Továbbra is a 199alatti kopást támogatom. Szó sincs róla hogy ne írjanak 200 v 199 hekin tekercset induláskor, az itt fórumozók közül sztem nem sokan mondhatják, hogy nem írnak tekit az elején. Ha nem is ipari mennyiségben, de pár 10-100ezret biztosan. Én is írok mindig. De az az 1% kopás nem akkora veszteség az elején, hogy leüttessem magam. A 30%hoz kellő 4650 tekercsből ez 47 tekercs kopást jelent. Ezt még egy 150 hekire ütött kezdőnek sem esik nehezére pótolni. Ha mind a 8 fajtából megvan a 30%, az is csak 4 könyvtár. Nem értem milyen hatalmas nehezítésről beszéltek.
A kopásnak annyi értelme lenne, hogy nem üttetnék le magukat annyian, és a vipes tekiíró gnómoknak sem lenne annyira "dögunalom", mert legalább a kopást számon kéne tartani, és napi egyszer kitenni piacra a tekercseket. Bár nem értem miért beszélünk dögunalomról, mikor jelenleg be sem kell lépnie fél évig.
Aki pedig kézzel írja a tekercse és valóban megdolgozik érte, annak semmilyen nehezítés nincs benne, ha ki kell tennie piacra a tekit, napi egyszer így is úgy is belép, az meg nem feladat, hogy a napi 8-12ezer tekiből 50db-ot a bennlévő lakiteki pótlására fordítson.
|