|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Szabadidő, Sport Szabadidő és minden, ami sport |

01-24-2008, 22:53
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce
Ezeket olvasom egymássak párhuzamosan, mikor melyik akad a kezembe:
- Hitler harcosai (a könyv, mint azt címe is mutatja, a II. világhábórúban szolgáló német magas rangú tisztekről szól, hiteles történelmi bemutatás, egyik irányba sem elfogult, se nem élteti, se nem mocskolja ezeket az embereket)
- Nácik aranya (elfogult könyv, sok történelmi tény van benne megírva, csak épp "szocliberál" szájízzel fűszerezve, aki ezen a mögöttes mocskolódáson felül tud emelkedni, és csak a történelemre összpontosít, annak remek olvasmány)
- Csontbrigád (Rejtő egyetlen nehéz hangvételű, nem épp "végigröhögős" könyve)
- Skrull! (bugyuta paródia - azt hiszem a Skull nevű könyvé?-, viszont roppant kellemesen üdítő, szétröhögöm az agyam rajta)
Most ez a 4 a sláger.
ui: a Nácik aranya című könyv papír - most digitális verzióban .doc fileként olvasom- alapon ezzel a címmel jelent meg: Haramiák Kincse (ha esetleg valakit érdekel)
|
Épp most a héten kaptam kölcsönbe a Skrullt, egy jóbarátom egyik kedvenc regénye már vagy 7 éve  (eddig azt hittem csak ő ismeri, senki még a hírét sem hallotta  )

01-25-2008, 11:23
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
Quote:
Originally Posted by Xeper
Épp most a héten kaptam kölcsönbe a Skrullt, egy jóbarátom egyik kedvenc regénye már vagy 7 éve  (eddig azt hittem csak ő ismeri, senki még a hírét sem hallotta  )
|
Nos, ezt még annak idején a Valhalla Páholy-ban vettem... (Most Sárkánytűz??? - Asszem...) Valóban, sok évvel ezelőtt..  Ajánlom, remek politikai szatira...  
Kifli, van még pár azon kivül, de sajnos Rejtő Jenő névvel ellátva (ha jól tudom) egy rokona (birtokolva a licencjogokat) irt-kiadott egy rakás kötetet, amik siralmasak, és borzalmasak, meg sem közelitve az igazi Rejtő stilusát.
De mindenesetre igaz, vannak egyáb komoly hangvételű kötetek Rejtő Jenő néven. (De én azokat nem szeretem.) 
|

01-28-2008, 19:57
|
 |
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Elolvastam a Wass Albert Elvásik a veres csillag c könyvét. Nagyon tetszett. Ebben a művében, már kellő humort is használ, ami nagyon olvasmányossá teszi,ha az egész végül is keserű, de valahogy reményteljes is.
Maradok Wass Albertnél  Még Karácsonyra adtam ajándékba . Azóta a családom olvasó része egymás kezéből kapkodják ki. Van aki kellő előítélettel látott neki  , aztán nem bírta letenni  Így ajánhatom 17 évtől 68évig .Szóval   A funtineli boszorkány   1 kötet
Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség! / Bakay Kornél /
|

01-28-2008, 20:17
|
Junior Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Sziasztok!
Ami most a kezemben van az egy kisregény mégpedig, John Steinbeck:Egerek és emberek című műve.
Érdekesen mutatja be az emberek egymásra való utaltságát, az emberi kapcsolatokat, a barátságos<->barátságtalan viszonyát,a baj kerülését ami az emberek bizonyos fokú kerülésében rejlik.
Érdekes kis történet. Ajánlom mindenkinek aki szereti az elgondolkodtató,valószerű műveket.
|

01-28-2008, 21:04
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Turku
Sziasztok!
Ami most a kezemben van az egy kisregény mégpedig, John Steinbeck:Egerek és emberek című müve.
|
Igazad van  ez egy " nagy " könyv.
Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség! / Bakay Kornél /
|

01-29-2008, 23:44
|
 |
Member
|
|
|
|
Nos én az elmúlt napok vitái kapcsán döntöttem úgy hogy előveszem Lakatos Menyhért: Füstös képek című könyvét.
|

01-30-2008, 15:24
|
 |
Member
|
|
Longevity: 90%
|
|
Quote:
Originally Posted by Pali papa
Nos én az elmúlt napok vitái kapcsán döntöttem úgy hogy előveszem Lakatos Menyhért: Füstös képek című könyvét.
|
Bár nem feltétlenül neked javasolom, de te is elolvashatod az alábbi könyveket
Sir Dan Fraser: A cigányok (széles történeti, nyelvészeti és antropológiai ismeretekre alapozott könyv
Gordon W. Allport: Az előítélet (rendkívül olvasmányos és érdekes könyv az etnikai és nyelvi konfliktusokról)
Last edited by Elme; 01-30-2008 at 15:25..
Reason: csak
|

01-30-2008, 19:08
|
 |
Member
|
|
|
|
Allportot olvastam...

|

01-30-2008, 19:15
|
 |
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Most olvason Harry Potter és a főnix rendje című könyvet. Ma megnéztem eme mű alapján készült filmet, és azt kell mondanom, ha a könyv 100 akkor a film legfejebb 20.
Last edited by Pepa; 01-30-2008 at 19:21..
Reason: Pali papa megtanított olvasni és így már teljesen jó:D
|

01-30-2008, 19:18
|
 |
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by pepa
Most olvason Harry Potter és a főnix rendje című könyvet. Ma megnéztem eme mű alapján készült könyvet, és azt kell mondanom, ha a könyv 100 akkor a film legfejebb 20.
|
Én olvasni is szoktam a könyveket pepa, nem csak nézni...

|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|