|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
PC (hardver, szoftver, játékok stb.) Minden, ami számítógép. Kedvenc játékod megbeszélése, segítségkérés hardverügyben stb. |

04-02-2006, 16:07
|
Guest
|
|
Activity: 0%
Longevity: 0%
|
|
Koszonom mindkettotoknek 
Akkor mig ki nem adjak addig lehet gyujteni uj gepre mert ezen sajna nem fog futni...  meg magara a vistara is mert nem hinnem hogy tul olcso lenne...  
|

04-02-2006, 16:22
|
Administrator
|
|
Activity: 27%
Longevity: 100%
|
|
Mik a legfrissebb fejlemények? Közellenség még az EU-ban a Microsoft?  Engedni fogják egyáltalán, hogy EU területen is árusítson?
Tök nevetséges már, amit az EU csinál szerintem, no mindegy...  Ez csak magánvélemény volt. 
|

04-02-2006, 19:34
|
Banned
|
|
Longevity: 99%
|
|
azt tudom, hogy 6 féle verzijo lec.
meg hogy pontozni fogja a gép hardver konfiját, (ha jol értelmeztem)
|

04-02-2006, 19:50
|
Administrator
|
|
|
|
+2 az EU-nak, vagy hogy is volt ez?
|

04-02-2006, 21:28
|
Member
|
|
|
|
Home Basic - otthoni felhasználóknak, Aero nélküli herélt változat
Home Premium - otthoni f., ez már Aero-val
Business - kisebb cégeknek
Enterprise - nagyobb vállalatoknak
Ultimate - hiperszuper megaturbós csillivilli előreköszönős rendezői változat
+1 csontváz vista a fejlődő országokba
EU-ban kell nekik Media Player nélkülit is forgalmazni, akkor gondolom ez +5, mivel az utolsó itt kiesik.
Egyébként szopnak vele rendesen, csúszhat ez többet is.

04-03-2006, 13:23
|
Member
|
|
|
|
És mijez az Aero cuccos?
Amúgy erről a media playeres cuccról megaz exploleres botrányról hallottam énis. Tiszta Amerika! Akkor már notepadot se tegyenek bele meg paintet se, és főleg photoshop nem kell mert akkor nem kell mindenképp a konkurenciát letölteni...
Mellesleg yo az a media player, kb 3hónapja nem irja ki msnen hogy mit hallgatok pedig direkt leszedtem azóta hozzá a legujabbat.../ami mellesleg szvsz jobb mint a winamp  /
|

04-05-2006, 16:43
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
Quote:
Originally Posted by Apa
meg hogy pontozni fogja a gép hardver konfiját, (ha jol értelmeztem)
|
Igen jol tudod, en most talaltam meg a neten ezt a cikket:
"A Microsoft egy olyan minősítő rendszert épít a Windows Vistába, amely 1-től 5-ig osztályozza majd a gépet aszerint, mennyire felel meg az operációs rendszer követelményeinek. A Windows Performace Rating a processzor, a memória, a merevlemez, a grafikus kártya és a grafikus memória minősítése alapján ad egy összesített "jegyet" a gépre, és ezeket - valamint a rendszer több komponensét - külön-külön is osztályozza. A CNet által közzétett illusztrációk tanúsága szerint ugyan az összesített jegy ugyan kerek szám, de az alosztályzatok egy tizedesjegy erejéig törtek.
Az amerikai tesztelők által összeállított konfiguráció, amely egy 1,83 gigahertzes Intel-processzort, 1 gigabájt memóriát, 70 gigabájtos merevlemezt és 60 megabájtos Intel grafikus vezérlőt tartalmazott, összességében 3-asra vizsgázott az értékelőrendszer szerint. Ebből a processzor 4,4, a memória 5,4, a winchester, a grafikus kártya és a memória viszont már 3,8, 3,6 és 3,3-es érdemjegyet kapott. A Performance Rating rendszer először a Windows Vista februári, zárt körben kiadott tesztverziójába került bele. "
Nem tom hogy ennek oruljek e vagy sem...:S mert vegre tom mire szamithatok ,de nem hinnem hogy az en kicsikemnek tul sok eslye lesz majd, meg ha leveszek par dolgot benne...  irany a bolt -> uj gep...Amirol jut eszembe a kovetkezo cikk:
"A Microsoft a múlt héten mutatta be az új számítógépekre tervezett, Windows Vista-képes (Windows Vista capable) feliratú címkét, egyben elindítva a hasonnevű értékesítési programot. A cég magyarázata szerint a címkézéssel az átállást szeretnék segíteni: ugyan a vásárlók jövő év elejéig csak Windows XP-vel vásárolhatják meg új gépeiket, a címke megmutatja, ha a konfiguráció az új operációs rendszert is elbírja majd. "
|

04-06-2006, 11:08
|
 |
Member
|
|
|
|
Hát nekem a Vista-val leginkább 2 bajom van csak...
Először is én úgy gondolom, hogy egy oprencernek alapvetően minél jobban kell gazdálkodnia a rendelkezésre álló erőforrásokkal éppen ezért hihetetlen számomra, hogy egy oprendszernek 1 GB ram kelljen ahhoz, hogy normálisan működjön és akkor még nem csináltál semmi ram igényeset a gépen, miközben linux-ból láttam már kompletten felállo rendszert egy kislemezre megcsinálva és minimális gépigénnyel...
Másodszor úgy vélem, hogy ezt a rendszert alapvetően az amerikaiaknak csinálták, mert náluk nem probléma az, hogy egy oprendszer miatt lecseréljék a teljes otthoni gépüket, csak hogy minden tökéletesen fusson, míg szerintem Európában ezzel jóval kisebb réteget fognak elérni (MO-n legalábbis mindenképpen)...
És születnek emberek.
|

04-06-2006, 11:54
|
Administrator
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by aúú
Másodszor úgy vélem, hogy ezt a rendszert alapvetően az amerikaiaknak csinálták, mert náluk nem probléma az, hogy egy oprendszer miatt lecseréljék a teljes otthoni gépüket, csak hogy minden tökéletesen fusson, míg szerintem Európában ezzel jóval kisebb réteget fognak elérni (MO-n legalábbis mindenképpen)...
|
Mivel az XP-hez a frissítéseket ugyanúgy abba fogják hagyni, mint anno az összes többi windows verzióhoz, egy idő után rá leszel kényszerítve az új verzióra.
Más kérdés, hogy az EU mindent megtesz, hogy az európai piacon ellehetetlenítse a Microsoft-ot, csak épp nem tudom, hogy milyen alternatív lehetőségekben gondolkozik, mint oprendszer az európai felhasználóknak...
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|