|
|
|
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Receptek Kedvenc receptjeid, beszámolók a bajnokságokról, miért égett oda, kinek van meg stb. :) |
11-03-2007, 22:40
|
|
Member
|
|
Join Date: Jun 2007
Location: Nyíregyháza
Posts: 2,975
Activity: 0%
Longevity: 92%
|
|
Quote:
Originally Posted by Hüpike
redback, szerintem 14 évesen még ne nagyon egyél nyers tojást, mert ilyen fiatal korban még nem annyira erős a szervezeted.
|
Nekem aszonta a biosztanár is meg a védőnő is, hogy a nyerstojás semmi rosszat nem tesz, csak vigyázzak hogy ellenőrzött tojás legyen, mert súlyos betegségeket lehet elkapni.Am meg a szemem nagyon érzékeny és annak is jót tesz aszonták'.
__________________
Redológia (#455305) [1/A] [SZK]
Non omnis moriar (#701164) [3/G]
|
11-03-2007, 22:48
|
|
Member
|
|
Join Date: Aug 2006
Location: Nagyvarad"Groswardein"
Posts: 215
Activity: 0%
Longevity: 97%
|
|
Megfogol 6-7 szep nagy es egesseges padlizsamot es megsutod hejjaban es szimplan az aragaz tuzenel szoktam forgatva amig at nem sul jo puhara mar az illata is elkepesztoen jo :d Aztan megpucolod es aprora felvagod jo jo aprora ha ez megvan izles szerint egy kis sot adagolsz hozza Egy kozepes nagysagu hagymat megpucolsz es a legaprobb reszelovel lereszeled ha ezzel megvagy veszel egy mixert elkezded keverni.Lassan adagolsz hozza etolajat egyszerre max 50ml kevered kb 1 pecig aztan megint teszel hozza 50ml etolajat es igy tovabb es igy tovabb kb 7-8x50ml etolajat ha ezzel megvagy teszel hozza egy kis kupica Ecetet es jol osszekevered ( van meg egy verzioja mindent ugyanigy kell csinalnod csak amikor az ecetet tenned bele akkor ecet helyett majonezt teszel bele ) es ugy kevered ki .En a majonez nelkulit szeretem jobban az asszony meg epp ellenkezoleg Ha keszen van kenyerre kenve fogyaszthato egy kis paradicsommal hmmm isteni.azt hiszem holnap csinalok is egy adagot az a baj vele hogy nem lehet betelni vele
Probaljatok ki
Joetvagyat kivanok hozza
U.I a pacalleves a Roman nemzeti etel ami eszmeletlenul finom ha jol van elkeszitve De az Erdelyi Toltottkaposztanak sincs parja!!!!
|
11-03-2007, 22:53
|
|
Member
|
|
Join Date: Jun 2007
Location: Nyíregyháza
Posts: 2,975
Activity: 0%
Longevity: 92%
|
|
Quote:
Originally Posted by Puppi
...De az Erdelyi Toltottkaposztanak sincs parja!!!!
|
DEDE!! a Szabolcsi tölött káposzta
__________________
Redológia (#455305) [1/A] [SZK]
Non omnis moriar (#701164) [3/G]
|
11-03-2007, 22:54
|
|
Member
|
|
Join Date: Aug 2006
Location: Nagyvarad"Groswardein"
Posts: 215
Activity: 0%
Longevity: 97%
|
|
Quote:
Originally Posted by Redback
DEDE!! a Szabolcsi tölött káposzta
|
Jol van na legyen a Szabolcsi a masodik helyezett
|
11-03-2007, 23:02
|
|
Member
|
|
Join Date: Jun 2007
Location: Nyíregyháza
Posts: 2,975
Activity: 0%
Longevity: 92%
|
|
Quote:
Originally Posted by Puppi
Jol van na legyen a Szabolcsi a masodik helyezett
|
1. erélyi
1,5.(másfeledik XD) szabolcsi
__________________
Redológia (#455305) [1/A] [SZK]
Non omnis moriar (#701164) [3/G]
|
11-03-2007, 23:05
|
Member
|
|
Join Date: Oct 2006
Location: Budapest és Vécs között
Posts: 847
Activity: 0%
Longevity: 96%
|
|
Quote:
Originally Posted by Puppi
De az Erdelyi Toltottkaposztanak sincs parja!!!!
|
De-de, a jó kis cujka
__________________
Tükröt mutatok mindenkinek, hiszen mindenki másokon keresztül ismeri meg önmagát.
|
11-03-2007, 23:13
|
|
Member
|
|
Join Date: Aug 2006
Location: Nagyvarad"Groswardein"
Posts: 215
Activity: 0%
Longevity: 97%
|
|
Quote:
Originally Posted by Croissant
|
Kisusti palinka az nem cujka de kenterbe veri a tequilat!!
|
11-10-2007, 12:57
|
Member
|
|
Join Date: May 2007
Posts: 103
Activity: 0%
Longevity: 93%
|
|
Truttyolt ratyli
(ősi magyar étel)
Hozzávalók:
– másfél kiló nyersratyli
– egy jókora pese
– 2 csobolyó gönyezde (ha lehet: porcogós!)
