|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Egyéb Minden, ami máshova nem fér |

12-14-2007, 17:29
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce
Mivel kötelező volt dolgoznod, munkahelyed is volt, és akkor is kaptál fizetést, és nyugdíjat, ha sz.rt se csináltál egész nap... És nagyon sokan nem csináltak semmit, mivel ha 3 embernek való munka van, és ott vagytok az irodában 40-en, akkor kb fél óra alatt kész a meló, utána meg SEMMITTEVÉS VAN. 
|
Most nem kötelező dolgozni, segélyt is kap, és majd nyugdíjat is. És soha életében nem dolgozott egy percet sem. Ez most mennyivel jobb? És természetesen eléldegél azért nem is olyan rosszul, mert 25 gyereke van, hiszen az állam ezt támogatja.
|

12-14-2007, 17:37
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 91%
|
|
Quote:
Originally Posted by Goldy
Gee: Huuhhh  ez nem semmi... és szerinted az akkori legalább nem bűnözésből élők 120k-s nyugdíjat kapnak? erősen kétlem. Akinek most annyi a bnyugdíja az vmit le is tett az asztalra. Aki nem az 32k-t kap mint az egyik rokonom...
A kenyér ára szerinted most mennyi lenne támogatások nélkül? elárulom kb a 10 szerese a mostaninak.
Továbbra is kérdezem tulajdonképp mit szeretnél? Mert ahogy kiveszem vmi olyasmi tetszene hogy te fizudból ne vonjanak le semmit, de legyen szép nyugdíjad, ingyen járhass egyetemre, ingyen orvoshoz, ingyen műtsenek utánna szállodai körülmények közt lábadozhass egy rehabon szintén ingyen, épüljön autópálya dögivel de a benzin árába nehogy adó legyen már...
Mit szeretnél tulajdonképpen?
|
elmondom.
REÁLIS államot.
Ha valóban 10x ennyibe kéne kerüljön egy kiló kenyér, akkor KERÜLJÖN is 10x ennyibe! Csakhogy akkor legyen EU-s fizetésünk, egy informatikus ne 80 ezer forintot keressen, hanem 780 ezret, mint nyugaton!
Vonják csak le szépen a járadékokat a fizetésből! De NE ÍGY!
Ne úgy, hogy az én TB-met megduplázzák, és semmit nem kapok érte cserébe, és még vizitdíjjal is engem terhelnek, a cigányasszony meg ingyen fekszik a korházban 12 napig teljes ellátással, bizitdíj nélkül, merthogy "jajj rászorul" A NAGY SZ.rT szorul rá! Csak lusta volt tanulni! Aztán lusta volt dolgozni!!!!
Igenis, járhassak reális áron egyetemre! megdolgoztam érte! Aki meg nem dolgozott meg érte, az meg ne bújhasson ki a fizetés alól mindenféle rászorultsági alapon!
Egy nagy frászt! Itt NINCSENEK rászorulók! Csak lusták!!!!
19 évesen vettek fel ehhez a céghez (E.ON Áramszolgáltató) tudod mim volt akkor? egy mezei érettségim, meg 0 munkatapasztalatom! Halál lazán felvettek, mégcsak nem is én jártam a nyakukra, hanem ŐK telefonáltak NEKEM!
Tudod mit tettem mindezért? Bementem a munkaóügyi központba..... Semmi mást.
Érdekes. A 30 éves, tapasztalt, ereje teljében lévő férfi meg mit mond? "Jajjjj nincs munka,, jajj szegény vagyok, jajjj sírva fakadok, brhüühühühüh adjákl támogatást állam bácsi!"
Undorító. Sajnos olyan magas a segély Magyarországon, hogy ezek az emberek nincsenek rászorulva a munkára!!!!!!!!!!!!!!
Egy minimálbéres hazavisz kb 60 ezer forintot, de abból elkölt 30 ezret arra, hogy munkába járjon, meg egyen -igyon.
A sok LUMPENPROLETÁR meg kapja a 40 ezer segélyt, és semmire nem költ belőle! Még jobban is jön ki, mintha dolgozna!
Első intézkedésem az lenne, hogy az összes ilyen segélyt azonnal beszűntetném, húzzon el dolgozni, ha nincs végzettsége mge képesítése, LAPÁTOLNI TUD! Hát lapátoljon havat! Nyáron meg lapátoljon sódert egy utépítkezésen!
Nincs munka.... hehh... nevetséges. Menj be egy munkaügyi központba, ott vannak ilyen számítógépek kitéve (vagy csak monitorok? már nem emléskzem) EZERSZÁM lehet rajtuk olvasni a munkát...
De hát követ kéne hordani havi 50 ezer forintért...
A segélyét meg csak a tö.ömet kell vakarjam otthon a TV előtt, és kapok 40 ezret....
Hát tudod mikor megy el dolgozni az ilyen alja nép azért a +10k forintért... SOHA.
Na ezért "nincs" munkahely. Mert azt az állást még nem találták fel, hogy "vakard otthon a TV előtt, és kapsz érte 200 ezret havonta"........    
|

