja mindenki, tehát ha A-ból 0 arany segéllyel fordul, akkor is 1 millávl induljon.
Reply With Quote
Old 02-19-2008, 10:07
[HTPA]GeeForce's Avatar
Senior Member

Felmerülhet a kérdés, hogy mi van azokkal, akik B-ből fordulnak?
Semmi.
Rájuk vonatkozhatna a mostani rendszer. Ez akár az A-ból való fordulásra is meghozhatná a kedvet a játékosokban, aki viszont nem akar A-ból fordulni, hanem B-ből, annak meg semmi változás nem lenne, hiszen a jelenlegi rendszer szerint fordulhatna, és a segélykeretét is a mostani szisztéma szerint kapná.
Reply With Quote
Old 02-19-2008, 10:07
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Lehetne így is:
Akinek kék száma van, a segélykerete ne 1.000.000 arany legyen, hanem 100.000.000. Természetesen 2 hét után lehessen hozzányúlni, úgy ahogy az alapsegélyhez.
Azért, mert ő már jobb játékos, sokkal több tapasztalattal rendelkezik, sokkal több kapcsolattal rendelkezik, nem kell a játékát ennyivel egyszerűbbé tenni a kezdők ellen.
Old 02-19-2008, 10:08
Ati Ati is offline
Administrator

Quote:
Felmerülhet a kérdés, hogy mi van azokkal, akik B-ből fordulnak?
Semmi.
Rájuk vonatkozhatna a mostani rendszer. Ez akár az A-ból való fordulásra is meghozhatná a kedvet a játékosokban, aki viszont nem akar A-ból fordulni, hanem B-ből, annak meg semmi változás nem lenne, hiszen a jelenlegi rendszer szerint fordulhatna, és a segélykeretét is a mostani szisztéma szerint kapná.
Hogy ki halt meg?

Miért más a segély, ha A-ból fordulsz, mint ha B-ből? Semmivel nem másabb. Pont ugyanúgy működik.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules