|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Egyéb Minden, ami máshova nem fér |

12-13-2007, 21:51
|
 |
Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 95%
|
|
ugye a sörről nincs ilyen? 
(asszem ez ma egy ilyen sörös nap   )
|

12-13-2007, 22:01
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
Ezt most nem poénnak szántam. Sajnos nap mint nap meg kell győződnöm arról, hogy rengeteg embernek fogalma nincs arról milyen veszélyekkel járnak bizonyos dolgok.
Alkohol:
http://youtube.com/watch?v=EBpeeIxuMuk&feature=related
_
|

12-13-2007, 23:26
|
Member
|
|
Longevity: 98%
|
|
Quote:
Originally Posted by [HTPA]GeeForce
|
Ezekben igazad van. Viszont lehet ésszel is inni és dohányozni. Kiélvezni ezeknek a hatását, és most nem a rosszakra gondolok. Most lehet, hogy megköveztek, hogy csak rossz "dolgai" vannak ezeknek. De Ittatok már egy 50 éves aszúbort? vagy egy 15 éves diólikőrt? vagy egy olyan pálinkát amelyet egy elhunyt szerettetek főzött még annak idején?
Na ugye, hogy másik irányból is meg lehet közelíteni. Igaz, most én csak egyre tértem ki.
A feltétlen berúgásról szól az egész, amit mostanság tapasztalok, amúgy is fiatal fejjel, de éretten, a fiatalság körében? Látszik rajtuk, hogy azért isznak, hogy berúgjanak. Én is csináltam, nem sokáig, de rájöttem, hogy értelme nincs. Kiélvezni ezeket a dolgokat. Mert, hogy is hvják ezeket? Élvezeti cikkek? És egy szó a mértékletesség. És ilyenkor nem a régi poénra gondolok. / mérték a vödör, tartó az asztal/ (ha vki nem tudná  )
Továbbmenve a cigarettára: Én is dohányzom. Nem sokat. Egy doboz kibírja bőven a 3-4 napot. Viszont, lehet, hogy nagyképűen hagnzik, szeretem a szivarokat. Sokkal nagyobb élvezeti értéke van számomra, mint a sima cigaretta. Tartalmasabb, mellette az ember elgondolkozik.
Na a szexre nem térnék ki, hogyha nem haragszotok meg   
|

12-14-2007, 03:27
|
Senior Member
|
|
Longevity: 93%
|
|
Hát ezek szép videók voltak, de ezen lehetne vitatkozni, hogy akkor most mennyi minden káros és mennyi minden miatt halhat meg az ember.
pl. a tartós húsevés vagy akár csak a stressz, ami ér minket munkában,szeretetben,családban,szerelemben és bármi másban.
Esetleg,ha kilépünk az utcára és szívjuk azt a "friss" levegőt ,na az a nagyon káros!
Jó ,hogy felhívtad a figyelmet ,de ezt egy átlag ember tudja!!!elvileg...
Tudom,hogy mi rossz és mi jó. 
Ezért nincs szükségem arra,hogy a szüleim döntsenek helyettem,ezt egy átlag ember tudja!!!
A munkám során is látok/tapasztalok rengetegek olyan dolgot ami halálos lehet hosszú távon ,de egy felnőtt ember valószínűleg tudja mit cselekszik...  ,és ezt,egy átlag ember tudja!!!
Én is ritkán,szoktam alkoholt fogyasztani és dohányozni,pedig tudom mennyire káros,de a játékszenvedély is káros(pl.hódító),mert rengeteg mellékhatása lehet...,de ezt egy átlag ember tudja!!!
Az átlag ember meg mi vagyunk elvileg...
Azért köszi a videókat Gee_ 
|

