|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Szabadidő, Sport Szabadidő és minden, ami sport |

01-20-2008, 21:01
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 90%
|
|
az én ízlésemnek jobban megfelelnek E.P.,Füst Milán vagy Parti Nagy Lajos könyvei...
de mondhattam volna Hrabalt, Kunderat, Vonnegutot, Günter Grassot, heinrich Böllt, etc
bár lehet, hogy a mágusos könyveknek is van valami mondanivalója 
érdekelne, hogy mit értesz a világ valamilyen szintű ismeretén?  ))

01-21-2008, 21:56
|
 |
Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Quote:
Originally Posted by AndrewB
Sajnos mindenhol másnak az okos gondolatait kell megtanulni verstannal kapcsolatban... De belőlem például semmi érzést nem vált ki egy vers, így én alapból hátrányból indulok. Más gondolatai egy versről meg pláne nem érdekelnek 
Igazából én magasról teszek rá, hogy mire gondolt az a (nem egy esetben hibbant) ember, miközben a verset írta.
|
A verstan tanulás arra jó hogy érettségin mentőöved legyen, ha begyakorlod akármről tudsz " szövegelni", úgyhogy értelmesnek tünik.
Amúgy abban igazat adok, hogy a vers megértséhez nem sok köze van, olyan ez szerintem mint egy szép madár felboncolása sem visz közelebb a szépség megértéséhez.... 
Viszont én szeretem a verseket és " normális" emberek nem is tudnak igazi verseket írni, kell ahoz némi hibbantság ami vagy veleszületett vagy a környezete váltott ki.Szerintem a világot fenttartani a normális emberek tudják, előrevinni viszont a bolondok 
Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség! / Bakay Kornél /
|

01-21-2008, 22:28
|
 |
Member
|
|
|
|
sunyi dolog ez a piroskázás 
mert leírtam a véleményemet és nem tetszik egyből osztod a pirosat?
azt hittem arra való a fórum, hogy véleményt nyilvánítsunk...
legalább privát üziben írd meg mi a bajod 
amúgy a véleményemet változatlanul fenntartom, osztogassad a pirosakat nyugodtan továbbra is

01-21-2008, 23:29
|
Senior Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by Elme
amúgy a véleményemet változatlanul fenntartom, osztogassad a pirosakat nyugodtan továbbra is
|
*festeget*

01-22-2008, 05:22
|
 |
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by Elme
|
az elismertség arra való, hogy kinyílvánítsuk a véleményünket mások hozzászólásairól 
emígyen ha nem tetszik valami, amit írtak, akkor az illető adott beírására nemtetszésünk jeléül lehet adni egy pirosat 
|

01-22-2008, 05:29
|
 |
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by Topsy
A verstan tanulás arra jó hogy érettségin mentőöved legyen, ha begyakorlod akármről tudsz " szövegelni", úgyhogy értelmesnek tünik.
Amúgy abban igazat adok, hogy a vers megértséhez nem sok köze van, olyan ez szerintem mint egy szép madár felboncolása sem visz közelebb a szépség megértéséhez.... 
Viszont én szeretem a verseket és " normális" emberek nem is tudnak igazi verseket írni, kell ahoz némi hibbantság ami vagy veleszületett vagy a környezete váltott ki.Szerintem a világot fenttartani a normális emberek tudják, előrevinni viszont a bolondok 
|
tehát igazi haszna még mindig nincs... ugyanis az a szememben nem indok, hogy majd életemben egyszer fogom tudni használni egy olyan dologgal kapcsolatban, ami amúgy sem érdekel és esetemben az eredménye teljességgel indifferens - értem ez alatt az irodalom érettségit 
|

01-22-2008, 07:32
|
Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Szerintem az irodalom órának az a lényege, hogy javítsák az emlékező képességet. Illetve egy másfajta gondolkodásmóddal ismertetne meg..
Egyetemen is van 1-2 olyan tárgy aminek nem láttam semmi értelmét, mert olyan hosszú és bonyolult több oldalas levezetéseket nyomtak az arcunkba (úgy hogy soha nem fogom azokat használni), de így a tárgy után azt hiszem ez egésznek csak az volt a lényege hogy egy bizonyos gondolkodásmóddal megismertessen.
Ellenben az irodalmat én se szerettem. De így utólag talán volt értelme a sok hüle versnek. 

01-22-2008, 18:22
|
 |
Member
|
|
|
|
hogy mások hozzászólásáról kinyilvánítsuk a véleményünket arra szerintem nem a piros festék a legmegfelelőbb, de kétségen kívül egyszerűbb, mint érvelni
ha vki erre gerjed, ám tegye:P

01-22-2008, 18:33
|
 |
Junior Member
|
|
Longevity: 89%
|
|
én már csak azt nem értem, aki nem szereti az irodalmat, az miért jön a Könyvek, azaz ki mit olvas éppen... topikba?  azt hittem, ez pontosan az irodalomról szól... hogy annak melyik műfajába, az embere válogatja, hisz különbözőek vagyunk, de ez szerintem természetes. Pont így szélesítheti az ember a látásmódját. Szvsz.
On: Anne Rice - The Vampire Lestat 
|

01-22-2008, 19:00
|
Senior Member
|
|
Longevity: 96%
|
|
Az irodalom óra lényege, hogy olyan emberekről hallasz, akikről korábban nem tudtál semmit.
Ha veled nem történt ilyen az irodalomórán, akkor tényleg semmi szükséged rá.
Talán még kedvet is kapsz, hogy elolvass tőle valamit, és jó könyvet olvasni jó
Miért kell verset elemezni? Mert magadtól sosem vennél észre dolgokat.
De ha utána egy bármilyen verset a kezedbe fogsz, akkor már magadtól is észreveszed.
Nem olvasok sok verset, de néha azt is kell.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|