Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Hódító > Fejlesztés > Megbeszélések
Register Stats Members List Today's Posts

Megbeszélések Itt lehet felvetni a javaslatokat, gondolatokat

View Poll Results: Használnád-e a hadisarcot, ha a játék szabályai lehetővé tennék?
Igen használnám. 38 62.30%
Nem, nem használnám. 23 37.70%
Voters: 61. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-22-2008, 20:07
Gyula's Avatar
Gyula Gyula is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Synkel View Post
Valahol az elején írtam már, de megismétlem nagyjából, mert nincs kedvem előbogarászni.

A legnagyobb baj ezzel a javaslattal, hogy mivel direkt pénzcserét jelent játékosok között, óhatatlanul vissza fognak élni vele. Hogy ez ne legyen túl egyszerű, annyira be kell szabályozni, hogy a végén egy átláthatatlan szabálytengerbe veszünk. Ezzel szemben gyakorlati haszna alig van.

Olyan javaslat szerintem sose lesz amivel nem lehet vissza élni.

Gyulaword (#79796)
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 01-22-2008, 20:18
Synkel Synkel is offline
Senior Member

Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Gyula View Post
Olyan javaslat szerintem sose lesz amivel nem lehet vissza élni.

Lehet
De akkor meg minek bonyolítani a játékot egy eleve megkérdőjelezhető hasznosságú szabálytömeggel. Sokkal tisztább ez most így ahogy van. Nem kérhetsz és nem kaphatsz senkitől semmit előre megbeszélten.

Korábban már ezt is írtam: nem hiszem, hogy jót tenne a játéknak, ha bazi nagy vagyonnal szaladgáló, és azt szintenként beújrázó orik aprópénzen vehetnék meg maguknak a békét. Azt se hiszem, hogy a nyugis termelést ilyen hadisarcokkal kellene egyszerűbbé tenni.
Old 01-22-2008, 22:51
Paliking Paliking is offline
Member

Longevity: 92%

Nekem nem tetszik különösebben a hadisarc, de el tudnám fogadni, hogy bevezetsére kerül a játékba. Én biztos nem élnék vele. A javaslatom ezzel kapcsolatosan (ami már több helyen elhangzott korábban, csak összeszedtem a nekem tetsző/elfogadható elemeket):
1. teljesen felesleges bármilyen összegben korlátozni a sarcot, ha valaki át akar adni egy másik orinak pénzt, át tudja utalni. Két harcoló fél el tudja dönteni, mikor mennyiért éri meg neki abbahagyni a harcot, vagy ha nem tudnak megállapodni, az fog történni ami most is van, vagy ütik egymást a végtelenségig, vagy egyszer csak abbahagyják.
2. ha valaki sarcot fizet a másiknak, az véleményem szerint az egész szintre vehesse meg magának a békét. Vagy mondjuk 1000 körre, ami egy szint teljesítéséhez alapból szükséges, hogy ha mondjuk sokáig ugyanazon a szinten vannak, ne tartson a végtelenségig. Ezzel a visszaélések nagy részét is ki lehetne szűrni
3. egy országnak heti egy sarcolást engedélyeznék, mindkét oldalról (nyertes/vesztes)
4. az 5. szinten ne legyen sarc

Ez így egy olyan módosítás lenne, amivel ha valaki nem akar élni, akkor ugyanúhy játszik tovább, mint most, de aki nagyon békét szeretne, az meg tudja vásárolni, ha erre a másik fél is hajlandó.
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules