Quote:
Originally Posted by Xeper
Írtam egy alternatív javaslatot, de még senki nem reagált rá...
|
Én gondolkoztam rajta, de egyelőre csak negativumait találtam.
a helyezéses résszel az a baj, hogy vagy a csopi közepe szív, vagy a top, de igazán nem jut eszembe semmilyen formula rá, ami egyszerre segiti a csopi közepét, és a topot is, mert vhova elbillene a mérleg és szivna.
a %-os viszonyitással meg az a gond, hogy lejebbi csopikban okozna nagy felfordulást, vagy feljebb nem érne semmit (lásd, a 0hekis ütéseknél pontosabban kifejtve a hátrányait).
a 2 együtt sztem vagy tulnagy elönyt jelentene, vagy kilőné egymás hatását. főleg hogyha belegondolunk 1-2 év alatt felborulhat akár a pontlista is, és a szakadék áthelyeződhet, és ott már lehet kevésbé segitene a képlet. Szal sztem nem lenne hosszú távú megoldás.
Viszont az ötletedből kiindulva egy fix értékes könnyités amúgy beleférne, sztem, mert itt már más a szitu mint a 0hekis ütéseknél. mondjuk ahogy gondoltam: arwyl képlete fedezési rátával, és a különbségből járó bonussal.
1heki fedezésésnek a katona igénye:
hektár/10*(1+fedezési arány*x) és x mondjuk a mostani ütés malusz kb. tehát 0-1 közötti szám ami 1k pontonként csökken 1századot.
a képletbe nem számitanának bele a klántársak de az MNT-sek igen
vagyis ha felfele a legközelebbi ori 100k különbségen vagy azon kivül van, akkor a fedezési aránytól függetlenül alapáron fedezhetek.
ahogy közeledek hozzá a fedezésem rohamosan drágul, a fedezési arány rohamos bejövetelével. ezzel az ori közelében, ütésre ösztönözve a fedezőt.
a lentebbi csopikra minimális hatással lenne.
azért csak a felső orit nézem, mert az alsó ha akar beüthet. és ezzel neki is kedvezek.
a képlet kijátszható egy ori "közelében", de nagy áldozattal jár, hiszen fölé kell fokoznom.
(a 100k, csak has szám volt hirtelen, mert az egy most ismert rendszer)