12-14-2007, 08:27
|
![[HTPA]GeeForce's Avatar](image.php?u=2817&dateline=1283089292) |
Senior Member
|
|
Longevity: 91%
|
|
Veletek az a baj, hogy azt hiszitek, mi vagyunk az átlag ember. Nem igaz. Egyetemisták, vagy egyetemet (egyetemeket) végzett többnyire stabil munkahellyel, kialakított élettel rendelkező emberek vagyunk. legalábbis akiket én megismertem itt. De nem csak az a 30 ember jár ide a fórumra, aki aktívan napi szinten sokat ír. sokkal többen járnak ide, akár kiskorúak, fiatalkorúak is, aki igenis, hogy NEM kapják meg a megfelelő tájékoztatást.
A szüleik le vannak terhelve, az iskolákban egyre kevesebb a jó tanár, vagy az életre felkészítő ismeretterjesztés.
Össze vissza elszívnak mindent, olyanokat hall az ember egy átlag 10 perces buszmegállóban ácsorgás közben, hogy lassan szégyen lesz embernek lenni.
A szülők késő délután érnek haza, teljesen kifáradva, a gyerekek az utcán, vagy a TV előtt nőnek fel, 10-12 éves koruktól interneteznek, 14 évesen már 50%-uk kipróbálta a kábítószert meg a szexet.
Nem vagyok valami öreg manus, de látszik, hogy rohamosan romlik a gyerekek állapota.
Ki beszél itt arról, hogy ezeket mindenki tudja? Nagy frászkarikát. Dohányozni? 11 éve dohányzom. Igaz, most már én is inkább a szelíd dohányosok közé tartozom, 1 doboz cigi elég akár 2-3 napig is.
Inni is iszom, csak minőségi, drága italokat. Kérdezem én, hogy egy mai fiatalnak, 12-13-14-15 évesnek mikor lesz lehetősége 7.500 Ft-ért venni egy fél literes Cabernet Sauvignon Barique-ot? Szerintem nincs. Lehúzzák anyut aput aztán kocsmában tablettás vörösborból meg tesco colából kérik ki a VBK-t.
Én is csináltam. Nem is használt az egészségemnek, 17-19 éves koromban többször volt alkoholmérgezésem, szét is ment a a szervezetem. Több, mint fél évig nem ittam egy kortyot sem. Sört sem. Semmit. És így rendbe jöttem úgy ahogy, de tudom, már sose leszek a régi.
Pedig én tudtam mit csinálok, mégis megtettem, mert "buli" volt. Nem vagyok rá büszke, jó nagy hülye voltam.
Viszont most már nem is tudják. Manapság az a menő, ha 16 éves korodra lefekszel 20-30 lánnyal/fiúval. A gimnáziumokba már nem csak a végzősök füvezgetnek, hanem pl pnt Budapesten több hír is volt, hogy már az alsóbb osztályokban is többen kipróbáltak drogokat bökve.
Kérdem én, egy 15 éves honnan szerez tűt? Fecskendőt? Kokaint? Stb? Valami piti dílertől, akik nagyjából a csövesek higiéniai szintjén állnak. Jobb esetben osztálytárstól. A közös tűhasználat pl igen veszélyes dolog a mai világban. Egyre több drogos lesz AIDS-es is.
Óvszer nélkül összefekszenek mindenkivel, akár egy bulin is, vadidegennel. Fogalmuk nincs ezekről a dolgokról, hallomásból tudják, hogy van olyan hogy aids, meg ilyen "izék"...
Azt például nem is tudják, hogy az aidsesek 15%-a meg sem hal, hiszen nem is tudja magáról hogy aids-es, mert ellenáll a szervezete a leépülésnek. Őket hívják "hordozónak". Lehet, hogy lefekszel valakivel, akinek látszólag semmi baja, de te meghalsz 2 év múlva. Ő közben makk egészséges, nem is érted az egészet. Aztán róla is kiderül ám, csak az rajtad már nem segít, neki meg úgyis mindegy, mert nem hal bele...
És egy diszkóban nem ezek a leggyakrabban elhangzott kérdések:
Negatív az aids teszted?
Ugye nincs fű a cigarettádban?
A tűt kórházban szerezted original?
Stb.
Hanem belőve vadidegennel d..nak mindenkivel a VC-ben...
Sajnos ŐK az átlag, mert többen vannak, mint mi.
Ez viszont egy ingyenes, könnyen elérhető játék, és fóruma is elérhető, még regelni sem kell az olvasáshoz.
És ha keresel valamit a neten, simán kidobhatja a kereső ezt a fórumot is, ahogy a többit is kidobálja.
Szóval nem szenteket akarok nevelni senkiből, távol álljon tőlem.
De aki nincs tisztában azzal, hogy az aids meg a drog meg a cigaretta meg az alkohol nem azért káros, mert a "hülye doki, meg f.sz rendőrk..sög" azt mondta, hanem azért mert egy "jó buli" miatt meghalhatsz.
És nehgoy azt higgye bárki is, hgoy az olyan ritka, hgoy egy 6-8 fős társaság 1 tűt használ például. Nem az.
De úgy látom nem aratott nagy sikert az ötlet.
De én akkor is megrökönyödtem aznap délelőtt egy buszmegállóban hallot beszélgetésen, ami gyerekek között zajlott le. És gondoltam, hogy ha csak 1 ember is van, aki elgondolkodik azon, hogy az óvszer nem csak fogamzásgátlásra jó (merthgoy azt meg lehet sokféle más módszerrel is oldani), hanem arra, hogy megvédje az embert egy olyan helyzetben, amikor tök idegennel fekszik le.
Mert az aids most egy durva példa, durva videókkal és képekkel.
De feltételezem egy kankó vagy egy tripper sem hiányzik senkinek. Pedig pl a tripper, ami majdnem eltűnt a "köztudatból", az most elkezdett beleerősíteni... Gondoltam szólok a kicsiknek, hogy azért nem kéne mindent ész nélkül elkezdeni 12-13-14 éves korban... Mert esetleg nem éri meg a nagykorúságot. Akkor meg majd jajveszékel, hogy ő még élni akar. Közlöm, hogy nem fog. És 30 kilósan fogják eltemetni.
Szóval nem mi vagyunk az átlag "utca embere". Hanem a család nélküli kölykök. Akik borzalmas veszéleknek vannak kitéve. Hát én csak ennyit akartam.
|

12-14-2007, 09:10
|
 |
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Az oktatófilmről először teljesen más jutott eszembe  de azt hiszem ez a koromból adódik...
Gee: Ezekkel igazából az iskolában és az óvodában kéne foglalkozni, no meg otthon a kedves szülőnek.
A filmeket inkább nem néztem meg láttam ilyeneket eleget. Olyat is ami szerint a TBC hamarabb fog megtizedelni minket mint a HIV.
Az ésszel dohányzás kicsit nonszensz nem tudom már kitől olvastam, én a kolágát azonnal zavarom az irodából kifelé amint rakja a szájába a bűzrudat, a saját egészségét roncsolja ha akarja én nem kérek a passzívdohányzásból...
De hogy leszel-e tüdő, gége, légcső, száj-rákos az a genetikai állományodtól is igencsak függ. De ismerek ex-láncdohányost aki a második durva szívinfarktusa után kapott észbe.
Alkohol? hát a 7500ft-os féliteres bort hogy én nem fogom megvenni az tuti, biztos fionom bár a baricolt bort nem szeretem, no meg a költségvetésből se fussa ilyesmire. Inkább költöm másra, de az is biztos hogy tesco koccintós sem figyel soha nálunk a spájzban. Szerintem ettől még nem vagyok alkoholista  Középsuliban persze láttam pár osztálytársam totál lezülleni zömében kollégistákat. De lett igen jó vegyész olyanból aki pl árokparton hevert egy-egy buli után... Most már biztos nem teszi. Ez szerintem otthonról hozott értékrend függő. Nagyon nem mind1 mi esik a gyerek fejére otthon a polcról könyv vagy pálinkás üveg...
10-12 éves kórban való netezést annyira nem venném károsnak  házihoz igen sok infó megtalálható, persze másra is használható de ez megint szülő kérdése mit enged és mit nem egy 12 éves gyerek már azért elég értelmes tud lenni.
Lényeg a lényeg ez szerintem továbbra is a szülők és az iskola óvoda feladata hogy a gyerekeket értelmes felellősségtudattal rendelkező emberré nevelje, olyanná aki tisztában van a döntéseinek a következményeivel és vállalja is érte a felellőséget...
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|