|
|
 |
Hódító / Queosia forum
http://queosia.com
http://hodito.hu
|
|
Stratégia & Tippek Stratégiák megbeszélései, tippek, trükkök az egyes fajokhoz, személyiségekhez |

10-02-2007, 22:34
|
Junior Member
|
|
Activity: 0%
Longevity: 94%
|
|
Quote:
Originally Posted by Pax Hungaricum
Tökéletesen igazad van.
DE!
Ha a 67% barakk helyett 52% barakkot épít, és abból is lejön 15%-nyi íjász, akkor 37% barakk marad lovaknak. Kereskedő személyiséggel 0% támadó bónuszt kapnak a lovak. (Itt a személyiségből fakadó bónuszokra gondolok.)
Tehát ha nekem 37% barakknyi lóval beversz egy 70% barakkos full elites tudós élőhalottat... Ráadásul alulról (ergó valószínűleg kisebb heki = kevesebb barakk darabszámra)... Hát akkor te nagyon ügyes vagy.  Közlöm, hogy nem fér be. És közlöm, hogy a 70% barakkos full elitest nemám hogy alulról nem vered be a lovakkal, de ő felülről is úgy szájon vág, hogy arról koldulsz....
Szóval én nem forszíroznám az 52%-os barakkos félig támadós félig védekezős élőhalottakat. 
|
Nem tudom de egy full elites ország szerintem semmire se jó, még élőhalottból sem.
Lehet hogy szájonvág ha ő kezdeményez, de és itt jön a ló lényege, ha ő kitámad, én több sereggel be tudom verni hazafelé. Vegyük pl 1000 hekin ij/ló 6k/16,4k ehhez hátrafelé kb 19500 elit kell, előre 17000. Na már most egy 70% barakkos hullának van 28k elitje, a lényeg hogy 2x nem fér be és ha be akar férni marad otthon neki 8500/11000 elitje (ha kicentizi, ami azért rizikós).
Ha lefele támadt, akkor nekem 6k lovas elég, hogy beüssem; ha viszont felfele jött akkor 5,1k lovassal már benn vagyok nála. Magyarul 2/3x tudom beütni hazafelé.
Egy full elites hulla támadás közben olyannyira sebezhető, hogy bárki beüti több sereggel, míg azért egy tornyos hullának, akkor is marad annyi védelme, hogy ne férjenek be hozzá 4-8 sereggel.
Neked pedig akkor érdemes kezdeményezni, ha vki nincs otthon  Ha olyan orit akarsz ami mindent átvisz akkor meg ott az ork tábornok
A gyakorlatban amúgy jobban működik ez az ori, mivel a számolásomban az ideális 100%-os katonai morállal számoltam. És ált. a hullák morálja ennél kevesebb. Továbbá a kat. morál szempontjából se mind1, hogy 3x tudsz vkit beütni vagy csak 1x.
u.i.: Most a tudóssal nem akartam bonyolítani.
|

10-02-2007, 22:37
|
Junior Member
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Smooth Scroller
jol mondja pax, a hulla az vagy full elites legyen, vagy 30% tornyos/ijas. vagy ez vagy az. a kevert az gyenguska.
|
Ó ha tudnád hány full elites hullán gázoltam én át 
|

10-02-2007, 23:35
|
Guest
|
|
Longevity: 0%
|
|
|

10-02-2007, 23:42
|
Guest
|
|
|
|
Egyébként én csak azt az egyet nem tudom, hogy ha én a 70% barakknyi elitemmel csak 1x férek be valahova, akkor te hogy csinálod meg ugyanabban a szituációban, hogy 37% barakknyi lóval meg sokszor? Nekem ez az egy nem tiszta. Meg az sem tiszta, hogy egy full elitest hogy ütsz meg több sereggel, mint a 15% toronyíjat.
Szóval dögöljek meg, ha értem, hogy mire írtad pl a katmorálos dolgot. Ahova te beférsz 3x a 37% hulla lovaddal, oda a full elites is befér 3x.
Egyébként meg egyértelmű a hiéna taktika, és egyértelmű, hogy üres orikba megy az ember 5 sereggel hekire.  És az is tiszta, hogy messze nem a legjobb hadi a hulla. Sőt.. 
|