– 3 csipet cihata
A nyersratylit fertályórát posvasztjuk, míg csurmot nem enged. A hröllyen kipicskázzuk, a nyesedekből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba.
Közben a pocadékot megpeccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyadni.
Tuttyolni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyalós!
A peset lesolyvasztjuk, aztán már csak töttyengetjük, miközben a gönyezdét lassan patykazmáljuk.
Vigyázzunk a csobollyal, nehogy a flenymája nagyon megzserdáljon, mert hamar odakaphat.
A cihatát a végén összegremnyáljuk, majd kerek tazskilán tálaljuk. Ajánlhatjuk hozzá a tacskándi vörös kretylit, vagy a dimánykói letronyát, esetleg a cserdönci vanyorgát.
Jó étvágyat!
|
11-13-2007, 09:20
|
Junior Member
|
|
Join Date: Nov 2007
Posts: 11
Activity: 0%
Longevity: 90%
|
|
Sült husi szalonnás kelbimbóval
Kb 0,5 kg hús (én pulykával szoktam csinálni, de lehet másnak jobban bejön valami négylábúval)
Kb 0,5 kelbimbó
Nagyjából annyi szelet vékony szelet füstölt szalonna, ahány kelbimbónk van (lehet venni ilyen szeletelt bacon-t. az a tuti)
Kb 0,5 dkg krumpli
vaj vagy margarin vagy olaj a pirítgatáshoz, ki mit szeret
5-6 gerezd fokhagyma
só, bors
A kelbimbót sós vízben puhára főzzük, hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, és konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. A szalonnaszeleteket akkorára vagdossuk, hogy körbeérjék a kelbimbókat, majd minden szalonnadarabba egy kelbimbót göngyölünk, és fogpiszkálóval megtűzzük. A krumplit meghámozzuk, és felkockázzuk. A vaj (margarin, olaj) felében pirosra sütjük, közben a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk, és sóval, borssal ízesítjük. Másik lábasban a kelbimbótekercseket szintén vajban (margarinban, olajban) átsütjük, majd a burgonyához adjuk, és még 5 percig sütjük. Közben olajban a tetszés szerin felszeletelt vagy felkockázott húsokat szép aranyszínűre pirítjuk, majd sóval, borssal meghintjük. Ha minden kész, finálé gyanánt szépen egymás mellé pakoljuk a tányéron a kelbimbókat, krumplit és husit.
Isteni finom, érdemes kipróbálni, és ha nem 52 embernek főzöd, egész hamar megvan.
Én kb 25 kelbimbós adagot gyártok le kb háromnegyed óra alatt. Nem nagy kunszt Viszont nagyon jól néz ki a tűzdelt kis gombóckákkal. Asszonypajtások elvarázsolására szerintem tökéletes Én legalábbis tuti nagyon elérzékenyülnék, ha az Emberem ilyen vacsival várna
|
12-19-2007, 10:32
|
Member
|
|
Join Date: Apr 2007
Location: Magyarország, H-Bihar
Posts: 284
Activity: 0%
Longevity: 93%
|
|
Mézeskalács
Finom mézeskalács
Hozzávalók:
25 dkg méz,
5 dkg vaj,
3 egész tojás,
10 dkg porcukor,
1 evőkanál fahéj,
1 kávéskanál szegfüszeg
2 dkg szalakáli
70 dkg liszt
mézeskalács-fűszerkeveréket is használhatsz kiegészítve ezeket, vagy helyettesítve is
Elkészítése:
A mézet és a vajat langyosítsd meg. Egy másik edénybe tedd az egész tojásokat, porcukrot és a fűszereket valamint a szalakálit. Turmixgéppel jól dolgozd össze, majd öntsd bele a langyos vajas-mézbe. Újból dolgozd össze és gyurjál bele kézzel 70 dkg sima lisztet. Takard le és pihentesd szobahőmérsékleten 1 napig. Másnap nyújtsd ki kb. 4 mm vékonyra, formázd(angyalka, karacsonyfa, csengő;, télapó stb.)kend be felvert egész tojással a tetejét, majd tedd fóliával bélelt tepsibe. Forró sütőbe süsd mogyoró barnára(4-5 perc). Ha kihűlt, gyönyörűen lehet díszíteni, a fenyőre díszként felaggatni. Csodálatos illat lengi be a házat.
Díszítő cukormáz készítése:
1 tojásfehérjéhez annyi jól átszitált porcukrot adjál, hogy összekavarva igen sűrű anyagot kapjál.(Habverővel nem szabad verni!)Kanállal rakj kicsi mennyiséget nejlonzacskóba, a minek sarkára kicsi lyukat vágtál. Úgy rajzolj, mint a ceruzával. Színezheted kakaóporral is a cukormázt.
Én személy szerint nem vagyok oda a cukormázért, ezért bármilyen ehető maggal díszítem, még sütés előtt, hogy beleragadjon a tojásba. (darabos dióval, darált dióval, egész mákkal, mogyoróval, stb.)
Vagy apró színes cukordarával, csokidarával, kókuszreszelékkel
Last edited by Dr Rozi rendel; 12-19-2007 at 10:35..
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
HTML code is Off
|
|
|
All times are GMT +1. The time now is 01:22.
|
|
|
|
|
|
|