12-14-2007, 17:40
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Most nem kötelező dolgozni, segélyt is kap, és majd nyugdíjat is. És soha életében nem dolgozott egy percet sem. Ez most mennyivel jobb? És természetesen eléldegél azért nem is olyan rosszul, mert 25 gyereke van, hiszen az állam ezt támogatja.
|
Azért aki soha életében nem dolgozott, csak segélyt kapott, az azért nem kap nyugdíjat. Főleg nem annyit, amennyit a mostani öregek.
Amikor megyek a postára feladni a csekkeket, és az ilyen tenyeres-talpas ősk......nista asszonykák felveszik a 120 ezres nyugdíjat, de mellette mindenre támogatást kapnak, én meg feladom a 40 ezres fűtés számlát a 80 ezres fizetésemből..... Akkor kinyílik a bicska a zsebemben.
|

12-14-2007, 17:45
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Gee: debizony hogy fog kapni nyugdíjat, és a minimálbéres is fog kapni aki nem adózik a minimálbér után. és mivel a 20k-s nyugdíjából, mert annyi lesz, nem fog tudni megélni és az állam senkit sem hagyhat éhenhalni hát tuti lesz erre is vmi segély...
Abban látod eggyetértünk hogy produktum nélkül ne legyen segély... nyáron a termelőim panaszkodnak hogy a földjeikre nem kapnak napszámost mert otthon punnyadni segélyből meg lopni járni jobban megéri...
|

12-14-2007, 18:02
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Azért aki soha életében nem dolgozott, csak segélyt kapott, az azért nem kap nyugdíjat. Főleg nem annyit, amennyit a mostani öregek.
|
Nekem teljesen mindegy, hogy minek hívod. Nem nyugdíjat kap, hanem továbbra is segélyt.
|

12-14-2007, 18:06
|
Senior Member
|
|
|
|
Látod, sajnos ez igaz.
És Goldy, én nagyon szívesen fizetnék 2000 Ft-ot egy kiló kenyérért, mert tudom milyen meló van a gazdasággal. (Jó ismerősöméknek tejgazdaságuk van, egyik nyáron voltam ott segédkezni. 2003-ban.)
Szóval minden elismerésem a tisztességes melósnak.
És szomorú, hogy tényleg otthon döglenek inkább az emberek, mert nem éri meg dolgozni.  Örülnék neki, ha ez nem így lenne.
És nagyon sajnálatos, hgy az állam nem hagy éhenhalni senkit. Csak 1x évig kéne kipróbálnia. A nyakamra a rozsdás bökőt, hogy a következő évtől felére csökkenne a munkanélküliség, mert hirtelen mindenki találna munkát. Merthogy "áhh minek hajtsam magam, majd az állam eltart" mentalitással valóban csődbe megy az ország..... 
|

12-14-2007, 18:07
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Nekem teljesen mindegy, hogy minek hívod. Nem nyugdíjat kap, hanem továbbra is segélyt.
|
Mindegy hogy hívjuk, valóban. Én elvenném.  Aki egész életében mások vérét szívta, miért képezhet jogalapot további vérszívásra? Valami itt nagyon nem jól van felépítve.   És nem mi rontottuk le. De mi isszuk a levét.  És ez nem vidít fel egyáltalán. 
|

12-14-2007, 18:07
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Merthogy "áhh minek hajtsam magam, majd az állam eltart" mentalitással valóban csődbe megy az ország..... 
|
Pedig még arra is marad, hogy segélyt küldjünk Afrikába, és újjáépítsük Irakot! 
|

12-14-2007, 18:10
|
Senior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ati
Pedig még arra is marad, hogy segélyt küldjünk Afrikába, és újjáépítsük Irakot! 
|
Vagyis hát felveszünk még állami hitelt, hogy elküldjük Afrikának, és ezáltal jó képet mutassunk magunkról az EU-ban. Én így fogalmaznám meg.  De a lényeg ugyanaz.
Semmi bajon Irakkal, vagy Afrikával ,de szerintem ilyen gazdasági helyzetben nem annak kéne lennie a legfontosabbnak, hyog msáokat támogassunk. hanem hogy magunkat. És miután megerősödtünk, és tabilan gyarapodik a gazdaságunk, akkor igen. Akkor lehet másoknak is segítő jobbot nyújtani. addig meg csak felesleges rongyrázásnak tartom 
|

12-14-2007, 18:11
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Semmi bajon Irakkal, vagy Afrikával ,de szerintem ilyen gazdasági helyzetben nem annak kéne lennie a legfontosabbnak, hyog msáokat támogassunk. hanem hogy magunkat. És miután megerősödtünk, és tabilan gyarapodik a gazdaságunk, akkor igen. Akkor lehet másoknak is segítő jobbot nyújtani. addig meg csak felesleges rongyrázásnak tartom 
|
Azt hiszem, hogy ebben egyetértünk.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|