|
|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
| Receptek Kedvenc receptjeid, beszámolók a bajnokságokról, miért égett oda, kinek van meg stb. :) |

02-14-2008, 09:50
|
|
Member
|
|
Join Date: Apr 2007
Location: Magyarország, H-Bihar
Posts: 284
Activity: 0%
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by Nogixer
Bocsi, de a lágy tésztát meddig pihentetjük?
|
1-2 órát minimum, de a 3 sem árt meg neki... annál több azért ne legyen 
|

02-14-2008, 10:49
|
|
Member
|
|
Join Date: Oct 2007
Posts: 237
Activity: 0%
Longevity: 91%
|
|
Quote:
Originally Posted by Dr Rozi rendel
1-2 órát minimum, de a 3 sem árt meg neki... annál több azért ne legyen 
|
Köszi, megsüttetetem a párommal 
|

02-18-2008, 09:50
|
|
Member
|
|
Join Date: Apr 2007
Location: Magyarország, H-Bihar
Posts: 284
Activity: 0%
Longevity: 93%
|
|
Tepsis karfiol
Hozzávalók:
kb. 80 dkg karfiol (tisztán mérve),
• 2 tojás,
• 2-2 dl tejföl és tej,
• 10 dkg reszelt füstölt sajt,
• 5 dkg vaj vagy margarin,
• 2 evőkanál liszt,
• 1 csokor zöldhagyma szárával együtt,
• 1 csokor petrezselyemzöld,
• 1-1 teáskanál piros fűszerpaprika és só,
• 1 mokkáskanál törött fehér bors,
Előkészítése:
a karfiolt gondosan megtisztítom és kis rózsáira szedem. A vajat habzásig hevítem a liszttel, majd a melegített tejjel felöntve, folytonos keverés közben sűrűre főzöm. Ezután belekeverem a pirospaprikát és az összes fűszert, valamint a megtisztított, nagyon vékony karikákra vágott zöldhagymát zöldjével együtt, valamint a reszelt sajtot. Hagyom langyosra hűlni, végül simára keverem a nyers tojásokkal.
Elkészítése:
a nyers karfiolrózsákat sós vízben félig megfőzöm, majd lecsöpögtetem, és lapos tűzálló tálba vagy tepsibe terítem, és a sajtos-tojásos keveréket úgy öntöm rá, hogy az lehetőleg elfedje az összes karfiolt. Az edényt beborítom alufóliával, a karfiolt az előmelegített forró sütőben 15-20 percig párolom, végül a fedelét levéve, pirosra pirítom. Kockákra vágva tálalom.
Jóétvágyat! 
|

02-18-2008, 15:35
|
|
Member
|
|
Join Date: Oct 2007
Posts: 237
Activity: 0%
Longevity: 91%
|
|
Rozi, megcsináltam a mehikoi pogit, és tényleg isteni  Köszi!!
|

02-19-2008, 08:35
|
|
Member
|
|
Join Date: Apr 2007
Location: Magyarország, H-Bihar
Posts: 284
Activity: 0%
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by Nogixer
Rozi, megcsináltam a mehikoi pogit, és tényleg isteni  Köszi!!
|
Nincsmit!
Különben sztem az sem baj, ha szaggatáskor kikandikálnak belőle a töltelékek, a gasztronómiai értékén nem ront semmit, és nem is kezelhető nehezebben.
Előfordult olyan is, hogy nem volt paradicsompüré, azt vígan lehet " kecsöppel" helyettesíteni, a chilipor helyett a múltkor erőspistát tettem bele 
|

02-21-2008, 09:55
|
|
Member
|
|
Join Date: Apr 2007
Location: Magyarország, H-Bihar
Posts: 284
Activity: 0%
Longevity: 93%
|
|
Tejföl alatt sült gombás-sonkás csirkemell
7végére egy kis könnyed ebédnekvaló!
Hozzávalók:
1 nagy pohár tejföl
50 dkg csirkemell
20 dkg gomba
20 dkg sonka
reszelt sajt ( parmezán nagyon tuti hozzá)
ételízesítő,olaj , liszt, hagyma
Elkészítés:
A csirkemelleket közepes szeletekre vágom, és lisztbe forgatva hirtelen átsütöm mindkét oldalán.
Kevés hagymával megpirítom a gombát. Egy tepsi aljára kevés olajat öntök, majd ráfektetem a csirkemelleket, mindegyik tetjére egy marék gombát és felszeletelt sonkát halmozok. Tetejére simítom az ételízesítővel elkevert tejfölt, és reszelt sajttal meghintem.
Sütőben kb. 35-40 perc alatt átsütöm.
Párolt rizzsel, tört, vagy sültkrumplival is nagyon finom.
Jóétvágyat! 
|

02-21-2008, 10:01
|
|
Member
|
|
Join Date: Apr 2007
Location: Magyarország, H-Bihar
Posts: 284
Activity: 0%
Longevity: 93%
|
|
Sült alma vaníliás túróval
...és hogy a desszert is meglegyen...
Hozzávalók:
4 savanykás alma
1 evőkanál olvasztott vaj
8 teáskanál barnacukor
25 dkg túró
1 pohár joghurt
2 csomag vaníliás cukor
4 teáskanál fenyőmag ( DM-ben, bioboltban kapható, DE! helyettesíthető őrölt díóval, mandulaforgáccsal)
Elkészítés:
Az almákat kettévágjuk, a magházat kikaparjuk. Vágott felükkel lefelé tűzáló tálba rakosgatjuk, megcsepegtetjük az olvasztott vajjal, és megszórjuk cukorral. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon 15 percig sütjük. A túrót összekeverjük a joghurttal és a vaníliás cukorral. A fenyőmagot zsiradék nélkül gyorsan megpirítjuk. A sült almákat tányérra szedjük, a túrókrémmel meglocsoljuk, rászórjuk a pirított fenyőmagot.
Ehhez is jóétvágyat! 
|
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
|
Posting Rules
|
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
HTML code is Off
|
|
|
All times are GMT +1. The time now is 16:33.
 |
|
|
|
|
|
|