10-04-2007, 16:48
|
Junior Member
|
|
|
|
Quote:
Egyébként én csak azt az egyet nem tudom, hogy ha én a 70% barakknyi elitemmel csak 1x férek be valahova, akkor te hogy csinálod meg ugyanabban a szituációban, hogy 37% barakknyi lóval meg sokszor? Nekem ez az egy nem tiszta. Meg az sem tiszta, hogy egy full elitest hogy ütsz meg több sereggel, mint a 15% toronyíjat.
Szóval dögöljek meg, ha értem, hogy mire írtad pl a katmorálos dolgot. Ahova te beférsz 3x a 37% hulla lovaddal, oda a full elites is befér 3x.
Egyébként meg egyértelmű a hiéna taktika, és egyértelmű, hogy üres orikba megy az ember 5 sereggel hekire.  És az is tiszta, hogy messze nem a legjobb hadi a hulla. Sőt.. 
|
Úgy hogy neked nincs védelmed, magyarul tornyaid, nekem meg van 15%-nyi ami kiüti a vérszomjadat, így az én lovasaim 30%(40%)-al lesznek erősebbek visszatámadáskor, attól függően hogy merre fele támadok, ha mind a 2 ország mf hulla és 100% a kat morál.
|

10-04-2007, 16:53
|
Junior Member
|
|
|
|
Quote:
|
Jah amit nem írtam, hogy az a lényeg, hogy nem a lovas kezdeményez. És szerintem a 15% torony íjásszal az a max ésszerű védelem, amit
egy hullából ki lehet hozni.
|

10-04-2007, 18:10
|
Guest
|
|
|
|
Akkor már inkább íjász+elit. Üresen hagyott orit hazakísérni az is tökéletes, mert az elitek és szájon kenik. De a kezdeti védelmed nagyobb.
Igaz.. Nekem csak 4 hullám van, meg egyet töröltem kb 1 éve. Szóval nem vagyok hatalmas hulla mester, beismerem. De nekem eddig az elites hullák jöttek be. (Tekintve, hogy azokat nem ám, hogy törölni kellett, de még fejlődnek, gyarapodnak is.)
De elismerem, hogy akár ez csoportfüggő is lehet. Azt nem tudom. Amilyen csopikban én hulláztam, ott az elites volt nyerő. (A tapasztalat szerint.)
Last edited by Pax Hungaricum; 10-04-2007 at 18:11..
Reason: az íjász eredetileg AJÁSZ volt. Szép szó. :D
|

10-04-2007, 18:46
|
Member
|
|
Longevity: 99%
|
|
Quote:
Originally Posted by TechnoMage
Jah amit nem írtam, hogy az a lényeg, hogy nem a lovas kezdeményez. És szerintem a 15% torony íjásszal az a max ésszerű védelem, amit
egy hullából ki lehet hozni.
|
nem feltetlenul. ha nem akarsz hadizni, jobb lehet a 30% torony 30% barakkal, mert a tuzgolyo kevesebb kart okoz a seregben. az emberhianyt is jobban birja igy a hulla, persze akkor ki is kapcsolodhat jonehany torony, de talan nem kapcsolodik ki a tornyok max teruletbonusza, mintha 15% toronynal kezdenenek el embert lopni vagy gyujtani. ugyhogy ha kizarolag vedelemre rendezkedik be vki, akkor sztem jobb a tobb torony.
|

10-04-2007, 21:30
|
Guest
|
|
|
|
Hali, nagy baromság egy Gnóm+3Hulla szövi?
Beleéltem magam, és nem látom, hogy honnan kikezdhető!
Jó, lehet hogy az ember jobb hozzájuk  )
|

10-04-2007, 21:43
|
 |
Member
|
|
Longevity: 95%
|
|
Quote:
Originally Posted by Nogixer
Hali, nagy baromság egy Gnóm+3Hulla szövi?
Beleéltem magam, és nem látom, hogy honnan kikezdhető!
Jó, lehet hogy az ember jobb hozzájuk  )
|
Bár még sosem játszottam hullával, de gnómmal már igen. A gnóm varik nagyon könnyen hullanak, így az egész szövi hamar megvakul. Inkább óriást kéne melléjük rakni, azt a tolvajok nem tudják bántani annyira a hullákon keresztül.
csokis-keksz (#410152)
tiramisu (#394553)
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
|
|
Posting Rules
|