|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|

02-19-2008, 00:41
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Ha a segélykeretbe való pénzpakolás csak pénzosztással lesz megoldható, az elég kényelmetlen lesz. Bekékül a közmorál, miközben az nekem nem is célom. Nagy népességszaporulatra általában nincs szükségem, amikor meg mégis, akkor meg pont hogy kivennék a segélyből. 
Aztán, másnap meg figyelhetném árgus szemekkel a közmorált, hogy ne csökkenjen 70 alá.
Normál játékmenetnél 70-75% között pont jó, miért kéne ezt megzavarni?
Ha meg nem pénzosztás lenne a módja a befizetésnek, az meg ugye új menüvel járna. Ennek viszont 1:3 beváltási arány fölött sztm túl alacsony lenne a használtsága.
Last edited by Princ; 02-19-2008 at 00:46..
|

02-19-2008, 01:07
|
 |
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Az ötlet teszik, tényleg sokmindenkinek segítséget jelenthet. Az arány szerintem nem kéne, hogy nagyon durva legyen, viszont azt szabályozni kéne, hogy mikor vehet ki valaki. Mondjuk egy hétnél, vagy két hétnél nem gyakrabban. Ez sok meglepetéstől kímélné meg a támadókat és kis előrelátás is lenne benne, nem pedig az, hogy minden támadásra be tudom venni az íjászokat, mikor a támadó azt látja, hogy ezer aranynál nincs bent több az országban.
csokis-keksz (#410152)
tiramisu (#394553)
|

02-19-2008, 01:54
|
Senior Member
|
|
Longevity: 90%
|
|
Quote:
Originally Posted by tdomo
Az ötlet teszik, tényleg sokmindenkinek segítséget jelenthet. Az arány szerintem nem kéne, hogy nagyon durva legyen, viszont azt szabályozni kéne, hogy mikor vehet ki valaki. Mondjuk egy hétnél, vagy két hétnél nem gyakrabban. Ez sok meglepetéstől kímélné meg a támadókat és kis előrelátás is lenne benne, nem pedig az, hogy minden támadásra be tudom venni az íjászokat, mikor a támadó azt látja, hogy ezer aranynál nincs bent több az országban.
|
Én először is max 2:1 arányban gondolkodnék, de meg lenne szabva egy határ területtől függően, hogy mennyi az egyszerre berakható pénz, és csak 24óránként 1x lehetne, a segélyben jóváíródna kb 3nap alatt, de ez egy kiszámíthatatlan random idő lenne. Külön venném az eddigi segélyt, tehát lenne két része a segély menünek, az egyik amelyik a mostani, ebből bármikor, bármennyi pénz kivehető, a másik viszont szintén csak 24óránként használható, és 24óra a pénz kijutásának ideje, és itt is területhez kötném az egyszerre maximálisan felvehető pénzmennyiséget!
ez ugye nem nagy hülyeség?
Mellesleg ha van xxx millám, és jön felém egy sereg, akkor még 2:1arányban sem raknám a segélybe, hanem inkább eladnám a seregem, és vennék helyette egy másikat. És a pénz majd visszajön szépen!
Tényleg, átolvasva kimaradt, hogy a segély 2része egynek számítana, egyszer max 4,2mrd lehetne benne, csak kell az a kis segély, ami eddig volt, ami bármikor felvehető volt!
Last edited by vityu; 02-19-2008 at 02:01..
|

02-19-2008, 07:44
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by vityu
Én először is max 2:1 arányban gondolkodnék, de meg lenne szabva egy határ területtől függően, hogy mennyi az egyszerre berakható pénz, és csak 24óránként 1x lehetne, a segélyben jóváíródna kb 3nap alatt, de ez egy kiszámíthatatlan random idő lenne. Külön venném az eddigi segélyt, tehát lenne két része a segély menünek, az egyik amelyik a mostani, ebből bármikor, bármennyi pénz kivehető, a másik viszont szintén csak 24óránként használható, és 24óra a pénz kijutásának ideje, és itt is területhez kötném az egyszerre maximálisan felvehető pénzmennyiséget!
ez ugye nem nagy hülyeség?
Mellesleg ha van xxx millám, és jön felém egy sereg, akkor még 2:1arányban sem raknám a segélybe, hanem inkább eladnám a seregem, és vennék helyette egy másikat. És a pénz majd visszajön szépen!
Tényleg, átolvasva kimaradt, hogy a segély 2része egynek számítana, egyszer max 4,2mrd lehetne benne, csak kell az a kis segély, ami eddig volt, ami bármikor felvehető volt!
|
Már bocs, de így első olvasatra elég nagy hülyeség  Két részre osztott segély menü??? Random idő míg befolyik a pénz a segélybe??? Na ne már...
Az alapötlet eredetileg nem tetszett, és ha túl olcsó lesz, a jövőben sem fog tetszeni, de egy 5:1-hez arányt el tudnék képzelni. Esetleg 4:1-hez, de azalatt már túl olcsónak találom.
Feleslegesen viszont nem kell bonyolítani a dolgokat, bőven elég a segélykeret mostani leszabályozása.
( Esetleg az A-s fordulás ami télleg problémát okozhat, arra viszont nincs ötletem, hogyan lehetne tenni ellene)

