Hódító / Queosia forum
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu

Go Back   Hódító / Queosia forum > Hódító / Queosia forum > Általános beszélgetések > Szabadidő, Sport
Register Stats Members List Today's Posts

Szabadidő, Sport Szabadidő és minden, ami sport

View Poll Results: Szerintetek melyik csapat nyeri a 2006-os Forma1 VB-t?
Renault 19 16.81%
McLaren 35 30.97%
Ferrari 46 40.71%
Toyota 1 0.88%
Williams 3 2.65%
Honda 2 1.77%
Red Bull 4 3.54%
BMW Sauber 3 2.65%
Voters: 113. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-30-2006, 11:38
Davalon's Avatar
Davalon Davalon is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Hát akkor csiszolj a stílusodon, vazz...
És nem értem, miért érdekes az, hogy automatikusan Schumié az első hely a szavazáson és csak 2. a Kimi, amikor a válasz is ott van, hogy mert 7-szeres világbajnok
Amúgy a Kimi lehet széthajtja a járgányát, figyelni kell, a csapattárs alatt mennyit fog bírni a gép.
Nigel Mansell volt ilyen, ha traktort raknak alá, az is szétporladt volna alatta, mert úgy fékezett, hogy a gázról közben nem vette el a lábát
Az állandó "ha ez van, akkor" típusú szöveget meg hagyjuk már el, mert tudjuk jól, hogy nincs olyan, hogy ha...
Reply With Quote
Sponsored Links
Old 03-30-2006, 11:53
Morisz's Avatar
Morisz Morisz is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Davalon
És nem értem, miért érdekes az, hogy automatikusan Schumié az első hely a szavazáson és csak 2. a Kimi, amikor a válasz is ott van, hogy mert 7-szeres világbajnok
Amúgy a Kimi lehet széthajtja a járgányát, figyelni kell, a csapattárs alatt mennyit fog bírni a gép.
Nigel Mansell volt ilyen, ha traktort raknak alá, az is szétporladt volna alatta, mert úgy fékezett, hogy a gázról közben nem vette el a lábát
Az állandó "ha ez van, akkor" típusú szöveget meg hagyjuk már el, mert tudjuk jól, hogy nincs olyan, hogy ha...
Már hiányoltalak az örök ellenzék.
Miért ha versenyautó akkor a maximális terhelést ki kell bírnia a versenyidő alatt mert Sumi is hatja csak alatta nem esik szét mert jobb a kocsi ilyen szempontból.

Ja és hogy miért ő??? Azért érdekes mert akkor most miért nem tud alkotni??
Meg ott a szavazás a pilótákról szolt és nem a mérnökökről akik kiszámolják hogy milyen boxtaktikával nyerő a Sumi.
Na meg akkor "mi lett volna ha" nem engedi el Rubens a Sumit?? Ha ő a 7-szeres világbajnok és a legjobb akkor meg kell előznie a csapattársát...
Reply With Quote
Old 03-30-2006, 13:10
szamóka's Avatar
szamóka szamóka is offline
Member

Az a baj Kimivel, hogy nem tudja, hol a határ. A tavaji szezonban jónéhányszor előfordult, hogy az első szabadedzésen sz*rrá ver mindenkit, az időmérőre pedig motort kellett cserélni. Én ezt nevezem széthajtásnak. Nem az autó teljesítményének kell a pilóta képességeihez alkalmazkodni.
Reply With Quote
Old 03-30-2006, 13:16
Morisz's Avatar
Morisz Morisz is offline
Member

Quote:
Originally Posted by szamóka
Az a baj Kimivel, hogy nem tudja, hol a határ. A tavaji szezonban jónéhányszor előfordult, hogy az első szabadedzésen sz*rrá ver mindenkit, az időmérőre pedig motort kellett cserélni. Én ezt nevezem széthajtásnak. Nem az autó teljesítményének kell a pilóta képességeihez alkalmazkodni.
Hát pedig szerintem van ott pénz ahoz hogy alkalmaszkodni tudna
Jó persze lehet hogy az ő hibája néha de pl múlkor belementek előtte leszakadt a hátulja---> szerintem ha máshol hiba van akkor egy olyan motorral ami idén debütál azzal meg aztán főlleg lehet hiba mert azt sem hiszem, hogy -hiába meleg a maláj pálya- ennyien széthajtották ez még a motoroknak a hibája látod Sumi is kicserélte mert nem bíztak benne hogy végigmegy az a motor.
Reply With Quote
Old 03-30-2006, 16:09
Csokibácsi Csokibácsi is offline
Member

Ezeket a motorokat pörgetni kell, különben nem mennek. Magas fordulatszám=nagy igénybevétel. Túlméretezni meg nem lehet a végletekig, a tömegnövekedés a fordulatszám rovására menne (nem a blokk tömegéről van szó)
A Cosworth tűnt a legmegbízhatóbbnak (nem véletlenül, V8 motorépítésben hatalmas a tapasztalatuk), mégis mindkettő megadta magát a legutóbb.
Egyébként idén Mercedes motor nem szállt el futamon, de pl. Ferrari, BMW igen.
Persze ebből nem kell következtetéseket levonni, hiszen még egy kevés hátravan az utolsó futamig

Azt kijelenteni, hogy valaki széthajt egy motort, csak úgy lehet, hogy minden fontos adatot ismersz (meddig forgatja, milyen tartományban vált, stb).

Azt hiszem, nem volt benne "ha"
Old 03-30-2006, 16:40
Morisz's Avatar
Morisz Morisz is offline
Member

Quote:
Originally Posted by Csokibácsi
Azt kijelenteni, hogy valaki széthajt egy motort, csak úgy lehet, hogy minden fontos adatot ismersz (meddig forgatja, milyen tartományban vált, stb).
Végre valaki aki arra gondol amire én csak azért mert alatta többször áll le azért nem biztos hogy direkt szétnyomja. Ja és ha merci motor még tényleg nem állt le futamon akkor nem tudom mire alapozzák a széthajtást
Reply With Quote
Old 03-30-2006, 17:08
Apa Apa is offline
Banned

azt hiszem néhányszor mutatták versenyközben több ember vezetési stilusát.
nem igazán láttam kivetni valot, "széthajtást", az emlitett fiatalember által versenyszerűen használt gépjűárműben
a másik gyanithato dolog
h akár 1 tucat mérnők és egyéb segédeszköz tapad árgus szemekkel a monitorra adatok halmazát lesve. amennyiben a fent emlitett szőke uriember ugy vezetne hogy szétcsavarja az autot, valoszinűleg tartom figyelmeztetnék hogy nem lesz jo vége. 1rakás...a mercimotor és ennyi. hiába a német preciizitás meg ilyenek.
nem hozok fel példákat más autokra, ez a véleményem, és ezt fenn tartom.
csucsra hegyezett motorok, erre vannak kitalááva
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules