Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > Receptek
Register Stats Members List Today's Posts

Receptek Kedvenc receptjeid, beszámolók a bajnokságokról, miért égett oda, kinek van meg stb. :)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-14-2008, 09:50
Dr Rozi rendel Dr Rozi rendel is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Magyarország, H-Bihar
Posts: 284
Activity: 0%
Longevity: 93%
Default

Quote:
Originally Posted by Nogixer View Post
Bocsi, de a lágy tésztát meddig pihentetjük?
1-2 órát minimum, de a 3 sem árt meg neki... annál több azért ne legyen
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 02-14-2008, 10:49
Nogixer Nogixer is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 237
Activity: 0%
Longevity: 91%
Default

Quote:
Originally Posted by Dr Rozi rendel View Post
1-2 órát minimum, de a 3 sem árt meg neki... annál több azért ne legyen
Köszi, megsüttetetem a párommal
Reply With Quote
  #3  
Old 02-18-2008, 09:50
Dr Rozi rendel Dr Rozi rendel is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Magyarország, H-Bihar
Posts: 284
Activity: 0%
Longevity: 93%
Default Tepsis karfiol

Hozzávalók:

kb. 80 dkg karfiol (tisztán mérve),
• 2 tojás,
• 2-2 dl tejföl és tej,
• 10 dkg reszelt füstölt sajt,
• 5 dkg vaj vagy margarin,
• 2 evőkanál liszt,
• 1 csokor zöldhagyma szárával együtt,
• 1 csokor petrezselyemzöld,
• 1-1 teáskanál piros fűszerpaprika és só,
• 1 mokkáskanál törött fehér bors,



Előkészítése:
a karfiolt gondosan megtisztítom és kis rózsáira szedem. A vajat habzásig hevítem a liszttel, majd a melegített tejjel felöntve, folytonos keverés közben sűrűre főzöm. Ezután belekeverem a pirospaprikát és az összes fűszert, valamint a megtisztított, nagyon vékony karikákra vágott zöldhagymát zöldjével együtt, valamint a reszelt sajtot. Hagyom langyosra hűlni, végül simára keverem a nyers tojásokkal.

Elkészítése:
a nyers karfiolrózsákat sós vízben félig megfőzöm, majd lecsöpögtetem, és lapos tűzálló tálba vagy tepsibe terítem, és a sajtos-tojásos keveréket úgy öntöm rá, hogy az lehetőleg elfedje az összes karfiolt. Az edényt beborítom alufóliával, a karfiolt az előmelegített forró sütőben 15-20 percig párolom, végül a fedelét levéve, pirosra pirítom. Kockákra vágva tálalom.

Jóétvágyat!
Reply With Quote
  #4  
Old 02-18-2008, 15:35
Nogixer Nogixer is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 237
Activity: 0%
Longevity: 91%
Default

Rozi, megcsináltam a mehikoi pogit, és tényleg isteni Köszi!!
Reply With Quote
  #5  
Old 02-19-2008, 08:35
Dr Rozi rendel Dr Rozi rendel is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Magyarország, H-Bihar
Posts: 284
Activity: 0%
Longevity: 93%
Default

Quote:
Originally Posted by Nogixer View Post
Rozi, megcsináltam a mehikoi pogit, és tényleg isteni Köszi!!
Nincsmit!
Különben sztem az sem baj, ha szaggatáskor kikandikálnak belőle a töltelékek, a gasztronómiai értékén nem ront semmit, és nem is kezelhető nehezebben.
Előfordult olyan is, hogy nem volt paradicsompüré, azt vígan lehet " kecsöppel" helyettesíteni, a chilipor helyett a múltkor erőspistát tettem bele
Reply With Quote
  #6  
Old 02-21-2008, 09:55
Dr Rozi rendel Dr Rozi rendel is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Magyarország, H-Bihar
Posts: 284
Activity: 0%
Longevity: 93%
Default Tejföl alatt sült gombás-sonkás csirkemell

7végére egy kis könnyed ebédnekvaló!

Hozzávalók:

1 nagy pohár tejföl

50 dkg csirkemell

20 dkg gomba

20 dkg sonka

reszelt sajt ( parmezán nagyon tuti hozzá)

ételízesítő,olaj , liszt, hagyma

Elkészítés:
A csirkemelleket közepes szeletekre vágom, és lisztbe forgatva hirtelen átsütöm mindkét oldalán.

Kevés hagymával megpirítom a gombát. Egy tepsi aljára kevés olajat öntök, majd ráfektetem a csirkemelleket, mindegyik tetjére egy marék gombát és felszeletelt sonkát halmozok. Tetejére simítom az ételízesítővel elkevert tejfölt, és reszelt sajttal meghintem.

Sütőben kb. 35-40 perc alatt átsütöm.
Párolt rizzsel, tört, vagy sültkrumplival is nagyon finom.

Jóétvágyat!
Reply With Quote
  #7  
Old 02-21-2008, 10:01
Dr Rozi rendel Dr Rozi rendel is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Magyarország, H-Bihar
Posts: 284
Activity: 0%
Longevity: 93%
Default Sült alma vaníliás túróval

...és hogy a desszert is meglegyen...

Hozzávalók:

4 savanykás alma

1 evőkanál olvasztott vaj

8 teáskanál barnacukor

25 dkg túró

1 pohár joghurt

2 csomag vaníliás cukor

4 teáskanál fenyőmag ( DM-ben, bioboltban kapható, DE! helyettesíthető őrölt díóval, mandulaforgáccsal)

Elkészítés:
Az almákat kettévágjuk, a magházat kikaparjuk. Vágott felükkel lefelé tűzáló tálba rakosgatjuk, megcsepegtetjük az olvasztott vajjal, és megszórjuk cukorral. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon 15 percig sütjük. A túrót összekeverjük a joghurttal és a vaníliás cukorral. A fenyőmagot zsiradék nélkül gyorsan megpirítjuk. A sült almákat tányérra szedjük, a túrókrémmel meglocsoljuk, rászórjuk a pirított fenyőmagot.

Ehhez is jóétvágyat!
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 16:33.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Design partly based on Hódító's design by Grafinet Team Kft.

Contents and games copyright (c) 1999-2020 - Queosia, Hódító

Partnerek: Játékok, civ.hu