|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Stratégia & Tippek Stratégiák megbeszélései, tippek, trükkök az egyes fajokhoz, személyiségekhez |

01-22-2008, 13:46
|
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 89%
|
|
Hello én is félelfel játszom. Kb egy hónapja kezdem szóval elég kezdő vagyok. Végigolvastam a fórumot és hát, hogy is mondjam elég külömböző nézetek láttak napvilágot a hatékony használatával kapcsolatban. Nem is mindegyiket értem. Le tudná valaki írni pl. hogy hogy is működik a tanyamentes taktika a gyakorlatban. Nem jobban megéri tanyát tartani fennt mint raktárat? Egyáltalán milyen hatásai vannak ha égezik a népem? Ja és még valami tudom hogy apróság de engem baromira bosszant: a felelf egyik "előnye" felfedezéskor 20%-kal több bányát talál. Marha jó építhetem fel aztán meg bonthatom is el őket  . Ezt nem lehet valahogy kiküszöbölni? vagy legalább tennék át a hátrányok közé? előre is köszi a segítséget
|

01-22-2008, 15:36
|
Junior Member
|
|
Longevity: 90%
|
|
Quote:
Originally Posted by vinnyo
Köszi azt ötleteket.Most már én is megtapasztaltam a saját bőrömön,hogy nem úgy műkszik ahogy elképzeltem:toli-vari 2-1 arány.Pont ezt a stratégiát szívtam le.Jött valaki egy csomó varival,leöldöste a tolijaimat,én meg csak néztem,hogy a szépen összekuporgatott mindenem szép lassan(vagy inkább piszkosul gyorsan ) elszáll. Most kezdhetem szinte előlről,jó sok hektáron,prédaként. Mi a véleményetek a gnóm túlélőről,persze csak szintlépés után?
|
ez csoportfüggő dolog.....
csatlakozom az előttem szólóhoz, legyen tudós.
|

01-22-2008, 15:45
|
Junior Member
|
|
Longevity: 90%
|
|
Quote:
Originally Posted by komisz86
Hello én is félelfel játszom. Kb egy hónapja kezdem szóval elég kezdő vagyok. Végigolvastam a fórumot és hát, hogy is mondjam elég külömböző nézetek láttak napvilágot a hatékony használatával kapcsolatban. Nem is mindegyiket értem. Le tudná valaki írni pl. hogy hogy is működik a tanyamentes taktika a gyakorlatban. Nem jobban megéri tanyát tartani fennt mint raktárat? Egyáltalán milyen hatásai vannak ha égezik a népem? Ja és még valami tudom hogy apróság de engem baromira bosszant: a felelf egyik "előnye" felfedezéskor 20%-kal több bányát talál. Marha jó építhetem fel aztán meg bonthatom is el őket  . Ezt nem lehet valahogy kiküszöbölni? vagy legalább tennék át a hátrányok közé? előre is köszi a segítséget
|
a tanyafree arra alapszik h csinálsz 20-25 raktárat s azokat megtöltöd kajával, megnézed tanácsadókban h hány körre elegendő az a kajamennyiség, s akkor te az az idő eltelte után "meg kell etesd" az oridat... ha nincs amit egyenek az egységeid akkor el fognak hagyni. de én még nem ajánlom neked ezt a taktikát, nagy odafigyelés kell oda...
ha vmit rosszul írtam akkor léci javítsatok ki... 
|

01-22-2008, 15:51
|
 |
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Köszi azt ötleteket.Most már én is megtapasztaltam a saját bőrömön,hogy nem úgy műkszik ahogy elképzeltem:toli-vari 2-1 arány.Pont ezt a stratégiát szívtam le.Jött valaki egy csomó varival,leöldöste a tolijaimat,én meg csak néztem,hogy a szépen összekuporgatott mindenem szép lassan(vagy inkább piszkosul gyorsan ) elszáll. Most kezdhetem szinte előlről,jó sok hektáron,prédaként. Mi a véleményetek a gnóm túlélőről,persze csak szintlépés után?
|
Attól függ mire akarod használni, de a túlélő minek?
Mellesleg van gnón topic ott olvass utána.
|

