Egyébként én nekem még mindig az a véleméynem ,hogy azok a vírusírtók, amik feolyamatosan be vannak kapcsolva (tehát a háttérben scannelget online), azok úgy lehúzzák a gép teljesítményét, hogy az már nevetséges.
Nekem se vírusírtóm, se tűzfalam, se semmim nincs... Nem is lassú a gép.
Én ezt úgy szoktam, hogy teletöltöm a vinyókat mindenfélével, ami kell, zene, fil, játék, program, doksi, stb, fogok egy vírusírtót, kiírtom a vírusokat ami van, majd a cuccot kiírom DVD lemezre. majd fogom az egészet, és format.. visszamegy a vindóz, meg minden segédprogi, és 100% vírusmentesség... És kezdődhet előről a buli.
Mondjuk ehhez hozzá tartzik, hogy a netemhez képest kicsi a kapacitásom. 8 Mb netem van, azzal 1024 kilóval (tehát 1 MB) jön lefelé a cucc, emellé van 206 GB merevlemez.
Megtelik, DVDírás, formatálás...

2-3 hetente telik meg, azalatt meg jöhet a kémprogram, mert ilyen rövid idő alatt nem lassítják a gépet. De a vírusírtás se lassítja! És semmi más se! évek óta nem futtattam töredezettségmentesítést... Minek?

Semmi ilyesmit.

Én így oldom meg. A DVD-k meg vírusmentesek, ha kell régi cucc, visszamásolom a gépre.