02-19-2008, 07:57
|
Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Alakul:-)
Pár nap és lehet összegezni:-)
Én továbbra is a 35-50% között látom a jövőt:-)
Esetleg szavazás?:-)
|

02-19-2008, 08:05
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Rebellis
Alakul:-)
Pár nap és lehet összegezni:-)
Én továbbra is a 35-50% között látom a jövőt:-)
Esetleg szavazás?:-)
|
én ahogy nézegetem a 30-40% is bőven elég lenne.

02-19-2008, 08:07
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
(Aztán jönnek a reklamációk supportra, hogy milyen szemét dolog, valaki megvette a tekercseit... nem azért tette a piacra, hogy mások megvegyék, úgyhogy azonnal adjuk vissza, pffff... No comment.)
|
Na most akkor egy Warcraft 3-as röhögés. :ASD:ASD:ASD
Ez nagyon tetszett! 
De lapozzunk.
Topic:
Az ötlet nagyon tetszik, de én valahogy úgy képzelném el, ahogy Kutyu írta. (Tulajdonképpen 99%-ban egyetértek vele.)
Ha instant be lehetne tenni, akkor az 50/50-en már elgondolkodna jópár ember.
Ha a pénzosztáshoz kötjük, akkor inkább fordított arányt tudnék elképzelni, tehát mondjuk 20% menne a lakosságnak, 80% menne a segélybe.
Nem okozna gondot az sem, hogy egy idő után megtelne a keret, hiszen bármikor kivehetsz belőle, tehát ha muszáj pénzt osztanod, de már tele a kereted, akkor a keretből tudnál osztani, így nem csorgatnád magad.
Gyula:
Az anarchos gigaorik nem használnák ezt a funkciót, lévén, hogy már tele van a segélykeretük...   
Ati:
Elnézést, hogy nem olvastam végig az egész topicot, lehet, hogy olyat írtam, amit későbbi HSZ-ekben már valaki taglalat. Sajnos nincs otthon gépem, így csak a munkahelyen van napi 5-6 percem a hódra. Sajnos ezért nincs időm végigolvasni az egész topicot.  remélem nem írtam a topic vonulatától elrugaszkodót.
|

02-19-2008, 08:17
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ez viszont egy komoly hátulütője a javaslatnak.  Ahogy mondtam, most is lehetne olyan 5. szintű ország, aki kapásból 1 milliárddal kezd. Nem biztos, hogy 4 milliárdos kezdőtőkével kellene kezdenie egy kétszemélyiségű országnak.
|
Gyors reakció, mert 1 perc múlva mennem kell.
Miért ne? Ez is ugyanolyan tartalék, mint bármi más....
BÁRKI, aki hódítózik, eljuthat az 1/A csoportba.
BÁRKI, aki eljutott a legfelső szintre, összeszedhet 43 milliárdot.
BÁRKI, aki ezt az időt, energiát, tudát ráfordította a játékra, miért ne indulhatna nagy segélykerettel?
Szerintem ez egyáltalán nem diszkriminatív dolog, hiszen ez a lehetőség adott minden játékos számára.
|

02-19-2008, 08:25
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Ez viszont egy komoly hátulütője a javaslatnak.  Ahogy mondtam, most is lehetne olyan 5. szintű ország, aki kapásból 1 milliárddal kezd. Nem biztos, hogy 4 milliárdos kezdőtőkével kellene kezdenie egy kétszemélyiségű országnak.
|
Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce
BÁRKI, aki ezt az időt, energiát, tudát ráfordította a játékra, miért ne indulhatna nagy segélykerettel?
Szerintem ez egyáltalán nem diszkriminatív dolog, hiszen ez a lehetőség adott minden játékos számára.
|
Egy lefordult országnak amúgyis óriási előnye van (a tapasztalata), több milliárd arany viszont már tényleg túl nagy szakadékot építene közé és egy kezdő ország közé. Így legalább annyiban közös pontról indulnak, hogy a kezdő meg a leforduló is ugyanolyan országról indul. Úgyhogy Atival értek egyet, szerintem ez túl nagy fór lenne...
|

02-19-2008, 08:30
|
 |
Member
|
|
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce
|
evvel nem értek egyet. lefordulsz. és ott sok kezdő közé érkezel. Elég nagy előny a játéktudás is,meg a 2szem, ne legyen már az, hogy rögtön kaphatsz 4yardot is. ráadásul ezzel az ötlettel simán tudsz leutalni A-ból bárkinek 4yardot. mert hiába van olyan akinek már yardban mérik a segélyt, annak több év amire újra ekkorára duzzad.
|
|
Posting Rules
|