01-22-2008, 17:52
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by baron
a tanyafree arra alapszik h csinálsz 20-25 raktárat s azokat megtöltöd kajával, megnézed tanácsadókban h hány körre elegendő az a kajamennyiség, s akkor te az az idő eltelte után "meg kell etesd" az oridat... ha nincs amit egyenek az egységeid akkor el fognak hagyni. de én még nem ajánlom neked ezt a taktikát, nagy odafigyelés kell oda...
ha vmit rosszul írtam akkor léci javítsatok ki... 
|
nem kell megnezni, kiserletezni, siman ki lehet szamolni. es akkor atepitkezni sem kell, hanem elmeletben is at lehet gondolni megeri-e igy kiepiteni az orit.
most itt nem bonyolodok szamitasokba, de nagyon 1szeru a dolog: minden 5 fô eszik 1 adag kajat. tehat csak ossze kell adni a varik, tolik, seregek, lakosok szamat es el kell osztani 5-tel, maris megvan mennyi kaja kell koronkent. 1 rakiba meg 1000 fer hekinkent. 
|

01-22-2008, 17:56
|
Member
|
|
|
|
Quote:
|
de ez nem azt jelenti, h a felelfet le kell cserelni, mert nem jo, hanem azt, hogy rosszul epitetted fel. altalaban annyi varit szokas felhuzni amennyi toli is van, vagy a masik modszer, hogy kb masfelszer tobb vari van mint toli. aztan maris nehezebb lekillelni a tolikat. en meg abban sem vagyok biztos, hogy a te esetedben varis olte a tolijaidat... 
|

01-22-2008, 18:50
|
Junior Member
|
|
Longevity: 92%
|
|
Hali! En is nagyon jo fajnak tudom a felest, ha tudod mire hasznald es hogy epitsd ki. En pl 5-on egy 8 koros +3 kor ehezeses felessel jatszottam, nagyon szep kis vagyonra tettem szert. Most 4 topjaba kicsit jobban bevedtem es jelenleg 12 koros, mert nincs annyi idom jatszani, es mar nem is tanyafree, mert rohadt sokat zabaltak, es nem erte meg az ellatas. Itt mar nem minden nap kerul egy jo celpont ugyh inkabb huztam tanyakat is, mert maskepp vesztesegesen mukodott az ori. Szerintem az, hogy hogy epited fel az orit csoport meg kornyezetfuggo. Nekem most pl majd kozel ugyanannyi tolim van mint varim(kb 1000 a kulombseg). Viszont a varisunk penge. Tehat szovitol is fugg, hogy hogy vannak az aranyok. Mf-kent tuti sokkal tobb varim lenne.
UI: a helyesirasi hibakert elore bocs mielott lebognetek 
|

01-22-2008, 20:07
|
Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
Köszi szépen a segítséget. Ma délután én is matekoztam egy kicsit. Pedig sosem volt az erősségem  . És én is erre következtetésre jutottam. Egy tanya 30% agrártudománytekercsel 67 búzát termel körönként. 10000 ember pedig 2000ret fogyasz. Ergó 10000 ember élelmezésére 30 tanya kell. Ami a 200hektár 15%-a. Ha viszont nincs tanyám és pl csak 10-12 óránként tudok ránézni az országomra 20-25 raktár kell hogy ne éhezzen a népem (már ha nem fosztanak vagy rabolnak ki) ami a 200hektár 10%-a. Ezért a plussz 5-10 hektárért sztem nem éri meg az egész. Ugyhogy lehet hogy ostobaságot csináltam de én inkább a raktárakat bontottam le  .
|

01-22-2008, 21:11
|
Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by komisz86
Köszi szépen a segítséget. Ma délután én is matekoztam egy kicsit. Pedig sosem volt az erősségem  . És én is erre következtetésre jutottam. Egy tanya 30% agrártudománytekercsel 67 búzát termel körönként. 10000 ember pedig 2000ret fogyasz. Ergó 10000 ember élelmezésére 30 tanya kell. Ami a 200hektár 15%-a. Ha viszont nincs tanyám és pl csak 10-12 óránként tudok ránézni az országomra 20-25 raktár kell hogy ne éhezzen a népem (már ha nem fosztanak vagy rabolnak ki) ami a 200hektár 10%-a. Ezért a plussz 5-10 hektárért sztem nem éri meg az egész. Ugyhogy lehet hogy ostobaságot csináltam de én inkább a raktárakat bontottam le  .
|
50*1,3=65
Ha meg nem úgy nézed, hogy 5-10 heki, hanem 5%, akkor rögtön más a hatás 

01-22-2008, 21:26
|
Member
|
|
Longevity: 96%
|
|